ntountou Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Γεια σας παιδιά. Ενδιαφέρομαι για τους επόμενους μήνες να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό, τον οποίο έχω διδαχτεί ως ένα σημείο στη σχολή μου (ΤΕΙ Αυτοματισμού - 3 εξάμ. C, 2 εξάμ. assembly κτλ), αλλά θέλω να περάσω και σε άλλες γλώσσες. Σκέφτομαι σοβαρά για C++ και Visual C. Θέλω τις προτάσεις σας, και αν είναι δυνατόν και τις εντυπώσεις σας, για κέντρα σπουδών πληροφορικής και προγραμματισμού στη Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ.
joss Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Καλησπέρα φίλε, έχεις τελειώσει με τις σπουδές σου; Αν ναι έχεις πάρει μια ιδέα ότι αυτό που κάνουν οι σχολές δεν είναι τίποτα άλλο από το να σου δίνουν το υπόβαθρο για να μπορέσεις να συνεχίσεις από μόνος σου. Το ότι σου διδάξανε C στο ΤΕΙ δεν σημαίνει ότι ξέρεις και την C τέλεια... Πάντως έχεις πάρει την γενική ιδέα του να προγραμματίζεις. Σύμφωνα με αυτό το υπόβαθρο μπορείς να πάρεις κάποια βιβλία και να διαβάσεις από μόνος σου. Ιδιαίτερα στον προγραμματισμό (και στην πληροφορική) δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει κάποιος να διαβάζει... Τώρα για κέντρα πληροφορικής... Δεν έχεις διευκρινήσει για πόσο καιρό θέλεις να παρακολουθήσεις αυτά τα κέντρα σπουδών. Υπάρχουν πολλές ιδιωτικές σχολές που δίνουν και πτυχία από Αγγλικά πανεπιστήμια, αλλά δεν είναι μάλλον αυτό που ψάχνεις. Δεν έχω ακούσει για κανένα κέντρο σπουδών που να κάνει σεμινάρια πάνω μόνο στον προγραμματισμό (ιδίως σε advanced επίπεδο). Μπορείς να μάθεις όμως αν υπάρχουν σεμινάρια του πανεπιστημίου για αυτό ή επίσης και στον ΟΑΕΔ. Για άλλες σχολές δεν θα σου το συνιστούσα... Πάντως το καλύτερο που θα σου πρότεινα να κάνεις, αφού έχεις πάρει την αρχική ιδέα προγραμματισμού, είναι να πάρεις 1-2 βιβλία και να διαβάσεις μόνος σου και να αρχίσεις να φτιάχνεις μικρά προγραμματάκια για να μαθαίνεις. Όταν έχεις κάποιο πρόβλημα στην πορεία το κάνεις post στο forum και σε βοηθάμε όσο μπορούμε. Φιλικά Γιάννης
ntountou Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Καλημέρα φίλε Γιάννη, τα μαθήματα στη σχολή μου τα έχω τελειώσει, το Μάιο παραδίδω και την πτυχιακή και τέλος. Θα συμφωνίσω μαζί σου ότι αυτό που κάνουν οι σχολές είναι να δίνουν το υπόβαθρο για να συνεχίσει κάποιος μόνος του. Τα κέντρα σπουδών για τα οποία ζήτησα μια άποψη είναι σαν φροντιστήρια που παραδίδουν μαθήματα σε γλώσσες προγραμματισμού και γενικά σε θέματα που άπτονται της πληροφορικής. Τα μαθήματα μπορεί να είναι π.χ. 60 ώρες για την C++ (και καταλήγουν σίγουρα σε advanced επίπεδο), σε κλειστά τμήματα και στο τέλος παίρνεις και μια πιστοποίηση ότι έχεις παρακολουθήσει τα συγκεκριμένα μαθήματα. Έχω υπόψιν μου δύο και γι' αυτό ζήτησα και εντυπώσεις από παιδιά που τυχόν θα είχαν κάποια εμπειρία από αυτά ή κάποια άλλα κέντρα σπουδών. Στη μια σχολή μάλιστα έχουν ήδη περάσει δύο γνωστοί μου, οι οποίοι έμειναν ευχαριστημένοι από τις γνώσεις που αποκόμισαν, αλλά πλέον από το κέντρο της πόλης που βρισκόταν έχει μετακινηθεί στη Κ.Τούμπα και δε με βολεύει καθόλου. Το πρόβλημα για εμένα δεν είναι να κάτσω με ένα βιβλίο να μάθω C++. Έτσι κι αλλιως αυτό έτυχε να το ξεκινήσω (..αλλά μόνο να το ξεκινήσω..) στο παρελθόν και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Απλώς είχα την αίσθηση ότι κάνω "ασκήσεις επί χάρτου" και δεν ασχολούμαι τόσο πολύ με ρεαλιστικές εφαρμογές. Σε ένα κέντρο σπουδών όμως που διδάσκει κάποιος μηχανικός ίσως μου δινόταν η δυνατότητα να έχω μια πιο άμεση επαφή με την "πραγματικότητα". Αυτή ήταν η μέχρι τώρα σκέψη μου. Ίσως να κάνω λάθος και να μειώνω αυτά που μπορεί να μου προσφέρει ένα βιβλίο. Επειδή από αυτό το forum έχω αντιληφθεί ότι πολλά παιδιά που ασχολούνται σοβαρά με τον προγραμματισμό έχουν ως κύριο μέσο εκμάθησης κάποιο εξειδικευμένο βιβλίο σκέφτομαι κι εγώ πλέον σοβαρά να στραφώ προς αυτή τη λύση, όπως μου πρότεινες άλλωστε κι εσύ. Αν έχεις να παρατηρήσεις κάτι στα όσα σου ανέφερα θα το διαβάσω με χαρά. Πάντως, σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.