GREGORYMO Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Ok τότε, αφήνουμε στην άκρη την αρχική σου τοποθέτηση μια και ήταν λανθασμένη. Το σενάριο που περιγράφεις ΔΕΝ είναι εφικτό για πολλούς λόγους. Οι γονείς ΔΕΝ μπορούν να παραχωρήσουν μόνο ένα τμήμα ή ένα δωμάτιο στο τέκνο τους, εκτός και αν το χωρίσουν πρώτα με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Οι γονείς ΔΕΝ μπορούν να παραχωρήσουν ούτε ολόκληρο το σπίτι στο οποίο ζουν (δλδ το δηλώνουν ως κατοικία τους) στο τέκνο τους. Όσο για την νομιμότητα του φανταστικού σου τεχνάσματος, εσύ είσαι αυτός που πρέπει να αποδείξει πως είναι εφικτό μια και είναι δικός σου ισχυρισμός. Είσαι γενικά ενημερωμένος, αλλά αυτό δεν το γνωρίζεις. Γίνεται κατά ΚΟΡΟΝ! Τώρα, θα κληθούν να αποδείξουν, αν και όποτε γίνει έλεγχος σε αυτές τις 100.000€ περιπτώσεις !!!!
Joshua21 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, giotis1982 είπε @Joshua21 Οπότε αφού ψάχνουμε με το ζόρι να τους δώσουμε λεφτά καλύτερα να το κόψουμε. Αν το κόψουμε θα κυκλοφορεί λιγότερο χρήμα στην αγορά, θα καταστραφούμε... Έτσι δεν έλεγαν οι ΔΥ όταν τους μείωσαν τις αποδοχές? χαχα
GREGORYMO Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Το κονδύλι είναι συγκεκριμένο και κάποιοι θα το παίρνουν, το θέμα είναι να ΜΗ το τρώνε από άλλους που είναι πιο ΦΤΩΧΟΙ.
christakos07 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 14 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αν το κόψουμε θα κυκλοφορεί λιγότερο χρήμα στην αγορά, θα καταστραφούμε... Έτσι δεν έλεγαν οι ΔΥ όταν τους μείωσαν τις αποδοχές? χαχα Ενώ τελικά τι συνέβη; Δεν επέδρασε καθόλου η όλη περικοπή στην αγορά;
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, christakos07 είπε Ενώ τελικά τι συνέβη; Δεν επέδρασε καθόλου η όλη περικοπή στην αγορά; Θα σου απαντήσω όπως ακριβώς απάντησες και εσύ, απευθύνσου σε οικονομολόγο για να σου απαντήσει πιο καταρτισμένα.
christakos07 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Θα σου απαντήσω όπως ακριβώς απάντησες και εσύ, απευθύνσου σε οικονομολόγο για να σου απαντήσει πιο καταρτισμένα. Δεν είχε ειρωνικό χαρακτήρα η ερώτηση μου. Μαθηματικό υπόβαθρο ευτυχώς διαθέτω, ώστε να γνωρίζω πως αντιδρά ένα σύστημα σε απότομες μεταβολές. Δε σου ζήτησα επιστημονική τεκμηρίωση. Όσο για την απάντηση μου στο προηγούμενο ερώτημα. Δε γνωρίζω ακριβώς τη νομολογία γιατί δεν είμαι λογιστής, ούτε έχω όρεξη να διαβάσω τα ΦΕΚ. Πάντως η μερική παραχώρηση ήταν εφικτή τα προηγούμενα έτη, βάσει των λεγομένων του οικογενειακού λογιστή. Είναι κατανοητή η αμφιβολία σου και η δυσπιστία σου. Δεν είμαι λογιστής, δεν μπορώ να στο τεκμηριώσω. Όσο για την αμφισβήτηση σου: https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/40650 Δεν έχω πρόσβαση σε όλο το άρθρο δυστυχώς, αλλά πολλά από τα σχόλια είναι ευανάγνωστα και κατανοητά. @logistoulis θα θέλαμε μια έγκριτη απάντηση, σε ότι αφορά την παραχώρηση μέρους κατοικίας από τους γονείς στο τέκνο. Εάν ήταν/εφικτή και εάν αποτελούσε μέσο λήψης των διάφορων επιδομάτων, με παράκαμψη του οικογενιακού εισοδήματος. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2019 από christakos07
logistoulis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) με επιφύλαξη απαντάω (δεν μου έχει τύχει).. μου φαίνεται τελείως ανορθόδοξη τακτική αυτή που περιγράφεις, αλλά δεν πιστεύω ότι θα είχε αποτέλεσμα μιας και θα μέτραγε το εισόδημα όλου του σπιτικού οπότε αν οι γονείς είχαν καλό εισόδημα πιθανώς θα έπεφτε άκυρο στο παιδί , ειδικά σε κεα δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να πέσει άκυρο αν όλοι είναι χαμηλά τότε σε περίπτωση μερίσματος μετράει για όλους.. μόνο με πλήρη παραχώρηση θα μπορούσε, από την άλλη ίσως δεν αξίζει το τεκμήριο που θα φάει κανείς για κάποια μελλοντική ανάλωση εγώ πάντως μερική παραχώρηση (και για επίδομα μάλιστα) δεν έχει τύχει να συναντήσω ποτέ, πρώτη φορά το ακούω σαν σκέψη μόνο για παραχώρηση μέρους του σπιτιού από τον γονέα στο παιδί (ή τον σύζυγο στη σύζυγο.. ) έχει τύχει να δω για έδρα ατομικής επιχείρησης Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2019 από logistoulis 1
christakos07 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, logistoulis είπε με επιφύλαξη απαντάω.. μου φαίνεται τελείως ανορθόδοξη τακτική αυτή που περιγράφεις, αλλά δεν πιστεύω ότι θα είχε αποτέλεσμα μιας και θα μέτραγε το εισόδημα όλου του σπιτικού οπότε αν οι γονείς είχαν καλό εισόδημα πιθανώς θα έπεφτε άκυρο στο παιδί , ειδικά σε κεα δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να πέσει άκυρο αν όλοι είναι χαμηλά τότε σε περίπτωση μερίσματος μετράει για όλους.. μόνο με πλήρη παραχώρηση θα μπορούσε, από την άλλη ίσως δεν αξίζει το τεκμήριο που θα φάει κανείς για κάποια μελλοντική ανάλωση Καταρχάς σε ευχαριστώ για την απάντηση. Μήπως έχεις πρόσβαση στο άρθρο του taxheaven, όπου ο αρθρογράφος αναλύει κάποια πράγματα;
logistoulis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) όχι, από την άλλη άσχετα με το τι λέει το άρθρο δε το βρίσκω προσωπικά λογικό να παραχωρείς μέρος του σπιτιού που μένεις, υπάρχει η φιλοξενία για αυτό το λόγο παραχώρηση με τα όσα ξέρω εγώ σημαίνει παραχωρείς και μένεις αλλού τώρα από τεχνικής σκοπιάς πιθανότατα γίνεται να το δηλώσεις έτσι , και ενδεχομένως (εδώ πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει, αν το σύστημα θα βλέπει τα ρεύματα, κανονικά θα πρέπει αλλά ενδεχομένως το μόνο που βλέπει είναι τις φιλοξενίες) να παίρνεις και επίδομα αλλά προσωπικά τέτοια δήλωση δεν θα έστελνα και δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι υπάρχουν άνθρωποι που το ψάχνουν τόσο.. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2019 από logistoulis
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 16 ώρες πριν, christakos07 είπε Στο σενάριο που αναφέρθηκα: Γονείς παραχωρούν μέρος της οικείας, στο τέκνο τους. Το τέκνο τους μαγικά γίνεται δικαιούχος διάφορων επιδομάτων, δίχως να προσμετράται το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, αφού δεν είναι φιλοξενούμενος. Για ότι αφορά τη νομιμότητα του παραπάνω τεχνάσματος, μπορεί να σου απαντήσει πιο καταρτισμένα ένας λογιστής. Το δεδομένο είναι πως τα προηγούμενα έτη, εφαρμοζόταν κατά κόρον. 16 λεπτά πριν, logistoulis είπε εγώ πάντως μερική παραχώρηση (και για επίδομα μάλιστα) δεν έχει τύχει να συναντήσω ποτέ, πρώτη φορά το ακούω σαν σκέψη Αυτό που - κατά τη γνώμη σου - εφαρμοζόταν κατά κόρον, ο φίλος που τυγχάνει λογιστής δεν το είχε ακούσει καν
christakos07 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Αυτό που - κατά τη γνώμη σου - εφαρμοζόταν κατά κόρον, ο φίλος που τυγχάνει λογιστής δεν το είχε ακούσει καν Και ο φίλος λογιστής λέει ότι προσωπικά δε θα έστελνε τέτοια αίτηση. Το προσωπικό δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το γενικό.
logistoulis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Αυτό που - κατά τη γνώμη σου - εφαρμοζόταν κατά κόρον, ο φίλος που τυγχάνει λογιστής δεν το είχε ακούσει καν παραχωρήσεις κατά κόρον ναι, μέρος του σπιτιού όχι ακριβώς επειδή υπάρχει η φιλοξενία τώρα που το σκέφτομαι πιο τεχνικά στο τι βλέπει και δεν βλέπει το σύστημα αρχίζω και υποψιάζομαι τι και πώς το σκέφτονται μερικοί, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν θα κάτσω να το αναλύσω τόσο, ούτε σε κάποιο πιθανό έλεγχο να πέσει άκυρο ακριβώς επειδή δεν έχει νόημα μια τέτοια δήλωση
christakos07 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, logistoulis είπε παραχωρήσεις κατά κόρον ναι, μέρος του σπιτιού όχι ακριβώς επειδή υπάρχει η φιλοξενία τώρα που το σκέφτομαι πιο τεχνικά στο τι βλέπει και δεν βλέπει το σύστημα αρχίζω και υποψιάζομαι τι και πώς το σκέφτονται μερικοί, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν θα κάτσω να το αναλύσω τόσο, ούτε σε κάποιο πιθανό έλεγχο να πέσει άκυρο ακριβώς επειδή δεν έχει νόημα μια τέτοια δήλωση Πάντως από τα σχόλια του άρθρου αντιλαμβάνομαι ότι ήταν εφικτό. Τώρα τι δικλείδες ασφαλείας χρησιμοποιούσαν οι συνάδελφοι σας, δεν το γνωρίζω. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2019 από christakos07
logistoulis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, christakos07 είπε Και ο φίλος λογιστής λέει ότι προσωπικά δε θα έστελνε τέτοια αίτηση. Το προσωπικό δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το γενικό. υπάρχουν τα πράγματα που μπορείς να κάνεις και τα πράγματα που τελικά κάνεις αυτά τα οποία βλέπεις ότι είναι όπως είναι (γιατί υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο πελάτης σου να αποκρύπτει πράγματα, τα οποία δεν είσαι σε θέση να τα διασταυρώσεις) τα μεταφέρεις ως έχουν, αυτή είναι η υποχρέωσή σου τώρα από κει και πέρα ο καθένας κάνει ο,τι νομίζει, υπάρχουν πάντως πολλοί "γάτοι" εκεί έξω , ελεύθερη αγορά έχουμε Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2019 από logistoulis 1
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 42 λεπτά πριν, logistoulis είπε παραχωρήσεις κατά κόρον ναι, μέρος του σπιτιού όχι ακριβώς επειδή υπάρχει η φιλοξενία τώρα που το σκέφτομαι πιο τεχνικά στο τι βλέπει και δεν βλέπει το σύστημα αρχίζω και υποψιάζομαι τι και πώς το σκέφτονται μερικοί, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν θα κάτσω να το αναλύσω τόσο, ούτε σε κάποιο πιθανό έλεγχο να πέσει άκυρο ακριβώς επειδή δεν έχει νόημα μια τέτοια δήλωση Αυτό στα bold να σου πω την αλήθεια δεν το πολυκατάλαβα. Από όσο ξέρω ο γονέας που παραχωρεί δωρεάν μια κατοικία στο τέκνο του το δηλώνει στο Ε2 με τον κωδικό 13, και το Ε2 δεν του δίνει τη δυνατότητα να παραχωρήσει μόνο ένα μέρος (είτε σε τμ είτε σε δωμάτιο) της κατοικίας, σωστά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα