skiabox Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Ruhl είπε Skiabox μιας και είδες αρκετά tutorial από react όλο αυτό το διάστημα και το έψαξες το θέμα τι προτείνεις σε κάποιον που θέλει να το ξεκινήσει τώρα? με πιο να αρχίσει με τι να συνεχίσει τι να προσέχει. React Hooks + Context API Και φυσικά άριστη γνώση es6. Με άριστη γνώση es6 + JSDoc δεν χειάζεται καν να μάθεις typescript. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2020 από skiabox
Ruhl Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, skiabox είπε React Hooks + Context API Και φυσικά άριστη γνώση es6. Με άριστη γνώση es6 + JSDoc δεν χειάζεται καν να μάθεις typescript. Εννοούσα από tutorial , ακόμα Andrew Mead δαγκωτό? και μετά andrei και traversy media?
skiabox Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Andrei εμένα δεν με ενθουσίασε. Maximillian σαν Γερμανός, είναι απλά ένα index με μηδέν φαντασία. Andrew Mead πολύ καλός αλλά πιο αργός στην παραγωγή content. Και το βραβείο το κερδίζει ο Brad Traversy που παράγει content σαν *ούστης (στο YouTube κοντεύει το 1 εκατομμύριο subscribers) και θα ανοίξει φέτος δικιά του εντελώς πλατφόρμα μάλλον. Ο τελευταίος φτιάχνει και τα πιο όμορφα projects με τα πιο ποικιλόμορφα stacks μέσα. Οποίος θέλει περισσότερη βοήθεια μπορεί να μπει στο καταπληκτικό ελληνικό community https://greekdigitalcommunity.com 1 1
skiabox Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Χρήση redux με λιγότερο boilerplate code! Με δυο λόγια χρησιμοποιεί το reduxjs/toolkit το οποίο με τη σειρά του χρησιμοποιεί τη γνωστή immer library και το Redux-Thunk middleware.
Predatorkill Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν ξερω ποιο ειναι το πιο γρηγορο, αλλα το immer δεν το εχω δουλεψει ποτε. Προτιμω immutability-helper, ειδικα το $apply με εχει σωσει απειρες φορες. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2020 από Predatorkill
skiabox Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 @Predatorkill : Χθες μετέτρεψα ένα class based App.js entry component με state και properties σε functional component. Ο κώδικας που προκύπτει είναι άσχημος αλλά πιο compact. Πάρε μια ιδέα από το αποτέλεσμα : function App() { const [currentUser, setCurrentUser] = useState(null); // initializing an empty reference const unsubscribeFromAuth = useRef(null); useEffect(() => { unsubscribeFromAuth.current = auth.onAuthStateChanged(user => { setCurrentUser(user); console.log(user); }); //return a function (just like componentWillUnmount in classes) return unsubscribeFromAuth.current; }, []); return ( <div> <Header currentUser={currentUser} /> <Switch> <Route exact path='/' component={HomePage} /> <Route path='/shop' component={ShopPage} /> <Route path='/signin' component={SignInAndSignUpPage} /> </Switch> </div> ); }
skiabox Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 @Predatorkill : Επίσης αφαιρέθηκε functionality που υπήρχε στα classes και πλέον πρέπει να φτιάξεις custom hook για να την ξαναβάλεις. Για παράδειγμα η callback function που υπήρχε ως δεύτερη παράμετρος στο setState, μιας και αυτό είναι ασύγχρονο, έτσι ώστε να καλέσεις κάτι αφού έχει τελειώσει το ασύγχρονο call!
Caiden Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Εχετε να προτεινεται καποιο UI Framework για την React. Προς το παρων εχω χρησιμοποιησει το Antd για προσωπικα projects και σκεφτομαι πλεον για το Material UI
Predatorkill Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Caiden είπε Εχετε να προτεινεται καποιο UI Framework για την React. Προς το παρων εχω χρησιμοποιησει το Antd για προσωπικα projects και σκεφτομαι πλεον για το Material UI Αυτα που σου δινει το antd out of the box ειναι πολυ περισσοτερα απο αυτα του material ui. Αν μπορεις, αγορασε το mdbootstrap οπου ειναι συνδυασμος bootstrap με material και δινει πολλα components. στο petlocator.gr mdbootstrap τρεχει. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2020 από Predatorkill
skiabox Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Σήμερα βγαίνει και η πρώτη release του Tailwind UI. Βέβαια μιλάμε για commercial πακέτο αλλά πρέπει να έχει γίνει καταπληκτική δουλειά με λεπτομέρεια. Επίσης θα είναι pay once.
splanis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ξεκινάω την πτυχιακή μου πάνω στην react και έχω 2 θέματα. Πρώτον επειδή δεν έχω έμπειρια με ui frameworks ότι έκανα το έκανα με δική μου css απλά στο πρότζεκτ που θα κάνω τώρα δεν θέλω να ασχοληθώ με css, ποιο framework προτείνετε για το ui να ναι ψιλό εύκολο και καλό; επίσης ψάχνω κάποιο καλό api για να κάνω κάποιο πρότζεκτ, μέχρι στιγμής έκανα το authentication με firebase και θέλω κάποιο καλό δωρεαν api, δεν ψάχνω κάτι συγκεκριμένο αλλά κάποια παραδείγματα που μου έρχονται στο μυαλό είναι πχ api με εστιατόρια και menu του κάθε εστιατορίου να κάνω ένα efood η Κατι τέτοιο η κλονο του Airbnb κλπ. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από splanis
Predatorkill Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, splanis είπε Καλησπέρα ξεκινάω την πτυχιακή μου πάνω στην react και έχω 2 θέματα. Πρώτον επειδή δεν έχω έμπειρια με ui frameworks ότι έκανα το έκανα με δική μου css απλά στο πρότζεκτ που θα κάνω τώρα δεν θέλω να ασχοληθώ με css, ποιο framework προτείνετε για το ui να ναι ψιλό εύκολο και καλό; επίσης ψάχνω κάποιο καλό api για να κάνω κάποιο πρότζεκτ, μέχρι στιγμής έκανα το authentication με firebase και θέλω κάποιο καλό δωρεαν api, δεν ψάχνω κάτι συγκεκριμένο αλλά κάποια παραδείγματα που μου έρχονται στο μυαλό είναι πχ api με εστιατόρια και menu του κάθε εστιατορίου να κάνω ένα efood η Κατι τέτοιο η κλονο του Airbnb κλπ. Ευχαριστώ. Antd, material-ui, semantic-react api δωρεαν καλυτερο απο firebase δε νομιζω να βρεις και αν βρεις θα ειναι με graphql πλεον.
splanis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, Predatorkill είπε Antd, material-ui, semantic-react api δωρεαν καλυτερο απο firebase δε νομιζω να βρεις και αν βρεις θα ειναι με graphql πλεον. api εννοω να πάρω ετοιμα data , πχ εστιατορια ξενοδοχεια κλπ για να κάνω κάποιο πρότζεκτ μόνο με την react, δεν θέλω να ασχοληθώ με backend
skiabox Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 @Predatorkill : Την έχω καταβρεί με την redux. Να πάω να με κοιτάξει κανένας γιατρός; 1 λεπτό πριν, splanis είπε api εννοω να πάρω ετοιμα data , πχ εστιατορια ξενοδοχεια κλπ για να κάνω κάποιο πρότζεκτ μόνο με την react, δεν θέλω να ασχοληθώ με backend Εδώ : https://jsonplaceholder.typicode.com/ Αν δε σου αρέσουν στήνεις δικό σου json server τοπικά όπως αναφέρει και το ίδιο το site στο τέλος της σελίδας.
splanis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, skiabox είπε @Predatorkill : Την έχω καταβρεί με την redux. Να πάω να με κοιτάξει κανένας γιατρός; Εδώ : https://jsonplaceholder.typicode.com/ Αν δε σου αρέσουν στήνεις δικό σου json server τοπικά όπως αναφέρει και το ίδιο το site στο τέλος της σελίδας. εννοω καποιο ετοιμο api και οχι lorem ipsum πχ σαν αυτο, https://developers.themoviedb.org/3 απλα δεν θέλω με ταινίες γιατί το χω ξαναχρησιμοποιήσει αυτό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα