Mhlogiatros Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Στα 20 χρόνια δηλαδή τόσο βγαίνει ... Εμένα είναι τρελά τα χαράτσια με υψηλές τιμές ζώνης
johnieXoX Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 14 λεπτά πριν, Narayan είπε Να το πάρουμε κι αλλιώς - επειδή το κράτος αδυνατεί να πατάξει την φοροδιαφυγή ακόμα και με τα επιπλέον μέτρα που έχουν εφαρμοστεί, κοιτάει να τα "πάρει" από αυτούς που ανέκαθεν πλήρωναν και πληρώνουν, τους νομοταγείς φορολογούμενους. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν αυθαίρετα σπίτια που δεν φαίνονται πουθενά και ως εκ τούτου, δεν υπόκεινται σε ΕΝΦΙΑ. Και για άλλη μια φορά σε περίπτωση που διέφυγε, δεν γίνεται να φορολογείς το ίδιο πράγμα δύο φορές. μια χαρά γίνεται να φορολογείς και δύο και τρεις φορές και όσες θες.. το σήμα κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα τι είναι? απλά το λένε σήμα.. επίσης, ένα σπίτι που αποτελούσε πάντα πρώτη κατοικία, παίζει να μην έχει φορολογηθεί ποτέ..
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 36 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Επίσης σε ορίζοντα 10ετίας για φόρο 300€ / έτος να πως πάει το ποσό / έτος αν δεν πληρώνει κάποιος Καλά έκανες και το παρέθεσες αλλά ίσως έπρεπε να αφήσεις τον φίλο να νομίζει ότι είναι απλά 9% κατ' ετος η επιβάρυνση.
jgeorgiou Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Μεταξύ μας ένα είδος φόρου στα ακίνητα υπάρχει σε πολλές χώρες και έχει και αρκετά θετικά: Μειώνει τις τιμές των ακινήτων. Όταν πληρώνεις μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ, μειώνεται η τιμή του ακινήτου Υπάρχουν αρκετοί που έχουν άπειρα ακίνητα από κληρονομιές και δεν τους απασχολεί, και τα έχουν παρατημένα. Με τον ΕΝΦΙΑ τους υποχρεώνει να ασχοληθούν και είτε να τα πουλήσουν είτε να τα εκμεταλλευτούν. Σε συνδυασμό με το παραπάνω, ουσιαστικά εξομαλύνει την ανωμαλία του κάποιος χωρίς να έχει δουλέψει μια ώρα στη ζωή του να έχει μια τεράστια περιουσία λόγω κληρονομιών. Με αυτή τη φορολόγηση ουσιαστικά καταργείται η ιδιοκτησία (μιας και ο ενφια ουσιαστικά είναι ενοικίαση του ακινήτου με διάρκεια 100 ετών - σε 100 έτη αποπληρώνεται η αξία, του ακινήτου) Τέλος ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος. Αν καταργηθεί θα πρέπει να εισπραχθεί απο κάπου αλλού. Δεν γίνεται απλά να καταργηθεί χωρίς να αναπληρωθεί απο κάπου αλλού. Δεν καταργούνται εν ολίγοις οι φόροι. Μετατίθενται. Το τι γίνονται οι φόροι και που καταλήγουν και τι παροχές έχουμε εξαιτίας τους, είναι άλλη ιστορία Απο κει και πέρα ναι αν μπορούσα να επιλέξω να μην πληρώνω, θα το ήθελα. Αυτή τη στιγμή όμως αν δεν πληρώνεις, ξέρεις ότι στο τέλος μάλλον χαμένος θα βγεις και ή θα κατασχεθεί το σπίτι σου ή στο τέλος θα τα πληρώσουν τα παιδιά σου. Στην τελική αν κάποιος δεν έχει λεφτά, ο νόμος προβλέπει σημαντικές μειώσεις στους φόρους. Στην Ελλάδα έχουμε 53 φόρους που επιβαρύνουν το ακίνητο. Ας βάλουμε ένα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ φόρο που θα πηγαίνει στον οικείο δήμο όπως είναι στον πολιτισμένο κόσμο και μετά λέμε φιλοσοφίες. Το πρόβλημα είναι οτι εδώ λειτουργεί σαν μεσαιωνικό χαράτσι. Το κλειδί ΠΑΝΤΑ είναι η ανταποδότικότητα , το μοντέλο φόροι Σουηδίας - παροχές Σομαλίας δεν μπορεί να λειτουργήσει. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2019 από jgeorgiou 4
Joshua21 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, johnieXoX είπε μια χαρά γίνεται να φορολογείς και δύο και τρεις φορές και όσες θες.. το σήμα κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα τι είναι? απλά το λένε σήμα.. Το σήμα τελών κυκλοφορίας είναι απλά το αποδεικτικό ότι έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία - όπως λέει και το όνομα τους - είναι ανταποδοτικά τέλη. Και λέγονται ανταποδοτικά επειδή επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες των οχημάτων ώστε να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τους δημόσιους δρόμους της χώρας. ΥΓ Το παραπάνω δεν είναι δική μου άποψη, είναι απόφαση του Αρείου Πάγου με αριθμό 428/2005.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Και οι "δεν πληρωνω" των διοδιων εξισου σιγουροι για ολα ηταν, τα ιδια κυρηγματα λεγανε (παρανομοι φοροι για κακο οδικο δικτυο ενω πληρωνουμε ηδη τελη μπλαμπλαμπλα), κοροιδα και γερμανοτσολιαδες αποκαλουσαν οσους πληρωναν και μετα κατεληξαν καπως ετσι: Προσωπικα και αφου μεσα σε τοσα χρονια κρισης εχω διαπιστωσει πως ο Ελληνας οχι απλα δεν αλλαζει, αντιθετως γινεται ακομα πιο αξεστος (σε φαση να κουναει το δαχτυλο σε οσους πληρωνουν φορους κλπ), το φιλοσοφησα πια το πραγμα: οσο περισσοτεροι "δεν πληρωνω" υπαρχουν τοσο περισσοτερες κατασχεσεις θα γινουν τα επομενα χρονια, οποτε τοσο το καλυτερο διοτι με την airbnb οι τιμες των ακινητων αρχισαν να ξεφευγουν και πρεπει να βρεθει καποια αντιροπη δυναμη να μετριασει την ανοδο των τιμων των ακινητων. Οι κατασχεσεις-πλειστηριασμοι βοηθουν προς αυτην την κατευθυνση. *Αναφερομαι μονο στις κατασχεσεις περιουσιων των συνειδητα και κατ'επιλογην μπαταχτσηδων και ιδιαιτερα αυτων που εκτος απο μπαταχτσηδες εχουν το συνηθειο να κουνανε το δαχτυλο στους νομοταγεις/καλοπληρωτες. Με ικανοποιηση θα παιξω auction για ακινητες περιουσιες τετοιων τυπων, οι οποιοι συνηθως εχουν και ωραια ακινητα-φιλετακια, πρωην αυθαιρετα σε ωραιες περιοχες κλπ. Αλλωστε ειναι ζητημα χρονου η εφαρμογη νομων σε αυτο το θεμα. Οπως εγινε και με τα διοδια. Που εκει τα ιδια λεγαμε και παλι κουνουσαν δαχτυλα οι επαναστατες του τσαμπατζιλικιου. Ωσπου βγηκε ενα νομος και ξαφνικα χαθηκαν και οι εννοιες της αλληλουποστηριξης των μελων κλπ οταν αρχισαν να ερχονται τα ραβασακια με τις οφειλες και ο σωζων εαυτο σωθητω. Αλλος εβγαινε στα καναλια, αλλος εψαχνε καλο δικηγορο, αλλος εψαχνε κανα βυσμα να τον γλυτωσει, αλλος θα πηγαινε δικαστηριο δηλωνοντας μετανιωμενος και ζητωντας επιεικια και ρυθμιση οφειλων κι αλλος ζηταγε λεφτα απο συγγενεις για να μη του παρουνε το σπιτι για οφειλες διοδιων. Συνεχιστε ετσι. ΥΓ. Οχι οτι περιμενω να βαλω μυαλο σε κανεναν, αλλα αν ειστε απλοι ιδιωτες χωρις σοβαρο δοντι στην εφορια (ή πολιτικο κλπ), ειστε επικινδυνα αφελεις: Δεν ξεφευγετε, ειναι απλα θεμα χρονου.&- Αν ημασταν μια 15ετια πισω, θα πηγαινα πασσο, πλεον η εφορια δεν χαριζεται σε ιδιωτες και ειδικα μικροοφειλετες (οπου μικροοφειλετης οποιος χρωσταει εως και 5ψηφιο νουμερο). Αν παλι εχετε σοβαρο δοντι τοτε οκ, αλλα σε αυτην την περιπτωση ειναι απολυτα ηλιθιο να κουνατε το δαχτυλο σε αυτους που δεν εχουν και αρα ειναι αναγκασμενοι να μην κανουν τους ψευτομαγκες. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2019 από BackFromHell
oldnew Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Ορισμένοι με αυτα που γραφουν, δεν πρεπει να ειναι πάνω απο 12 ητε κυριολεκτικά ητε εγκεφαλικά. -Αν καταργηθεί λεει ο άλλος πρεπει να μπει άλλος φορος αλλού, αρα ειναι δίκαιος και δεν πρεπει να καταργηθεί. Με την ιδια λογικη να βάλουμε ενα χαράτσι σε οποιον εχει πράσινα μάτια. Ε αφου τον βάλαμε, ειναι δίκαιο να παραμείνει, γιατι αν φύγει θα φορολογηθει κατι αλλο. -Ειναι δείκτης περιουσιακής κατάστασης αρα σωστά φορολογισιμος οποιος εχει ακίνητα. Οποτε: Εχεις 700χ και τα έριξες σε ακίνητα (κινηθηκε οι αγορα, φαγαν ψωμί εργάτες, και ολη η αλυσίδα να χτίστει μια οικοδομη , συν το κράτος εισεπραξε περίπου το 40% ηδη σε φορους κλπ συν ποσα θα εισπρατει απο δεη ευδαπ και αλλους 50 περίπου φορους μονιμα) , σαν ποινή για το έγκλημα που έκανες λοιπιν, πλήρωνε και 2000ε χ;ρατσι καθε χρόνο. Κατι που δεν γνώριζες οταν κατασκευαζες. Αν το γνώριζες μπορει να μην κατασκευαζες καν. Και αν δούμε που πήγε η οικοδομη απο οταν μπήκε το χαράτσι, το 90% ΔΕΝ θα εχτιζε, οπως και δεν χτίζει. Τοσο ειναι η πτώση και η συνακολουθη ανεργεια ολων οσων ασχολουνταν στην οικοδομη. Στο ιδιο παραδειγμα. Εχεις 3 εκ και τα πηγες στο εξωτερικο, δεν πληρωνεις τιποτα προφανως επειδη εισαι φτωχος. Για την αμριβεια αν εφτιαξες την οικοδομη που περιγραφω, αυτοματα κοβεσαι απο καθε επιδομα,και ας μην εχεις ουτε ενα πιατο φαι. (ακομα και αν προερχεται απο δανισμο και στην πραγματικοτητα πλεον δεν εχεις φραγκο, ουτε μπορεις να πουλησεις). Εχεις 3 εκ στο εξωτερικο? Παιρνεις και επιδοματα απο την κυβερνησαρα μας. Στα θετικα του φορου που αναφερθηκαν παραπανω, στην πραγματικοτητα δεν ειναι ουτε 1 θετικο, αλλα στρεβλωσεις. Ασε που δεν προκειται για φορο αλλα για χαρατσι. Δεν αντικατοπτριζει παροντικες πραγματικες αξιες. Οσοι ειναι υπερ του φορου, κατα κανονα δεν εχουν σπιτι και το παιζουν αριστεροι. 2 5
Joshua21 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 19 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Στην Ελλάδα έχουμε 53 φόρους που επιβαρύνουν το ακίνητο. Ας βάλουμε ένα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ φόρο που θα πηγαίνει στον οικείο δήμο όπως είναι στον πολιτισμένο κόσμο και μετά λέμε φιλοσοφίες. Το πρόβλημα είναι οτι εδώ λειτουργεί σαν μεσαιωνικό χαράτσι. Το κλειδί ΠΑΝΤΑ είναι η ανταποδότικότητα , το μοντέλο φόροι Σουηδίας - παροχές Σομαλίας δεν μπορεί να λειτουργήσει. Μα ήδη υπάρχουν τέτοιοι φόροι, ονομάζονται δημοτικά τέλη, δημοτικός φόρος, και τέλος ακίνητης περιουσίας.
vagos789 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Αναφορά σε κείμενο Σε συνδυασμό με το παραπάνω, ουσιαστικά εξομαλύνει την ανωμαλία του κάποιος χωρίς να έχει δουλέψει μια ώρα στη ζωή του να έχει μια τεράστια περιουσία λόγω κληρονομιών. Με αυτή τη φορολόγηση ουσιαστικά καταργείται η ιδιοκτησία (μιας και ο ενφια ουσιαστικά είναι ενοικίαση του ακινήτου με διάρκεια 100 ετών - σε 100 έτη αποπληρώνεται η αξία, του ακινήτου) Οι κληρονομιες φορολογουνται.Και αυτο ενω ηδη ο πρωτος κατοχος εχει φορολογηθει για να αποκτησει το ακινητο. Αν τωρα καποιοι πιστευουμε οτι ειναι καλο να καταργειται η ιδιοκτησια,ισως θα επρεπε να δουμε χωρες οπως Β.Κορεα και να μην ταλαιπωρουμε το κορμι μας εδω περα Στο μονο που θα συμφωνησω ειναι οτι ο ΕΝΦΙΑ αναγκαζει καποιους να αξιοποιησουν ενα ακινητο,πχ πολλοι μεταναστες σε αμερικη πρεπει να πληρωσουν ενφια,μηχανικο για κτηματολογιο κτλ,ολοι αυτοι δεν εδιναν φραγκο αλλα και δεν αφηναν κανεναν αλλον να κανει κατι σε αυτη τη γη γιατι δεν ειχαν αναγκη τα λεφτα.
ELTASSOS Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Εγω σε 2 πολυτελεις κατοικιες η μια παραθαλασσια σε νησι η αλλη σε αττικη με πισινα κλπ 500 μ2 δεν εχω πληρωσει ποτε ενφια και ουτε προκειται. Δεν με εχουν ενοχλησει ποτε. Ουτε τελη κυκλοφοριας πληρωνω και ολες μου οι δοσοληψιες γινονται μεσω τραπεζας συγγενους μου α βαθμου....ακομη και καρτες δικες του χρησιμοποιω. Ειμαι ελ επαγκελματιας και δηλωνω παντα οριακα κατω απο αφορολογητο. Ασε να πληρωνουν αυτοι που τα εχουν τα λεφτα....οι λεφταδες
Aris_ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 7 ώρες πριν, dollyyy19 είπε εγω δεν εχω πληρωσει ενφια ,απο τοτε που το βγαλανε απο την δεη.και δεν πληρωνω.οταν το εχτιζα,δεν τσονταρανε και αυτοι.γιατι να τσονταρω τωρα εγω?και οχι,δεν βαζουν προστιμο 10κ.και οι προσαυξησεις ειναι 12% τον χρονο,στα 300 ευρω περιπου ανα κατοικια.για να φτασει τα 10κ απο προσαυξησεις,θα εχει δει πρωτα τα ραδικια αναποδα............ σου κάνουν αναγκαστικές κατασχέσεις σε λογαριασμούς και προβλήματα με την εφορία ξεχνάς οτι εχει σχέση με πώληση μεταβίβαση αγορά και τραπεζικούς λογαριασμούς κάρτες κλπ γενικά ζεις under the radar και only cash αν μπορείς όλα καλά
Joshua21 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε Εγω σε 2 πολυτελεις κατοικιες η μια παραθαλασσια σε νησι η αλλη σε αττικη με πισινα κλπ 500 μ2 δεν εχω πληρωσει ποτε ενφια και ουτε προκειται. Δεν με εχουν ενοχλησει ποτε. Ουτε τελη κυκλοφοριας πληρωνω και ολες μου οι δοσοληψιες γινονται μεσω τραπεζας συγγενους μου α βαθμου....ακομη και καρτες δικες του χρησιμοποιω. Ειμαι ελ επαγκελματιας και δηλωνω παντα οριακα κατω απο αφορολογητο. Ασε να πληρωνουν αυτοι που τα εχουν τα λεφτα....οι λεφταδες Δηλώνεις κάτω από ποιο ακριβώς αφορολόγητο? Το αφορολόγητο που ΔΕΝ έχουν οι ελ. επαγγελματίες? Εγώ για τρολ σε κόβω, όχι για ελ. επαγγελματία. 1
Aris_ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μα ήδη υπάρχουν τέτοιοι φόροι, ονομάζονται δημοτικά τέλη, δημοτικός φόρος, και τέλος ακίνητης περιουσίας. και μην ξεχνάς κάτοικοι αλλοδαποί funds διάφορες εταιρικές μορφές με ιδιοκτησία σπιτιών εξαιρούνται από ενφια βασικά ο Ελληνας μικροϊδιοκτήτης είναι στόχος 2 1
lightsout Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δίκαιος ο ΕΝΦΙΑ? Δεν ήξερα ότι έχουν προφίλ στο ινσομνια οι Στουρνάρας και Καραβίτης. Κάθε μέρα όλο και κάτι μαθαίνεις! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις