costas_doct Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Γειας σας. Μιας και έχω καιρό να ασχοληθώ θα ήθελα τις προτάσεις σας για να χτίσω ένα νέο σύστημα με budget τα 1000€ και πιο συγκεκριμένα για μητρική, επεξεργαστή (+ψυξη;), gpu, μνήμες (από τον υπολογιστή που έχω τώρα θα κρατήσω κουτί, οθόνη (1080p), ssd/hdd, περιφερειακά και νομίζω θα κρατήσω και το τροφοδοτικό). Η χρήση θα είναι κυρίως για gaming και θα ήθελα το σύστημα να είναι ικανό για α) vr gaming και β) οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης (για μελλοντική χρήση/αγορά) . Έχω μια προτίμηση σε intel και nvidia. Πρόκειται να βγει κάτι καινούργιο που να αξίζει να περιμένω (ως τέλος του χρόνου μιας και δεν επείγομαι να κάνω την αγορά τώρα); Σας ευχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από costas_doct
redmedusa Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, costas_doct είπε α) vr gaming και β) οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης (για μελλοντική χρήση/αγορά). Εχω μια οθονη 27"/4K/60hz με Freesync και το κουτακι Sugo SG13B. Πηρα την RTX 2060 6GB Windforce OC περυσι διοτι μονο αυτη χωρουσε και η RTX 2070 δεν αξιζε το 100ρι παραπανω. Νομιζα με upscale η με καταλληλες ρυθμισεις θα επαιζε ικανοποιητικα τα παιχνιδια. Παρολο που σε αναλυση πανω 3200x1800 αρχιζει να φαινεται next-gen (σε 1800p το PPI της οθονης ειναι στα 135 και δεν φαινονται pixels αλλα σαν ενα παραθυρο σε αλλο κοσμο) η καρτα οχι μονο δεν εχει αρκετη μνημη και αποδοση, αλλα το 4K/60 οταν το δοκιμαζα με ξενερωνε. Το προβλημα ειναι το shader-based rendering. Στο metro exodus ηταν σαν να ημουν θεατης στην παρασταση ενος μαγου. Χωρις path tracing (DXR) τα παιχνιδια φαινονται σαν μικρα δωματια με fake φωτισμο που δεν κολλανε μεταξυ τους και αυτο το νιωθεις σε μεγαλα resolution. Με global illumination τα ειδα ολα! Ειναι το πιο σημαντικο βημα μπροστα αν ψαχνεις τον ρεαλισμο για υτο πλεον θα περιμενω μεχρι να βγει η πρωτη καρτα που μπορει να καταφερει native-4K/60 με DXR ON και να ειναι αρκετα μικρη για να χωραει. Σε 3-4 χρονια πιστευω. Αν θες να παρεις μια καρτα για 4K/60 σημερα (RTX 2080 8GB minimum), θα δωσεις πανω απ το μισο σου budget και θα βλεπεις cartoons σε high detail, if that's your thing. Καλυτερα 1440p/144hz επειδη το αυξημενο framerate ανεβαζει το perceived smoothness/resolution, ειναι λιγοτερο blurry και ανετο στα ματια. Το VR το καλυβεις ανετα με το budget σου. Οποιο δρομο και αν επιλεξεις καλυτερα να περιμενεις μερικες βδομαδες ακομα και να δεις benchmarks των Ryzen 3000, RTX Super και Navi. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από redmedusa
leros2004 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, costas_doct είπε Έχω μια προτίμηση σε intel και nvidia. Γαμπρό για τη κόρη σου ψάχνεις ή ένα αξιόλογο σύστημα? 1
costas_doct Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, redmedusa είπε Οποιο δρομο και αν επιλεξεις καλυτερα να περιμενεις μερικες βδομαδες ακομα και να δεις benchmarks των Ryzen 3000, RTX Super και Navi. Θα τις έχω υπόψη ευχαριστώ! 1 ώρα πριν, leros2004 είπε Γαμπρό για τη κόρη σου ψάχνεις ή ένα αξιόλογο σύστημα? Τουλάχιστον το σχόλιο σου είναι σχετικό μετο avatar σου Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από costas_doct 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα