logistoulis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Sorry αλλά όχι μόνο δεν απαντάς σε αυτό που σε ρωτάω, αλλά και αυτά που γράφεις δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα. Το Ε2 θέση για "ποσοστό συνιδιοκτησίας" έχει, θέση όμως για "ποσοστό παραχώρησης" ΔΕΝ ΕΧΕΙ. Επίσης πως ακριβώς προκύπτει το ότι "προφανώς παραχωρείς μέρος του ακινήτου και όχι όλο" όταν στο πεδίο με το είδος μίσθωσης/χρήση ακινήτου βάζεις κωδικό παραχώρησης? αν σου ανήκει μέρος, τότε παραχωρείς μέρος , τι είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις; εγώ σου είπα ένα παράδειγμα όπου όντως υφίσταται η παραχώρηση μέρους ενός ακινήτου, είναι πραγματικό γεγονός τώρα αν κάποιος αυτό πάει και χρησιμοποιήσει αυτή τη δυνατότητα για να πάρει επίδομα κακό του κεφαλιού του τι να κάνουμε; το Ε2 είναι κάτι που ουσιαστικά μπορείς να γράψεις ο,τι βλακεία σου έρθει , όπως και το Ε1 στο πεδίο των σπιτιών Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2019 από logistoulis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, apostolosl είπε Αυτό τώρα από που βγήκε ;; Το θέμα της μαύρης εργασίας δεν σχετίζεται με το κεα αγαπητέ. Θεωρώ ότι δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Σχετίζεται με το καθεστώς των κοινωνιών να ζουν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα εδώ και 10ετίες... βλέπε ελλάδα.. Τι λέω εγώ: το κονδύλι του ΚΕΑ είναι συγκεκριμένο. Το θέμα είναι ότι όποιος το παίρνει ενώ δεν πληρεί τα κριτήρια, το στερεί από πιο ΦΤΩΧΟΥΣ η ΟΧΙ ??? 3 λεπτά πριν, logistoulis είπε αν σου ανήκει μέρος, τότε παραχωρείς μέρος , τι είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις; εγώ σου είπα ένα παράδειγμα όπου όντως υφίσταται η παραχώρηση μέρους ενός ακινήτου, είναι πραγματικό γεγονός τώρα αν κάποιος αυτό πάει και χρησιμοποιήσει αυτή τη δυνατότητα για να πάρει επίδομα κακό του κεφαλιού του τι να κάνουμε; το Ε2 είναι κάτι που ουσιαστικά μπορείς να γράψεις ο,τι βλακεία σου έρθει , όπως και το Ε1 στο πεδίο των σπιτιών Δεν είναι ΜΟΝΟ το επίδομα, ΜΕΙΩΝΕΙ και το ΤΕΚΜΑΡΤΟ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christakos07 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 6 λεπτά πριν, apostolosl είπε Αυτό τώρα από που βγήκε ;; Το θέμα της μαύρης εργασίας δεν σχετίζεται με το κεα αγαπητέ. Θεωρώ ότι δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Σχετίζεται με το καθεστώς των κοινωνιών να ζουν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα εδώ και 10ετίες... βλέπε ελλάδα.. Διάβασε τα προηγούμενα μηνύματα μου. Αναφέρομαι σε συγκεκριμένη κατηγορία, για την οποία υπήρχαν ενστάσεις ως προς τη νομιμότητα. Προφανώς μιλάμε για νηπιακό επίδομα και όχι κάτι το σοβαρό. Η φτώχια δεν αντιμετωπίζεται με 200 ευρώ, θέλει συνολική πολιτική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolosl Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Τι λέω εγώ: το κονδύλι του ΚΕΑ είναι συγκεκριμένο. Το θέμα είναι ότι όποιος το παίρνει ενώ δεν πληρεί τα κριτήρια, το στερεί από πιο ΦΤΩΧΟΥΣ η ΟΧΙ ??? Ετσι όπως είναι το καθεστώς αίτησης του κεα, η οποία αυτή αίτηση εάν γνωρίζετε συνδέεται άμεσα με το taxisnet - με ταυτόχρονη διασταύρωση για "τα πάντα" - δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να παίρνει κάποιος το συγκεκριμένο επίδομα χωρίς να πληρεί τα κριτήρια. Νομίζω η συζήτηση δεν έχει καμία βάση. Και ας μην προτρέχουμε να κατηγορήσουμε αυτόν που την άνοιξε. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2019 από apostolosl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, logistoulis είπε αν σου ανήκει μέρος, τότε παραχωρείς μέρος , τι είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις; εγώ σου είπα ένα παράδειγμα όπου όντως υφίσταται η παραχώρηση μέρους ενός ακινήτου τώρα αν κάποιος αυτό πάει και το χρησιμοποιήσει για να πάρει επίδομα κακό του κεφαλιού του τι να κάνουμε; Το διευκρίνησα ξανά και ξανά, μιλάω για την περίπτωση που ο γονέας έχει το 100% της επικαρπίας του σπιτιού, δεν μιλάω για την περίπτωση που ο γονιός έχει μόνο ένα μέρος της επικαρπίας, γιατί επιμένεις να δίνεις εντελώς άσχετες απαντήσεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, apostolosl είπε Ετσι όπως είναι το καθεστώς αίτησης του κεα, η οποία αυτή αίτηση εάν γνωρίζετε συνδέεται άμεσα με το taxisnet δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να παίρνει κάποιος το συγκεκριμένο επίδομα χωρίς να πληρεί τα κριτήρια. Νομίζω η συζήτηση δεν έχει καμία βάση. Και ας μην προτρέχουμε να κατηγορήσουμε αυτόν που την άνοιξε. Ελληνικά μιλάμε !!!!! Εγώ μίλησα για ΜΑΥΡΑ. Φαίνονται στο τάξις τα ΜΑΥΡΑ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) edit θα το δω μετά.. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2019 από logistoulis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolosl Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καταλαβαίνω τα ελληνικά σου. φυσικά και δεν φαίνονται αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το αν κάποιος δικαιούται να παίρνει το συγκεκριμένο επίδομα νομικά ή νόμιμα. Οπως είπα παραπάνω το θέμα της μαύρης εργασίας αφορά το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα που ζει η χώρα μας εδώ και χρόνια. Αν έχεις διαπιστώσει ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο και το θεωρείς "κατηγορώ" για όσους λαμβάνουν αυτο το επίδομα αυτό αφορά εσένα και είναι λογική και τρόπος σκέψης δικός σου. Οι πολίτες που παίρνουν αυτή την ενίσχυση φταίνε ; Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2019 από apostolosl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, logistoulis είπε θα σου δώσω παράδειγμα περίπτωσης δωρεάν παραχώρησης μέτρων από μια οικία (αν και πλέον και αυτό θέλει μισθωτήριο) μιας και το θεωρείς τόσο αδύνατο να συμβεί.. http://epixeirisi.gr/ΒΗΜΑ-ΛΟΓΙΣΤΩΝ/17855/Παραχώρηση-μέρους-οικίας-για-επαγγελματική-στέγη Δεν θέλω άλλα άσχετα παραδείγματα, η ερώτηση μου ήταν πολύ συγκεκριμένη και αφορούσε δωρεάν παραχώρηση μέρους κατοικίας από γονέα σε τέκνο ώστε το τέκνο να την χρησιμοποιήσει ως κατοικία, όχι ως επαγγελματική στέγη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν θέλω άλλα άσχετα παραδείγματα, η ερώτηση μου ήταν πολύ συγκεκριμένη και αφορούσε δωρεάν παραχώρηση μέρους κατοικίας από γονέα σε τέκνο ώστε το τέκνο να την χρησιμοποιήσει ως κατοικία για να τελειώνουμε, παρόλο που μπορείς να το δηλώσεις, δεν στέκει, άρα δεν το δηλώνεις τελεία και παύλα το πώς γίνεται να συμπληρώσεις ένα Ε2 αν θες πήγαινε σε ένα λογιστή να σου κάνει ιδιαίτερο, μην το αναλύουμε ιδιαίτερα και τις προάλλες ένας μου έλεγε ότι έλειπε 3 μήνες από το σπίτι του, άρα θα πει στο λογιστή του αυτούς τους 3 να το βάλει κενό για να μην φάει το τεκμήριο.. ο,τι θέλει δηλώνει ο καθένας, αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2019 από logistoulis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, logistoulis είπε για να τελειώνουμε, παρόλο που μπορείς να το δηλώσεις, δεν στέκει, άρα δεν το δηλώνεις τελεία και παύλα το πώς γίνεται να συμπληρώσεις ένα Ε2 αν θες πήγαινε σε ένα λογιστή να σου κάνει ιδιαίτερο, μην το αναλύουμε ιδιαίτερα Οπότε οι ισχυρισμοί σου παραμένουν αστήρικτοι. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Οπότε οι ισχυρισμοί σου παραμένουν αστήρικτοι. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. αστήρικτοι ως προς τι; τι λες; και ποιοι είναι ακριβώς οι ισχυρισμοί μου; ότι δεν γίνεται να παραχωρήσεις αντί της φιλοξενίας όταν μένεις κι εσύ μέσα; αυτό είναι κοινή λογική Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2019 από logistoulis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolosl Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Ρε παιδιά τι νόημα έχουν όλες αυτες οι ερωτήσεις. Πηγαίνετε στο λογιστή σας να ρωτήσετε. Αν κάποιος πληρεί τα κριτήρια θα το πάρει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mezger Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Από την Α.1041/29-1-2019 Αναφορά σε κείμενο Αναγράφεται στη δήλωση τεκμαρτό εισόδημα 3% της αντικειμενικής αξίας δωρεάν παραχωρούμενης κατοικίας μόνο όταν η επιφάνειά της υπερβαίνει τα διακόσια τετραγωνικά μέτρα (200 τμ) και υπολογίζεται μόνο για την υπερβάλλουσα επιφάνεια. Το τεκμαρτό εισόδημα από δωρεάν παραχώρηση κατοικίας μέχρι διακόσια τετραγωνικά μέτρα (200 τμ), ολόκληρης ή τμήματος αυτής, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία προς ανιόντες ή κατιόντες εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, το οποίο απαλλάσσεται από τον φόρο και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης δεν αναγράφεται στη δήλωση. Δεν δύναται να δηλωθεί μέρος της κατοικίας ως δωρεάν παραχωρούμενο και το υπόλοιπο να δηλωθεί ως κενό. Οπότε προφανώς, εφόσον αναφέρεται και ρητά, επιτρέπεται δωρεάν παραχώρηση τμήματος οικίας. Απο κει και πέρα Joshua21 διυλίζεις λίγο τον κώνωπα εδώ πέρα - το Ε2 είναι ένα έντυπο μέσω του οποίου, ακολουθώντας τις όποιες οδηγίες, απεικονίζεις μια πραγματική κατάσταση στην εφορία. Έτσι εαν εγώ σπίτι 100τμ και παραχωρήσω ένα τμήμα 40 τ.μ. (που για χάριν της κουβέντας το έχω διαχωρίσει πλήρως από το υπόλοιπο, με μια γυψοσανίδα ή μια κουρτίνα τέλος πάντων, μην κολλήσουμε εκεί) θα γράψω 40 στο Ε2 στη στήλη "ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ" για να απεικονίσω το τμήμα που παραχωρώ, και στον πίνακα 5 του Ε1 θα συμπληρώσω τα υπόλοιπα 60τ.μ. Αντίστοιχα αν για κάποιο λόγο αποφασίσω να παραχωρήσω το 40%, θα γράψω 40 στη στήλη "ΠOΣOΣTO ΣYNIΔ/ΣIAΣ (%)" του Ε2 και θα συμπληρώσω το υπόλοιπο 60% στην αντίστοιχη στήλη του πίνακα 5 του Ε1. Με αυτόυς τους τρόπους δηλώνεις ακριβώς αυτό που θέλεις με τα ισχύοντα έντυπα, χωρίς περιθώρια για παρερμηνείες, χωρίς να μένει εκτός κομμάτι του φόρου ή τεκμηρίου που αναλογεί, άρα είναι ΟΚ για την εφορία. Αν κολλάς στο λεκτικό "ΠOΣOΣTO ΣYNIΔ/ΣIAΣ (%)" του Ε2, να σου πω για να μην έχεις άγχος ότι μέχρι και το οικονομικό 2011 τα πεδία 213-214 του Ε1 είχαν το λεκτικό "ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ", αντί του "ΠOΣOΣTO ΣYNIΔIOKTHΣIAΣ Ή XPHΣHΣ" που έχει σήμερα. Με αυστηρή λογική κανένας ενοικιαστής δε θα μπορούσε να έχει συμπληρώσει σωστά τη δήλωσή του πριν το 2012, αφού δεν έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας. Τώρα το κατα πόσο απεικονίζουν πραγματικά περιστατικά αυτές οι δηλώσεις είναι ένα θέμα που ελέγχεται - προσωπικά θεωρώ ότι σ'αυτόν τον κόσμο όλα γίνονται, αλλά μιλάμε για πολύ σπάνιες και ειδικές περιπτώσεις. ΥΓ: τώρα είδα ότι σε περιπτώσεις που συμπληρώνεται ο ίδιος αριθμός παροχής σε πάνω απο μια δηλώσεις ΚΕΑ σταματάνε τις πληρωμές και τους καλούν στους δήμους, να που γίνεται και κάτι σωστά και μπορεί να πιάσει τέτοιες πατέντες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) θα κοιτάξω και αν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο στις οδηγίες της ααδε https://www.aade.gr/sites/default/files/2019-03/ΦΕΦΠ 2019_v3.pdf στη σελίδα 43 αναφέρει ενδιαφέροντα επί του θέματος και μιλάει ξεκάθαρα για μια άλλη βλακεία το να παραχωρεί ο γονιός στο παιδί για να αποφύγει το τεκμήριο και μετά φιλοξενία στο παιδί και αυτό πρέπει να ήταν αυθαίρετο αν μπορούσε να γίνει ή όχι.. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2019 από logistoulis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα