mike15 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 καλημερα, εχω ενα imac 21 χωρις ssd.λειτουργει για απλο σερφαρισμα,ταινιες,μουσικη απλα πραγματα.λειτουργει περιπου απο 2 ωρες πρωι-μεσημερι-βραδυ.διαβασα καποια θεματα στο διαδικτυο για το ποια ειναι η καλυτερη λειτουργια του ωστε να προστατευτει το hardware και να μην αχω θεματα.αλλα οπως παντα δεν υπαρχει αντικειμενικη αποψη,ειναι μοιρασμενες.και για να γινω σαφης γιατι μιλαω. υποστηριζουν καποιοι οτι για να ειναι πιο υγιης ο υπολογιστης πρεπει να μπαινει σε sleep mode οταν δεν τον χρειαζομαστε και να μην τον κλεινουμε με το κουμπι εκκινησης γιατι ετσι οταν τον ξανανοιγουμε το σκληρα υλικα αλουμινια,σκληρος κ.λ.π. σοκαρονται απο τις αποτομες μεταβολες θερμοκρασιας που αναπτυσονται και αυτο μακροπροθεσμα φθειρει αυτα τα υλικα και δημιουργει φθορες.γιαυτο συστηνουν να μην τον κλεινουμε τελειως αλλα να μπαινει σε sleep mode οπου οταν επανερχεται δεν χρησιμοποιει τοσο πολυ ρευμα και πορους αρα καλο για τα υλικα.αυτο φυσικα το ισχυριζονται για ολα τα κλειστου τυπου μηχανηματα υπολογιστων. ποια ειναι η αποψη σας?
White_Cat Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Καλημέρα ! Τι να πω, φίλε, δύσκολα μας βάζεις... Απόλυτες αλήθειες σε αυτό το θέμα δεν υπάρχουν. Προσωπικά έχω ένα imac που λειτουργεί μια χαρά και είναι μοντέλο του 2006. Από τότε τον έχω. Δεν είμαι πολύ φίλος του sleep mode, δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ. Θεωρώ ότι το μυστικό της μακροζωίας για τους υπολογιστές είναι να τους αφήνεις να «ξεκουράζονται» εντελώς όταν δεν τους δουλεύεις, να κάνεις δηλαδή κανονικό shut down. Αυτό το λέω επειδή κατά την χρήση του sleep mode σίγουρα περνάει κάποια μικρή ποσότητα ρεύματος από τους πυκνωτές της μητρικής πλακέτας οπότε ο υπολογιστής εν μέρει δουλεύει. Επίσης όταν τον υπολογιστή δεν τον δουλεύω, κλείνω και τον διακόπτη του πολύπριζου στο οποίο συνδέεται, ώστε ν' αποκόπτεται τελείως απ' το ηλεκτρικό δίκτυο. Φιλικά, Ο Άσπρος Γάτος 1
mike15 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 ευχαριστω φιλε ,καλη απαντηση και τεκμηριωμενη! εγω τον πηρα πριν 2 χρονια.στην αρχη τον αφηνα ολη την μερα σε sleep mode και το βραδυ τον εκλεινα ,shut down. μετα ακουσα την αλλη γνωμη που λεει να το κλεινω κανονικα μετα τις 2 ωρες και αν τον χρειαστω ξανα την ιδια μερα,το μεσημερι η' το βραδυ να τον ξανανοιγω ,κλεινω,να μην κανω δλδ καθολου sleep mode αν λειπω για πανω απο μια ωρα .τωρα παλι τον αφηνω με την χρηση που ειπα οτι κανω παλι σε sleep mode.διχασμενες οι αποψεις ειναι παντου,δυσκολα οπως λες να βγαλεις αληθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα