Προς το περιεχόμενο

Corsair MP510

Stamer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μόλις εγκατέστησα τον εν λόγω δίσκο. Έχω όμως ένα πρόβλημα... δεν μπορώ να διαβάσω την θερμοκρασία του! Ούτε το cpu-id, ούτε με το CAM. Χαλασμένος αισθητήρας? Κάτι δεν πατάει καλά? Δεν γουστάρει? Έχετε κάποια ιδέα?

image.png.b92f3d0f209b4d50794aee12d99316d5.png

@Arkin Κρατάω μισή υπόσχεση καθώς δεν μπορώ να δω temps... σου στέλνω ταχύτητες από m.2 -> m.2

image.png.b01ffb4753282b6f48607936bc000968.png

Επεξ/σία από Stamer
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, coffeex είπε

Δοκίμασες το toolbox της Corsair ;

Το κατεβάζω...

Χμμ... είναι λίγο μυστήριο. Δεν ξέρω να το "διαβάσω" και πολύ καλά το πρόγραμμα. Ναι μεν βγάζει θερμοκρασία για τον corsair (!) αλλά τα temperature sensors απο κάτω είναι κενά. Παραθέτω απο κάτω τι βγάζει για τους δύο m.2

1.jpg.de9845276fc618f192a952c80f2a7b82.jpg

2.jpg.4dc45272af2c88055498a6b62f2c9f0a.jpg

Κάνε το εξής

Αντέγραψε ένα μεγάλο αρχείο και παράλληλα κοίτα και το πρόγραμμα,  αν δεις ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει τότε σημαίνει ότι είναι οκ.

• Like 1

Καλοριζικος. Τουμπανες οι ταχυτητες ισως οτι καλυτερο εχω δει σε pci 3 nvme. Η θερμοκρασια ειναι αυτη που σε βγαζει το hwinfo. Κανε λιγες αντιγραφες θα πρεπει να ανεβαινει σιγουρα πανω απο 50-55 που ειναι το φυσιολογικο σε μεγαλες μεταφορες.

• Like 1

45 λεπτά πριν, coffeex είπε

Κάνε το εξής

Αντέγραψε ένα μεγάλο αρχείο και παράλληλα κοίτα και το πρόγραμμα,  αν δεις ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει τότε σημαίνει ότι είναι οκ.

37 λεπτά πριν, Arkin είπε

Καλοριζικος. Τουμπανες οι ταχυτητες ισως οτι καλυτερο εχω δει σε pci 3 nvme. Η θερμοκρασια ειναι αυτη που σε βγαζει το hwinfo. Κανε λιγες αντιγραφες θα πρεπει να ανεβαινει σιγουρα πανω απο 50-55 που ειναι το φυσιολογικο σε μεγαλες μεταφορες.

Μπράβο ρε παιδιά! Δίκιο έχετε. Ήμουν μετά απο παιχνίδι και ήταν στους 51. Του έγραψα και ένα αρχείο 40gb από τον μηχανικό και πήγε όντως μέχρι 55 (και έπεσε μετά πάλι). Ωραία.. τουλάχιστον να υπάρχει και ένα εργαλείο να τον παρακολουθούμε κι αυτόν πότε πότε.

Πάντως οι ταχύτητες δεν είναι πάντα ίδιες, όπως κάτσει, δεν ξέρω πως λειτουργούν ακριβώς και τι πράγματα παίζουν ρόλο. Είδα δηλαδή και 2gb/sec και 2,5 και 1,5.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από κάμποσες μέρες χρήσης, να πω (για όσους ενδιαφέρονται) οτι ο mp510 είναι πάντα κάτω από τον evo σε θερμοκρασία τουλάχιστον 3-4 βαθμούς σε idle!
Σε load της κάρτας γραφικών, λόγω οτι δέχεται όλη την πυράδα από την κάρτα πηγαίνει πιο πολύ από τον evo (αλλά λογικό αυτό). Πάντως περίμενα ο evo να είναι πιο δροσερός από τον corsair. Βέβαια το heatsink που κάθεται ο corsair είναι πιο μακρύ και έτσι έχει μεγαλύτερη επιφάνεια από αυτή του evo. Γενικά, ανα αναλογιστούμε οτι είμαστε και στο καλοκαίρι με 35αρια, πολύ καλά θα έλεγα τα temps.

btw οι θερμοκρασίες του corsair φαίνονται κανονικά και με το hwinfo64

Επεξ/σία από Stamer
  • Like 1

Φίλε Stamer καλησπέρα! Είμαι σε διαδικασία αγοράς νέου nvme δίσκου και είδα το θέμα εδώ. Είσαι ευχαριστημένος με την αγορά του? Από πού τον πήρες και πόσο? Από ταχύτητες τι λέει? Είδα και το ποστ του φίλου Arkin αλλά θέλω και τη δική σου γνώμη...

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Βρήκα κάποια βιντεάκια στο youtube σχετικά με τον εν λόγω ssd. Τούμπανο οι ταχύτητες όπως λέει και ο Arkin! Βρήκα τον 960GB στα 137 ευρώ με μεταφορικά και τον παράγγειλα. Για να δούμε...

Κατόπιν παραγγελίας γράφει. Σε καμιά 20αριά μέρες το υπολογίζω.

Το έχει και το amazon.de στα 130 Ευρώ. Και εκεί όχι ετοιμοπαράδοτος νομίζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...