nikstifler Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα σε όλους, Σημερα είπα να καθαρίσω τον υπολογιστή μου και να βγάλω όλα τα καλώδια και να τα επανασυνδέσω γιατί είχα κάνει λάθος τοποθέτηση με την υδροψυξη που έχω βάλει. Πριν κάνω αυτή την ενέργεια ο υπολογιστής λειτουργούσε κανονικά και χωρίς σωστή τοποθέτηση καλωδίων της υδροψυξης, έκλεινε όταν υπήρχε υπερθέρμανση. Όποτε είπα μιας και το καθαρίζω ας το φτιάξω να είναι κομπλέ. Τα πράγματα έχουν ως εξής : Σταθερός υπολογιστής Μητρική: Gigabyte GA-Z97X—SOC force Κάρτα γραφικών : Palit GeForce GTX 970 Υδρόψυξη: Corsair H100i Τροφοδοτικό: RM1000 (Corsair) Μνήμη RAM: Ballistix sport ( Δε θυμάμαι χωρητικότητα ) Σκληροι δίσκοι : 1 TB WD blue , 2 TB WD purple , ssd Samsung 120 Gb Το πρόβλημα μου που κάνει συνέχεια επανεκκίνηση. Μπορεί να μου προτείνει κάποιος τι να κάνω ; Αν χρειαστούν φωτογραφίες μπορώ να βγάλω. Ευχαριστώ προκαταβολικά
Thulogur Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Μήπως δεν εχεις συνδέσει σωστα τα καλώδια πανω στο panel ; 1
nikstifler Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 7 ώρες πριν, Thulogur είπε Μήπως δεν εχεις συνδέσει σωστα τα καλώδια πανω στο panel ; Όπως τα λέει τα έχω βάλει με το βελάκι προς τα πάνω που έχει
dpolal Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, nikstifler είπε Πριν κάνω αυτή την ενέργεια ο υπολογιστής λειτουργούσε κανονικά και χωρίς σωστή τοποθέτηση καλωδίων της υδροψυξης, έκλεινε όταν υπήρχε υπερθέρμανση. Κανονικά ΔΕΝ θα έπρεπε να κλείνει καθόλου και εννοώ ότι ΔΕΝ θα έπρεπε να έχεις υπερθέρμανση. Για τα reboot που λες δοκίμασε να αλλάξεις τα καλώδια των σκληρών και για αρχή άσε επάνω μόνο τον δίσκο με το λειτουργικό να δείς αν φορτώνει σωστά. ΕΔΙΤ. Επίσης η κάρτα γραφικών πρέπει να πάει στο πρώτο PCIx επάνω επάνω και όχι εκεί που την έχεις τώρα. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2019 από dpolal
nikstifler Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, dpolal είπε Κανονικά ΔΕΝ θα έπρεπε να κλείνει καθόλου και εννοώ ότι ΔΕΝ θα έπρεπε να έχεις υπερθέρμανση. Για τα reboot που λες δοκίμασε να αλλάξεις τα καλώδια των σκληρών και για αρχή άσε επάνω μόνο τον δίσκο με το λειτουργικό να δείς αν φορτώνει σωστά. ΕΔΙΤ. Επίσης η κάρτα γραφικών πρέπει να πάει στο πρώτο PCIx επάνω επάνω και όχι εκεί που την έχεις τώρα. Έβαλα στο πρώτο pcix αλλά συνεχίζει να μην ανοίγει ο υπολογιστής έχω βγάλει δίσκους και dvd και έχω αφήσει μόνο τον ssd που έχει το λειτουργικό. Τι άλλο να κάνω; Έχω απελπιστει
soteras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 παρε απο την αρχη την συνδεση κατι εχεις βαλει λαθος μηπως βγαλες και ραμ κλπ και δεν παταν καλα σαν αλλη λυση βγαζεις τα παντα απο το κουτι το στηνει σε ενα τραπεζι με χαρτονι απο κατω και βλεπεις συμπεριφορα 1
nikstifler Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 20 λεπτά πριν, soteras είπε παρε απο την αρχη την συνδεση κατι εχεις βαλει λαθος μηπως βγαλες και ραμ κλπ και δεν παταν καλα σαν αλλη λυση βγαζεις τα παντα απο το κουτι το στηνει σε ενα τραπεζι με χαρτονι απο κατω και βλεπεις συμπεριφορα Οι ΡΑΜ είναι κομπλέ το έχω τσεκάρει και αυτό.
dpolal Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, nikstifler είπε Έβαλα στο πρώτο pcix αλλά συνεχίζει να μην ανοίγει ο υπολογιστής έχω βγάλει δίσκους και dvd και έχω αφήσει μόνο τον ssd που έχει το λειτουργικό. Τι άλλο να κάνω; Έχω απελπιστει Απλό είναι το πρόβλημα αλλά τρέχα γύρευε να βρείς πώς θα το φτιάξεις τώρα. Από ότι κατάλαβα η εγκατάσταση του λειτουργικού έγινε στον SSD αλλά επειδή είχες επάνω και τους υπόλοιπους δίσκους οι πληροφορίες για την εκκίνηση (ο boot manager δηλαδή) μπήκε σε κάποιον από τους άλλους δίσκους. Αλλάζωντας τα καλώδια εσύ τώρα άλλαξες την θέση των σκληρών όπως ήταν επάνω στο μπόρντ με αποτέλεσμα να χάσει πλέον ο boot manager την σωστή σειρά και να μην μπορεί να φορτώσει το λειτουργικό. Eίτε λοιπόν προσπαθείς να συνδέσεις τους δίσκους με την ίδια σειρά που ήταν και πριν, δηλαδή τα sata καλώδια του καθενώς να μπουν εκεί που ήταν και πριν την αλλαγή. (χλωμό λίγο αλλά δεν χάνεις να δοκιμάσεις) Είτε αφήνεις επάνω μόνο τον SSD και προσπαθείς να κάνεις επισκευή του λειτουργικού, θα χρειαστείς το usb stick εγκατάστασης. Ή το ποιό ας πούμε safe, κάνεις από την αρχή σωστή εγκατάσταση στον SSD (τον έχεις μόνο του επάνω στο μπόρντ) ΑΦΟΥ φυσικά πρώτα τραβήξεις τα όποια προσωπικά σου αρχεία από αυτόν. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2019 από dpolal
nikstifler Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 18 λεπτά πριν, dpolal είπε Απλό είναι το πρόβλημα αλλά τρέχα γύρευε να βρείς πώς θα το φτιάξεις τώρα. Από ότι κατάλαβα η εγκατάσταση του λειτουργικού έγινε στον SSD αλλά επειδή είχες επάνω και τους υπόλοιπους δίσκους οι πληροφορίες για την εκκίνηση (ο boot manager δηλαδή) μπήκε σε κάποιον από τους άλλους δίσκους. Αλλάζωντας τα καλώδια εσύ τώρα άλλαξες την θέση των σκληρών όπως ήταν επάνω στο μπόρντ με αποτέλεσμα να χάσει πλέον ο boot manager την σωστή σειρά και να μην μπορεί να φορτώσει το λειτουργικό. Eίτε λοιπόν προσπαθείς να συνδέσεις τους δίσκους με την ίδια σειρά που ήταν και πριν, δηλαδή τα sata καλώδια του καθενώς να μπουν εκεί που ήταν και πριν την αλλαγή. (χλωμό λίγο αλλά δεν χάνεις να δοκιμάσεις) Είτε αφήνεις επάνω μόνο τον SSD και προσπαθείς να κάνεις επισκευή του λειτουργικού, θα χρειαστείς το usb stick εγκατάστασης. Ή το ποιό ας πούμε safe, κάνεις από την αρχή σωστή εγκατάσταση στον SSD (τον έχεις μόνο του επάνω στο μπόρντ) ΑΦΟΥ φυσικά πρώτα τραβήξεις τα όποια προσωπικά σου αρχεία από αυτόν. Το θέμα είναι ότι κάνει επανεκκίνηση σε τρία δευτερόλεπτα. Αν βάζω ένα ένα τα πράγματα στη μητρική ξεκινώντας να συνδέσω μόνο μητρική με τροφοδοτικό θα μπορώ να καταλάβω αν φταίει ή μητρική ή για να ξεκινήσει τουλάχιστον να λειτουργεί θέλει και κάρτα γραφικών κτλ ;
dpolal Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Μητρική, μνήμη και κάρτα γραφικών είναι απαραίτητα συνήθως για να ξεκινήσει ο υπολογιστής. Άσε μόνο αυτά επάνω και είτε μπες στο BIOS, (πατάς F1 ή Del στην αρχή) και κοίτα από εκεί τις θερμοκρασίες για αρχή και αν κάνει επανεκκίνηση. ή βάλε ένα usb stick με το πρόγραμμα εγκατάστασης και άστω να δεις αν μπουτάρει από αυτό και σου εμφανίσει το μενού εκγατάστασης. (στην θέση του usb stick με την εγκατάσταση μπορείς να βάλεις και κάποιο linux distro αλλά αν δεν τό'χεις, άστω γιατί θα μπερδευτείς χειρότερα). Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2019 από dpolal 2
STRS1992 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Με σταθερές επανεκκίνησεις, πάντα στα 2-3", έχεις πρόβλημα μάλλον σε ρεύματα. Τροφοδοσία η κάτι βραχυκυκλωνει στη μητρική. Έβγαλες και ξανάβαλες cpu και δεν έκατσε καλά ? Μήπως την εσφιξες πολύ? 2
nikstifler Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Παιδιά όλα κομπλέ ήθελε τροφοδοσία και από αλλου η μητρική και μετά το είδα . Τέλος καλό όλα καλά. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας
panos0100 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Μήπως έπαθες αυτό που έπαθα και εγώ; δηλαδή άνοιγε για λίγο ο υπολογιστής και ξανά εσβηνε και μετά ξανά άνοιγε και ξανά εσβηνε 2 φορές συνεχόμενα, και τελικά ειχα ξεχασει να βαλω το καλωδιο τροφοδοσιας του επεξεργαστη
mixalis95320 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, panos0100 είπε Μήπως έπαθες αυτό που έπαθα και εγώ; δηλαδή άνοιγε για λίγο ο υπολογιστής και ξανά εσβηνε και μετά ξανά άνοιγε και ξανά εσβηνε 2 φορές συνεχόμενα, και τελικά ειχα ξεχασει να βαλω το καλωδιο τροφοδοσιας του επεξεργαστη Προφανως και επαθε το ιδιο, φαινεται και στην φωτογραφια οτι δεν εχει το 8pin. 1
panos0100 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Ναι τώρα το είδα στην φωτο και εγώ μετά από καθαρισμο το έπαθα, βγήκε κατά λάθος, δεν ειχε μπει απο την αρχη καλα, παθαίνει ζημιά ο επεξεργαστής έτσι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα