Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, georgestrav είπε

ΜΆΛΛΟΝ και έπεσες διάνα είναι λίγο οξύμωρο φίλε μου. Εγώ ζητάω την γνώμη στο φόρουμ από όποιον νομίζει ότι ξέρει κάτι.και φυσικά όχι για να κλέψω το κράτος θα το πω άλλη μια φορά. Διαβασε τι λέω ακριβώς. Εσύ από που κι ως πού το παίζεις Καίσαρας ρε φίλε δεν έχω καταλάβει. Το τι θα κάνω εγώ είναι προσωπική μου υπόθεση. Πρέπει να είσαι πολύ κακός άνθρωπος φίλε μου. Πάνε κάνε παρέα με τον πάγκαλο και τον Αρτέμη...... Το έπιασες το υπονοούμενο έτσι; 

Τι να σου πω κυρ Γιώργη, εγώ ήξερα πως φυλακή πάνε όσοι δεν πληρώνουν τα χρέη τους, δεν το ήξερα πως συλλαμβάνουν πλέον και όσους αποτρέπουν τρίτους από το να παρανομούν 😁

Πάντως να ξέρεις δεν παριστάνω τίποτα, αν μου σκάσει ταρίφα από την εφορία 9 χιλιάρικα θα βρίσω το κράτος, θα τσαντιστώ αλλά τι να κάνουμε, dura lex sed lex, δεν θα κοιτάξω να την σκαπουλάρω θα το πληρώσω. Βλέπεις, ούτε τα άφηνα ποτέ να μαζευτούν πολλά, ούτε άνοιξα ποτέ ταξιδιωτικό πρακτορείο που χρεωκόπησε... 😉 

• Thanks 2
Δημοσ.

Συγνώμη θα πληρωθείς από την ενιαία αρχή πληρωμών (ΥΠΟΙΚ & γενικό λογιστήριο του κράτους) και χρωστάς στο ΥΠΟΙΚ - γενικό λογιστήριο του κράτους.

Λίγο οξύμωρο?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Narayan είπε

Τι να σου πω κυρ Γιώργη, εγώ ήξερα πως φυλακή πάνε όσοι δεν πληρώνουν τα χρέη τους, δεν το ήξερα πως συλλαμβάνουν πλέον και όσους αποτρέπουν τρίτους από το να παρανομούν 😁

Πάντως να ξέρεις δεν παριστάνω τίποτα, αν μου σκάσει ταρίφα από την εφορία 9 χιλιάρικα θα βρίσω το κράτος, θα τσαντιστώ αλλά τι να κάνουμε, dura lex sed lex, δεν θα κοιτάξω να την σκαπουλάρω θα το πληρώσω. Βλέπεις, ούτε τα άφηνα ποτέ να μαζευτούν πολλά, ούτε άνοιξα ποτέ ταξιδιωτικό πρακτορείο που χρεωκόπησε... 😉 

Μάριος Κοντοκωστας you know? 

Αν ήξερες λοιπόν δεν θα έλεγες τίποτα από όλα αυτά.Γιατί μάλλον έπεσα διάνα στο ότι γκρίζος είσαι εσύ..... Να είσαι σίγουρος για αυτό. Γιατί στην ζωή να ξέρεις υπάρχουν και οι σφαλιάρες φίλε μου που δεν τις περιμένεις. Και θα το πω και άλλη μια φορά για να το εμπαιδωσεις. Δεν θέλω ούτε να φάω τα λεφτά του κράτους, ούτε να τα τσεπωσω ούτε να μπω στην παρανομία. Είμαι ήμουν και θα είμαι καθαρός σε όλη μου την ζωή όπως με έμαθαν. Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή λοιπόν απλά θέλω να γλιτώσω αυτά τα λεφτά για να μπορέσω να κάνω μια επανεκκίνηση στην ζωή μου. Δεν έχω κλέψει ούτε ένα ευρώ από κανέναν. Σε αντίθεση με άλλους που τους άφησα και έπαιξαν και κέρδισαν στην πλάτη μου γιατί ήμουν αφελής και εύκολο πιστός αλλά ποτέ κλέφτης. Αφού λοιπόν τα ξέρεις όλα και έκανες και την έρευνα σου θα έπρεπε να γνωρίζεις και τα υπόλοιπα..... :)

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, georgestrav είπε

Μάριος Κοντοκωστας you know? 

Αν ήξερες λοιπόν δεν θα έλεγες τίποτα από όλα αυτά.Γιατί μάλλον έπεσα διάνα στο ότι γκρίζος είσαι εσύ..... Να είσαι σίγουρος για αυτό. Γιατί στην ζωή να ξέρεις υπάρχουν και οι σφαλιάρες φίλε μου που δεν τις περιμένεις. Και θα το πω και άλλη μια φορά για να το εμπαιδωσεις. Δεν θέλω ούτε να φάω τα λεφτά του κράτους, ούτε να τα τσεπωσω ούτε να μπω στην παρανομία. Είμαι ήμουν και θα είμαι καθαρός σε όλη μου την ζωή όπως με έμαθαν. Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή λοιπόν απλά θέλω να γλιτώσω αυτά τα λεφτά για να μπορέσω να κάνω μια επανεκκίνηση στην ζωή μου. Δεν έχω κλέψει ούτε ένα ευρώ από κανέναν. Σε αντίθεση με άλλους που τους άφησα και έπαιξαν και κέρδισαν στην πλάτη μου γιατί ήμουν αφελής και εύκολο πιστός αλλά ποτέ κλέφτης. Αφού λοιπόν τα ξέρεις όλα και έκανες και την έρευνα σου θα έπρεπε να γνωρίζεις και τα υπόλοιπα..... :)

Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα και απλά η κυνικότητά μου να μην μου επέτρεψε να δω πιο πέρα.

Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε ό,τι επιχειρήσεις από εδώ και πέρα.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, georgestrav είπε

χρωστάω κοντά στις 9.000 ευρώ.......δεν εχω να κρύψω κατι και από κανέναν :)

Πάντα το είχα απορία, πώς φτάνεις να χρωστάς 9000 ευρώ;

1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Ασχετο, αλλα το μαζι τα φαγαμε,οσο και αν ποναει,ισχυει.

Βασικη αιτια χρεοκοπιας οι μισθαρες και οι συνταξαρες του δημοσιου,απο τις οποιες μπορει οι νεοτεροι να μην ωφεληθηκαν αμεσα,ωφεληθηκαν ομως οι γονεις τους

Ακομα και αν καποιος θεωρητικα δεν ωφεληθηκε ουτε ετσι γιατι πχ οι γονεις ηταν ΙΥ ή εμποροι η πηραν συνταξη 360 ευρω,ωφεληθηκαν εμμεσως απο το χρημα που κυκλοφορουσε που κανονικα θα επρεπε να ηταν λιγοτερο

Βασικότερη αιτία χρεοκοπίας ότι το να μην πληρώνεις εφορία και να μην δηλώνεις εισόδημα θεωρείται φυσιολογικό.

Άλλη βασική αιτία χρεοκοπίας είναι οι επαναλαμβανόμενες ρυθμίσεις.

Πολύ πιο κάτω είναι οι μισθάρες και οι συνταξάρες.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χιλιοι 2 λογοι μπορουν να σε χρεωσουν.Απο λαθος επιλογες, απο κακοτυχιες της ζωης.Δεν θες πολυ να σε παρει η κατω βολτα που λενε.

Για τον φιλο που ανοιξε το θεμα.Προσπαθησε να βαλεις σε μια σειρα τα χρεη σου, συμβουλεψου και εναν δικηγορο που γνωριζει καλα τα θεματα με τις εφοριες και τις κατασχεσεις να σου πει πως να κινηθεις.Ευτυχως το ποσο που χρωστας ειναι μαχητο να το ξεχρεωσεις.Ευχομαι να βρεις γρηγορα λυση και να ηρεμησεις απο το αγχος που σου προκαλει αυτη η ιστορια.

Επεξ/σία από Mr_Terror
  • Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, obby είπε

Αν θες ένα παράδειγμα που το έχω πρόσφατο:

Συγγενικό πρόσωπο κληρονόμησε μαζί με αλλον έναν αδερφό του το 2005 μια θεία - όχι καμιά τεράστια περιουσία, ένα χωράφι βασικά και ένα μικρό διαμέρισμα.

Η θεία ήταν χήρα, ο θείος είχε πεθάνει το 1994.

Ε από το 1994 μέχρι και λίγο καιρό μετά το θάνατο της θείας, συνέχισε να μπαίνει σε λογαριασμό της θείας (που ήταν προφανώς προηγουμένως κοινός με τον θείο) ένα επικουρικό σύνταξης που έπαιρνε ο θείος.

Πέρυσι το επικουρικό βρήκε το λάθος και ζήτησε πίσω τα λεφτά του, από τους κληρονόμους της κληρονόμου του θείου προφανώς.

Έγιναν ενστάσεις με δικηγόρους κλπ χωρίς αποτέλεσμα. Οι προσπάθειες επικοινωνίας με τη θεία για να πει αν είχε δηλώσει το θάνατο ή το είχε ξεχάσει, αν ήξερε ότι έπαιρνε λεφτά που δεν δικαιούταν, τι τα έκανε κλπ ήταν αναμενόμενα άκαρπες.

Το ποσό για τον κάθε κληρονόμο, που βεβαιώθηκε στην εφορία, ήταν πάνω από 9000.

Βεντούζα που λένε.

• Sad 1
Δημοσ.
Στις 19/6/2019 στις 11:45 ΠΜ, georgestrav είπε

Δυστυχώς δεν γίνεται αυτό γιατί πρέπει να γίνονται οι καταθέσεις σε δικό μου λογαριασμό για φορολογικούς λόγους.

Το σκέφτηκα και εγώ αλλά δεν γίνεται......

τα χρήματα θα μπουν απόγευμα η μετά της 12 το βράδυ πηγαινε με το που έχεις μια ειδοποιήσει και παρτα  πριν προλάβουν να στα πάρουν και άσε τούς άλλους εδώ να σου λέει ο καθένας το κοντό και το μάκρη του... πήξαμε στους ευυπόληπτους  πολίτες εδώ μέσα...

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, katanas είπε

τα χρήματα θα μπουν απόγευμα η μετά της 12 το βράδυ πηγαινε με το που έχεις μια ειδοποιήσει και παρτα  πριν προλάβουν να στα πάρουν και άσε τούς άλλους εδώ να σου λέει ο καθένας το κοντό και το μάκρη του... πήξαμε στους ευυπόληπτους  πολίτες εδώ μέσα...

Γίνεται άμεση (ακαριαία) δέσμευση του ποσού από την τράπεζα όταν υπάρχει κατασχετήριο στον λογαριασμό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δοκίμασε αυτό που σου λέω πήγαινε με το που θα μπουν σε ένα ατμ χωρίς καθυστερήσει... Έχεις 10 λεπτά περιθώριο πριν σε δει το σύστημα 

Επεξ/σία από katanas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, katanas είπε

Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα αν ορισμένοι απαιτούν από τους άλλους να πληρώσουν τα χρήματα που έφαγαν….;;;;;;;

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Κάνε ρυθμίση να ξεμπλοκάρει ο λογαριασμός σου και κάθε μήνα βάζε ένα μικρό ποσο. Το 1/100 του χρέους σου. Όσο κινειτε ο λογαριασμός απαγορεύεται να στον δεσμεύσουν.

Επίσης αν θέλεις να έχεις λογαριασμό χωρίς να μπορεί να στον μπλοκάρει το δημόσιο απευθύνσου στη τράπεζα σου. Υπάρχουν λύσεις ... Υπάρχει τραπεζικό προϊόν στην αγορά που δε το βλέπει η εφορία ούτε κανείς είναι μέχρι 20.000 ευρώ βέβαια αλλά βολεύει 

Δημοσ.
Στις 19/6/2019 στις 7:51 ΜΜ, obby είπε

Βασικότερη αιτία χρεοκοπίας ότι το να μην πληρώνεις εφορία και να μην δηλώνεις εισόδημα θεωρείται φυσιολογικό.

Άλλη βασική αιτία χρεοκοπίας είναι οι επαναλαμβανόμενες ρυθμίσεις.

Πολύ πιο κάτω είναι οι μισθάρες και οι συνταξάρες.

Αν όμως το κράτος δεν είχε τόσο μεγάλες ανάγκες σε χρήματα για μισθους και συντάξεις θα μπορούσε να περιορίσει τη φορολογία και να μην ωθεί τον κόσμο στη φοροδιαφυγή.

Να δουλεύω για να τα παίρνουμε μισά μισά να τα δίνει στους πελάτες του; Καλό. Φοροδιαφυγή και άγιος ο θεός. Φιλάκια στο ΥΠΟΙΚ. 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Αν όμως το κράτος δεν είχε τόσο μεγάλες ανάγκες σε χρήματα για μισθους και συντάξεις θα μπορούσε να περιορίσει τη φορολογία και να μην ωθεί τον κόσμο στη φοροδιαφυγή.

Να δουλεύω για να τα παίρνουμε μισά μισά να τα δίνει στους πελάτες του; Καλό. Φοροδιαφυγή και άγιος ο θεός. Φιλάκια στο ΥΠΟΙΚ. 

Δηλαδή, παλιότερα που η φορολογία ήταν λιγότερη, εκανες ΛΙΓΟΤΕΡΗ φοροδιαφυγή, η είχες ΦΤΙΑΞΕΙ μια ΑΛΛΗ θεωρία και έκανες πάλι το ίδιο: να γλιτώσεις ότι μπορείς!!

• Like 2
Δημοσ.
Στις 19/6/2019 στις 12:01 ΜΜ, k_w_t είπε

Δηλαδη εαν κανεις 120 δοσεις σου βγαινει 75€ το μηνα.

Δωσε 4 δοσεις μαζεμενες 300€ με τους κωδικους ηλεκτρονικης πληρωμης που θα σου δωσουν...

Λογικα δεν θα εχεις κανενα προβλημα... Θα δουν οτι πληρωνεις κανονικα τις δοσεις σου...

Μια χαρα θα εισαι ... Εχω συγγενη που χρωσταει ποσο με 7ψηφια... Ολο κανει διακονισμο πληρωνει στην αρχη και μετα ξανα πιστολιαζει....

7ψηφιο σημαινει πανω απο εκατομμυριο. Ακομα δεν τον πηραν το σπιτι? Η φυλακη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...