Balantakos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Στις 19/6/2019 στις 12:56 ΜΜ, zx1234r είπε Άλλος ένας που κόλλησε ransomware. Θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει ο κόσμος να συνειδητοποιεί την σπουδαιότητα των antivirus και να επενδύει στην ασφάλεια με την αγορά ενός καλού. Με το antivirus που εχουν τα windows 10 μεσα εισαι μια χαρα, αρκει να κανεις τα updates. + ublock origin. Τωρα αν πηγαινει ο καθε ασχετος και κατεβαζει - μπαινει οπου να ναι, ε ναι θα την παθεις την ζημια.
mechpanos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, tarantules είπε Τα γράφω στην παρένθεση αλλά μάλον το προσπέρασες : Κρατάω backup και έχω και image του partition των windows. Επιπλέον στον browser έχω αφαιρέσει δικαιώματα admin και από πίσω τρέχει και το cryptoprevent. Το σχόλιο οτι έχω ήδη κολήσει και δεν το γνωρίζω , απλά γελάω. To backup και το image δεν σε προστατεύουν από το να μην κολλήσεις. Απλά ΑΝ κολλήσεις, επαναφέρεις τα αρχεία σου. ΟΚ αυτό και καλά κάνεις. Εσύ γέλα όσο θες εγώ απλά δεν σε πιστεύω ότι μπαίνεις όπου να'ναι και ανοίγεις ό,τι να 'ναι, και ΔΕΝ κολλάς τίποτα! (ΥΓ. Ελπίζω να μην το κάνεις και πουθενά αλλού αυτό έ.... )
tarantules Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 15 λεπτά πριν, mechpanos είπε To backup και το image δεν σε προστατεύουν από το να μην κολλήσεις. Απλά ΑΝ κολλήσεις, επαναφέρεις τα αρχεία σου. ΟΚ αυτό και καλά κάνεις. Εσύ γέλα όσο θες εγώ απλά δεν σε πιστεύω ότι μπαίνεις όπου να'ναι και ανοίγεις ό,τι να 'ναι, και ΔΕΝ κολλάς τίποτα! (ΥΓ. Ελπίζω να μην το κάνεις και πουθενά αλλού αυτό έ.... ) Ευχαριστώ που με ενημέρωσες για το τι κάνουν το backup και το image γιατί δεν γνώριζα... Και προφανώς μπαίνω όπου θέλω επειδή έχω την απαραίτητη εμπειρία να γνωρίζω πως να αποφεύγω τις κακοτοπιές. Με το σχόλιο της παρένθεσης με έκανες να γελάσω γι μια ακόμα φορά.Να σαι καλά.Το είχα ανάγκη με τόση ζέστη...
mechpanos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 6 λεπτά πριν, tarantules είπε Ευχαριστώ που με ενημέρωσες για το τι κάνουν το backup και το image γιατί δεν γνώριζα... Και προφανώς μπαίνω όπου θέλω επειδή έχω την απαραίτητη εμπειρία να γνωρίζω πως να αποφεύγω τις κακοτοπιές. Με το σχόλιο της παρένθεσης με έκανες να γελάσω γι μια ακόμα φορά.Να σαι καλά.Το είχα ανάγκη με τόση ζέστη... Ήσουν πάντα έτσι χάχας ή τώρα έγινες;
tarantules Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, mechpanos είπε Ήσουν πάντα έτσι χάχας ή τώρα έγινες; Ανάλογα ποιον έχω απέναντί μου προσαρμόζομαι αναλόγως...
zx1234r Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Balantakos είπε Με το antivirus που εχουν τα windows 10 μεσα εισαι μια χαρα, αρκει να κανεις τα updates. + ublock origin. Τωρα αν πηγαινει ο καθε ασχετος και κατεβαζει - μπαινει οπου να ναι, ε ναι θα την παθεις την ζημια. Η αλήθεια είναι πως το δωρεάν κάνει καλούτσικη δουλειά αλλά το επι πληρωμή κάνει πολύ καλύτερη και έχει και μεγαλύτερο functionality. Ο καθένας επιλέγει ό,τι θέλει. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 6 ώρες πριν, tarantules είπε Μπα δεν το νομίζω Γιάννη.Δεν είμαι χθεσινός.Ξέρω τι κάνω.Αλλά ακόμα και σε τέτοια περίπτωση πάντα λάμβανα τα μέτρα μου εδώ και πολλά χρόνια (και πολλαπλά backup και image). Ειδικά με τα image έχω σώσει και πολλά pc φίλων που κόλησαν κάτι. Αυτο το κανω κι εγω με το παλιο αλλα πολυ καλο ghost .
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 23 ώρες πριν, tarantules είπε Απορεία το έχω τι διάλο κάνετε και κολάτε τα ransomware. Κατεβάζουν warez ή εκτελούν attachments από e-mails. 22 ώρες πριν, mechpanos είπε Δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά, υπάρχουν ransomware που αν έχεις ανοικτή πόρτα και δεν έχεις επαρκή μέτρα ασφαλείας σε χτυπάνε από μόνα τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις ransomware επειδή έχεις ένα ανοιχτό port στο PC σου. Πως θα εκτελεστεί το πρόγραμμα; 4 ώρες πριν, mechpanos είπε Αφού δεν έχεις ποτέ antivirus και μπαίνεις παντού, σίγουρα έχεις κολλήσει. Μπορεί να μην το ξέρεις ή να νομίζεις ότι δεν κόλησες, γιατί δεν ήταν ίσως τα συμπτώματα τέτοια ώστε να το καταλάβεις. Δεν μπορείς να κολλήσεις malware αν δεν εκτελέσεις κάποιο αρχείο. Μην γράφετε ό,τι κουλαμάρα σας έρχεται στο κεφάλι.
tarantules Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, elorant είπε Κατεβάζουν warez ή εκτελούν attachments από e-mails. Υπάρχουν warez forums που είναι χρόνια στο νετ και ότι ανεβάζουν είναι πολύ αξιόπιστα.Εγώ ποτέ δεν είχα θέμα.Επίσης πάνω-κάτω όλα το ίδιο περιεχόμενο έχουν οπότε δεν υπάρχει και λόγος να ψάχνεται κάποιος.Αν μείνεις σε 4-5 γνωστά και αξιόπιστα δεν έχεις θέμα.Τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ. Τώρα τα συννημένα σε email είναι ένα θέμα αλλά και αυτό μπορείς να το παρακάμψει κάποιος.Απλά το ανοίγεις σε virtual περιβάλλον όπως πχ το shadow defender καιότι μα ότι κολήσεις δεν επηρεάζει το κανονικό σου λειτουργικό. Λύσεις υπάρχουν και είναι και δωρεάν.Απλά πολλοί δεν τις γνωρίζουν. 1 1
Balantakos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 RILEYreid4kFULLVIDEO-DONWLOADNOW.mp4 🤣😂 Καπως ετσι γινεται η δουλεια.
mechpanos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 46 λεπτά πριν, elorant είπε Δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις ransomware επειδή έχεις ένα ανοιχτό port στο PC σου. Πως θα εκτελεστεί το πρόγραμμα; Δεν έχεις δει σε πολλά προγράμματα που βγαίνει update και λέει διόρθωση κενού ασφαλείας που επέτρεπε σε κακόβουλο χρήστη να εκτελέσει απομακρυσμένο κώδικα... έτσι... Παράδειγμα: Χρησιμοποιείς remote desktop και έχεις ένα κοινό username (πχ client) με ένα εύκολο password. Από ευπάθεια του rdp πρωτοκόλλου, μπορεί ένα bot που σκανάρει ip's για ανοιχτές πόρτες με rdp πρωτόκολλο, να στείλει ransomware στον υπολογιστή. 1
stefanos_th Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 ποτε δεν ειχα antivirus ποτε δεν ειχα firewall παντα πατουσα οτι να ναι παντα κατεβαζα ολα τα email attachment παντα μεσα σε torrentz + pr0n ποτε δεν κολλησα τιποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα