Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας

Πριν λίγες μέρες άλλαξαν όλα τα αρχεία μου στον υπολογιστή έχουν κατάληξη .pdf.muslat.

Ο υπολογιστής δεν έκανε επαναφορά με αποτέλεσμα να κάνω εγκατάσταση των windows 10 από την αρχή,

Σας παρακαλώ πολύ εάν μπορεί κάποιος να με βοηθησει να μπορέσω να επαναφέρω τα αρχεία στην αρχική τους κατάσταση,

Βγάζοντας την κατάληξη όταν πάω να το ανοίξω βγάζει κατεστραμμένο αρχείο,

,Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Άλλος ένας που κόλλησε ransomware. Θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει ο κόσμος να συνειδητοποιεί την σπουδαιότητα των antivirus και να επενδύει στην ασφάλεια  με την αγορά ενός καλού.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, zx1234r είπε

Άλλος ένας που κόλλησε ransomware. Θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει ο κόσμος να συνειδητοποιεί την σπουδαιότητα των antivirus και να επενδύει στην ασφάλεια  με την αγορά χρήση ενός καλού, καθώς και στην προσωπική του εκπαίδευση για ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Έτσι :)

• Like 2
Δημοσ.

Αν είσαι τυχερός και έχει χρησιμοποιηθεί offline κλειδί κρυπτογράφισης τότε μπορείς να δοκιμάσει αυτό το εργαλείο αλλιώς λυπάμαι αλλά ξέχνα τα αρχεία σου.

https://download.bleepingcomputer.com/demonslay335/STOPDecrypter.zip

Το site με τις οδηγίες και το link που σου παραθέτω από πάνω είναι αυτό:

https://malwaretips.com/blogs/remove-muslat/

Δημοσ.

Διαβαζεις και παρακολουθεις το παρακατω μηπως στο μελλον ξεκλειδωσεις τα αρχεια σου. Για τωρα δεν μπορεις να ξεκλειδωσεις αρχεια

https://www.bleepingcomputer.com/forums/t/671473/stop-ransomware-stop-puma-djvu-promo-drume-help-support-topic/

Επισης να αναλογιστεις πως κολλησες

Δημοσ.
18 ώρες πριν, stratosw είπε

Διαβαζεις και παρακολουθεις το παρακατω μηπως στο μελλον ξεκλειδωσεις τα αρχεια σου. Για τωρα δεν μπορεις να ξεκλειδωσεις αρχεια

https://www.bleepingcomputer.com/forums/t/671473/stop-ransomware-stop-puma-djvu-promo-drume-help-support-topic/

Επισης να αναλογιστεις πως κολλησες

Ακόμα και σε αυτό το link που έβαλες και εσύ και το link που έβαλα και εγώ, Υπάρχει εργαλείο αποκρυπτογράφησης "STOPDecrypter" και έχει ενσωματωμένα όλα τα offline κλειδιά από το MUSLAT. εάν στον φίλο πιο πάνω κρυπτογραφήθηκαν τα αρχεία του με offline κλειδί, θα τα αποκρυπτογραφήσει μια χαρά.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, tarantules είπε

Απορεία το έχω τι διάλο κάνετε και κολάτε τα ransomware.

Δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά, υπάρχουν ransomware που αν έχεις ανοικτή πόρτα και δεν έχεις επαρκή μέτρα ασφαλείας σε χτυπάνε από μόνα τους.

Η λύση είναι:

1. Ασφαλής χρήση του διαδικτύου

2. Λήψη μέτρων ασφαλείας (δυνατά passwords - κλειστές πόρτες στο firewall/αλλαγή default θυρών υπηρεσιών - antivirus)

3. Τακτική λήψη backup.

Παθών και μαθών. Δεν είχα κάνει απόλυτα σωστά το 2 (απερισκεψία) αλλά με έσωσε το 3...

Δημοσ.

Εγώ πάντως χωρίς να έχω ποτέ στη ζωή μου andivirus δεν κόλησα χρόνια τώρα το παραμικρό.Και μπαίνω και σε όλων των ειδών τα περίεργα site κατά καιρούς.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, tarantules είπε

Εγώ πάντως χωρίς να έχω ποτέ στη ζωή μου andivirus δεν κόλησα χρόνια τώρα το παραμικρό.Και μπαίνω και σε όλων των ειδών τα περίεργα site κατά καιρούς.

Ποτε δεν είναι αργα....Παντα υπαρχει η πρωτη φορα .

Δημοσ.

Μπα δεν το νομίζω Γιάννη.Δεν είμαι χθεσινός.Ξέρω τι κάνω.Αλλά ακόμα και σε τέτοια περίπτωση πάντα λάμβανα τα μέτρα μου εδώ και πολλά χρόνια (και πολλαπλά backup και image).

Ειδικά με τα image έχω σώσει και πολλά pc φίλων που κόλησαν κάτι.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, tarantules είπε

Αφού δεν έχεις ποτέ antivirus και μπαίνεις παντού, σίγουρα έχεις κολλήσει. Μπορεί να μην το ξέρεις ή να νομίζεις ότι δεν κόλησες, γιατί δεν ήταν ίσως τα συμπτώματα τέτοια ώστε να το καταλάβεις.

2 ώρες πριν, tarantules είπε

Μπα δεν το νομίζω Γιάννη.Δεν είμαι χθεσινός.Ξέρω τι κάνω.Αλλά ακόμα και σε τέτοια περίπτωση πάντα λάμβανα τα μέτρα μου εδώ και πολλά χρόνια (και πολλαπλά backup και image). 

Ειδικά με τα image έχω σώσει και πολλά pc φίλων που κόλησαν κάτι.

Δηλαδή τι μέτρα έχεις λάβει, όταν δεν έχεις βάλει ούτε ένα απλό antivirus...

Κι εγώ έχω pcs χωρίς antivirus.Αλλά αυτά, δεν βλέπουν καν internet, είναι σε κλειστό περιβάλλον, δεν γίνεται να κολλήσουν κάτι από κάπου.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, tarantules είπε

Απορεία το έχω τι διάλο κάνετε και κολάτε τα ransomware.

windows update απο το 2009.
σπασμενο antivirus το οποιο εχει ληξει
κλικ σε οτι μαλακια βρουνε στο ιντερνετ

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Αφού δεν έχεις ποτέ antivirus και μπαίνεις παντού, σίγουρα έχεις κολλήσει. Μπορεί να μην το ξέρεις ή να νομίζεις ότι δεν κόλησες, γιατί δεν ήταν ίσως τα συμπτώματα τέτοια ώστε να το καταλάβεις.

Δηλαδή τι μέτρα έχεις λάβει, όταν δεν έχεις βάλει ούτε ένα απλό antivirus...

Κι εγώ έχω pcs χωρίς antivirus.Αλλά αυτά, δεν βλέπουν καν internet, είναι σε κλειστό περιβάλλον, δεν γίνεται να κολλήσουν κάτι από κάπου.

Τα γράφω στην παρένθεση αλλά μάλον το προσπέρασες : Κρατάω backup και έχω και image του partition των windows.

Επιπλέον στον browser έχω αφαιρέσει δικαιώματα admin και από πίσω τρέχει και το cryptoprevent.

Το σχόλιο οτι έχω ήδη κολήσει και δεν το γνωρίζω , απλά γελάω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...