Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλιστα ευχαριστώ, νομίζω τώρα το κατάλαβα. Ωστόσο επειδή θα χρειαστεί να βρω συσκευή για να κουμπώσει στη bri στο skroutz οι συσκευές που βλέπω εχουν μόνο rj11 θυρες και όχι rj45 για να μπουν στο Frit. Ίσως δεν κάνω εγώ σωστή αναζήτηση. Από τις συσκευές του εμπορίου έχεις υπόψη σου κάποια για να δω στο περίπου τι ακριβώς να ψάξω ;

• Απαντ. 399
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Just now, vasilis968 said:

Μάλιστα ευχαριστώ, νομίζω τώρα το κατάλαβα. Ωστόσο επειδή θα χρειαστεί να βρω συσκευή για να κουμπώσει στη bri στο skroutz οι συσκευές που βλέπω εχουν μόνο rj11 θυρες και όχι rj45 για να μπουν στο Frit. Ίσως δεν κάνω εγώ σωστή αναζήτηση. Από τις συσκευές του εμπορίου έχεις υπόψη σου κάποια για να δω στο περίπου τι ακριβώς να ψάξω ;

γενικως μην το βλεπεις σαν rj11 ,rj45. το 11 οκ ειναι Fxs αλλα το rj45 ειναι και ethernet(sip trunk). εσυ θες isdn. γενικα οπως σου εγραψα δεν εχω δοκιμασει κανονικη συσκευη που να εχει τροφοδοτικο ή τουλαχιστον δεν θυμαμαι.παντα επαιζα με argus ειτε πχ το 142 ειτε αυτο που σου εβαλα. μπορει σε κανα ebay να παιζει τιποτα σε isdn tester αλλα δεν το εχω ψαξει. η εταιρεια μας επαιρνε argus οπως και η cosmote σε ολους ειχε παρει argus που ειναι απιστευτα μηχανακια αλλα με μεγαλο κοστος.το μικρο το Isdn δεν ξερω τιμη να σου πω την αληθεια. αλλα στο μεγαλο μονο το licence για bri ηταν 800 ευρω 😛

Δημοσ.

Ναι ρε γαμωτο είναι ακριβά το είδα. Απλώς θα το χρειαστώ άμεσα για τη βλάβη και έχω φάει το internet να ψάχνω να δω κάποια οικονομική λύση για να κάνω τη δουλειά μου.

Πρακτικά δηλαδή τέτοια τηλέφωνα υπάρχουν στο εμπόριο; Ή μόνο εξειδικευμένα τύπου argus?

Δημοσ.

λογικα θα υπαρχουν και πιο απλα απλα δεν εχω δοκιμασει κατι για να σου πω οτι θα παιξει σιγουρα.

40 minutes ago, vasilis968 said:

Ναι ρε γαμωτο είναι ακριβά το είδα. Απλώς θα το χρειαστώ άμεσα για τη βλάβη και έχω φάει το internet να ψάχνω να δω κάποια οικονομική λύση για να κάνω τη δουλειά μου.

Πρακτικά δηλαδή τέτοια τηλέφωνα υπάρχουν στο εμπόριο; Ή μόνο εξειδικευμένα τύπου argus?

• Thanks 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικα μπηκα στο χωρο του fritz. Πηρα to 7590 AX v2  ,θελω ομως λιγη βοηθεια για το πρωτο σεταρισμα.

Θα το βαλω σε cosmote οπτικη, παιρνει μονο του ρυθμισεις? dns πως ρυθμιζω? η αρχικη συνδεση σε 192.168.178.1 μπορει να αλλαξει και απο που?

Ευχαριστω για οποια βοηθεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 30/01/2025 at 09:36, jogatore said:

Τελικα μπηκα στο χωρο του fritz. Πηρα to 7590 AX v2  ,θελω ομως λιγη βοηθεια για το πρωτο σεταρισμα.

Θα το βαλω σε cosmote οπτικη, παιρνει μονο του ρυθμισεις? dns πως ρυθμιζω? η αρχικη συνδεση σε 192.168.178.1 μπορει να αλλαξει και απο που?

Ευχαριστω για οποια βοηθεια

θα τρεξεις το wizard. θα πρεπει να σου βγαλει επιλογη για cosmote λογικα. αν δεν σεταρει πχ την τηλεφωνια τοτε μιλας με cosmote. Lan ip και dns ειναι μεσα στο Web interface  και ειναι ευκολο να τα αλλαξεις και τα 2.

https://en.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-7360-int/165_Configuring-different-DNS-servers-in-the-FRITZ-Box/

https://en.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-7360-int/19_Changing-the-FRITZ-Box-s-IP-address/

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ακομη ερωτηση . Τι plc προτεινεται? Devolo ή fritz ?   Χρηση σε τριφασικο ρευμα.

Επεξ/σία από jogatore
Δημοσ.
1 hour ago, jogatore said:

Μια ακομη ερωτηση . Τι plc προτεινεται? Devolo ή fritz ?   Χρηση σε τριφασικο ρευμα.

θα προτιμουσα fritz αν εχεις και fritz!box.αλλα σε γενικες γραμμες δεν θα εβαζα powerlines αλλα θα επαιζα με ethernet και access points(mesh). ειδικα αν μιλαμε για 200-300 mbit internet. αν δεν μπορει να περαστει ethernet και μιλαμε για νορμαλ σπιτι και οχι 500 τετραγωνικα τοτε οκ θα εβαζα ενα pack με mesh repeaters

Δημοσ.

Δυστυχως ethernet ειναι δυσκολο να περαστει σε ολο το σπιτι λογω παλαιοτητας. Θα πρεπει να μπει εξωτερικα με καναλι και δεν μπορει σε ολους τους χωρους.  Χρησιμοποιω plc της tp-link απο  χρονια αλλα δεν νομιζω οτι καλυπτουν πληρως το fritz .

Δημοσ.
16 hours ago, jogatore said:

Δυστυχως ethernet ειναι δυσκολο να περαστει σε ολο το σπιτι λογω παλαιοτητας. Θα πρεπει να μπει εξωτερικα με καναλι και δεν μπορει σε ολους τους χωρους.  Χρησιμοποιω plc της tp-link απο  χρονια αλλα δεν νομιζω οτι καλυπτουν πληρως το fritz .

τι εννοεις δεν καλυπτουν το fritz? αν εννοεις οτι δεν ειναι τοσο καλα τα tp link οσο τα Fritz και τα devolo ναι συμφωνω.αν εννοεις οτι δεν καλυπτουν το fritz οτι δηλαδη εχεις fritz router και δεν πετυχαινουν την ταχυτητα που δινει το fritz(ειδικα σε vdsl και Ftth) τοτε παλι ειναι λογικο β.θα προτιμουσα να παιξω με Mesh repeaters παρα powerlines.

για devolo και fritz τα εχω δοκιμασει και εχω γραψει Review εδω και στο Thelab για παρα πολλα μοντελα.ακομα και σε μονοφασικο τα αποτελεσματα ειναι .....αστα να πανε.

τα θεωρω λυση εκτακτου αναγκης και τιποτα παραπανω. απλα για να εχεις καπου Internet.για μεγαλες ταχυτητες τα ξεχνας.αυτα που λενε 1200 και 2200 δεν θα τα πετυχεις ουτε και αν τα εχεις στο ιδιο δωματιο σε διπλα πριζα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...