Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.  Έχω θέμα με τα φανάρια του αυτοκινήτου, έχω κάνει μια φορά ξεθάμπωμα φαναριών πριν 2 χρόνια και πλέον η κατάσταση είναι τραγική.  Σε σημείο να ανάβω τα φώτα το βράδυ και συνέχεια τσεκάρω αν όντως τα έχω ανάψει ή όχι.  Δεν βλέπω τίποτα το βράδυ.  Φοράω ένα κιτ xenon της πλάκας (30€) πολλά χρόνια.  Στην αρχή ήταν ικανοποιητικά, καλύτερα από τα εργοστασιακά φώτα.  Πέφτει η απόδοσή τους με το πέρασμα του χρόνου;  Σκέφτομαι να πάρω καινούργια φανάρια και να περάσω μεμβράνες φαναριών.  Κάνουν τίποτα αυτές;  Προστατεύουν από το κιτρίνισμα/θάμπωμα;  Είναι οι ίδιες με των παραθύρων;  Έχει βάλει κανένας από εδώ να μου πει την άποψη του;

Δημοσ.

Ξένον με 30 ευρώ;

Φίλε μου είσαι σίγουρος ότι φοράς σύστημα ξένον με μετασχηματιστές κτλ κ όχι κάποιες λάμπες κ καλά τύπου ξένον;

Φαντάζομαι ισχύει το δεύτερο κ ίσως και οι ίδιες οι λάμπες να προσκαλούν πρόβληματα στα φανάρια σου λόγω θερμοκρασιών.

Τα φανάρια  αφού  τα  ξεθολωσουμε πάντα κιτρινίσουν μετά από κάποιο διάστημα . Για να μην ξανακιτρινισουν θα πρέπει μετά το ξεθολωμα να βερνικοθουν.

Όσο για τις μεμβράνες που λες μπαίνουν καθαρά για να σκουρινουν το φανάρι κ όπως καταλαβαίνεις μειώνουν κατά την απόδοση σε φωτεινότητα.

Οπότε για μένα καλύτερα πήγαινε σε μαμά φανάρια με μαμά λάμπες για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τα Αφτερμαρκετ ξένον συνήθως έχουν άθλιο αποτέλεσμα εκτός κ βάλεις φανάρι με προτζεκτορα, ξένον κιτ της προκοπής με εγκεφαλακια για ρύθμιση ύψους κτλ.

Τα υπόλοιπα είναι καγκουριες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αυτοκίνητο είναι corsa c του 2004 με το τρίλαμπο φανάρι.  Ξένον είναι με χοντρά μπάλαστ  και τα λοιπά.  Τα είχα πάρει πριν πολλά χρόνια (6-7) από ένα μαγαζί στην Πεύκη.  Οπότε οι μεμβράνες είναι μόνο για ομορφιά και προστασία απο πετραδάκια;  Έχω δει και διάφανες μεμβράνες και σκέφτηκα ότι ίσως προστατεύουν το φανάρι από το να θολώσει πάλι.  Τα ξένον θα αλλαχτούν με άλλο καινούργιο κιτ αξίας περίπου 100€.  Να κρατήσω τις μαμά λάμπες, δεν παίζει με τίποτα.  Δεν έχω δει χειρότερο φως σε αυτοκίνητο.

Επεξ/σία από gbtm
Δημοσ.

Το κιτ αξίας 100 ευρώ που λες θα έχει και προτζεκτορες;

Αν ναι, προχώρα, αν όχι πας σε εργοστασιακές λάμπες για να μην σταραβωνεις τους απέναντι. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, bill999r είπε

Οπότε για μένα καλύτερα πήγαινε σε μαμά φανάρια με μαμά λάμπες για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μα οι εργοστασιακές είναι λυχνάρια... 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gbtm είπε

Το αυτοκίνητο είναι corsa c του 2004 με το τρίλαμπο φανάρι.  Ξένον είναι με χοντρά μπάλαστ  και τα λοιπά.  Τα είχα πάρει πριν πολλά χρόνια (6-7) από ένα μαγαζί στην Πεύκη.  Οπότε οι μεμβράνες είναι μόνο για ομορφιά και προστασία απο πετραδάκια;  Έχω δει και διάφανες μεμβράνες και σκέφτηκα ότι ίσως προστατεύουν το φανάρι από το να θολώσει πάλι.  Τα ξένον θα αλλαχτούν με άλλο καινούργιο κιτ αξίας περίπου 100€.  Να κρατήσω τις μαμά λάμπες, δεν παίζει με τίποτα.  Δεν έχω δει χειρότερο φως σε αυτοκίνητο.

Ναι αν βάλεις διαφανες θα το προστατέψεις.

Τώρα για τις λάμπες εγώ είμαι κατά.

Αν αρέσουν σε εσένα βέβαια προχωράς.

Δημοσ.

Προτζέκτορες έχει ήδη το φανάρι από το εργοστάσιο.  Αν ψάξετε στο google: φανάρι τρίλαμπο opel corsa c, θα το δείτε.  Δεν στράβωσα ποτέ κανέναν, ούτε μου έκαναν σινιάλο οι απέναντι ότι τους τυφλώνω.  Έχει κανένας καμία πρόταση για μαγαζί τοποθέτησης (Αθήνα) και τιμές πάνω κάτω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...