Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Ripper1986 είπε

Για ποσταρε μια φωτογραφία απo CPU-z ενώ τρέχεις αυτό που σου φτάνει τον επεξεργαστή 100c.

Δεν υπήρχε αυτό. 3D Studio, Vegas Edit, Avidemux, τα πάντα τον έστελναν για throttling. To benchmark του vray ήταν κωμωδία.

Έτσι τον έστειλα και εγώ από τις αγγελίες του φόρουμ και ησύχασα.

Μόνο δυο επεξεργαστές της Intel θα αγόραζα και έχω αγοράσει (πολλαπλές φορές). Τον 4790Κ και τον 7700Κ. Δεν έτυχε να παίξω με 6700Κ.

Κατά τη γνώμη μου, η Intel τα έχει κάνει βούρτσα με τους επεξεργαστές 8ης & 9ης γενιάς. Εντάξει, ένας i3 8100 πήγαινε βούτυρο όσο τον είχα αλλά οι 6πύρηνοι και 8πύρηνοι είναι ελαφρώς... για τα μπάζα. Όχι για την απόδοσή τους, αλλά για τη σχέση τιμής-απόδοσης-θερμοκρασίας. Ή θα είναι μπάζο ή θα είναι Phelps.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, this.is.elia είπε

Δεν υπήρχε αυτό. 3D Studio, Vegas Edit, Avidemux, τα πάντα τον έστελναν για throttling. To benchmark του vray ήταν κωμωδία.

Έτσι τον έστειλα και εγώ από τις αγγελίες του φόρουμ και ησύχασα.

Μόνο δυο επεξεργαστές της Intel θα αγόραζα και έχω αγοράσει (πολλαπλές φορές). Τον 4790Κ και τον 7700Κ. Δεν έτυχε να παίξω με 6700Κ.

Κατά τη γνώμη μου, η Intel τα έχει κάνει βούρτσα με τους επεξεργαστές 8ης & 9ης γενιάς. Εντάξει, ένας i3 8100 πήγαινε βούτυρο όσο τον είχα αλλά οι 6πύρηνοι και 8πύρηνοι είναι ελαφρώς... για τα μπάζα. Όχι για την απόδοσή τους, αλλά για τη σχέση τιμής-απόδοσης-θερμοκρασίας. Ή θα είναι μπάζο ή θα είναι Phelps.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω γιατί πράγμα μιλάς.

Οι επεξεργαστές της 9ης γενιάς είναι soldered.

Να σου έκατσε defective κομμάτι;

Μήπως έκανες πατάτα με τα ρεύματα;

Εάν υπήρχε η δυνατότητα θα βοηθούσε αυτή η εικόνα.

Απο εκεί και πέρα 8ης γενιάς σε γενικές γραμμές δεν έχουν μεγάλες διαφορές απο τον 7700κ στις θερμοκρασίες που ανέφερες.

Αλλά μπορεί να συμβεί,τι να πω.

Δημοσ.

εμενα αφου τεσταριζε για κανα 45λεπτο χωρις να εχει τελειωσει σε καποια φαση μου εβγαλε μήνυμα η μητρικη για λαθος ρυθμισεις και εκανε επαναφορα ρυθμισεων 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε

Σχετικό είναι αυτό.To αν είναι χρήσιμο στο pc του καθενός(δουλειά/ψυχαγωγία) αυτό είναι άλλο θέμα.Σίγουρα για κάποιους είναι χόμπι όπως όταν ημασταν πιτσιρικάδες και πειράζαμε τα παπάκια 😀.

Αν κάνω OC την gpu μου και κερδίσω 200-300mhz ανεβάζοντας την απόδοση της στο επόμενο επίπεδο χρηματικά,με ένα κλικ είμαι κερδισμένος.

Σε ένα παλιότερο σύστημα μπορεί να αποφύγω το bottleneck  με OC η να του δώσω κάποιο χρόνο ζωής ακόμα. Άλλος θέλει σταθερότερα fps 60/120+ κτλ κτλ.

Σταθερότητα και overclocking είναι ότι η μέρα με το γνωστό ουίσκι... Κανένα OC σύστημα δεν είναι σταθερό. Είναι αρκετά σταθερό ώστε να το δουλέψεις για κάποια πράγματα, όπως πχ κάποια παιχνίδια.

Τα OC της GPU συνήθως δίνουν να 10%. Δες μετρήσεις. Είναι ευπρόσδεκτο, αλλά δεν κάνει και τρελή διαφορά. Κάποια παιχνίδια είναι και ευαίσθητα σε OCed GPUs και εμφανίζουν αστάθεια.

Επίσης για να κάνεις OC στη GPU χρειάζεσαι κατάλληλη μητρική, ψύκτρα, τροφοδοτικό κτλ, άρα θα μπορούσες να είχες εξαρχής αγοράσει το επόμενο μοντέλο CPU και να μην έχεις bottleneck. Στις GPUs θες έκδοση με custom ψύξη αν ανεβάσεις voltage, άρα και επιπλέον κόστος.

Γι αυτό λέω ότι είναι χόμπι.Δεν είναι τόσο πρακτικό, γιατί ακόμα και σε OCed συστήματα που τρέχουν για ώρες bnechmarks έχω δει κολλήματα και ασταθή συμπεριφορά κάτω από κάποιες συνθήκες.

7 ώρες πριν, seithan είπε

Ναιιιιι, 100 ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ μεγάκυκλοι!

Απόκρυψη περιεχομένων

4127.excited.jpg

IPM.jpg

Τώρα το σύστημα έγινε πύραυλος... Μπράβο!

Δημοσ.

τι overclock και χαζομάρες. είτε ο επεξεργαστής μπορεί να τρέχει το εκάστοτε παιχνίδι ή πρόγραμμα είτε δεν μπορεί. απλά πράγματα. 

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα, που το δοκίμασα σε i9 9900k και μητρική gigabyte z370 aorus gaming 7, μου πέταξε μήνυμα ότι δεν είναι συμβατό το bios της μητρικής....

Δημοσ.
Στις 20/6/2019 στις 11:26 ΠΜ, gloup81 είπε

Οι κατοχοι 8700k στο κατουρι πηγαδισαμε?
Εχουν πλακα οι AMDακηδες που κοροιδευουν την Intel, την ωρα που τωρα για πρωτη φορα ΙΣΩΣ οι επεξεργαστες τους να ειναι ισαξιοι της Intel στο gaming..

Καποια πατατια εχει παιχτει με το cooler σου, κοιταξε το
.

Μπα , ο Fx 6300 με overclock, ήταν πολύ καλύτερος από τα σάπια δυπηρινα της Intel (και πιο φθηνός με έξτρα cooler από τα πάλι i3 δυπυρηνα που δίνανε HT)

Δημοσ.
4 ώρες πριν, gorath είπε

Εμένα, που το δοκίμασα σε i9 9900k και μητρική gigabyte z370 aorus gaming 7, μου πέταξε μήνυμα ότι δεν είναι συμβατό το bios της μητρικής....

Δες αν στο boot mode έχει UEFI & Legacy. Πρέπει να είναι UEFI Only.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/6/2019 στις 11:26 ΠΜ, gloup81 είπε

Εχουν πλακα οι AMDακηδες που κοροιδευουν την Intel, την ωρα που τωρα για πρωτη φορα ΙΣΩΣ οι επεξεργαστες τους να ειναι ισαξιοι της Intel στο gaming..

• Sad 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, voliotis_gr είπε

Δεν φανταζεσαι τι εχω διαβασει απο τα fanboys... εφτασαν σε σημειο να λενε RIP και στην Nvidia γιατι οι 580 υπο προυποθεσεις και σε 2 παιχνιδια σε συγκεκριμενες σκηνες εχουν 2fps περισσοτερα απο την 1660... Δεν υπαρχει πιο βλακωδες ειδος απο τα fanboys

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...