panosbas Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω το παρακάτω: Σε σπίτι στο οποίο έχω την ψιλή κυριότητα και η μητέρα μου έχει την επικαρπία, μπορώ να επιλέξω τρίτο άτομο που διαμένει μαζί μας να αποχωρήσει από το σπίτι; Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει κανέναν τίτλο ιδιοκτησίας στο σπίτι. Ευχαριστώ.
Joshua21 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δεν σου πέφτει κανένας λόγος, ακόμα και εσύ μένεις μέσα επειδή σε αφήνει η μητέρα σου, ότι ώρα κάνει κέφι σε διώχνει. 2
kallair Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 15 λεπτά πριν, panosbas είπε Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω το παρακάτω: Σε σπίτι στο οποίο έχω την ψιλή κυριότητα και η μητέρα μου έχει την επικαρπία, μπορώ να επιλέξω τρίτο άτομο που διαμένει μαζί μας να αποχωρήσει από το σπίτι; Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει κανέναν τίτλο ιδιοκτησίας στο σπίτι. Ευχαριστώ. oχι. Οτι ειπε ο joshua. Εφοσον η επικαρπια ειναι στην μανα σου, δεν μπορεις να κανεις απολυτως τπτ. Ακομα και να πουλησεις το ακινητο, ουτε ο επομενος ιδιοκτητης δεν μπορει να κουνησει απο μεσα την μανα σου κ οποιον αλλον ειναι μαζι της.
DrLo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, divo είπε Απλα θα σου πω οτι το σπιτι δεν ειναι δικο σου αλλα της μητερας σου Το σπίτι είναι δικό του (η μάνα του ας πόυμε δε μπορεί να το μερακλώσει και να το ρίξει). Η χρήση του σπιτιού, το "κουμάντο" και τα έσοδα από αυτό είναι της μάνας του Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2019 από DrLo
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 10 hours ago, panosbas said: Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω το παρακάτω: Σε σπίτι στο οποίο έχω την ψιλή κυριότητα και η μητέρα μου έχει την επικαρπία, μπορώ να επιλέξω τρίτο άτομο που διαμένει μαζί μας να αποχωρήσει από το σπίτι; Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει κανέναν τίτλο ιδιοκτησίας στο σπίτι. Ευχαριστώ. Ούτε εσύ έχεις επί της ουσίας τίτλο ιδιοκτησίας. Η μητέρα σου κάνει ότι θέλει και φιλοξενεί όποιον θέλει.
DrLo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Malthador είπε Ούτε εσύ έχεις επί της ουσίας τίτλο ιδιοκτησίας. Η μητέρα σου κάνει ότι θέλει και φιλοξενεί όποιον θέλει. Ναι η μητέρα μπορεί να φιλοξενεί όποιον γουστάρει. Αυτό δε σημαίνει ότι το σπίτι δεν είναι του άλλου. Είναι δικό του και έχει παρακρατήσει κάποια δικαιώματα επί αυτού η μάνα του. Αλλά πάνω στον όρο "δικό σου" θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιο τέστ. Πότε κάτι είναι "δικό σου"; Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι κάτι είναι δικό σου όταν μπορείς να το πουλήσεις εσύ και όχι κάποιος άλλος. Όταν ειναι δηλαδή ιδιοκτησία σου. Η επικαρπεία είναι ουσιαστικά κάποιο "βάρος" πάνω στην ιδιοκτησία αυτού που έχει την κυριότητα. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2019 από DrLo
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 22 minutes ago, DrLo said: Είναι δικό του και έχει παρακρατήσει κάποια δικαιώματα επί αυτού η μάνα του. Ή δέχτηκε να πάρει ένα σπίτι παραχωρώντας ο ίδιος το δικαίωμα της επικαρπίας στη μητέρα του. Πάντα με δεδομένο ότι δεν εκβιάστηκε για να το αποδεχθεί or smth, εκεί αλλάζει το πράγμα. 24 minutes ago, DrLo said: Αλλά πάνω στον όρο "δικό σου" θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιο τέστ. Πότε κάτι είναι "δικό σου"; Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι κάτι είναι δικό σου όταν μπορείς να το πουλήσεις εσύ και όχι κάποιος άλλος. Όταν ειναι δηλαδή ιδιοκτησία σου. Η επικαρπεία είναι ουσιαστικά κάποιο "βάρος" πάνω στην ιδιοκτησία αυτού που έχει την κυριότητα. Θέλει σκέψη αυτό, είναι περισσότερο φιλοσοφικό. Τι είναι περισσότερο «δικό σου», το σπίτι που έχεις μισθώσει από κάποιον άλλο και στο οποίο διαμένεις ή το σπίτι που έχει εκμισθώσει κάποιος από εσένα και στο οποίο μένει αυτός; Το ένα μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις, αλλά δεν μπορείς να το πουλήσεις, το άλλο δεν μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις, αλλά μπορείς να το πουλήσεις. Εγώ πάντως, όταν λέω «σπίτι μου», εννοώ το σπίτι στο οποίο μένω. Κάπως έτσι βλέπω και την επικαρπία.
DrLo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 8 λεπτά πριν, Malthador είπε Εγώ πάντως, όταν λέω «σπίτι μου», εννοώ το σπίτι στο οποίο μένω. Κάπως έτσι βλέπω και την επικαρπία. Σπίτι "μου" μπορεί να είναι το σπίτι που μένεις ως ενοικιαστείς αλλά δεν είναι "δικό σου". Αν το γυρίσουμε στη φιλοσοφία, ο συρμός 31453 του προαστιακού που χρησιμοποιώ παίρνω κάθε πρωί είναι "δικός μου".
archer100 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Αλλο χρηση, αλλο ιδιοκτησια Ψιλη κυριοτητα ειναι ιδιοκτησια, επικαρπια ειναι χρηση
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 27 minutes ago, DrLo said: Αν το γυρίσουμε στη φιλοσοφία, ο συρμός 31453 του προαστιακού που χρησιμοποιώ παίρνω κάθε πρωί είναι "δικός μου". Ξέρω 'γω, μπορείς να κυκλοφορήσεις ξεβράκωτος στο 31453 του προαστιαού ή υπάρχει κάποιος κανόνας που δεν θέσπισες εσύ και το απαγορεύει; Γιατί στο δικό σου σπίτι (στο σπίτι σου δηλαδή) μπορείς να βάλεις ότι κανόνες θες εσύ.
DrLo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, Malthador είπε Ξέρω 'γω, μπορείς να κυκλοφορήσεις ξεβράκωτος στο 31453 του προαστιαού ή υπάρχει κάποιος κανόνας που δεν θέσπισες εσύ και το απαγορεύει; Γιατί στο δικό σου σπίτι (στο σπίτι σου δηλαδή) μπορείς να βάλεις ότι κανόνες θες εσύ. Ξεφύυγαμε Υπάρχουν 327 διαφορετικοί κανόνες που δεν θέσπισες εσύ για το τι δε μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου. anyway back στο ontopic
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 1 minute ago, DrLo said: Ξεφύυγαμε Υπάρχουν 327 διαφορετικοί κανόνες που δεν θέσπισες εσύ για το τι δε μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου. anyway back στο ontopic Τελοσπάντων, για να είμαστε και ontopic η ουσία είναι ότι ο μισθωτής/επικαρπωτής φιλοξενεί όποιον γουστάρει και ο εκμισθωτής/ψιλός κύριος απλά ρουφάει το αυγό του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα