dioz Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι για αγορά φωτογραφικής μηχανής έως 400 - 450 ευρώ με σκοπό να τη χρησιμοποιώ ως ενναλακτική λύση της κάμερας του κινητού σε ταξίδια. Αρχάριος με το θέμα φωτογραφία θέλω να έχει κάποιο ζουμ (τουλάχιστον 20x) και αν γίνεται να βγάζει αξιοπρεπής φωτογραφίες.... Για compact ξεκίνησα να ψάχνω π.χ. LUMIX TZ80/ZS60 ή SONY HX90 αλλά τελευταία είδα και την LUMIX FZ300 η οποία στο χέρι έχει καλύτερη αίσθηση και γενικά πολύ καλά reviews.... Αν μπορείτε μία βοήθεια γιατί χάθηκα στα reviews και στα μοντέλα....!! Ευχαριστώ!
babisskg Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, dioz είπε Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι για αγορά φωτογραφικής μηχανής έως 400 - 450 ευρώ με σκοπό να τη χρησιμοποιώ ως ενναλακτική λύση της κάμερας του κινητού σε ταξίδια. Αρχάριος με το θέμα φωτογραφία θέλω να έχει κάποιο ζουμ (τουλάχιστον 20x) και αν γίνεται να βγάζει αξιοπρεπής φωτογραφίες.... Για compact ξεκίνησα να ψάχνω π.χ. LUMIX TZ80/ZS60 ή SONY HX90 αλλά τελευταία είδα και την LUMIX FZ300 η οποία στο χέρι έχει καλύτερη αίσθηση και γενικά πολύ καλά reviews.... Αν μπορείτε μία βοήθεια γιατί χάθηκα στα reviews και στα μοντέλα....!! Ευχαριστώ! Μάλλον bridge , αν γίνεται με οφθαλμοσκόπιο evf , δείτε την διάρκεια της μπαταρίας , την φωτεινότητα του φακού δλδ f από έως πχ 2.8 - 5.6 τυχαίο το παράδειγμα , αν έχει full manual λειτουργία , για flip screen πίσω γιατί όχι , πιάστε την στο χέρι σας ..... αν σας βολεύει , προσέξτε το ζουμ έως ποιό σημείο είναι οπτικό και από πιο σημείο και πέρα είναι πλέον ψηφιακό , εφόσον καταλήξετε σε ένα δύο μοντέλα , όχι περισσότερα , μια αναζήτηση για προβλήματα που αναφέρθηκαν από χρήστες " know problems on τάδε " . Έχει και εδώ μέσα αξιόλογες προτάσεις σε μεταχειρισμένες ........ Καλή επιτυχία . 1
ELTASSOS Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Φζ 300 λιγο πιο ογκωδης οτι πρεπει για πως τα λες.
JohnnyX Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Την έχω βάλει στο μάτι. Ειδικά αν μπορώ να χτυπήσω κοντά στα 300. Την πήρες; πως σου φαίνεται? (για fz300 λέμε)
SeNNinhA Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Στις 20/6/2019 στις 1:35 ΜΜ, dioz είπε Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι για αγορά φωτογραφικής μηχανής έως 400 - 450 ευρώ με σκοπό να τη χρησιμοποιώ ως ενναλακτική λύση της κάμερας του κινητού σε ταξίδια. Αρχάριος με το θέμα φωτογραφία θέλω να έχει κάποιο ζουμ (τουλάχιστον 20x) και αν γίνεται να βγάζει αξιοπρεπής φωτογραφίες.... Για compact ξεκίνησα να ψάχνω π.χ. LUMIX TZ80/ZS60 ή SONY HX90 αλλά τελευταία είδα και την LUMIX FZ300 η οποία στο χέρι έχει καλύτερη αίσθηση και γενικά πολύ καλά reviews.... Αν μπορείτε μία βοήθεια γιατί χάθηκα στα reviews και στα μοντέλα....!! Ευχαριστώ! Δεν το συζητώ ότι απο την στιγμη που θελεις μεγαλο zoom και φορητοτητα πας σε Bridge. Δεν το συζητω επίσης ότι απο την στιγμη που πας σε bridge τότε η επιλογή μιας FZ300 ειναι ισως μονοδρομος. Εχω εδω και χρόνια την FZ200 και θα ελεγα ότι ειναι απο τις καλύτερες αγορες που εχω κανει σε φωτογραφικο εξοπλισμο. Οκ. Σαφεστατα μιλάμε για μικρό αισθητηρα με οτι αυτο συνεπάγεται. Αλλα εαν το zoom ειναι το ζητούμενο τότε η επιλογες γινονται πολυ περιορισμενες οταν το budget ειναι μικρομεσαιο. Προσωπικα θα εξακολουθουσα να προτιμω την FZ200 (αλλα δεν ξερω εαν μπορεις πια να την βρεις) διοτι εχει σε ολο το focal length σταθερο f/2.8 κατι που εχω βρει ανεκτιμητο (ηταν αλλωστε και ο λογος αγορας της συγκεκριμενης μηχανης). Η FZ300 απο την αλλη εχει το πλεονεκτημα του Weather Proof κατι που θα μου ηταν πολυ χρησιμο θα ελεγα αλλα ομως το σταθερο f/2.8 εγινε μεταβλητο f/2.8-5.6. Εξακολουθει να ειναι καλό για το focal length που μιλαμε αλλα σαφεστατα χανεις το μεγαλο πλεονεκτημα του φωτεινου φακου που αντισταθμιζε εν μερη τον μικρο αισθητηρα σε δυσκολες συνθηκες φωτισμου. Εαν παλι δεν σε ενδιαφερει τοσο πολυ το μεγαλο zoom σε δυσκολες συνθηκες φωτισμου τοτε θεωρω οτι η FZ300 ειναι εξαιρετική επιλογη. Εγω δεν θα κοιτούσα τιποτε αλλο. Θα κοιτουσα μαλλον αλλα μονο προς την FZ1000 με τον μεγαλύτερο και καλύτερο αισθητηρα της 1" αλλα ομως κοστιζει αρκετα παραπανω. Μην ασχολεισαι καν με LUMIX TZ80/ZS60 ή SONY HX90 κλπ εαν μπορεις να παρεις την FZ300 (εξακολουθω να κλεινω προς FZ200 βεβαια κι ας ειναι παλαιοτερη ή FZ1000 εαν φτανει το budget).
jimzak Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Έχω την εντύπωση πως και η fz300 έχει f2.8 σε όλο το άνοιγμα του φακού.
SeNNinhA Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, jimzak είπε Έχω την εντύπωση πως και η fz300 έχει f2.8 σε όλο το άνοιγμα του φακού. Εχεις δικιο. Μπερδευτηκα γιατι ειχα καιρο να ασχοληθω με αυτα τα μοντελα παροτι θα ηθελα ενα απο αυτα.. Διορθωνω. Σαφεστα η FZ300 ειναι η επιλογη που αξιζει σε αυτα τα χρηματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα