Προς το περιεχόμενο

κεα ερωτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό στα bold να σου πω την αλήθεια δεν το πολυκατάλαβα.

Από όσο ξέρω ο γονέας που παραχωρεί δωρεάν μια κατοικία στο τέκνο του το δηλώνει στο Ε2 με τον κωδικό 13, και το Ε2 δεν του δίνει τη δυνατότητα να παραχωρήσει μόνο ένα μέρος (είτε σε τμ είτε σε δωμάτιο) της κατοικίας, σωστά?

σου δίνει τη δυνατότητα να παραχωρήσεις μέρος, γιατί μπορεί να σου ανήκει μέρος

πχ αν δύο γονείς έχουν το σπίτι μισό μισό και το παραχωρήσουν όλο θα έχουμε 2 Ε2 με 2 παραχωρήσεις του 50%, δεν είναι βέβαια το ίδιο με το "παραχωρώ μέτρα" , όλα τα μέτρα γράφονται και παίζουν τα ποσοστά για να αποτυπωθεί όλο το σπίτι , όπως και στο ε1 τα ζευγάρια γράφουν  100 τμ πχ 50% ο ένας 50% ο άλλος και τρώνε μισό μισό το τεκμήριο.. δεν γράφουν 100% των 50 μέτρων ο καθένας, από πού και ως πού χωρίζεται έτσι αυθαίρετα ένα σπίτι; 

από κει και πέρα στο ε2 σου ο,τι θες γράφεις και μέτρα και ποσοστά και παραχώρηση και κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο και ο,τι να ναι, το θέμα είναι τι από αυτά στέκει στην πραγματικότητα άμα σε φωνάξουν.. 

εγώ με αυτό το σκεπτικό δε θα έβαζα παραχώρηση μέρους και ο άλλος να είναι μέσα. αν θες κάνε οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, αλλά αν μιλάμε για ένα σπίτι που είναι όλοι μέσα και δεν υπάρχει καποιος διαχωρισμός, το να κάνεις παραχώρηση δωματίου ας πούμε είναι αστείο.. 

Επεξ/σία από logistoulis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια μην το ψαχνετε,ΓΙΝΕΤΑΙ και γινεται κατα κορον.Συνηθως γινεται πχ με παραχωρηση μιας αποθηκης αλλα εχω δει και με δωρεαν παραχωρηση μερους της οικιας.Με λιγα λογια,ανδρογυνο με 1 ενηλικο ανεργο παιδι ,θα επαιρνε κανονικα 200+100+100 ευρω ,γινεται δωρεαν παραχωρηση του γονεα στο παιδι ενος χωρου και παιρνουν,200+100 το ανδρογυνο και 200 ευρω το παιδι-ενηλικος .Σας προκαλω να πατε στο κεπ και να ρωτησετε αν μπορειτε να το κανετε και αν συμφερει.Νομιμο παρανομο,ηθικο ανηθικο,αυτο ειναι.Πολλα ειναι τα ''θα επρεπε να''.

edit:πρεπει να εκανα λαθος με το ανδρογυνο,νομιζω παιρνουν 200 και οι δυο μαζι,εν πασει περιπτωσει το επιπλεον ποσο για το παιδι γινεται απο 100->200 ευρω.

Επεξ/σία από fastnq2

Ρε σείς έλεος μην κοροϊδεύετε αμέσως τον καθένα , δεν ξέρετε ποιος είναι και τι θέμα μπορεί να έχει....

Λοιπον, Χριστίνα για να είσαι σίγουρη θα πρέπει να ρωτήσεις κάποιον στον δήμο σου που είναι υπεύθυνος για το ΚΕΑ ή και σε ένα ΚΕΠ . Οπωσ το περιγράφεις νομίζω ότι δεν γίνεται πάντως .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να το δούμε λίγο ρεαλιστικά και ανθρώπινα... εξού : κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

όπως και να έχει αναφερόμαστε σε μια κατηγορία πολιτών που δεν έχει απολύτως τίποτα - είναι επι ξύλου κρεμάμενοι που λέμε. Αλλά πέρα από αυτό για να πάρει κάποιος το επίδομα γίνεται αυτόματη διασταύρωση στοιχείων (περιουσιακών και εισοδηματικών) μέσω taxisnet. Δεν παίζει να μπορεί κάποιος να το παίρνει παράνομα και να παρακάμπτει ή να δηλώνει ψευδή στοιχεία με ιδιοκτησία κ.λ.π. στο σύστημα. Αυτομάτως παίρνει άκυρο. Είναι πολύ αυστηρά τα κριτήρια.

Π.χ. και αυτός που δηλώνει δωρεάν παραχώρηση και το παίρνει δεν έχει καθόλου εισόδημα αλλιώς δεν θα το έπαιρνε. Το πρόγραμμα αναφέρεται σαν "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα" για συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το βασικό είναι αν έχει εισόδημα ή όχι.

Μου κάνει εντύπωση πάντως που κάποια μερίδα ατόμων εναντιώνεται προς το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο έχει και βασικό στόχο μια περιστασιακή εισοδηματική ενίσχυση συμπολιτών μας με "ψίχουλα" (κατ'εμε ψίχουλα είναι) και για τον περιορισμό (όσο είναι δυνατόν) των κοινωνικών ανισοτήτων - ελλάδα. Εχω την εντύπωση επιπλέον ότι δεν είναι καν όλο το ποσο των 200 ευρώ μετρητά.. τα μισά είναι μονο για αγορές μέσω κάρτας σε supermarket κ.λ.π. για να στηριχτούν οι άνθρωποι.

Επεξ/σία από apostolosl

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, apostolosl είπε

Να το δούμε λίγο ρεαλιστικά και ανθρώπινα... εξού : κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

όπως και να έχει αναφερόμαστε σε μια κατηγορία πολιτών που δεν έχει απολύτως τίποτα - είναι επι ξύλου κρεμάμενοι που λέμε. Αλλά πέρα από αυτό για να πάρει κάποιος το επίδομα γίνεται αυτόματη διασταύρωση στοιχείων (περιουσιακών και εισοδηματικών) μέσω taxisnet. Δεν παίζει να μπορεί κάποιος να το παίρνει παράνομα και να παρακάμπτει ή να δηλώνει ψευδή στοιχεία με ιδιοκτησία κ.λ.π. στο σύστημα. Αυτομάτως παίρνει άκυρο. Είναι πολύ αυστηρά τα κριτήρια.

Π.χ. και αυτός που δηλώνει δωρεάν παραχώρηση και το παίρνει δεν έχει καθόλου εισόδημα αλλιώς δεν θα το έπαιρνε. Το πρόγραμμα αναφέρεται σαν "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα" για συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το βασικό είναι αν έχει εισόδημα ή όχι.

Μου κάνει εντύπωση πάντως που κάποια μερίδα ατόμων εναντιώνεται προς το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο έχει και βασικό στόχο μια περιστασιακή εισοδηματική ενίσχυση συμπολιτών μας με "ψίχουλα" και για τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων - ελλάδα. Εχω την εντύπωση επιπλέον ότι δεν είναι καν όλο το ποσο των 200 ευρώ μετρητά.. τα μισά είναι μονο για αγορές μέσω κάρτας σε supermarket κ.λ.π. για να στηριχτούν οι άνθρωποι.

Το αίσθημα της κοινωνικής ανωτερότητας κυριαρχεί. Προτιμούν να βλέπουν εξαθλιωμένους, παρά άτομα που μπορούν να σταθούν στα πόδια τους.

Το ΚΕΑ οφείλει να ενισχυθεί και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τώρα για τα άτομα που πιστεύουν ότι παίρνοντας ΚΕΑ ζεις βασιλικά, δεν έχω να σχολιάσω κάτι.

Εντωμεταξύ το μέτρο δεν έχει κάποιο αριστερό πρόσημο και χρησιμοποιείται χρόνια  από τα φιλελεύθερα κράτη.

Επεξ/σία από christakos07

48 λεπτά πριν, logistoulis είπε

σου δίνει τη δυνατότητα να παραχωρήσεις μέρος, γιατί μπορεί να σου ανήκει μέρος

Εγώ πάλι όσο και να έψαξα δεν βρήκα τέτοια δυνατότητα στο Ε2, δεν βρήκα κάποιο πεδίο με περιγραφή "ποσοστό παραχώρησης" ή κάτι παρόμοιο. Μήπως υπάρχει και μου ξέφυγε? Αυτό πες μου μόνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εγώ πάλι όσο και να έψαξα δεν βρήκα τέτοια δυνατότητα στο Ε2, δεν βρήκα κάποιο πεδίο με περιγραφή "ποσοστό παραχώρησης" ή κάτι παρόμοιο. Μήπως υπάρχει και μου ξέφυγε? Αυτό πες μου μόνο.

Όπως δηλώνεις ποσοστό ενός ακινήτου για κατοχή, κενό ή ενοίκιο (στο ποσοστό συνιδιοκτησίας)

Αν βάλεις κωδικό παραχώρησης  στο είδος μίσθωσης/χρήση ακινήτου τότε προφανώς παραχωρείς μέρος του ακινήτου και όχι όλο

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει ποσοστό παραχώρησης, υπάρχει ποσοστό κατοχής και η χρήση είναι η παραχώρηση

Απλα συζητάμε αν στο σπίτι που μένεις θα κάνεις ένα Ε2 να βάλεις κάποια από τα μέτρα για παραχώρηση. Τεχνικά μπορείς να το κάνεις εγώ δεν το βρίσκω σωστό μιας και αυτό που ισχύει είναι φιλοξενία

Επεξ/σία από logistoulis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

ΠΑΙΔΙΑ, μην βάζετε ιδέες στο forum, για να κάνουν κομπίνες. Όσοι τις ξέρουν, τις ξέρουν.

εχεις δικαιο,απλα με εξιταρε το ''δεν μπορεις να ξεγελασεις το συστημα,θα σε πιασουν'' και δεν κρατηθηκα να απαντησω. Τοσα χρονια τοσες χιλιαδες επιδοτησεις με κομπινες και δεν ζητηθηκε ουτε ευρω πισω και τα φορτωθηκε ολα το κρατος και κατα συνεπεια και εμεις.

1 ώρα πριν, apostolosl είπε

Μπορει σαν μελος οικογενειας με το συνολικο εισοδημα να προσμετραται  να μην το παιρνει η οικογενεια,και σαν μελος μονος του αυτος με την δωρεαν παραχωρηση να το παιρνει.

Επεξ/σία από fastnq2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/6/2019 στις 10:04 ΠΜ, christakos07 είπε

Καλά τι στο διατανο; Γιατί δεν ελέγχουν τη συγγένεια του ατόμου που παραχωρεί με αυτόν που αιτείται; Ειναι πολυ απλό και θα πετούσαν τόσους μπαχτατσηδες εκτός.

Μπαταχτσής κάποιος που έχει μηδενικό εισόδημα και ζει σε κατάσταση ακραίας φτώχειας και λαμβάνει τα ψίχουλα του επιδόματος ;;

Μαλλον δεν έχεις καταλάβει καλά σε ποια μερίδα συμπολιτών μας αναφέρεται το κεα.. ή γενικότερα κάτι δεν καταλαβαίνεις καλά.

Επεξ/σία από apostolosl

1 λεπτό πριν, apostolosl είπε

Μπαταχτσής κάποιος έχει μηδενικό εισόδημα και ζει σε κατάσταση ακραίας φτώχειας ;;

Μαλλον δεν έχεις καταλάβει καλά σε ποια μερίδα συμπολιτών μας αναφέρεται το κεα.. ή γενικότερα κάτι δεν καταλαβαίνεις καλά.

Μιλάμε, για την κατηγορία αυτών, που δουλεύουν ΜΑΥΡΑ. Είναι μικρή κατηγορία η δεν την έχεις ακουστα ?

1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

Όπως δηλώνεις ποσοστό ενός ακινήτου για κατοχή, κενό ή ενοίκιο (στο ποσοστό συνιδιοκτησίας)

Αν βάλεις κωδικό παραχώρησης  στο είδος μίσθωσης/χρήση ακινήτου τότε προφανώς παραχωρείς μέρος του ακινήτου και όχι όλο

Sorry αλλά όχι μόνο δεν απαντάς σε αυτό που σε ρωτάω, αλλά και αυτά που γράφεις δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα.

Το Ε2 θέση για "ποσοστό συνιδιοκτησίας" έχει, θέση όμως για "ποσοστό παραχώρησης" ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Επίσης πως ακριβώς προκύπτει το ότι "προφανώς παραχωρείς μέρος του ακινήτου και όχι όλο" όταν στο πεδίο με το είδος μίσθωσης/χρήση ακινήτου βάζεις κωδικό παραχώρησης?

1 λεπτό πριν, apostolosl είπε

Μπαταχτσής κάποιος έχει μηδενικό εισόδημα και ζει σε κατάσταση ακραίας φτώχειας ;;

Μαλλον δεν έχεις καταλάβει καλά σε ποια μερίδα συμπολιτών μας αναφέρεται το κεα..

για αυτό και το κεα έχει τις δικές του "δικλείδες" και κανόνες, ο τύπος που ζει με τους γονείς του και ας μην έχει φράγκο ο ίδιος τα 200€ μπορεί να τα έχει για να ζήσει από τους δικούς του

δεν προβλέπεται να πάρει κεα για αυτό και δεν παίρνει , το να προσπαθείς να βρεις τρύπες στο σύστημα για να το πάρει με το στανιό είναι χαζομάρα και με λυπεί που υπάρχουν άνθρωποι που κάθονται να ψάχνουν αυτά τα πράγματα

αν αυτή η ενέργεια καταναλωνόταν στο να βρει ο άλλος δουλειά, θα έβγαινε πιο κερδισμένος μακροπρόθεσμα 

Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Μιλάμε, για την κατηγορία αυτών, που δουλεύουν ΜΑΥΡΑ. Είναι μικρή κατηγορία η δεν την έχεις ακουστα ?

Αυτό τώρα από που βγήκε ;; Το θέμα της μαύρης εργασίας δεν σχετίζεται με το κεα αγαπητέ. Θεωρώ ότι δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Σχετίζεται με το καθεστώς των κοινωνιών να ζουν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα εδώ και 10ετίες... βλέπε ελλάδα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά φορολογικά επιτρέπεται (=δεν απαγορεύεται ρητά) και η παραχώρηση μέρους και η παραχώρηση ποσοστού. Το θέμα είναι τα πραγματικά περιστατικά και πως θα τα απεικονίσεις στη δήλωση.

Αν βγάλουμε απ'έξω τη συγγένεια και προσθέσουμε και χρηματικό αντίτιμο όπου απαιτείται, θα μπορούσε κανείς έναν τρίτο άσχετο:

1)να τον αφήσει να μένει στο σπίτι του, χωρίς καμία υποχρέωση (φιλοξενία)

2)να μένει στο σπίτι του και να κάνει χρήση όλων των κοινών χώρων, έναντι αντιτίμου ή έστω συμμετοχής στις δαπάνες του σπιτιού (ενοικίαση/παραχώρηση ποσοστού)

3)να μένει σε συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού χωρίς να κάνει χρήση κοινών χώρων, π.χ. δωμάτιο με δική του τουαλέτα ή και ανεξάρτητη είσοδο (ενοικίαση/παραχώρηση μέρους των τετραγωνικών).

Τίποτε απο αυτά δεν είναι παράνομο και δεν απαγορεύεται, εφόσον δηλώνεται σωστά και πληρώνονται οι φόροι που προκύπτουν. Αν π.χ. ένα παιδί συνεισφέρει σημαντικά στα έξοδα του σπιτιού, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι πιο σωστό να του παραχωρείται ποσοστό για να επιβαρύνεται και μέρος του τεκμηρίου που αναλογεί.

Απο κει και πέρα για τα επιδόματα είναι απόλυτα σαφής η έννοια του νοικοκυριού (=όσοι μένουν στο σπίτι) και οποιαδήποτε τέχνασμα χρησιμοποιείται για να πάρει κανείς ΚΕΑ ενώ δεν το δικαιούται είναι παράνομο.

Εμένα μου το έχουν ζητήσει κάποιοι (λίγοι) πελάτες (αναφέροντας πολλές φορές το κλασικό "του τάδε του το έφτιαξε έτσι ο λογιστής του"), πάντα τους αποτρέπω όμως, δε μου φαίνεται καθόλου σωστό.

Απο την άλλη δεν έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στους αρμόδιους να τους βρουν και να πάρουν πίσω τα χρήματα, με τα δεδομένα που έχουν μπορούν να βρουν τις πιθανές περιπτώσεις αλλά όχι με 100% βεβαιότητα, οπότε θα σκοντάψουν οι προσπάθειες στο κλασικό πρόβλημα: χρειάζονται πολλοί άνθρωποι να κάνουν επιτόπιους ελέγχους, να ειδοποιούν τους εμπλεκόμενους και να εξετάζουν ενστάσεις και δικαιολογητικά κ.ο.κ.

Στις 19/6/2019 στις 8:53 ΜΜ, Χριστινα77 είπε

στην φετινη δηλωση για το 18  δηλωσε αλλη κατοικια οποτε δεν φαινεται πλεον οτι μενει στο ιδιο σπιτι.γι αυτο κ μπορω πλεον να το παρω εγω.απλα δεν ξερω αν μπορω να το παρω αμεσα η να περιμενω ενα μηνα τουλαχιστον.ωσ τωρα ηταν ανεργη.τωρα επιασε δουλεια αλλα δεν θα κανει ανανεωση ουτωςη αλλως.

δε νομιζω!

Αν στη δήλωση για το '18 δήλωσε άλλη κατοικία, ενώ έπαιρνε ΚΕΑ μέχρι και τώρα δηλώνοντας το συγκεκριμένο σπίτι, σημαίνει ότι είτε στην εφορία είτε στο ΚΕΑ δήλωσε κάτι που δεν ισχύει. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι η ξαδέρφη σου θα έχει (αν όντως κάνουν στοιχειώδεις ελέγχους) πρόβλημα μεγάλο.

Εσύ αν όντως μένεις εκεί και όντως δεν μένει και η ξαδέρφη σου, δε βλέπω το λόγω να μην κάνεις απο τώρα.

Edit: πρόσεξε επίσης ότι η θεία σου κανονικά θα πρέπει να σου παραχωρήσει το δικό της ποσοστό, δηλώνοντας και τεκμαρτό ενοίκιο. Αλλιώς θα πρέπει είτε να δηλώσει ότι το χρησιμοποιεί ως δευτερεύουσα κατοικία (άρα δεν είσαι μόνο εσύ στο νοικοκυριό και ΚΕΑ γιοκ), είτε ότι είναι κενό, που δεν έχει νόημα (δε γίνεται 50% εξ'άδιαιρέτου να είναι κενό και το υπόλοιπο να χρησιμοποιείται)

Επεξ/σία από mezger

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...