Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Μιλάμε για το πιο χρήσιμο κουμπί στο πληκτρολόγιο. win+space αλλαγή γλώσσας, win+r γρήγορη εκτέλεση, win+κείμενο αναζήτηση, win+e file explorer, win+arrows maximize, minimize, tiling παραθύρων. Μάλλον ο κόσμος της έρευνας, δεν ακουμπάει το πληκτρολόγιο για κάτι εκτός από κείμενο.

win+l lock account,

win+break άνοιγμα system properties,

win σκέτο για άνοιγμα του start menu...

Να το αφήσουν ήσυχο το κουμπί γμτχτ!!!!!!11!1

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Μιλάμε για το πιο χρήσιμο κουμπί στο πληκτρολόγιο. win+space αλλαγή γλώσσας, win+r γρήγορη εκτέλεση, win+κείμενο αναζήτηση, win+e file explorer, win+arrows maximize, minimize, tiling παραθύρων. Μάλλον ο κόσμος της έρευνας, δεν ακουμπάει το πληκτρολόγιο για κάτι εκτός από κείμενο.

15 λεπτά πριν, randomcat είπε

win+l lock account,

Το άλλο κουμπί λέμε. 

56 λεπτά πριν, solution1 είπε

Ξέρεις τι είναι να γράφεις διπλωματική εργασία σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο σε αντικείμενο με Αγγλική ορολογία;

Επίτηδες το κάνουν για να μας παιδεύουν. Είναι στα πλαίσια, τού "σας κάνουμε ότι θέλουμε"

Είχα προλάβει να βάζω τα αγγλικά έτσι: 

Μπλά μπλα μπλα {\en english_text_here} μπλα

Το alt+shift και το win+space είναι λουξ συγκριτικά.

Φαντάζομαι αν δεν έχεις αναπτύξει muscle memory για την εναλλαγή το caps lock θα ήτανε καλή λύση πάντως.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, solution1 είπε

Προσωπικά θα ήθελα δυνατότητα αλλαγής γλώσσας με το caps lock, όπως γίνεται σε linux.

Δεν είναι δυνατόν μια λειτουργία η οποία χρησιμοποιείται συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, να απαιτεί πάτημα 2 κουμπιών.

Και το caps lock? Ας ενεργοποιείται με διπλό shift (όπως και στα κινητά)

Ναι, το γνωρίζω ότι μπορεί να γίνει έμεσα με grave accent (βαρεία: `) κι ύστερα map της βαρείας στο capslock αλλά θέλω καθαρές λύσεις.

Όταν είναι αναμένο το led του caps lock, θέλω να ξέρω ότι γράφει Ελληνικά (ή Αγγλικά).

Το θέμα είναι να αναγνωρίζω τη γλώσσα που θα γράψω, χρησιμοποιώντας την περιφερειακή μου όραση.

Και δεν είναι μια λύση την οποία ζητάμε μόνο στην Ελλάδα.

Κυριολεκτικά, ΟΛΟΙ οι κάτοικοι παγκοσμίως πλην ΗΠΑ, UK, αυστραλίας, χρησιμοποιούν τουλάχιστον 2 γλώσσες εισαγωγής.

Μιλάμε για Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Ισπανόφωνους, Γαλλόφωνους, Γερμανόφονους.

Ξέρεις τι είναι να γράφεις διπλωματική εργασία σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο σε αντικείμενο με Αγγλική ορολογία;

Επίτηδες το κάνουν για να μας παιδεύουν. Είναι στα πλαίσια, τού "σας κάνουμε ότι θέλουμε"

Στη Γερμανία δε χρησιμοποιούν δύο γλώσσες εισαγωγής. Μόνο γερμανικό πληκτρολόγιο έχουν και φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και για τις υπόλοιπες χώρες που έχουν γλώσσα με λατινικό αλφάβητο. Άλλωστε τα Αγγλικά δεν έχουν παράξενους χαρακτήρες ώστε να μη μπορεί να γραφούν με γερμανικό πληκτρολόγιο. Το πρόβλημα αυτό είναι κυρίως χωρών που δε χρησιμοποιούν λατινικό αλφάβητο αλλά γράφουν αρκετά στα αγγλικά, όπως η Ελλάδα. Γιατί υπάρχουν και χώρες που ναι μεν γράφουν σε άλλο αλφάβητο αλλά είναι strictly monolingual. 

Επίσης οκ να ανάβει και να σβήνει το Caps-Lock αναλόγως αν έχεις την πρώτη ή τη δεύτερη γλώσσα επιλεγμένη, αν όμως έχεις τρεις; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, solution1 είπε

Προσωπικά θα ήθελα δυνατότητα αλλαγής γλώσσας με το caps lock, όπως γίνεται σε linux.

Δεν είναι δυνατόν μια λειτουργία η οποία χρησιμοποιείται συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, να απαιτεί πάτημα 2 κουμπιών.

Ναι, το γνωρίζω ότι μπορεί να γίνει έμεσα με grave accent (βαρεία: `) κι ύστερα map της βαρείας στο capslock αλλά θέλω καθαρές λύσεις.

Όταν είναι αναμένο το led του caps lock, θέλω να ξέρω ότι γράφει Ελληνικά (ή Αγγλικά).

Το θέμα είναι να αναγνωρίζω τη γλώσσα που θα γράψω, χρησιμοποιώντας την περιφερειακή μου όραση.

Κυριολεκτικά, ΟΛΟΙ οι κάτοικοι παγκοσμίως πλην ΗΠΑ, UK, αυστραλίας, χρησιμοποιούν τουλάχιστον 2 γλώσσες εισαγωγής.

πολλα ζητάς απο την ms. κάτσε να φτιαξει ενα σωστο λειτουργικο πρωτα, ακομα το παλευει. 35 χρονια υπολογιστές και θες 2 κουμπιά για αλλαγή γλώσσας... ακούγετε πραγματικά παράδοξο αλλα ισχύει. 

Επεξ/σία από basilis_k6
Δημοσ.
2 ώρες πριν, solution1 είπε

Δηλαδή το en ελ κάτω δεξιά στην οθόνη δεν είναι στην περιφερειακή σου όραση; Μπροστά στα μάτια σου είναι. Δεν καταλαβαίνω την λογική σου.

• Like 3
Δημοσ.
4 hours ago, keysmith said:

να το αφήσει ήσυχο καθώς η λειτουργία του είναι να ενεργοποιεί το δεξί κλικ χωρίς ποντίκι. 

στην επεξεργασία κειμένου και αλλού χρησιμοποιείται από τους λάτρεις το πληκτρολογίου αρκετά. 

Χρησιμοποιω υπολογιστη απο τα 12 μου, ειμαι 31 χρονων και δεν ηξερα τι κανει το συγκεκριμενο κουμπι! Βασικα ποτε μου δεν το ειχα πατησει, μεχρι που διαβασα το ποστ σου!! Ευχαριστω για την πληροφορια.

Βεβαια, μεταξυ μας, ειναι η πρωτη και τελευταια φορα που το παταω, καθως οντως ειναι τελειως αχρηστο!

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, randomcat είπε

win+l lock account,

Εκτός θέματος φίλε - προσοχή μην το κάνεις και στην διπλωματική σου αυτό

Δημοσ.

1KqWkBM.png

1. το κουμπί που νομίζεις ότι θα αλλάξει επειδή δεν διάβασες το άρθρο.

2. το κουμπί που θα αλλάξει στην πραγματικότητα.

• Like 3
  • Thanks 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

Χρησιμοποιω υπολογιστη απο τα 12 μου, ειμαι 31 χρονων και δεν ηξερα τι κανει το συγκεκριμενο κουμπι! Βασικα ποτε μου δεν το ειχα πατησει, μεχρι που διαβασα το ποστ σου!! Ευχαριστω για την πληροφορια.

Βεβαια, μεταξυ μας, ειναι η πρωτη και τελευταια φορα που το παταω, καθως οντως ειναι τελειως αχρηστο!

κοίτα όταν έκανα την πτυχιακή μου στο μεταπτυχιακό και γενικά όταν γράφω μεγάλα κείμενα καθώς κάνω πολλά λάθη τα διορθώνω με το πληκτρολόγιο (είναι παρα πολύ κουραστικό να σηκώνεις χέρι να πιάσει mouse). 

Έτσι προχωράω τον κέρσορα με ctrl+βελάκι  (προχωράει λέξη λέξη) και με αυτό το πλήκτρο παίρνω την πρόταση για σωστή λέξη να διορθώσω το ορθογραφικό μου λάθος. Δοκίμασέ το και θα σου αρέσει. 

Πέραν αυτού είναι σχετικά άχρηστο συμφωνώ και στην πράξη είναι δεξί κλικ χρήσιμο ίσως όταν κολλάει/χαλάει το ποντίκι και προχωράς με tab, shift-tab και βελάκια καθώς τότε το space/enter είναι κλικ και αυτό το δεξί κλικ (και σε λαπτοπ καμιά φορά βολεύει αντί δεξί κλικ). Όπως και να έχει μετά από αυτή την αλλαγή θα είναι ΑΚΟΜΑ πιο ΆΧΡΗΣΤΟ δλδ τελείως άχρηστο!

Ισως κάνει μετά μόνο για ανταλλακτικό σε λαπτοπ αμα χαλάσει κανα κουμπί να βγάλεις και να βάλεις αυτό για "καπακι" στη θέση του χαλασμένου.. 😛

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...