ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Το δίκτυο γενικά είναι στημένο χρόνια. Οι περισσότεροι υπολογιστές έιναι καλοί με ssd , 4 η 8 gb ram και gigabit συνδέσεις Γενικά δεν έχω δοκιμάσει να αλλάξω switch μήπως έχει κανά θέμα και bufferιαζει . Θα το τσεκάρω αύριο αν και δεν νομίζω οτι ειναι θεμα δικτύου O server ειναι περσινός. HP με Xeon, 32GB Ram, 4 δίσκοι σε Raid5 , windows server 2016 και Sql 2017 Standard Θα κάτσω το ΣΚ μάλλον να τσεκάρω δίσκους και μνήμες αλλά το θέμα ειναι οτι η τρέχουσα βάση αυτη τη στιγμή ειναι στα 11GB (νομιζω οτι ειναι οκ) Ο Sql έγινε Migration από 2008 αν θυμάμαι που έτρεχε σε άλλο server Γενικά έχει καθυστερήσεις Έτρεξα πριν ένα query για να δω ποση μνήμη τρώει . Να τονίσω οτι κανενα τερματικό δεν ειναι ανοιχτο αυτη την στιγμή οπότε κανενα pc δεν χρησιμοποιεί erp select (physical_memory_in_use_kb/1024)Phy_Memory_usedby_Sqlserver_MB, (locked_page_allocations_kb/1024 )Locked_pages_used_Sqlserver_MB, (virtual_address_space_committed_kb/1024 )Total_Memory_UsedBySQLServer_MB, process_physical_memory_low, process_virtual_memory_low from sys. dm_os_process_memory 11030 physical memory 11264 total Γενικά ο server δεν κάνει κάτι το τρελο. Δεν ειναι ουτε domain controller , ουτε dhcp server. Ενα IIS έχω στήσει μόνο το οποίο το εχω σταματήσει τις τελευταίες μέρες Αλλα γενικά είναι φορές που κολλάει αρκετά, φτάνει να χρησιμοποιεί 28GB γενικά ο server . Και ειδικά αυτή την ώρα που δεν ειναι κανενας ανοιχτος δειχνει οτι τραβαει 11GB Υπάρχει κανά query το οποίο να σου δειχνει πχ που οφειλονται οι καθυστερήσεις (πχ να σου βγάζει διάφορες διεργασίες σε ms)
zx1234r Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Εγώ θα έφερνα κάποιον sql administrator να κάνει μάζεμα της βάσης και optimization. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Γι αρχή κάνε ένα rebuild όλους τους indexes.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 7 ώρες πριν, zx1234r είπε Εγώ θα έφερνα κάποιον sql administrator να κάνει μάζεμα της βάσης και optimization. Και εγώ αυτό σκέφτομαι 35 λεπτά πριν, elorant είπε Γι αρχή κάνε ένα rebuild όλους τους indexes. Νομίζω έχει γίνει πρόσφατα αλλά θα το ξαναδώ.
zx1234r Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 17 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Αλλα γενικά είναι φορές που κολλάει αρκετά, φτάνει να χρησιμοποιεί 28GB γενικά ο server . Και ειδικά αυτή την ώρα που δεν ειναι κανενας ανοιχτος δειχνει οτι τραβαει 11GB Το 11gb ram σε αδράνεια για μία τόσο μικρή βάση μου φαίνονται υπερβολικά. Έχω δει σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρία, βάση sql 2016 350gb να τραβάει μόλις 12gb ram. Κάτι δεν πάει καλά στην περίπτωση σας. Θα έλεγα αν δεν ξέρεις καλά απο βάσεις, να μην τρέξεις άλλα queries γιατί έχει τύχει να πάρω βάση στη μασχάλη στο παρελθόν και απο τότε φωνάζω μόνο ειδικούς και παίρνω πάντα backup.
anon667 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Τα σκριπτάκια του Brent Ozar βοηθάνε αρκετές φορές με εγκαταστάσεις που έχω μπλέξει: https://github.com/BrentOzarULTD/SQL-Server-First-Responder-Kit
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Το μέγεθος της βάσης δεν έχει σημασία για τη χρήση της μνήμης. Αυτό που έχει σημασία είναι το πλήθος των queries και πόσο expensive είναι κάτι που σχετίζεται άμεσα με τα joins που γίνονται. Επιπλέον, ο SQL Server αν δεν του ορίσεις μέγιστο αριθμό μνήμης θα φάει όσο βρει.
Theo1903 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Τα προβλήματα στο 90% των περιπτώσεων δεν έχουν να κάνουν με το μηχάνημα ή την εγκατάσταση .Αρχικά σίγουρα χρειάζεσαι μια εικόνα στα queries και ποιος τραβάει τι .Προσωπικά χρησιμοποιώ κάποια scripts απο sp_Blitz σε αντίστοιχες περιπτώσεις .Συνήθως ,επόμενο μέρος να κοιτάξεις είναι procedures που lockάρουν όταν κάνουν updates/ζητάνε δεδομένα και προκαλούν μεγάλα wait times στις υπόλοιπες .Τέλος ,ένα πέρασμα ξανά τα indexes ,δεν βλάπτει
tasanton Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Προτείνω να βρεις κάποιον SQL Server ειδικό. Προτείνω επίσης να δεις το SQL Profiler tool, θα σου δείξει real-time τί γίνεται και ποια queries τρέχουν σε φάση καθυστέρησης: https://docs.microsoft.com/en-us/sql/tools/sql-server-profiler/sql-server-profiler?view=sql-server-2017 (αλλά κάποιος που γνωρίζει μπορεί να δει τι παίζεται) Άλλη ιδέα είναι να φτιάξεις ένα maintenance plan στις databases που σε ενδιαφέρουν (θα περιλαμβάνει σίγουρα index rebuild/reorg, statistics, κλπ). Προτείνω επίσης να θέσεις min/max RAM. Υπάρχει κάποια φόρμουλα που σου δίνει τα επιθυμητά μεγέθη αναλόγως Server specs (π.χ. http://sqlmax.chuvash.eu/) Τέλος έχεις τσεκάρει τυχόν θέματα συμβατότητας ή known issues του ERP με τη συγκεκριμένη έκδοση του SQL Server;
Nazar Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Μπορείς να τσεκάρεις α) script για Expensive queries Υπάρχουν πολλά στο διαδίκτυο. αυτό που προτιμώ εγώ Spoiler SELECT session_id,blocking_session_id blockid,wait_time,total_elapsed_time/1000 time,--SDER.[statement_start_offset], --SDER.[statement_end_offset], db_name(database_id),wait_type, reads reads, logical_reads, writes ww, status, CASE WHEN SDER.[statement_start_offset] > 0 THEN --The start of the active command is not at the beginning of the full command text CASE SDER.[statement_end_offset] WHEN -1 THEN --The end of the full command is also the end of the active statement SUBSTRING(DEST.TEXT, (SDER.[statement_start_offset]/2) + 1, 2147483647) ELSE --The end of the active statement is not at the end of the full command SUBSTRING(DEST.TEXT, (SDER.[statement_start_offset]/2) + 1, (SDER.[statement_end_offset] - SDER.[statement_start_offset])/2) END ELSE --1st part of full command is running CASE SDER.[statement_end_offset] WHEN -1 THEN --The end of the full command is also the end of the active statement RTRIM(LTRIM(DEST.[text])) ELSE --The end of the active statement is not at the end of the full command LEFT(DEST.TEXT, (SDER.[statement_end_offset]/2) +1) END END AS [executing statement], CASE WHEN SDER.[statement_start_offset] > 0 THEN --The start of the active command is not at the beginning of the full command text CASE SDER.[statement_end_offset] WHEN -1 THEN --The end of the full command is also the end of the active statement SUBSTRING(DEST.TEXT, (SDER.[statement_start_offset]/2) + 1, 2147483647) ELSE --The end of the active statement is not at the end of the full command SUBSTRING(DEST.TEXT, (SDER.[statement_start_offset]/2) + 1, (SDER.[statement_end_offset] - SDER.[statement_start_offset])/2) END ELSE --1st part of full command is running CASE SDER.[statement_end_offset] WHEN -1 THEN --The end of the full command is also the end of the active statement RTRIM(LTRIM(DEST.[text])) ELSE --The end of the active statement is not at the end of the full command LEFT(DEST.TEXT, (SDER.[statement_end_offset]/2) +1) END END AS text, DEST.[text] AS [full statement code] , * FROM sys.[dm_exec_requests] SDER CROSS APPLY sys.[dm_exec_sql_text](SDER.[sql_handle]) DEST WHERE SDER.session_id > 50 and SDER.session_id <>@@SPID ORDER BY 5,SDER.[session_id], SDER.[request_id] β) Locks. με Activity Monitor, σε περίπτωση πουκάποιοι χρήστες μπλοκάρουν κάποιους άλλους Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2019 από Nazar
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα