Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, 

Πρόσφατα αναβάθμισα σε vdsl 100 nova. Φυσικά δεν μου είπαν καν πως το τηλ θα γυρίσει σε voip. Το δικό τους zyxel vmg8623-t50b δουλεύει οκ για internet και τηλ. Όταν βάζω το Fritzbox 7590 δουλεύει μόνο ίντερνετ, όχι το voip. Τους έχω πάρει πολλά τηλ αλλά φυσικά δεν βγάζω άκρη. Σε bridge mode που προσπάθησα δεν παίζει το fritzbox. Μπορεί κι εγώ να μην κάνω κάτι καλά. Υπάρχει μήπως αναλυτικός οδηγός; 

Το ιδανικό σενάριο βέβαια είναι να κρατούσα το δικό μου fritzbox μόνο. 

Ευχαριστώ 

• Απαντ. 393
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 07/04/2023 at 20:31, konandrio said:

Αρα αν στείλω στο υπόγειο ethernet από fritzbox σε  fritzbox θα είμαι ΟΚ.
Thanks

σωστα.

On 08/04/2023 at 12:26, Ultimategr said:

Υπαρχει καποια λιστα συμβατοτητας ασυρματων με το fritzbox?Σκεφτομαι για panasonic αλλα φοβαμαι μηπως πεσω σε καποιο μοντελο που να μην ειναι συμβατο.

αν δεις το review ειχα γραψει οτι εβαλα panasonic αλλα ειχα μερικα παρατραγουδα.δεν θυμαμαι αν το μοντελο μου ειναι στα συμβατα

On 08/04/2023 at 20:00, stelakis1914 said:

Υπάρχει η λίστα συμβατών Panasonic & Gigaset αλλά καλύτερα θα είναι να επιλέξεις το fritzfon.

συμφωνω.η καλυτερη επιλογη ειναι το fritz!fon

On 09/04/2023 at 18:27, Gianniskar452 said:

Καλησπέρα σας, 

Πρόσφατα αναβάθμισα σε vdsl 100 nova. Φυσικά δεν μου είπαν καν πως το τηλ θα γυρίσει σε voip. Το δικό τους zyxel vmg8623-t50b δουλεύει οκ για internet και τηλ. Όταν βάζω το Fritzbox 7590 δουλεύει μόνο ίντερνετ, όχι το voip. Τους έχω πάρει πολλά τηλ αλλά φυσικά δεν βγάζω άκρη. Σε bridge mode που προσπάθησα δεν παίζει το fritzbox. Μπορεί κι εγώ να μην κάνω κάτι καλά. Υπάρχει μήπως αναλυτικός οδηγός; 

Το ιδανικό σενάριο βέβαια είναι να κρατούσα το δικό μου fritzbox μόνο. 

Ευχαριστώ 

a.δεν παιζει η τηλεφωνια σε fritz. οποτε το μονο που μπορει θεωρητικα να γινει ειναι bridge to zyxel και κληση pppoe με την wan το fritz!box.

αν και εφοσον μπορεσεις λογω προσβασης να βαλεις το zyxel σε bridge mode

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητοί συμφορουμίτες, καλησπέρα. Θα ήθελα τα φώτα σας, παρακαλώ. Σιγά σιγά επεκτείνεται η οπτική ίνα κατά μήκος της περιοχής μου.

α) Μόλις έρθει και στο σπίτι μου και εγκατασταθεί η οπτική ίνα, μπορώ να ζητήσω από την Cosmote κατευθείαν 1000άρα από την 100άρα που είμαι τώρα, σωστά;

β) Σ' αυτή την περίπτωση το Fritz 7530 που έχω τώρα, "αχρηστεύεται", αφού υποστηρίζει μόνο μέχρι 300Mbps, σωστά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από georgeole
Δημοσ.
4 ώρες πριν, georgeole είπε

Αγαπητοί συμφορουμίτες, καλησπέρα. Θα ήθελα τα φώτα σας, παρακαλώ. Σιγά σιγά επεκτείνεται η οπτική ίνα κατά μήκος της περιοχής μου.

α) Μόλις έρθει και στο σπίτι μου και εγκατασταθεί η οπτική ίνα, μπορώ να ζητήσω από την Cosmote κατευθείαν 1000άρα από την 100άρα που είμαι τώρα, σωστά;

β) Σ' αυτή την περίπτωση το Fritz 7530 που έχω τώρα, "αχρηστεύεται", αφού υποστηρίζει μόνο μέχρι 300Mbps, σωστά;

Δεν αχρηστευται μεν γιατι δεν παιζει το vdsl κομματι αλλα το δικτυακο του κομματι που ειναι Gbit, αλλα η Cosmote ουτως ή αλλως στελνει για 1000αρες γραμμες το 5530 που ειναι και gpon και router με 2.5Gbit για να μπορεις να εκμεταλλευτεις στο δικτυο σου ολο το 1000αρι. Αυτο βεβαια αν τα wired μηχανηματα σου εχουν αντιστοιχη καρτα 2.5αρα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 hours ago, georgeole said:

α.σωστα.

β.παιζει μεχρι 300vdsl αλλα εχει wan οποτε αν σου εδιναν ont και οχι απευθειας το fritz που αναφερει ο φιλος πιο πανω τοτε ναι θα μπορουσες να βαλεις το 7530.αλλα αφου θα σου φερουν αλλο fritz μπορεις να το πουλησεις αυτο. οποτε δεν αχρηστευεται. αλλα σε 1000αρα δεν θα σου φερουν ξεχωριστο ont αλλα all in one.

11 hours ago, Ashaman said:

Δεν αχρηστευται μεν γιατι δεν παιζει το vdsl κομματι αλλα το δικτυακο του κομματι που ειναι Gbit, αλλα η Cosmote ουτως ή αλλως στελνει για 1000αρες γραμμες το 5530 που ειναι και gpon και router με 2.5Gbit για να μπορεις να εκμεταλλευτεις στο δικτυο σου ολο το 1000αρι. Αυτο βεβαια αν τα wired μηχανηματα σου εχουν αντιστοιχη καρτα 2.5αρα.

απλα η μια ειναι 2.5g.οι αλλες 2 ειναι 1gbit.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, poulinos είπε

α.σωστα.

β.παιζει μεχρι 300vdsl αλλα εχει wan οποτε αν σου εδιναν ont και οχι απευθειας το fritz που αναφερει ο φιλος πιο πανω τοτε ναι θα μπορουσες να βαλεις το 7530.αλλα αφου θα σου φερουν αλλο fritz μπορεις να το πουλησεις αυτο. οποτε δεν αχρηστευεται. αλλα σε 1000αρα δεν θα σου φερουν ξεχωριστο ont αλλα all in one.

απλα η μια ειναι 2.5g.οι αλλες 2 ειναι 1gbit.

Σωστα, οποτε βάζεις ενα switch με θυρες >2.5 για να μοιρασεις δικτυο σε παραπανω απο 1 συσκευες. Το κοστος βεβαια σε αυτην την περιπτωση γινεται ελαφρως δυσθεωρητο καθως θες καμια 200αρα ευρα για switch και οτι κοστος εχουν οι  εξτρα καρτες   δικτυου για την καθε ενσυρματη συσκευη. 

Δημοσ.
32 minutes ago, Ashaman said:

Σωστα, οποτε βάζεις ενα switch με θυρες >2.5 για να μοιρασεις δικτυο σε παραπανω απο 1 συσκευες. Το κοστος βεβαια σε αυτην την περιπτωση γινεται ελαφρως δυσθεωρητο καθως θες καμια 200αρα ευρα για switch και οτι κοστος εχουν οι  εξτρα καρτες   δικτυου για την καθε ενσυρματη συσκευη. 

οπως ειπες ανεβαινει το κοστος αρκετα μετα. αντε στο επομενο μοντελο θα δουμε και καμια 10G:P

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αγαπητοί συμφορουμίτες, καλησπέρα. Είμαι κάτοχος εδώ και 5 μήνες του FRITZ!Box 7530 AX. Ενώ ποτέ δεν είχα θέματα με προηγούμενα ρούτερ στο WIFI, είτε προ Voip είτε μετά, είτε των εταιρειών είτε after market, τώρα κάνει συχνά αποσυνδέσεις και δυσλειτουργίες. Αναγκάζομαι να το βγάλω από την πρίζα για να επανέλθουν όλα σε φυσιολογικά επίπεδα. Είναι απαράδεκτο το ακριβό και πολυδιαφημισμένο Fritz να έχει τέτοια θέματα. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο;

ΥΓ Η διαμόρφωση του σπιτιού είναι τέτοια, ώστε να μη δικαιολογούνται τέτοιου είδους θέματα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, georgeole είπε

συχνά αποσυνδέσεις και δυσλειτουργίες

Αποσυνδέσεις σε τι; Στο DSL κομμάτι ή στο WiFi? 

Στο κομμάτι του WiFi ναι έκανε και το δικό μου αποσυνδέσεις στο WiFi αλλά με τα τελευταία firmware updates διορθώθηκαν.

https://en.avm.de/fritz-lab/fresh-from-development/fresh-from-development/

Πέρνα του την πιο πρόσφατη BETA όπου υπάρχουν πολλές βελτιώσεις. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Andresalonika είπε

Στο κομμάτι του WiFi ναι έκανε και το δικό μου αποσυνδέσεις στο WiFi αλλά με τα τελευταία firmware updates διορθώθηκαν.

Οι αποσυνδέσεις γίνονται στο WiFi. Ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε. Θα το δοκιμάσω.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 10/5/2023 στις 10:28 ΜΜ, Andresalonika είπε

Επανέρχομαι αγαπητέ φίλε με νεότερα: Όντως τα θέματα λύθηκαν (σ' ευχαριστώ και πάλι θερμότατα), ωστόσο μια μικρή ξινίλα😒 παραμένει. Δεν περίμενα από μια εταιρεία σαν την AVM που στέλνει τακτικά ενημερωτικά mail, που δείχνει σοβαρή, που... που... να πρέπει να κάνω χειροκίνητα την αναβάθμιση. Ζούσα χαρούμενος στο συννεφάκι μου με την 7.31 έκδοση και κοίταζα μόνο μέσα από το μενού του Fritz για νέα έκδοση.🤕

• Like 1
Δημοσ.
On 12/05/2023 at 13:07, georgeole said:

Επανέρχομαι αγαπητέ φίλε με νεότερα: Όντως τα θέματα λύθηκαν (σ' ευχαριστώ και πάλι θερμότατα), ωστόσο μια μικρή ξινίλα😒 παραμένει. Δεν περίμενα από μια εταιρεία σαν την AVM που στέλνει τακτικά ενημερωτικά mail, που δείχνει σοβαρή, που... που... να πρέπει να κάνω χειροκίνητα την αναβάθμιση. Ζούσα χαρούμενος στο συννεφάκι μου με την 7.31 έκδοση και κοίταζα μόνο μέσα από το μενού του Fritz για νέα έκδοση.🤕

μονο τις beta απο το Lab κανεις χειροκινητα. οι official περνιουνται αυτοματα απο default εκτος αν εχεις πειραξει εσυ κατι. μολις βγει η Official με τa patches/fixes που εχει μεσα η beta θα στην περασει αυτοματα.

επειδη ειναι beta εκδοσεις οποτε μπορει να εχουν bugs για αυτο δεν γινονται αυτοματα.μονο οι official γινονται αυτοματα. Τις εκδοσεις του lab(beta) τις βαζει καποιος οταν εχει καποιο θεμα ή οταν θελει να δοκιμασει πρωτος τα Νεα features και να αναφερει bugs.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, poulinos είπε

μονο τις beta απο το Lab κανεις χειροκινητα. οι official περνιουνται αυτοματα απο default εκτος αν εχεις πειραξει εσυ κατι. μολις βγει η Official με τa patches/fixes που εχει μεσα η beta θα στην περασει αυτοματα.

επειδη ειναι beta εκδοσεις οποτε μπορει να εχουν bugs για αυτο δεν γινονται αυτοματα.μονο οι official γινονται αυτοματα. Τις εκδοσεις του lab(beta) τις βαζει καποιος οταν εχει καποιο θεμα ή οταν θελει να δοκιμασει πρωτος τα Νεα features και να αναφερει bugs.

Έτσι ακριβώς πίστευα κι εγώ, αλλά... πλανήθην πλάνην οικτράν! Χωρίς να έχω πειράξει κάτι στις ρυθμίσεις, όχι την beta δεν μου είχε κατεβάσει αυτόματα, αλλά ούτε καν την official 7.50. Με είχε κολλημένο στην (από το Δεκέμβριο) 7.31, την οποία παρεμπιπτόντως είχε κατεβάσει αυτόματα.

ΥΓ Λίγο άσχετο βέβαια, αλλά μήπως έχει κάποιος να προτείνει κάποιο after market Voip modem/router για 1000άρα γραμμή; ΚΑΙ Fritz φυσικά, αλλά όχι μόνο Fritz.

Επεξ/σία από georgeole
Δημοσ.
5 hours ago, georgeole said:

Έτσι ακριβώς πίστευα κι εγώ, αλλά... πλανήθην πλάνην οικτράν! Χωρίς να έχω πειράξει κάτι στις ρυθμίσεις, όχι την beta δεν μου είχε κατεβάσει αυτόματα, αλλά ούτε καν την official 7.50. Με είχε κολλημένο στην (από το Δεκέμβριο) 7.31, την οποία παρεμπιπτόντως είχε κατεβάσει αυτόματα.

ΥΓ Λίγο άσχετο βέβαια, αλλά μήπως έχει κάποιος να προτείνει κάποιο after market Voip modem/router για 1000άρα γραμμή; ΚΑΙ Fritz φυσικά, αλλά όχι μόνο Fritz.

Καποια στιγμη λογικα θα την κατεβαζε.αν δεν βιαζεσαι απλα το αφηνεις.αν βιαζεσαι απλα μπαινεις μεσα και του λες να κανει τσεκ για νεα εκδοση. και η 7.50 δεν εχει τρελο καιρο που εχει βγει για καποια μοντελα. τωρα δεν ξερω αν η 7.50 θα σου ελυνε το θεμα οπως στο ελυσε η beta αλλα μικρο το κακο.soon θα βγει και η beta σε official.

και η draytek βγαζει voip και η fritz και μεχρι και cisco spa adapter μπορεις να βρεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

και η draytek βγαζει voip και η fritz και μεχρι και cisco spa adapter μπορεις να βρεις.

Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Αυτά τα είχα υπόψη κι εγώ. Έλεγα μήπως είχαν κανένα μοντέλο για 1000άρα και οι υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις, πχ TP-LINK, ASUS, LINNKSYS, κάποια πιο οικονομική πρόταση της ανθρωπιάς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...