Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, JoannisV είπε

Την 2060 την αναφέρω γιατί είναι πιο κοντά σε επιδόσεις με την Vega56 OC. Αλλά ας μιλήσω και για την 1660ti που λες:

Η 1660ti είναι στα 116-120W max. Η Vega56 stock καίει το πολύ 3cents παραπάνω ανά ώρα και έχει ~10% καλύτερες επιδόσεις στα περισσότερα παιχνίδια σήμερα. Με UV και OC η διαφορά στην κατανάλωση πέφτει στα ~2cents και βελτιώνονται επιπλέον οι επιδόσεις της.

Τώρα για το ποια θα είναι καλύτερη στο μέλλον, πραγματικά δεν ξέρω πως είσαι τόσο σίγουρος. Ειδικά όταν η AMD τελευταία (λόγω και των CPU της) έχει αρχίσει να sponsorάρει όλο και περισσότερους τίτλους οι οποίο βγαίνουν πολύ καλά Optimised και για της 2 εταιρείες (δες Division 2, Strange brigade κ.α) και εκεί φαίνεται ακόμα περισσότερο η διαφορά των 2 GPU. Ακόμα, ξαναλέω πως η AMD μέχρι τώρα έχει δείξει μεγάλη προσοχή στο support παλαιότερων hardware της (δες πχ. την 290X σήμερα, 5-6 χρόνια μετά το release πόσο καλά βαστάει σε 1080p).
Αυτά τα δεδομένα, συν τα 2Gb έξτρα Vram θα με έκαναν να το ξανασκεφτώ αυτό που ισχυρίζεσαι.

Ωστόσο, αν χρειαζόμουν αυτή την στιγμή κάρτα θα διάλεγα την 1660ti αν:

• Ήμουν 100% σίγουρος πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε 1440p κάποια στιγμή μέχρι να ξανα-αλλάξω GPU,
  • Έβρισκα κάποια καλή υλοποίηση ~50€ φθηνότερα από την Pulse:

Στο εύρος 220-300€ ξεκάθαρα V56 (πόσο μάλλον αν δίνει και κανένα game δώρο που γίνεται πολύ συχνά).

φιλε απολυτα σεβαστη η γνωμη σου γιατι πολυ απλα προσπαθεις να εχεις επιχειρηματα και δεν πετας κατι στα κουφα ....οσο για αυτο που λεω για το μελλον ..ειναι η φυσικη εξελιξη ..παντα ετσι γινεται και θα γινεται ..εβγαλα και bechmakrs να βγαλω και αλλα? σε ολα τα τοπ παιχνιδια ....ειναι ηδη καλυτερη σε επιδοσεις ..ακομα και σε 1440 ...στο 80% των παιχνιδιων που παιζουν ολοι ...η βεγκα απλα ειναι μεγαλυτερο τσιπ αλλα δεν λεει κατι αυτο απο μονο του ..και να μη βαλουμε στη κουβεντα cpu που εχει ο καθενας ..αν καποιος ειναι με τετραπυρινο πχ τι τον βολευει......το θεμα ειναι μοναχα αν μιλαμε για επαγγελματικο συστημα ..που εκει ακολουθεις τις προδιαγραφες των προγραμματων που δουλευεις .....δεν υπαρχει συγκριση για vfm ...οταν περνεις περισσοτερο μελλον ..καλυτερες επιδοσεις σχεδον σε ολα τα δημοφιλη ..καλυτερες καταναλωσεις ....δεν υπαρχει κουβεντα ..συζητηση θα γινει με τις νεες ναβι τις κατηγοριας ...τι κανουμε να μας κανουμε κοροιδα ορισμενοι με το ζορι .? ας το κανουν αυτοι οσο για την περιπτωση σου μια χαρα ειναι 1070..μη κοιτας τιποτα ..στην επομενη γενια ..δεν εχεις κανενα λογο ...

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ollandos1980 είπε

οριστε και ενα τεστακι ...να δειτε οτι σε ΟΛΑ τα δημοφιλη παιχνιδα ασσασιν-απεξ-παπτζι-φορνιτε....και αλλα ...εχει ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ επιδοσεις η 1660τι .....μπλα μπλα μπλα ..παντε παρτε μεγαλο τσιπ οσοι θελετε να νομιζεται οτι κατι κανεται......

Μου λες πως θέλεις να είναι καλύτερη στο μέλλον και ταυτόχρονα φέρνεις ως επιχείρημα τα 5 παιχνίδια από τα 25 ξέρω γω που η 1660ti έχει προβάδισμα και τα περισσότερα από αυτά (fortnite, overwatch, assassins creed, pubg) είναι σχεδόν 2 χρονών. Τι παίζει με το RE2, το BF5, το Division2, το WW5 κτλ. που είναι πιο πρόσφατα;

Δηλαδή κάποιος άσχετος που θα δει το παραπάνω βίντεο θα πει: "Ωραία, από τα 25 παιχνίδια μόνο στα 5-6 η 1660ti έχει προβάδισμα, στα υπόλοιπα και ειδικά σε 1440p είναι το ανάποδο, θα πάρω την 1660ti".

Με παρόμοια λογική είναι προτιμότερο να δώσουμε 250€ για μία 1070 ή 1660 γιατί στους ίδιους τίτλους ανταγωνίζονται την Vega εξαιτίας των engine των παιχνιδιών.

Επίσης η V56 φαίνεται να είναι stock, χωρίς OC ούτε UV, και παρόλα αυτά έχει μόνο 80W μεγαλύτερη κατανάλωση από την αντίπαλη. Και εσύ πριν μου την έκανες να φαίνεται λες και χρειάζεται δικό της πυρηνικό αντιδραστήρα..

Πάρε ότι θες, δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε άλλο :P Δώσαμε και οι δύο τα επιχειρήματα, δικά σου λεφτά είναι και του καθενός ας διαλέξει ανάλογα.

Αν πάντως θες, σε κανένα χρόνο που λες πως η 1660ti θα είναι μπροστά στείλε μου ένα μήνυμα να μου πεις πως μου τα έλεγες και θα παραδεχθώ το λάθος μου.

Καλή συνέχεια!

edit: κατάλαβα κάτι λάθος στην απάντηση σου και το διόρθωσα.

Επεξ/σία από JoannisV
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, JoannisV είπε

Μου λες πως θέλεις να είναι καλύτερη στο μέλλον και ταυτόχρονα φέρνεις ως επιχείρημα τα 5 παιχνίδια από τα 25 ξέρω γω που η 1660ti έχει προβάδισμα και τα περισσότερα από αυτά (fortnite, overwatch, assassins creed, pubg) είναι σχεδόν 2 χρονών. Τι παίζει με το RE2, το BF5, το Division2, το WW5 κτλ. που είναι πιο πρόσφατα;

Δηλαδή κάποιος άσχετος που θα δει το παραπάνω βίντεο θα πει: "Ωραία, από τα 25 παιχνίδια μόνο στα 5-6 η 1660ti έχει προβάδισμα, στα υπόλοιπα και ειδικά σε 1440p είναι το ανάποδο, θα πάρω την 1660ti".

Με παρόμοια λογική είναι προτιμότερο να δώσουμε 250€ για μία 1070 ή 1660 γιατί στους ίδιους τίτλους ανταγωνίζονται την Vega εξαιτίας των engine των παιχνιδιών.

Επίσης η V56 φαίνεται να είναι stock, χωρίς OC ούτε UV, και παρόλα αυτά έχει μόνο 80W μεγαλύτερη κατανάλωση από την αντίπαλη. Και εσύ πριν μου την έκανες να φαίνεται λες και χρειάζεται δικό της πυρηνικό αντιδραστήρα..

Πάρε ότι θες, δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε άλλο :P Δώσαμε και οι δύο τα επιχειρήματα, δικά σου λεφτά είναι και του καθενός ας διαλέξουν ανάλογα.

Αν πάντως θες, σε κανένα χρόνο που λες πως η 1660ti θα είναι μπροστά στείλε μου ένα μήνυμα να μου πεις πως μου τα έλεγες και θα παραδεχθώ το λάθος μου.

Καλή συνέχεια!

oxi ..μετρημενα σε 13 παιχνιδια καλυτερη η 56 ..σε 7 η 1660τι.. σε 4 ισοπαλια δηλαδη ιδια η 1-2 fps διαφορα...μεγαλες δοαφορες μονο στα οπτιμαιζ παιχνιδια καθε εταιριας ..τι θελω να πω? οτι δεν ειναι απολυτο κριτηριο η αποδοση ....θεωρω δεν κερδιζεις κατι σπουδαιο με την α η β επιλογη ..αυτο ...βεβαια γεγονος ειναι οτι στα δημοφιλη ειναι καλυτερη η 1660τι ..μετα καταναλωση ...ακομα και μια κιλοβατωρα ..μπορει αν περασεις με αυτη τα ορια της δεη να αλλαξει την τιμολογηση .....ακομα και 10 βαττ λοιπον ειναι σημαντικα .και το ποσο κερδιζει ο καθενας ειναι σχετικο..οσο ειναι 5 ευρω το χρονο ? 10? 30? γιατι να μην το υπολοζισω? για 20 ευρω καταναλωση καπελο αλλα 100 βαζουνε σε τελη μελι σελι ...τι θα κανουμε τον απλα? παρτε κι αλλα ? ..κερδος υπαρχει παντος σιγουρα ..και ειναι διαφορετικο σε καθε συστημα ...εδω εβγαλε καταναλωση συστηματος με ξεκλειδωτο επεξεργαστη ...σε αλλο συστημα θα ειναι αλλη η διαφορα..αποκλειστικα και μονο οι καρτες ..ειναι σχεδον διπλασια .η καταναλωση σε καθε περιπτωση .....εγω λεω λοιπον καλυτερα ειναι παρεις την οικονομια αυτη παρα καποια φπς παραπανω που δεν χρειαζεσαι ...στο 80% μιλαμε για ασημαντες διαφορες που δεν θα καταλαβεις καν ..στο υπολοιπο 20% σε καποια θα εισαι καλυτερος αισθητα σε καποια χειροτερος ......και ακομα ακομα με οβερκολκ μενοντας και παλι ποιο χαμηλα σε καταναλωση ..καλυπτεις καποια διαφορα αν χρειαστεις ..οπου υπαρχει .......η επιδοσεις λοιπον ειναι υποκειμενικες σαν κριτηριο ...η οικονομια οση και αν ειναι ειναι σιγουρη ...πας με το 2ο ..γιατι σαν συμπερασμα γενικο βγαινει οτι δεν υπαρχει διαφορα που νομιζουν σε επιδοσεις σε συγκεκριμενα πραγματα ....και οσο για το μελλον κατσε να δουμε πραγματα σε λιγο ...

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, ollandos1980 είπε

oxi ..μετρημενα σε 13 παιχνιδια καλυτερη η 56 ..σε 7 η 1660τι.. σε 4 ισοπαλια δηλαδη ιδια η 1-2 fps διαφορα...μεγαλες δοαφορες μονο στα οπτιμαιζ παιχνιδια καθε εταιριας ..τι θελω να πω? οτι δεν ειναι απολυτο κριτηριο η αποδοση ....θεωρω δεν κερδιζεις κατι σπουδαιο με την α η β επιλογη ..αυτο ...βεβαια γεγονος ειναι οτι στα δημοφιλη ειναι καλυτερη η 1660τι ..μετα καταναλωση ...ακομα και μια κιλοβατωρα ..μπορει αν περασεις με αυτη τα ορια της δεη να αλλαξει την τιμολογηση .....ακομα και 10 βαττ λοιπον ειναι σημαντικα .και το ποσο κερδιζει ο καθενας ειναι σχετικο..οσο ειναι 5 ευρω το χρονο ? 10? 30? γιατι να μην το υπολοζισω? για 20 ευρω καταναλωση καπελο αλλα 100 βαζουνε σε τελη μελι σελι ...τι θα κανουμε τον απλα? παρτε κι αλλα ? ..κερδος υπαρχει παντος σιγουρα ..και ειναι διαφορετικο σε καθε συστημα ...εδω εβγαλε καταναλωση συστηματος με ξεκλειδωτο επεξεργαστη ...σε αλλο συστημα θα ειναι αλλη η διαφορα..αποκλειστικα και μονο οι καρτες ..ειναι σχεδον διπλασια .η καταναλωση σε καθε περιπτωση .....εγω λεω λοιπον καλυτερα ειναι παρεις την οικονομια αυτη παρα καποια φπς παραπανω που δεν χρειαζεσαι ...στο 80% μιλαμε για ασημαντες διαφορες που δεν θα καταλαβεις καν ..στο υπολοιπο 20% σε καποια θα εισαι καλυτερος αισθητα σε καποια χειροτερος ......και ακομα ακομα με οβερκολκ μενοντας και παλι ποιο χαμηλα σε καταναλωση ..καλυπτεις καποια διαφορα αν χρειαστεις ..οπου υπαρχει .......η επιδοσεις λοιπον ειναι υποκειμενικες σαν κριτηριο ...η οικονομια οση και αν ειναι ειναι σιγουρη ...πας με το 2ο ..γιατι σαν συμπερασμα γενικο βγαινει οτι δεν υπαρχει διαφορα που νομιζουν σε επιδοσεις σε συγκεκριμενα πραγματα ....και οσο για το μελλον κατσε να δουμε πραγματα σε λιγο ...

Ρε φιλαρακι εντελως φιλικα ,βαλε και καμια τελεια και καμια παραγραφο γτ δεν διαβαζεται αυτο το πραγμα :lol:

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ollandos1980 είπε

και παμε και στα μελλοντικα παιχνιδια που σου ξαναλεω η 1660τι θα ειναι καλυτεροι σε επιδοσεις ..με απλα λογια ..ν βεγκα απο σημερα που μιλαμε για προς το μελλον θα παλιωσει ποιο γρηγορα ..

Ούτε μέχρι την δευτέρα παρουσία δεν πρόκειται να γίνει αυτό.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ούτε μέχρι την δευτέρα παρουσία δεν πρόκειται να γίνει αυτό.

μια κοντριτσα σε φορνιτε οτι ωρα θελεις .....και ας μην εγινε δευτερα παρουσια .....

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ollandos1980 είπε

μια κοντριτσα σε φορνιτε οτι ωρα θελεις .....και ας μην εγινε δευτερα παρουσια .....

Γιατί δεν βλέπουμε κάτι ποιο βαρύ όπως The Division 2, Metro Exodus  και κάνα δυο από τα τελευταία που βγήκαν όπως το RAGE 2 και F1 2019.   😉

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

Γιατί δεν βλέπουμε κάτι ποιο βαρύ όπως The Division 2, Metro Exodus  και κάνα δυο από τα τελευταία που βγήκαν όπως το RAGE 2 και F1 2019.   😉

για καποια εχουν καποιες χιλιαδες -εκατομμυρια παικτες και καποια μια χουφτα .... 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

γιατι οποιος παιρνει 1660ti στα 320 fortnite και pubg παιζει, και οχι αυτα τα πασιαγνωστα που αναφερεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ollandos1980 είπε

εγω λεω να τρεξετε ενα fortnite και ενα battlefield v και να βγαλετε το μεσο ορο :P

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Ανακηρύσσω το νηματίδιο τούτο, ως το το νημα με τα πιο χορταστικά ποσταρίσματα που έχω δει εδω και πολύ καιρό!(όσον αφορά στο μέγεθος..)

Απο την 2η σελίδα  και μετά, δεν ξανα διάβασα τίποτα...🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω ακομα προσπαθω να καταλαβω αν αξιζει  τελικά η καρτουλα της palit😁

Επεξ/σία από pollop
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pollop είπε

Εγω ακομα προσπαθω να καταλαβω αν αξιζει  τελικά η καρτουλα της palit😁

Imho αξίζει αρκεί να είναι κοντά στα 250 euro, από 300 και πάνω καλύτερα 2060. Επίσης έκανα λάθος με τις θερμοκρασίες που post πιο πίσω, η κάρτα δεν ανεβαίνει πάνω από 50 βαθμούς και συνεχίζει να είναι σχεδόν αθόρυβη, εννοείτε υπάρχει AC στον χώρο. ;)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...