Salvation81 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, mpokwsths είπε 240W Power Limit έχει η κάρτα. Βάλε άλλα 10-15W να καίει η HBM2 (το 1/3 με 1/4 της κατανάλωσης της GDDR5) και άλλα 5-6W τα υπόλοιπα υποσυστήματα της. Είναι δηλαδή στα 260W σύνολο. Με 80W παραπάνω από μια RTX2070/1080 πρέπει κάποιος να προσπαθήσει πολύ για να έχει πραγματική διαφορά στο λογαριασμό ρεύματος. Όλα αυτά αν κάποιος δεν κάνει undervolt και αν δουλεύει η κάρτα σε 100% φορτίο συνέχεια (κάτι που δε γίνεται). Μπερδεύτηκες. Ή μάλλον δε γνωρίζεις καλά. Δε μιλάμε για μια Vega 64. Μιλάμε για την Sapphire Nitro+ Vega 64. Αθόρυβη, χαμηλές θερμοκρασίες και καμία σχέση με τις reference και τις περισσότερες custom. Μάντεψε γιατί έχει 5 αστέρια στις αξιολογήσεις του Amazon (μόνο στο Γερμανικό 2 άτομα είχαν πρόβλημα και έπεσε ο μέσος όρος). Και στα 5 Amazon. https://www.amazon.co.uk/product-reviews/B079QFF6CC/ref=acr_offerlistingpage_text?ie=UTF8&showViewpoints=1 https://www.amazon.it/product-reviews/B079QFF6CC/ref=acr_offerlistingpage_text?ie=UTF8&showViewpoints=1 https://www.amazon.fr/product-reviews/B079QFF6CC/ref=acr_offerlistingpage_text?ie=UTF8&showViewpoints=1 https://www.amazon.es/product-reviews/B079QFF6CC/ref=acr_offerlistingpage_text?ie=UTF8&showViewpoints=1 https://www.amazon.de/product-reviews/B079QFF6CC/ref=acr_offerlistingpage_text?ie=UTF8&showViewpoints=1 Τόσα χρόνια δεν έχω δει GPU με τόσο καλές αξιολογήσεις στο Amazon. Οσο καλη υλοποιηση και να ειναι ενα cooler δεν μπορει να φερει την ανοιξη. Περα απο αυτο οι aftermarket υλοποιησεις καινε και περισσοτερο ρευμα, ελαχιστο ισως αλλα καινε περισσοτερο απο τις reference. Οσο για τις αξιολογησεις συμβαινει πολυ απλα οτι συμβαινει και εδω, υπαρχουν ατομα που ακομα και στην ιδια τιμη να ηταν η Vega 64 με μια RTX2070 θα επαιρναν την Vega 64.
djuan1988 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Ξεχνας κατι πολυ σημαντικο, πως οσο ανεβαινει ο λογαριασμος σου ανεβαινουν και τα παγια...Εμενα για το γραφειο μου ηρθε λογαριασμος προχθες για το διμηνο στα 600 ευρω κοντα...Τα 300 απο αυτα ηταν παγια εξοδα καθως και "βοηθεια" για τις νησιωτικες περιοχες.... Αν τα βαλεις Και αυτα μεσα θα δεις πως ξεπερνιεται το 50αρικο Ανετα. https://bitcoinx.gr/ποιό-είναι-το-κόστος-της-κιλοβατώρας/ Όλα είναι μέσα στην τιμή αυτή. Στο link υπολογίζει την τιμή στα 0,22 με κατανάλωση στις 2000-3000 kWh (προσωπικά είμαι στα κάτω από 1600 kWh, οπότε η χρέωση είναι περίπου 0,18€/kWh). Οπότε είναι πρακτικά αδύνατο να έχεις διαφορά 50€. Για ένα φυσιολογικό άτομο θα είναι γύρω στα 5-15€ το εξάμηνο. 3
Salvation81 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, DsLmAnIaC είπε Δεν καταλαβαίνεις. Όταν κανες undervolt, ανεβάσεις το powerlimit και τις μνήμες ουσιαστικά δίνεις λιγότερο ρεύμα στην κάρτα, είναι πιο δροσερή και ως εκ τούτου ο πυρηνας μένει σταθερά σε μεγαλύτερη συχνότητα. Έτσι λειτουργούν πολύ απλά οι vega 64 και για αυτό έχεις αύξηση στις επιδόσεις όταν παίζεις με το undervolt και λίγο overclock. Έχεις ουσιαστικά μικρότερη κατανάλωση με καλύτερη απόδοση. Δεν ειδα αν αναφερες overclock στο προηγουμενο ποστ, ειδα απλα το undervolt που απο μονο του σημαινει και μικροτερες συχνοτητες. Και ξαναλεμε δλδ, θα παρεις μια καρτα που πρακτικα δεν σου γλυτωνει χρηματα (long run) και θα κατσεις να ασχοληθεις οσο ασχοληθεις για να την κανεις καλυτερη απο οτι ειναι (και βεβαια αν κατι παει στραβα κλαψτα Χαραλαμπε). Να μου πεις οτι σου αρεσει να ασχολεισαι παει και ερχεται, να μου πεις οτι εισαι φανατικος της ATI/AMD παει και ερχεται. Οπως και να εχει το 99% των ανθρωπων δεν θα εκαναν ολα αυτα. 6 λεπτά πριν, djuan1988 είπε https://bitcoinx.gr/ποιό-είναι-το-κόστος-της-κιλοβατώρας/ Όλα είναι μέσα στην τιμή αυτή. Στο link υπολογίζει την τιμή στα 0,22 με κατανάλωση στις 2000-3000 kWh (προσωπικά είμαι στα κάτω από 1600 kWh, οπότε η χρέωση είναι περίπου 0,18€/kWh). Οπότε είναι πρακτικά αδύνατο να έχεις διαφορά 50€. Για ένα φυσιολογικό άτομο θα είναι γύρω στα 5-15€ το εξάμηνο. Ο τυπος στο λινκ σου ΔΕΝ συμπεριλαμβανει την βοηθεια προς τα νησια (απο τα 600ε που πληρωσα τα 180 σχεδον ηταν βοηθεια στα νησια - καπως ετσι εστω λεγεται δεν θυμαμαι απεξω πως το εχουν στο χαρτι). Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από Salvation81
DsLmAnIaC Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Οσο καλη υλοποιηση και να ειναι ενα cooler δεν μπορει να φερει την ανοιξη. Περα απο αυτο οι aftermarket υλοποιησεις καινε και περισσοτερο ρευμα, ελαχιστο ισως αλλα καινε περισσοτερο απο τις reference. Οσο για τις αξιολογησεις συμβαινει πολυ απλα οτι συμβαινει και εδω, υπαρχουν ατομα που ακομα και στην ιδια τιμη να ηταν η Vega 64 με μια RTX2070 θα επαιρναν την Vega 64. Όχι αδερφέ δεν είναι μόνο θέμα cooler, είναι θέμα συστήματος ψύξης. Η ψύκτρα δηλαδή είναι απλά τεράστια και από ις καλύτερες σε κάρτα γραφικών. Προσωπικά στα ίδια χρήματα θα πήγαινα σε 2070, μόνο σε καλή υλοποίηση ομως πχ evga. Και φυσικά όχι στα 500 συν ευρώ. Ούτε τις νέες Navi στα 500 θα αγόραζα για να καταλάβεις γιατί εμείς με αυτό τον τρόπο τους λέμε χρεώστε μας ότι να ναι θα το πληρώσουμε. Απλά τι συζητάμε εδώ δε μιλάμε για τα ίδια χρήματα. Μην το ξεχειλωνουμε το νήμα. Οποίος ενδιαφέρεται για 2070 και δεν τον πειράζει η διαφορά, ας πάει σε μια 2070. 1
Salvation81 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, DsLmAnIaC είπε Όχι αδερφέ δεν είναι μόνο θέμα cooler, είναι θέμα συστήματος ψύξης. Η ψύκτρα δηλαδή είναι απλά τεράστια και από ις καλύτερες σε κάρτα γραφικών. Προσωπικά στα ίδια χρήματα θα πήγαινα σε 2070, μόνο σε καλή υλοποίηση ομως πχ evga. Και φυσικά όχι στα 500 συν ευρώ. Ούτε τις νέες Navi στα 500 θα αγόραζα για να καταλάβεις γιατί εμείς με αυτό τον τρόπο τους λέμε χρεώστε μας ότι να ναι θα το πληρώσουμε. Απλά τι συζητάμε εδώ δε μιλάμε για τα ίδια χρήματα. Μην το ξεχειλωνουμε το νήμα. Οποίος ενδιαφέρεται για 2070 και δεν τον πειράζει η διαφορά, ας πάει σε μια 2070. Μα μιλαμε για τα ιδια χρηματα, ακομα και 3 χρονια να παρει σε καποιον να ταιριαξει την τιμη της 2070 λογο διαφορας στο ρευμα δεν αλλαζει κατι, εκτος αν καποιος παρει την Vega 64 για 1 χρονο μονο η λιγοτερο πχ (αμφιβαλλω πως θα το εκαναν πολλοι αυτο). Οσο για τις τιμες η αγορα εχει πολλες διαφορετικες κλιμακες για αυτο ακριβως τον λογο, δεν θα αλλαξει αυτο ποτε και δεν εχει αλλαξει απο τα μεσα του 90' που βγηκαν οι πρωτες καλες καρτες της 3DFX. Παντα υπαρχει κοσμος που τα σκαει, the end.
DsLmAnIaC Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Δεν ειδα αν αναφερες overclock στο προηγουμενο ποστ, ειδα απλα το undervolt που απο μονο του σημαινει και μικροτερες συχνοτητες. Και ξαναλεμε δλδ, θα παρεις μια καρτα που πρακτικα δεν σου γλυτωνει χρηματα (long run) και θα κατσεις να ασχοληθεις οσο ασχοληθεις για να την κανεις καλυτερη απο οτι ειναι (και βεβαια αν κατι παει στραβα κλαψτα Χαραλαμπε). Να μου πεις οτι σου αρεσει να ασχολεισαι παει και ερχεται, να μου πεις οτι εισαι φανατικος της ATI/AMD παει και ερχεται. Οπως και να εχει το 99% των ανθρωπων δεν θα εκαναν ολα αυτα. Κανεις μεγαλο λαθος, τα παγια ΔΕΝ ειναι μεσα στην χρεωση της Κιλοβατωρας. Παρε αν θελεις αυριο την ΔΕΗ και οταν στο πουν ανανεωσε το ποστ σου. Ο τυπος στο λινκ σου ΔΕΝ συμπεριλαμβανει την βοηθεια προς τα νησια (απο τα 600ε που πληρωσα τα 180 σχεδον ηταν βοηθεια στα νησια). Δε χρειάζεται να ασχοληθώ και τόσο τρέλα αν μπω στη λογική του πως κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Έχει και κουμπάκι πλέον για auto undervolt λέμε. Η κάρτα σου γλιτώνει χρήματα, για την ακριβεια 140 με 200 ευρώ σε σχέση με τις 2070 και έχεις πάνω κάτω την ίδια απόδοση. Γισ rendering και υπολογιστική ισχύ δε συζητάμε. Αν δε θες να ασχοληθείς πάρε μια 2070 που παίζει out of the box. 2
Tegosg Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Tegosg είπε Παιδιά κάνει για triple screen 1080p 75hz?Η να πάω για πιο πάνω; Καλά κάθεστε και μετράτε αν θα κάψει 40 ευρώ ρεύμα στο εξάμηνο όταν αγοράζει κάρτα 400 ευρώ;;Πάτε καλά;Μπορει να μου απαντήσει κάποιος στο ερώτημα μου πιο πάνω αν κάνει η κάρτα για triple? Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από Tegosg
Salvation81 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, DsLmAnIaC είπε Δε χρειάζεται να ασχοληθώ και τόσο τρέλα αν μπω στη λογική του πως κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Έχει και κουμπάκι πλέον για auto undervolt λέμε. Η κάρτα σου γλιτώνει χρήματα, για την ακριβεια 140 με 200 ευρώ σε σχέση με τις 2070 και έχεις πάνω κάτω την ίδια απόδοση. Γισ rendering και υπολογιστική ισχύ δε συζητάμε. Αν δε θες να ασχοληθείς πάρε μια 2070 που παίζει out of the box. Στο μονο που θα συμφωνησω ειναι πως ειναι καλυτερη για mining, για αυτο τον σκοπο ναι οκ. Σε ολα τα αλλα ομως η 2070 ειναι καλυτερη, απλα τα πραγματα (και βρισκεις ακομα και σημερα με 470ε 2070 - εγω σου βρισκω και με 450ε). Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από Salvation81
DsLmAnIaC Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, Salvation81 είπε Μα μιλαμε για τα ιδια χρηματα, ακομα και 3 χρονια να παρει σε καποιον να ταιριαξει την τιμη της 2070 λογο διαφορας στο ρευμα δεν αλλαζει κατι, εκτος αν καποιος παρει την Vega 64 για 1 χρονο μονο η λιγοτερο πχ (αμφιβαλλω πως θα το εκαναν πολλοι αυτο). Οσο για τις τιμες η αγορα εχει πολλες διαφορετικες κλιμακες για αυτο ακριβως τον λογο, δεν θα αλλαξει αυτο ποτε και δεν εχει αλλαξει απο τα μεσα του 90' που βγηκαν οι πρωτες καλες καρτες της 3DFX. Παντα υπαρχει κοσμος που τα σκαει, the end. Η διαφορά που έβγαλες βασίζεται σε δική σου υπόθεση. Ακόμη και έτσι να είναι θα μου πάρει λέμε δύο χρόνια για να ισοβαθμία την τιμή ΑΝ παίζω όλη τη μέρα και έχω την κάρτα σε full peak. Αν είναι έτσι να σταματήσετε σπίτι να βάζετε πλυντήριο, σίδερο και πιστολάκι για τα μαλλιά. Εκεί να δεις οικονομίες. Μη χαλάμε το νήμα άλλο τα υπόλοιπα στο thread για τις Vega 1 λεπτό πριν, Salvation81 είπε Στο μονο που θα συμφωνησω ειναι πως ειναι καλυτερη για mining, για αυτο τον σκοπο ναι οκ. Σε ολα τα αλλα ομως η 2070 ειναι καλυτερη, απλα τα πραγματα (και βρισκεις ακομα και σημερα με 470ε 2070 - εγω σου βρισκω και με 450ε). Μαζί σου αλλά υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους τα 350 ευρω είναι το ανώτατο όριο. 2
djuan1988 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 10 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Κανεις μεγαλο λαθος, τα παγια ΔΕΝ ειναι μεσα στην χρεωση της Κιλοβατωρας. Παρε αν θελεις αυριο την ΔΕΗ και οταν στο πουν ανανεωσε το ποστ σου. Ο τυπος στο λινκ σου ΔΕΝ συμπεριλαμβανει την βοηθεια προς τα νησια (απο τα 600ε που πληρωσα τα 180 σχεδον ηταν βοηθεια στα νησια). Μην το συνεχίζεις, κάνεις λάθος, τα νησιά είναι στο ΥΚΩ Δεν είναι κακό να παραδεχθείς ότι έκανες λάθος. 1
Salvation81 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, djuan1988 είπε Μην το συνεχίζεις, κάνεις λάθος, τα νησιά είναι στο ΥΚΩ Δεν είναι κακό να παραδεχθείς ότι έκανες λάθος. Δεν καταλαβαινω τι εννοεις οτι εκανα λαθος, ο τυπος στο λινκ σου Δεν συμπεριλαμβανει το ΥΚΩ (το 2014 ισως να μην υπηρχε καν αυτη η χρεωση - μετα ο τυπος γραφει 2017 αλλα και παλι στα διαφορα βαζει 0,03987€ ανά κιλοβατώρα υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, λες τα 180ε στα 600ε να ειναι αυτο;). Εξαλλου τι συζητας ειμαι περιεργος, σου λεω απο τα 600ε που πληρωσα κοντα τα 180ε ηταν αυτο το ΥΚΩ, εσενα σου φαινεται σαν να το συμπεριλαμβανει στην χρεωση; Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από Salvation81
mpokwsths Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 7 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Οποτε θα παρεις μια καρτα και θα τις μειωσεις τις επιδοσεις (που δεν ειναι 10% μονο χειροτερες απο την 2070, σε καποιους τιτλους φτανει και το 20%) ακομα περισσοτερο για να μειωσεις θερμοκρασιες......Επισης δεν αναφερεσαι σε Raytracing και θορυβο..... Πραγματικα δεν καταλαβαινω πως σκεφτεστε μερικοι αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα..... Συνεχίζεις να μπερδεύεσαι. Δε μιλάμε για τη Vega 64. Μιλάμε για τη Nitro+ Vega 64. ~8-10% ταχυτερη από reference. Η reference ή καποια μέτρια custom μπορεί να είναι και 10 και 20% πιο αργή από την 2070. Αυτή του θέματος δεν είναι. Το θέμα είναι περίπλοκο (δεν είναι μόνο τα "ρολόγια"), αν θες σου εξηγώ με pm. Τι θόρυβο; Η reference είναι ελικόπτερο. Αυτή του θέματος τις περισσότερες φορές δεν την ακούς. 8 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Δεν ειδα αν αναφερες overclock στο προηγουμενο ποστ, ειδα απλα το undervolt που απο μονο του σημαινει και μικροτερες συχνοτητες. Και ξαναλεμε δλδ, θα παρεις μια καρτα που πρακτικα δεν σου γλυτωνει χρηματα (long run) και θα κατσεις να ασχοληθεις οσο ασχοληθεις για να την κανεις καλυτερη απο οτι ειναι (και βεβαια αν κατι παει στραβα κλαψτα Χαραλαμπε). Να μου πεις οτι σου αρεσει να ασχολεισαι παει και ερχεται, να μου πεις οτι εισαι φανατικος της ATI/AMD παει και ερχεται. Οπως και να εχει το 99% των ανθρωπων δεν θα εκαναν ολα αυτα. Αφού δεν το κατέχεις, άσε το καλύτερα. Έχεις μπερδέψει underclock/undervolt/power limit/thermal limit/κτλ κτλ κτλ Και overclock μπόλικο κάνει, και η μνημη ανεβαίνει πολύ και τα timings της μνήμης πειράζονται και δίνουν και αυτά κάτι. Για το undervolt είναι ζήτημα 10 λεπτών να φτάσεις στο 80% του βέλτιστου. Δε θες; Υπάρχει το auto undervolt που το κάνει μόνο του.
DsLmAnIaC Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, Tegosg είπε Καλά κάθεστε και μετράτε αν θα κάψει 40 ευρώ ρεύμα στο εξάμηνο όταν αγοράζει κάρτα 400 ευρώ;;Πάτε καλά;Μπορει να μου απαντήσει κάποιος στο ερώτημα μου πιο πάνω αν κάνει η κάρτα για triple? Αδερφέ ο @lionheart75 δουλεύει μια οθόνη 3440x1440 στα 100 hz που έχει 1,2 εκατομμύρια λιγότερα pixels σε σχέση με το triple 1080p monitor setup. 1
djuan1988 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Δεν καταλαβαινω τι εννοεις οτι εκανα λαθος, ο τυπος στο λινκ σου Δεν συμπεριλαμβανει το ΥΚΩ (το 2014 ισως να μην υπηρχε καν αυτη η χρεωση). Εξαλλου τι συζητας ειμαι περιεργος, σου λεω απο τα 600ε που πληρωσα κοντα τα 180ε ηταν αυτο το ΥΚΩ, εσενα σου φαινεται σαν να το συμπεριλαμβανει στην χρεωση; Αν δεν τα πας καλα με τα μαθηματικα δεν σου φταιω εγω να μου λες τα δικα σου 12 και μιση το βραδυ Δε θα μας τρελάνεις εσύ βραδιάτικα. Και άσε τα σχόλια για τα μαθηματικά, εδώ δεν ξέρεις να διαβάζεις και σχολιάζεις τα δικά μου μαθηματικά (που δεν είναι λάθος). Το Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας είναι το ΥΚΩ αν δεν το κατάλαβες. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από djuan1988 2
Salvation81 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, djuan1988 είπε Δε θα μας τρελάνεις εσύ βραδιάτικα. Και άσε τα σχόλια για τα μαθηματικά, εδώ δεν ξέρεις να διαβάζεις και σχολιάζεις τα δικά μου μαθηματικά (που δεν είναι λάθος). Δικιο εχεις, τα 180ε στα 600ε ειναι το 0.03987ε των υπηρεσιων κοινης ωφελειας ανα κιλοβατωρα, τα μαθηματικα μου μαλλον ειναι απαρχαιωμενα (βεβαια και ετσι να ηταν ο τυπος γραφει 0.218994 ενω εσυ ειχες πει 0.20 στο παραδειγμα σου). 3 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Συνεχίζεις να μπερδεύεσαι. Δε μιλάμε για τη Vega 64. Μιλάμε για τη Nitro+ Vega 64. ~8-10% ταχυτερη από reference. Η reference ή καποια μέτρια custom μπορεί να είναι και 10 και 20% πιο αργή από την 2070. Αυτή του θέματος δεν είναι. Το θέμα είναι περίπλοκο (δεν είναι μόνο τα "ρολόγια"), αν θες σου εξηγώ με pm. Τι θόρυβο; Η reference είναι ελικόπτερο. Αυτή του θέματος τις περισσότερες φορές δεν την ακούς. Αφού δεν το κατέχεις, άσε το καλύτερα. Έχεις μπερδέψει underclock/undervolt/power limit/thermal limit/κτλ κτλ κτλ Και overclock μπόλικο κάνει, και η μνημη ανεβαίνει πολύ και τα timings της μνήμης πειράζονται και δίνουν και αυτά κάτι. Για το undervolt είναι ζήτημα 10 λεπτών να φτάσεις στο 80% του βέλτιστου. Δε θες; Υπάρχει το auto undervolt που το κάνει μόνο του. Δικιο εχεις δεν το κατεχω....... Α και κατι τελευταιο reference με reference και after market με after market υπαρχουν σε ολες τις καρτες, εγω συγκρινω ομοια μοντελα σε θορυβο, επιδοσεις, καταναλωση και θερμοκρασιες. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από Salvation81
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα