akoinonitos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, ollandos1980 είπε φιλε το μελετησα το θεμα και τελικως βρηκα αυτο που ηθελα εγω και σε πολυ καλυτερη περιπτωση απο αυτο που εψαξα ....ειδα strix56 στα 280 ...αλλα ....amd και κοιλ γουαιν ..πανε σχεδον μαζι ..δεν εχω καμια ορεξη να ακουω τσιριχτο ...ας που με οτι το προσπερναμε αυτο ...καταναλωση τρελη ..και θερκοκρασιες 75αρια στο χαλαρο και να εισαι ευχαριστημενος ..και τελος ειναι ηδη 2ετων καρτες που σημαινει θα τις πουλαει αντε και φετος ..του χρονου τετοια εποχη δεν θα υπαρχει καινουργια ..αρα και οπτιμαιζ και ντραιβερς .,.για ποσο ακομα?...σε περιπου 1+ χρονο ακομα ισως και στα χαμηλα hz στα 1080 θα πρεπει να δουλευει μαξ η κοντα στο μαξ ...αρα πολλα βατ ..οτι και να κανεις με αντερβολτ ...τωρα η διαφορα αποδοσης ειναι μικρη .καλυπτετε εν καιρο ..αν ημουν σε 1440 θα το συζητουσα για βεγκα ...στα 1080 ασυμφωρη ..πολυ σε καθε θεμα ..,,μονο για καποιον που ειναι 1440 ..και δεν εχει σημερα τα 500 ευρω που θελει καθως απο 2070 και πανω (η ναβι θα ειναι στην τελικη ποιο ακριβες ...) ειναι οι καλες επιλογες για 1440 ..η 2060 δεν κανει για τιποτα για μενα ..αχρειαστη σε 1080 και ακριβη ..και λιγη στα 1440 ....με 1660τι ...ειμαι σε στοκ ρυθμισης σε ολα απλα και μονο +50 στο πυρινα ...(+30 εχει το μαμα oc mode αλλα με +10% power) ..και εχω +2000hz κλοκ ..θερμοκρασιες τωρα καλοκαιρι χωρις κλιματισμο (ακομα) μαξ 50 ...και καταναλωση κατω απο 100 βαττ...με φπς ακομα και για 144αρι μονιτορ ....η βεγκα τετοιο συνδιασμο δεν βγαζει πιστευω ....τουλαχιστον τα δικα μου κριτηρια ηταν με την σειρα ..καταναλωση-θερκοκρασιες-αξιοπιστια -επιδοσεις σε 1080 ...και η βεγκα με οσα μπορεσα να μαθω και να δω...δεν με καλυπτε σχεδον σε τιποτα ....η 570 με τα μισα λεφτα θα επαιρνα ..η 1660τι με σκοπο να μου βγαλει μια 5ετια...κατι που δυσκολα θα κανει η 570 .. Εισαι αρκετα υπερβολικος θα ελεγα, επρεπε να εχεις την gtx 970 που ειχα να δεις τι παει να πει coil wine, απο καταναλωση δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα δεν ειναι και τπτ το τραγικο ,οι θερμοκρασιες που αναφερεις προφανως ειναι απο reference με blower οχι απο καμια υλοποιηση της προκοπης ,στα χρηματα που πωλειται τωρα ας πουμε η v56 pulse ειναι απο τις καλυτερες αγορες. Ο καθενας αγοραζει οτι του αρεσει αλλα μην λεμε πραγματα που δεν ισχυουν. Τωρα αν η αγορα μιας 1660ti ειναι προτιμοτερη απο μια V56 δεν νομιζω οτι θελει και ερωτημα. 3
7nisiotis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Ανέβηκε και η τιμή της Palit 1660Ti Πλέον ξεκάθαρος νικητής η v56
ollandos1980 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Εισαι αρκετα υπερβολικος θα ελεγα, επρεπε να εχεις την gtx 970 που ειχα να δεις τι παει να πει coil wine, απο καταναλωση δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα δεν ειναι και τπτ το τραγικο ,οι θερμοκρασιες που αναφερεις προφανως ειναι απο reference με blower οχι απο καμια υλοποιηση της προκοπης ,στα χρηματα που πωλειται τωρα ας πουμε η v56 pulse ειναι απο τις καλυτερες αγορες. Ο καθενας αγοραζει οτι του αρεσει αλλα μην λεμε πραγματα που δεν ισχυουν. Τωρα αν η αγορα μιας 1660ti ειναι προτιμοτερη απο μια V56 δεν νομιζω οτι θελει και ερωτημα. φιλε δεν μπορω να πω απολυτα τιποτα ...γιατι πολυ απλα δεν εχω την καρτα ...εχω δει αρκετα τεστ και ρινιους εδω και εκει ...οκ σχεδον ολα στημενα ειναι ...και πολυ απλα προσπαθεις να βγαλεις καποια συμπερασματα ...εγω αυτα λεω με επιφυλαξη ...τωρα οι βεγκα ειναι μεγαλα τσιπ ..εδω φτασανε να λενε για 12πυρινες με 500 ευρω ...να το κανω τι? πολυ απλα 500αρικο θελουν να αρπαξουν ..4πυρινακι διαολακος κανει την δουλεια φανταστικα ..αν δεν μιλαμε για επαγγελματικο υπολογιστη ..αρα να βγαζει λεφτα και λεφτα ειναι μισθος ..τουτλαχιστον δηλαδη 1000ρικο και πανω δεν αξιζει να μιλαμε ...αφορα ψωνια ..ειναι μονο για ψωναρες και θυματα ...τωρα ρεζουμε εγω αυτο που καταλανα ειναι οτι ..σαν μεγαλα τσιπ εχουν ιδαιτεροτητες ..πχ. για να την φερεις σε καλη κατασταση ..σε θερμοκρασιες και καταναλωση ..θελει παιδεμα ..και σε καθε εφαρμογη κατα πασα πιθανοτητα θελει και αλλα σεττιγκς...εγω δεν ειχα καμια διαθεση να καθομαι να ψαχνω και να κανω καμια 6-7 προφιλ για την καρτα ..ουτε με ενδιαφερε να αρχισω τα φλας στα μπαιος και οβερκλοκ ..και και και και ...γνωμη μου λοιπον ...δεν μπορει να γινει ποιο αποδοτικη και οικονομικη σε 1080 απο μια 1660τι σε καμια περιπτωση ...παντα θα ειναι ποιο ζεστη παντα θα καιει παραπανω ..αρκετα παραπανω ...γνωμη μου ετσι ...δεν εχω και τις 2 καρτες αυτη την εντυπωση ειχα και εχω ..με οτι μπορει καποιος να μαθει χωρις να εχει την καρτα ...ο φιλος ποιο πανω ...που κλασικα ειναι πολυξερος ..εχει 2700χ και βεγκα 64 ...για μενα ο τυπος αν δεν βγαζει 1000 ευρω απο αυτα ειναι το μεγαλυτερο κοροιδο ..και ιδανικο θυμα ..αυτος νομιζει τα ξερει ολα και ειναι και ο 1ος ....για οποιον θελει εγω βαζω την καρτα μου για συγκριση με βεγκα ..σε αυτα που λεω ..να παμε σε ταργκετ επιδοσεις ..να βρει ο καθενας σεττιγκς ..να δουμε ποιος θα καει περισσοτερο και ποιος θα ειναι ποιο ζεστος ...δεν εχω προβλημα ..ξαναλεω ειναι δικια μου αποψη χωρις να εχω την καρτα ποτε στην κατοχη μου ..εγω την δικια μου την βαζω παντος ..ας βαλει καποιος και μια 56 να δουμε ρε παιδια ...γιατι απο λογια ..οτι γουσταρει λεει ο καθενας και οτι τον συμφερει ...
rofl Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ollandos1980 είπε φιλε δεν μπορω να πω απολυτα τιποτα ...γιατι πολυ απλα δεν εχω την καρτα ...εχω δει αρκετα τεστ και ρινιους εδω και εκει ...οκ σχεδον ολα στημενα ειναι ...και πολυ απλα προσπαθεις να βγαλεις καποια συμπερασματα ...εγω αυτα λεω με επιφυλαξη ...τωρα οι βεγκα ειναι μεγαλα τσιπ ..εδω φτασανε να λενε για 12πυρινες με 500 ευρω ...να το κανω τι? πολυ απλα 500αρικο θελουν να αρπαξουν ..4πυρινακι διαολακος κανει την δουλεια φανταστικα ..αν δεν μιλαμε για επαγγελματικο υπολογιστη ..αρα να βγαζει λεφτα και λεφτα ειναι μισθος ..τουτλαχιστον δηλαδη 1000ρικο και πανω δεν αξιζει να μιλαμε ...αφορα ψωνια ..ειναι μονο για ψωναρες και θυματα ...τωρα ρεζουμε εγω αυτο που καταλανα ειναι οτι ..σαν μεγαλα τσιπ εχουν ιδαιτεροτητες ..πχ. για να την φερεις σε καλη κατασταση ..σε θερμοκρασιες και καταναλωση ..θελει παιδεμα ..και σε καθε εφαρμογη κατα πασα πιθανοτητα θελει και αλλα σεττιγκς...εγω δεν ειχα καμια διαθεση να καθομαι να ψαχνω και να κανω καμια 6-7 προφιλ για την καρτα ..ουτε με ενδιαφερε να αρχισω τα φλας στα μπαιος και οβερκλοκ ..και και και και ...γνωμη μου λοιπον ...δεν μπορει να γινει ποιο αποδοτικη και οικονομικη σε 1080 απο μια 1660τι σε καμια περιπτωση ...παντα θα ειναι ποιο ζεστη παντα θα καιει παραπανω ..αρκετα παραπανω ...γνωμη μου ετσι ...δεν εχω και τις 2 καρτες αυτη την εντυπωση ειχα και εχω ..με οτι μπορει καποιος να μαθει χωρις να εχει την καρτα ...ο φιλος ποιο πανω ...που κλασικα ειναι πολυξερος ..εχει 2700χ και βεγκα 64 ...για μενα ο τυπος αν δεν βγαζει 1000 ευρω απο αυτα ειναι το μεγαλυτερο κοροιδο ..και ιδανικο θυμα ..αυτος νομιζει τα ξερει ολα και ειναι και ο 1ος ....για οποιον θελει εγω βαζω την καρτα μου για συγκριση με βεγκα ..σε αυτα που λεω ..να παμε σε ταργκετ επιδοσεις ..να βρει ο καθενας σεττιγκς ..να δουμε ποιος θα καει περισσοτερο και ποιος θα ειναι ποιο ζεστος ...δεν εχω προβλημα ..ξαναλεω ειναι δικια μου αποψη χωρις να εχω την καρτα ποτε στην κατοχη μου ..εγω την δικια μου την βαζω παντος ..ας βαλει καποιος και μια 56 να δουμε ρε παιδια ...γιατι απο λογια ..οτι γουσταρει λεει ο καθενας και οτι τον συμφερει ... φιλε οχι οτι το διαβασα το ποστ σου, αλλα οταν παιρνεις 1660ti στα 320 ευρα, δεν εισαι και για να κανεις μαθηματα οικονομιας. να τη χαρεις την καρτουλα κι αστο το theorycrafting Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2019 από rofl 2
JoannisV Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, ollandos1980 είπε φιλε το μελετησα το θεμα και τελικως βρηκα αυτο που ηθελα εγω και σε πολυ καλυτερη περιπτωση απο αυτο που εψαξα ....ειδα strix56 στα 280 ...αλλα ....amd και κοιλ γουαιν ..πανε σχεδον μαζι ..δεν εχω καμια ορεξη να ακουω τσιριχτο ...ας που με οτι το προσπερναμε αυτο ...καταναλωση τρελη ..και θερκοκρασιες 75αρια στο χαλαρο και να εισαι ευχαριστημενος ..και τελος ειναι ηδη 2ετων καρτες που σημαινει θα τις πουλαει αντε και φετος ..του χρονου τετοια εποχη δεν θα υπαρχει καινουργια ..αρα και οπτιμαιζ και ντραιβερς .,.για ποσο ακομα?...σε περιπου 1+ χρονο ακομα ισως και στα χαμηλα hz στα 1080 θα πρεπει να δουλευει μαξ η κοντα στο μαξ ...αρα πολλα βατ ..οτι και να κανεις με αντερβολτ ...τωρα η διαφορα αποδοσης ειναι μικρη .καλυπτετε εν καιρο ..αν ημουν σε 1440 θα το συζητουσα για βεγκα ...στα 1080 ασυμφωρη ..πολυ σε καθε θεμα ..,,μονο για καποιον που ειναι 1440 ..και δεν εχει σημερα τα 500 ευρω που θελει καθως απο 2070 και πανω (η ναβι θα ειναι στην τελικη ποιο ακριβες ...) ειναι οι καλες επιλογες για 1440 ..η 2060 δεν κανει για τιποτα για μενα ..αχρειαστη σε 1080 και ακριβη ..και λιγη στα 1440 ....με 1660τι ...ειμαι σε στοκ ρυθμισης σε ολα απλα και μονο +50 στο πυρινα ...(+30 εχει το μαμα oc mode αλλα με +10% power) ..και εχω +2000hz κλοκ ..θερμοκρασιες τωρα καλοκαιρι χωρις κλιματισμο (ακομα) μαξ 50 ...και καταναλωση κατω απο 100 βαττ...με φπς ακομα και για 144αρι μονιτορ ....η βεγκα τετοιο συνδιασμο δεν βγαζει πιστευω ....τουλαχιστον τα δικα μου κριτηρια ηταν με την σειρα ..καταναλωση-θερκοκρασιες-αξιοπιστια -επιδοσεις σε 1080 ...και η βεγκα με οσα μπορεσα να μαθω και να δω...δεν με καλυπτε σχεδον σε τιποτα ....η 570 με τα μισα λεφτα θα επαιρνα ..η 1660τι με σκοπο να μου βγαλει μια 5ετια...κατι που δυσκολα θα κανει η 570 .. Γενικά δεν υποστηρίζω ούτε κόκκινη, ούτε πράσινη αλλά παίρνω αυτή που σηκώνει το πορτοφόλι μου και θα έχει το καλύτερο value. Είχα την rx470 (1080P) και ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος, βρήκα όμως σε πολύ καλή τιμή μία 1070 και έκανα αναβάθμιση πολύ φθηνά. Πάλι είμαι πολύ χαρούμενος με αποδόσεις (σκέφτομαι μάλιστα να πάω σε 1440p). Θα σχολιάσω ωστόσο κάποια από τα σημεία σου, βάσει των όσων γνωρίζω και από την δική μου εμπειρία με τις 2 εταιρείες: 1) Με το coil whine διαφωνώ τελειώς. Η 1070 που έχω τώρα, σε load πάνω από 70-80% τσιρίζει σαν τρελή. Η υλοποίηση είναι Asus Dual, ούτε top, ούτε κακή. Την πρώτη μέρα που την χρησιμοποίησα και την στρέσαρα έπαθα πλάκα πόσο πολύ ακουγόταν γιατί η 470 (XFX με 1 ανεμιστήρα) δεν έκανε καθόλου θόρυβο. Ευτυχώς με αλλαγή σε κουτί δεν ακούγεται τόσο, ειδικά όταν φοράω ακουστικά (σχεδόν πάντα) 2) Όντως η AMD έχει υψηλότερη κατανάλωση, η 470 πάνω κάτω έκαιγε όσο καίει τώρα η 1070. Ωστόσο χρήστες όπως και πολλά benchmarks και reviews έχουν δείξει πως με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορείς να την ρίξεις εύκολα την κατανάλωση χωρίς να χάσεις επιδόσεις. Και μην ξεχνάς πως μιλάμε για διαφορά σε κατανάλωση στην χειρότερη 100-120W (και αυτό με spikes και χωρίς να έχουν πειραχτεί stock ρολόγια), στο αυτί μπορεί να ακούγονται πολλά, αλλά στην πράξη είναι γύρω στα 2 σεντς παραπάνω ανά ώρα (σε full load και όχι idle/browsing κτλ). Πρέπει λοιπόν να παίζει κανείς πάρα πολύ καθημερινά για να δει σημαντική διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ (έχει συζητηθεί πολλάκις σε άλλα threads). 3) Με την θερμοκρασία επίσης θα διαφωνήσω. Ναι η 470 σε idle αρχικά έφτανε στους 55 βαθμούς, αλλά είχε έναν ανεμιστήρα και ήταν 2 χρονών χωρίς αλλαγή πάστας. Με τις UV πολύ εύκολα στον wattman έριξα την θερμοκρασία πολύ εύκολα στους 50 σε idle (δεν άλλαξα πάστα). Η 1070 με 2 ανεμιστήρες και με καινούρια πάστα πάνω κάτω τόσο είναι σε Idle επίσης (45 βαθμούς στην καλύτερη). Η Vega αν δεις από άλλους χρήστες, ειδικά αν μιλάμε για καλή υλοποίηση (πχ. Sapphire Pulse που είναι στα 270-280 στο skroutz), θα είναι στα ίδια επίπεδα. 4) Όσον αφορά τους drivers και ότι θα βελτιωθεί η 1660ti, θα πω πως θεωρητικά έτσι θα είναι και για την 56 και δεν νομίζω πως η AMD θα την αφήσει εύκολα και ας είναι 2 χρονών, εδώ βλέπουμε παλιές κάρτες της (όπως η 480 ή και αρχαιότερες) να βελτιώνονται ακόμα με την πάροδο των χρόνων, απλά γιατί βγάζουν συχνά patches και φαίνεται να τις προσέχουν αρκετά. 5) Συμφωνώ πως η 56 δεν έχει νόημα για 1080p εκτός και αν μιλάμε για 144hz (που δεν είναι σπάνιο). Όπως είπα και πριν, δεν έχω καμία προτίμηση σε κάποια από τις δύο εταιρείες. Μπορεί ώρες ώρες να "ελπίζω" στην AMD αλλά αυτό γιατί ελπίζω αντίστοιχα στην αύξηση του ανταγωνισμού και τελικώς σε καλύτερες συνθήκες για το πορτοφόλι μου. Είμαι πολύ χαρούμενος με την 1070 που έχω, ειδικά για την τιμή που την πήρα. Στο μέλλον, όταν πάλι θα χρειαστώ καινούριο GPU, θα πάρω όποια λύση μου φανεί πιο VFM, ακόμα και αν είναι Intel (που αυτή την κράζω στεγνά εδώ και χρόνια :P). P.S. Αν κάτι μου έχει λείψει από τότε που αναβάθμισα σε 1070, είναι οι τρομερές δυνατότητες που σου δίνει η AMD με τους drivers της (wattman, In-game stats, κ.α.). Το wattman ειδικά ήταν εξαιρετική εφαρμογή και πραγματικά κρίμα που η nvidia δεν έχει κάτι παρόμοιο. Η 1070 απ' την άλλα σε 1080P που την δουλεύω ποτέ δεν με έχε απογοητεύσει (μόνιμα 80+ FPS στα ultra σε ΑΑΑ τίτλους). Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2019 από JoannisV 1
ollandos1980 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, JoannisV είπε Γενικά δεν υποστηρίζω ούτε κόκκινη, ούτε πράσινη αλλά παίρνω αυτή που σηκώνει το πορτοφόλι μου και θα έχει το καλύτερο value. Είχα την rx470 (1080P) και ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος, βρήκα όμως σε πολύ καλή τιμή μία 1070 και έκανα αναβάθμιση πολύ φθηνά. Πάλι είμαι πολύ χαρούμενος με αποδόσεις (σκέφτομαι μάλιστα να πάω σε 1440p). Θα σχολιάσω ωστόσο κάποια από τα σημεία σου, βάσει των όσων γνωρίζω και από την δική μου εμπειρία με τις 2 εταιρείες: 1) Με το coil whine διαφωνώ τελειώς. Η 1070 που έχω τώρα, σε load πάνω από 70-80% τσιρίζει σαν τρελή. Η υλοποίηση είναι Asus Dual, ούτε top, ούτε κακή. Την πρώτη μέρα που την χρησιμοποίησα και την στρέσαρα έπαθα πλάκα πόσο πολύ ακουγόταν γιατί η 470 (XFX με 1 ανεμιστήρα) δεν έκανε καθόλου θόρυβο. Ευτυχώς με αλλαγή σε κουτί δεν ακούγεται τόσο, ειδικά όταν φοράω ακουστικά (σχεδόν πάντα) 2) Όντως η AMD έχει υψηλότερη κατανάλωση, η 470 πάνω κάτω έκαιγε όσο καίει τώρα η 1070. Ωστόσο χρήστες όπως και πολλά benchmarks και reviews έχουν δείξει πως με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορείς να την ρίξεις εύκολα την κατανάλωση χωρίς να χάσεις επιδόσεις. Και μην ξεχνάς πως μιλάμε για διαφορά σε κατανάλωση στην χειρότερη 100-120W (και αυτό με spikes και χωρίς να έχουν πειραχτεί stock ρολόγια), στο αυτί μπορεί να ακούγονται πολλά, αλλά στην πράξη είναι γύρω στα 2 σεντς παραπάνω ανά ώρα (σε full load και όχι idle/browsing κτλ). Πρέπει λοιπόν να παίζει κανείς πάρα πολύ καθημερινά για να δει σημαντική διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ (έχει συζητηθεί πολλάκις σε άλλα threads). 3) Με την θερμοκρασία επίσης θα διαφωνήσω. Ναι η 470 σε idle αρχικά έφτανε στους 55 βαθμούς, αλλά είχε έναν ανεμιστήρα και ήταν 2 χρονών χωρίς αλλαγή πάστας. Με τις UV πολύ εύκολα στον wattman έριξα την θερμοκρασία πολύ εύκολα στους 50 σε idle (δεν άλλαξα πάστα). Η 1070 με 2 ανεμιστήρες και με καινούρια πάστα πάνω κάτω τόσο είναι σε Idle επίσης (45 βαθμούς στην καλύτερη). Η Vega αν δεις από άλλους χρήστες, ειδικά αν μιλάμε για καλή υλοποίηση (πχ. Sapphire Pulse που είναι στα 270-280 στο skroutz), θα είναι στα ίδια επίπεδα. 4) Όσον αφορά τους drivers και ότι θα βελτιωθεί η 1660ti, θα πω πως θεωρητικά έτσι θα είναι και για την 56 και δεν νομίζω πως η AMD θα την αφήσει εύκολα και ας είναι 2 χρονών, εδώ βλέπουμε παλιές κάρτες της (όπως η 480 ή και αρχαιότερες) να βελτιώνονται ακόμα με την πάροδο των χρόνων, απλά γιατί βγάζουν συχνά patches και φαίνεται να τις προσέχουν αρκετά. 5) Συμφωνώ πως η 56 δεν έχει νόημα για 1080p εκτός και αν μιλάμε για 144hz (που δεν είναι σπάνιο). Όπως είπα και πριν, δεν έχω καμία προτίμηση σε κάποια από τις δύο εταιρείες. Μπορεί ώρες ώρες να "ελπίζω" στην AMD αλλά αυτό γιατί ελπίζω αντίστοιχα στην αύξηση του ανταγωνισμού και τελικώς σε καλύτερες συνθήκες για το πορτοφόλι μου. Είμαι πολύ χαρούμενος με την 1070 που έχω, ειδικά για την τιμή που την πήρα. Στο μέλλον, όταν πάλι θα χρειαστώ καινούριο GPU, θα πάρω όποια λύση μου φανεί πιο VFM, ακόμα και αν είναι Intel (που αυτή την κράζω στεγνά εδώ και χρόνια :P). P.S. Αν κάτι μου έχει λείψει από τότε που αναβάθμισα σε 1070, είναι οι τρομερές δυνατότητες που σου δίνει η AMD με τους drivers της (wattman, In-game stats, κ.α.). Το wattman ειδικά ήταν εξαιρετική εφαρμογή και πραγματικά κρίμα που η nvidia δεν έχει κάτι παρόμοιο. Η 1070 απ' την άλλα σε 1080P που την δουλεύω ποτέ δεν με έχε απογοητεύσει (μόνιμα 80+ FPS στα ultra σε ΑΑΑ τίτλους). κανεις ενα πολυ μεγαλο λαθος ...κανεις αδοκιμη συγκριση ...καμια σε σχεση η 470 η 570 η 580 ..με την βεγκα ..καμια ομως ....μιλαμε για τελειως αλλη κατηγορια ...οι 2 βεγκα ειναι μακραν οι ποιο ενεργοβορες καρτες που μπορεις να αγορασεις σημερα ....αυτα που λες ειναι η εμπειρια σου και οκ ...και μια χαρα επιλογη ειπα και με λιγα λεφτα την 570 ...δεν ειπα τα ιδια ..τωρα το κοιλ το εριξα χαριτολογωντας ..μπορει να σου τυχει και σε τροφοδοτικο .....αλλα γενικως εγω βλεπω κατοχους amd να το λενε ..πολλοι εκ αυτων σε σημειο να το θεωρουν δεδομενο οι ιδιοι ...δεν στεκομαι σε αυτο ..στα υπολοιπα λεμε τα ιδια .. γενικως το χαρντογουερ ...εχει ζωη γυρω στα 5 χρονια ..και οι κονσολες 7-8 ..ετσι θελουν οι εταιριες μετα ειναι αρχαιοτητα ..και στα νεκτροταφια .....ειτε αγορασεις κατι των 100 ευρω ειτε 2000 ...θα ειναι νεκρο ....θα θεωρηται αρχαιοτητα ..οσο για τους ντραιβερς και το οπτιμαιζ ..συνηθως αφορα τα μετα την 5ετια ..παιχνιδια του καιρου του ...που ειναι ακομα ζωντανα ...δυσκολα παιχνιδι του 2019 να τρεχει σοβαρα σε καρτες του 2012-2013 ...ακομα και μια 1650 θα τα πηγαινει καλυτερα ... 1 ώρα πριν, rofl είπε φιλε οχι οτι το διαβασα το ποστ σου, αλλα οταν παιρνεις 1660ti στα 320 ευρα, δεν εισαι και για να κανεις μαθηματα οικονομιας. να τη χαρεις την καρτουλα κι αστο το theorycrafting δεν καταλαβα ...ολες οι καρτες της κατηγοριας των τελευταιο 1.5 χρονο με εξαιρεση τωρα τις παλιες αμδ...που σκοτωνουν ..απο 270 και πανω αγοραζε ολος ο κοσμος που το παραξενο ? ..εγω εχω πει οτι ειναι υπερκοστολογιμενες κατα 70 ευρω αλλα αυτο ειναι απο καιρο και μεινει για καιρο ακομα δυστηχως ....η λυση ποια ειναι η δεν μας λες η βεγκα 56?.,..αποψη σου ...εξηγησα την δικια μου ....αν ειναι να παρω 2-3χρονων καρτα για 1080 ...περνω με τα μισα 570 ...
akoinonitos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, ollandos1980 είπε κανεις ενα πολυ μεγαλο λαθος ...κανεις αδοκιμη συγκριση ...καμια σε σχεση η 470 η 570 η 580 ..με την βεγκα ..καμια ομως ....μιλαμε για τελειως αλλη κατηγορια ...οι 2 βεγκα ειναι μακραν οι ποιο ενεργοβορες καρτες που μπορεις να αγορασεις σημερα ....αυτα που λες ειναι η εμπειρια σου και οκ ...και μια χαρα επιλογη ειπα και με λιγα λεφτα την 570 ...δεν ειπα τα ιδια ..τωρα το κοιλ το εριξα χαριτολογωντας ..μπορει να σου τυχει και σε τροφοδοτικο .....αλλα γενικως εγω βλεπω κατοχους amd να το λενε ..πολλοι εκ αυτων σε σημειο να το θεωρουν δεδομενο οι ιδιοι ...δεν στεκομαι σε αυτο ..στα υπολοιπα λεμε τα ιδια .. γενικως το χαρντογουερ ...εχει ζωη γυρω στα 5 χρονια ..και οι κονσολες 7-8 ..ετσι θελουν οι εταιριες μετα ειναι αρχαιοτητα ..και στα νεκτροταφια .....ειτε αγορασεις κατι των 100 ευρω ειτε 2000 ...θα ειναι νεκρο ....θα θεωρηται αρχαιοτητα ..οσο για τους ντραιβερς και το οπτιμαιζ ..συνηθως αφορα τα μετα την 5ετια ..παιχνιδια του καιρου του ...που ειναι ακομα ζωντανα ...δυσκολα παιχνιδι του 2019 να τρεχει σοβαρα σε καρτες του 2012-2013 ...ακομα και μια 1650 θα τα πηγαινει καλυτερα ... δεν καταλαβα ...ολες οι καρτες της κατηγοριας των τελευταιο 1.5 χρονο με εξαιρεση τωρα τις παλιες αμδ...που σκοτωνουν ..απο 270 και πανω αγοραζε ολος ο κοσμος που το παραξενο ? ..εγω εχω πει οτι ειναι υπερκοστολογιμενες κατα 70 ευρω αλλα αυτο ειναι απο καιρο και μεινει για καιρο ακομα δυστηχως ....η λυση ποια ειναι η δεν μας λες η βεγκα 56?.,..αποψη σου ...εξηγησα την δικια μου ....αν ειναι να παρω 2-3χρονων καρτα για 1080 ...περνω με τα μισα 570 ... Κανένα παιδεμα δεν θέλει, δεν μπορώ να το ακούω αυτό από όλους που δεν εχουν πιασει vega στα χέρια τους. Της κατεβάζεις την τάση με στοκ Ρολόγια και είσαι μια χαρά αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Δλδ το να δώσεις παραπάνω λεφτά για να πάρεις κάρτα χειρότερων επιδόσεων είναι πιο λογικό? Τεσπα επειδη τσαμπα το κουραζω καλά έκανες και την αγόρασες ξανά λέω και με γεια σου με χαρά σου αλλά πρέπει να καταλαβαίνουμε και τι γράφουμε. Καλή συνέχεια. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2019 από akoinonitos 1
evansicaria Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, pollop είπε βλεπω με λιγα ευρω διαφορα και αυτη https://www.skroutz.gr/s/17952686/MSI-GeForce-GTX-1660-6GB-Armor-OC.html ειναι καλυτερη παιδια; Είναι 10 fps κάτω αυτή Αν πιστεύεις ότι 30 ευρώ αξίζουν για 30fps δώσε κάρι παραπάνω 1
JoannisV Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, ollandos1980 είπε κανεις ενα πολυ μεγαλο λαθος ...κανεις αδοκιμη συγκριση ...καμια σε σχεση η 470 η 570 η 580 ..με την βεγκα ..καμια ομως ....μιλαμε για τελειως αλλη κατηγορια ...οι 2 βεγκα ειναι μακραν οι ποιο ενεργοβορες καρτες που μπορεις να αγορασεις σημερα ....αυτα που λες ειναι η εμπειρια σου και οκ ...και μια χαρα επιλογη ειπα και με λιγα λεφτα την 570 ...δεν ειπα τα ιδια ..τωρα το κοιλ το εριξα χαριτολογωντας ..μπορει να σου τυχει και σε τροφοδοτικο .....αλλα γενικως εγω βλεπω κατοχους amd να το λενε ..πολλοι εκ αυτων σε σημειο να το θεωρουν δεδομενο οι ιδιοι ...δεν στεκομαι σε αυτο ..στα υπολοιπα λεμε τα ιδια .. γενικως το χαρντογουερ ...εχει ζωη γυρω στα 5 χρονια ..και οι κονσολες 7-8 ..ετσι θελουν οι εταιριες μετα ειναι αρχαιοτητα ..και στα νεκτροταφια .....ειτε αγορασεις κατι των 100 ευρω ειτε 2000 ...θα ειναι νεκρο ....θα θεωρηται αρχαιοτητα ..οσο για τους ντραιβερς και το οπτιμαιζ ..συνηθως αφορα τα μετα την 5ετια ..παιχνιδια του καιρου του ...που ειναι ακομα ζωντανα ...δυσκολα παιχνιδι του 2019 να τρεχει σοβαρα σε καρτες του 2012-2013 ...ακομα και μια 1650 θα τα πηγαινει καλυτερα ... Δείξει μου που σε όλα όσα έγραψα σύγκρινα 470 με V56 😛 Σύγκρινα την 470 που είχα με την 1070 μιας και έχουν πάνω κάτω ίδια κατανάλωση και μιας και ξεκινούσες το σχολείο σου με το AMD = coil whine κάτι που πραγματικά δεν ισχύει. Δεν θέλω να το κουράζουμε πάντως. Να κλείσω με αυτό (από άλλο thread) : Πες ότι συγκρίνουμε την v56 και την 2060 - που έχουν πάνω κάτω ίδιες αποδόσεις stock- . Η διαφορά στην τιμή τους (για αντίστοιχες υλοποιήσεις) είναι τουλάχιστον 50ε. Σε πόσα χρόνια πιστεύεις ότι θα έχει καλύψει αυτή την διαφορά η Vega56 λόγω της μεγαλύτερης κατανάλωσης; Τα μαθηματικά λένε αυτό: H 1Wh έρχεται συνολικά γύρω στα 18-20 σεντς μαζί με τις ρυθμίσεις και τους φόρους. Ας πούμε 20 για να βολευουν οι πράξεις. Η 56 καίει (χωρίς κάποιος να την πειράξει) 100-120W παραπάνω, δηλαδή 2-2.2 cents παραπάνω την ώρα. Επομένως, αν παίζεις κάθε εβδομάδα 15 ώρες (που ίσως είναι και πολύ για τους περισσότερους από εμάς, λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων) θες 5 χρόνια για να καλύψεις τη διαφορά! Μιλάμε για μια διαφορά 15€ τον χρόνο ή 3.5€ ανά 4μηνο (που έρχεται ο λογαριασμός). Και επίσης πρόσεχε, μιλάμε για παιχνίδια ΑΑΑ που ξεζουμιζουν την κάρτα και όχι LOL και CS που δεν φτανουν ποτέ full usage. Σε 5 χρόνια όπως και εσύ σωστά λες πολύ πιθανόν η τεχνολογία να έχει προχωρήσει τόσο ώστε να θες καινούρια κάρτα για να παίζεις με τέρμα ρυθμίσεις και fps. Επίσης σου ξαναλέω όπως και πολλοί άλλοι πως με ένα undervolt μπορείς να ρίξεις την κατανάλωση τουλάχιστον κατά 50w (και να αυξήσεις λίγο και τις αποδόσεις). Αυτό σημαίνει ότι έτσι θα θες σχεδόν 10 χρόνια για να φτάσεις το κόστος της 2060! Όσον αφορά αυτά που ισχυρίζεσαι για την θερμοκρασία, όπως και για το coil whine, δεν είναι αλήθεια. Εξαρτάται βέβαια και ποια υλοποίηση θα αγοράσεις. Με μια SAPPHIRE Pulse πάντως (που είναι στα 270) δεν βλέπεις εύκολα πάνω από 70 βαθμούς (πόσο μάλλον με σωστό UV) σε full usage. Τόσο είναι φαντάσου και η 1070 μου. Σε idle χαλαρά κάτω από 50. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2019 από JoannisV
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 11 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Ανέβηκε και η τιμή της Palit 1660Ti Holy shit είναι χαζοί οι τύποι, καλύτερα 2060 έτσι.
leros2004 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 21 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε Holy shit είναι χαζοί οι τύποι, καλύτερα 2060 έτσι. Γιατί όχι? Αφού πάνε και τις αγοράζουν, καλά μας κάνουν 1
ollandos1980 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, JoannisV είπε Δείξει μου που σε όλα όσα έγραψα σύγκρινα 470 με V56 😛 Σύγκρινα την 470 που είχα με την 1070 μιας και έχουν πάνω κάτω ίδια κατανάλωση και μιας και ξεκινούσες το σχολείο σου με το AMD = coil whine κάτι που πραγματικά δεν ισχύει. Δεν θέλω να το κουράζουμε πάντως. Να κλείσω με αυτό (από άλλο thread) : Πες ότι συγκρίνουμε την v56 και την 2060 - που έχουν πάνω κάτω ίδιες αποδόσεις stock- . Η διαφορά στην τιμή τους (για αντίστοιχες υλοποιήσεις) είναι τουλάχιστον 50ε. Σε πόσα χρόνια πιστεύεις ότι θα έχει καλύψει αυτή την διαφορά η Vega56 λόγω της μεγαλύτερης κατανάλωσης; Τα μαθηματικά λένε αυτό: H 1Wh έρχεται συνολικά γύρω στα 18-20 σεντς μαζί με τις ρυθμίσεις και τους φόρους. Ας πούμε 20 για να βολευουν οι πράξεις. Η 56 καίει (χωρίς κάποιος να την πειράξει) 100-120W παραπάνω, δηλαδή 2-2.2 cents παραπάνω την ώρα. Επομένως, αν παίζεις κάθε εβδομάδα 15 ώρες (που ίσως είναι και πολύ για τους περισσότερους από εμάς, λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων) θες 5 χρόνια για να καλύψεις τη διαφορά! Μιλάμε για μια διαφορά 15€ τον χρόνο ή 3.5€ ανά 4μηνο (που έρχεται ο λογαριασμός). Και επίσης πρόσεχε, μιλάμε για παιχνίδια ΑΑΑ που ξεζουμιζουν την κάρτα και όχι LOL και CS που δεν φτανουν ποτέ full usage. Σε 5 χρόνια όπως και εσύ σωστά λες πολύ πιθανόν η τεχνολογία να έχει προχωρήσει τόσο ώστε να θες καινούρια κάρτα για να παίζεις με τέρμα ρυθμίσεις και fps. Επίσης σου ξαναλέω όπως και πολλοί άλλοι πως με ένα undervolt μπορείς να ρίξεις την κατανάλωση τουλάχιστον κατά 50w (και να αυξήσεις λίγο και τις αποδόσεις). Αυτό σημαίνει ότι έτσι θα θες σχεδόν 10 χρόνια για να φτάσεις το κόστος της 2060! Όσον αφορά αυτά που ισχυρίζεσαι για την θερμοκρασία, όπως και για το coil whine, δεν είναι αλήθεια. Εξαρτάται βέβαια και ποια υλοποίηση θα αγοράσεις. Με μια SAPPHIRE Pulse πάντως (που είναι στα 270) δεν βλέπεις εύκολα πάνω από 70 βαθμούς (πόσο μάλλον με σωστό UV) σε full usage. Τόσο είναι φαντάσου και η 1070 μου. Σε idle χαλαρά κάτω από 50. δεν εχω καμια ενσταση σε οτι εχεις πει ..εκτος απο το οτι ..με την εμπειρια που εχεις απο την 470 και 1070 ...και οτι διαφορες εχεις βρει ..οτι προσπαθεις να καταλαβεις τις διαφορες και τις βεγκα με καποια αλλη οτι θα ειναι στα ιδια επιπεδα δηλαδη ...που δεν ειναι ετσι ..υπαρχει ριβιους ευκολα το βρισκεις οπου εκαναν και φλας το μπαιος ..και οβερκλοκ ..για να πιασουν επιδοσεις 2070 ..και βγηκε ενα συστηματα που ηθελε 650 βαττ...εναντι 320 τις 2070 ..και την επιασε σε 2 τιτλους μονο τωρα με 1660τι η διαφορα ειναι πανω απο 2πλασια σε καθε περιπτωση κανε οσο αντερβολτ θελεις θα ειναι διπλασια τουλαχιστον ..αυτη η διαφορα .οχι φαινεται αλλα τσουζει κιολας στην δεη ...αυτο γιατι μου ειχανε πει κιολας αλλου αγοραζεις καρτα επιπεδου 2070 στα 280 ευρω ...μετα ..καρτα παει προς 3 ετων ...ξερεις τι επιδοσεις θα εχει το 2020 το 2021 σε τιτλους που θα βγουν τοτε?..ασε τα pubg του 2017 και αλλα του 2018 της πριμε εποχης της καρτας ...δεν περνουμε κατι για σημερα και μονο σε αυατ αλιμονο αν δεν ειχε επιδοσεις θα ηταν για τα σκουπιδια ..δες λιγο και το μελλον ...σε 2 χρονια παλι καρτα θα ψαχνει οποιος την παρει δεν υπαρχειπεριπτωση να ειναι καλυτερη ..ουτε φυσικα απο τις ναβι που ερχονται και δεν ειδαμε και θα παιζουν σε αυτα τα λεφτα ...και τελος για τις τιμες ..ποσο περιμενει να πεσουν οι nvdia ? καρτες 2 μηνων της κατηγοριας ..ανευ ανταγωνισμου και μαλλον μεχρι τα χριστουγεννα ετσι ..πολλα τα 270-280 για 1660τι θυματα ο κοσμος ..και αυτος ποσα περιμενει να φτασει την στιγμη που 2 χρονια τωρα σε αυτα τα λεφτα ηταν η κατηγορια ..1060 6αρα κατω απο 260 δεν επαιρνες 2 χρονια τωρα ...100 ευρω περιμενει να την δει ? 2 μηνων καρτα ? ποσο ? 250 ? αα το προβλημα του ειναι ενα 20αρικο ..η κανονικη τιμη της καρτας ειανι 240-250 ..ποιο κατω τα επομενα 2 χρονια δεν ...δεν θελει να τα δωσει γιατι δεν περνει 570-580 με ενα 150ρικακι ..να κανει την δουλεια του ?....απλα λενε για λενε οτι τους κατεβει μπας ...η βεγκα ειναι 2+ετων ..και αυτο εχει την σημασια του ...μη το ξεχνατε ..εδω θα ειμαστε ...να δουμε και τιτλους του 2019 που θα βγουν τον οκτωβριο-νοεμβριο ..να δουμε και εκει τις επιδοσεις ...και αν ειναι καλυτερες ....και τελος πολυ κακη επιλογη για οσους παιζουν ασσασιν ...αρκετα χειροτερη απο 1660τι ...ζορικο παιχνιδι
JoannisV Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ollandos1980 είπε δεν εχω καμια ενσταση σε οτι εχεις πει ..εκτος απο το οτι ..με την εμπειρια που εχεις απο την 470 και 1070 ...και οτι διαφορες εχεις βρει ..οτι προσπαθεις να καταλαβεις τις διαφορες και τις βεγκα με καποια αλλη οτι θα ειναι στα ιδια επιπεδα δηλαδη ...που δεν ειναι ετσι ..υπαρχει ριβιους ευκολα το βρισκεις οπου εκαναν και φλας το μπαιος ..και οβερκλοκ ..για να πιασουν επιδοσεις 2070 ..και βγηκε ενα συστηματα που ηθελε 650 βαττ...εναντι 320 τις 2070 ..και την επιασε σε 2 τιτλους μονο τωρα με 1660τι η διαφορα ειναι πανω απο 2πλασια σε καθε περιπτωση κανε οσο αντερβολτ θελεις θα ειναι διπλασια τουλαχιστον ..αυτη η διαφορα .οχι φαινεται αλλα τσουζει κιολας στην δεη ...αυτο γιατι μου ειχανε πει κιολας αλλου αγοραζεις καρτα επιπεδου 2070 στα 280 ευρω ...μετα ..καρτα παει προς 3 ετων ...ξερεις τι επιδοσεις θα εχει το 2020 το 2021 σε τιτλους που θα βγουν τοτε?..ασε τα pubg του 2017 και αλλα του 2018 της πριμε εποχης της καρτας ...δεν περνουμε κατι για σημερα και μονο σε αυατ αλιμονο αν δεν ειχε επιδοσεις θα ηταν για τα σκουπιδια ..δες λιγο και το μελλον ...σε 2 χρονια παλι καρτα θα ψαχνει οποιος την παρει δεν υπαρχειπεριπτωση να ειναι καλυτερη ..ουτε φυσικα απο τις ναβι που ερχονται και δεν ειδαμε και θα παιζουν σε αυτα τα λεφτα ...και τελος για τις τιμες ..ποσο περιμενει να πεσουν οι nvdia ? καρτες 2 μηνων της κατηγοριας ..ανευ ανταγωνισμου και μαλλον μεχρι τα χριστουγεννα ετσι ..πολλα τα 270-280 για 1660τι θυματα ο κοσμος ..και αυτος ποσα περιμενει να φτασει την στιγμη που 2 χρονια τωρα σε αυτα τα λεφτα ηταν η κατηγορια ..1060 6αρα κατω απο 260 δεν επαιρνες 2 χρονια τωρα ...100 ευρω περιμενει να την δει ? 2 μηνων καρτα ? ποσο ? 250 ? αα το προβλημα του ειναι ενα 20αρικο ..η κανονικη τιμη της καρτας ειανι 240-250 ..ποιο κατω τα επομενα 2 χρονια δεν ...δεν θελει να τα δωσει γιατι δεν περνει 570-580 με ενα 150ρικακι ..να κανει την δουλεια του ?....απλα λενε για λενε οτι τους κατεβει μπας ...η βεγκα ειναι 2+ετων ..και αυτο εχει την σημασια του ...μη το ξεχνατε ..εδω θα ειμαστε ...να δουμε και τιτλους του 2019 που θα βγουν τον οκτωβριο-νοεμβριο ..να δουμε και εκει τις επιδοσεις ...και αν ειναι καλυτερες ....και τελος πολυ κακη επιλογη για οσους παιζουν ασσασιν ...αρκετα χειροτερη απο 1660τι ...ζορικο παιχνιδι Man σε έχω χάσει πραγματικά. Άλλα γράφω εγώ, άλλα φαίνεται πως διαβάζεις εσύ. Σου σύγκρινα την 470 με την 1070 από πλευρά COIL WHINE και θερμοκρασιών μιας και οι 2 είχαν ίδια κατανάλωση (που αυτό λες πως σε νοιάζει κυρίως) και από εκεί και πέρα σου παραθέτω στοιχεία που αφορούν την Vega56 όχι από δική μου εμπειρία, αλλά από το site του κατασκευαστή (όσον αφορά την κατανάλωση) και αποτελέσματα reviews και benchmarks. Μια Vega56 stock είναι στα 260-280W και αυτό είναι γεγονός. Κύριος ανταγωνιστής της σε επιδόσεις είναι η 2060 (και όχι η 1660ti), με κατανάλωση 160W και τιμή +50-60€. Η 56 καταναλώνει λοιπόν, στην χειρότερη, 2σεντς παρπάνω από την 2060 ανά ΩΡΑ. Αυτό σημαίνει 15€ τον χρόνο αν παίζεις 15 ώρες κάθε εβδομάδα βαριά παιχνίδια. Αν της κάνεις undervolt και μειώσεις κατανάλωση κατά 50W (που είναι σχετικά εύκολο) η διαφορά πέφτει κάτω από 10€, δηλαδή ούτε 1€ παραπάνω τον μήνα με ίδιες ακριβώς επιδόσεις. Αν σε "τσούζει" αυτό το 1 ευρώ, διάλεξε την 2060, την 1660ti ή όποια εσύ θεωρείς καλύτερη. Τα δεδομένα όμως είναι αυτά. Για overvolt, 650W και 2070 δεν μίλησα ποτέ. Και ξαναλέω απλά για να υπάρχει. Δεν υποστηρίζω κάποια από τις 2 εταιρείες, αγοράζω όποιο προϊόν συμφέρει περισσότερο την τσέπη μου. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2019 από JoannisV
ollandos1980 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, JoannisV είπε Man σε έχω χάσει πραγματικά. Άλλα γράφω εγώ, άλλα φαίνεται πως διαβάζεις εσύ. Σου σύγκρινα την 470 με την 1070 από πλευρά COIL WHINE και θερμοκρασιών μιας και οι 2 είχαν ίδια κατανάλωση (που αυτό λες πως σε νοιάζει κυρίως) και από εκεί και πέρα σου παραθέτω στοιχεία που αφορούν την Vega56 όχι από δική μου εμπειρία, αλλά από το site του κατασκευαστή (όσον αφορά την κατανάλωση) και αποτελέσματα reviews και benchmarks. Μια Vega56 stock είναι στα 260-280W και αυτό είναι γεγονός. Κύριος ανταγωνιστής της σε επιδόσεις είναι η 2060 (και όχι η 1660ti), με κατανάλωση 160W και τιμή +50-60€. Η 56 καταναλώνει λοιπόν, στην χειρότερη, 2σεντς παρπάνω από την 2060 ανά ΩΡΑ. Αυτό σημαίνει 15€ τον χρόνο αν παίζεις 15 ώρες κάθε εβδομάδα βαριά παιχνίδια. Αν της κάνεις undervolt και μειώσεις κατανάλωση κατά 50W (που είναι σχετικά εύκολο) η διαφορά πέφτει κάτω από 10€, δηλαδή ούτε 1€ παραπάνω τον μήνα με ίδιες ακριβώς επιδόσεις. Αν σε "τσούζει" αυτό το 1 ευρώ, διάλεξε την 2060, την 1660ti ή όποια εσύ θεωρείς καλύτερη. Τα δεδομένα όμως είναι αυτά. Για overvolt, 650W και 2070 δεν μίλησα ποτέ. Και ξαναλέω απλά για να υπάρχει. Δεν υποστηρίζω κάποια από τις 2 εταιρείες, αγοράζω όποιο προϊόν συμφέρει περισσότερο την τσέπη μου. βρε ωραια τα λες ..αλλα την 2060 ποιος την εβαλε στην κουβεντα ?...η διαφορα που λες οκ αλλα με την 1660τι ειναι ακομα ποιο μεγαλη ...μετα επιδοσεις ..ασε τα παιχνιδια του 2017 ..δεν με νοιαζουν 10 fps παραπανω στο pubg ποιο μεγαλο κερδος ειναι τα 20 ευρω το χρονο που λες ..τα 10 fps χρειαζομαι ..και παμε και στα μελλοντικα παιχνιδια που σου ξαναλεω η 1660τι θα ειναι καλυτεροι σε επιδοσεις ..με απλα λογια ..ν βεγκα απο σημερα που μιλαμε για προς το μελλον θα παλιωσει ποιο γρηγορα ..αυτο δεν καταλαβεβετε με τιποτα ..στα ιδια λεφτα περνω καλυτερη καταναλωση και καλυτερες επιδοσεις ..στο μελλον ..οχι σε παιχνιδια του 2017 ..δεν με νοιαζει το τωρα ...για αυτο ειπα οτι σαν επιλογη ειχα την 570 ...πως να στο πω ..σε παιχνιδια που θαβγουν σε 2 χρονια η 1660τι δεν θα σου δινει τα 100+ και ευκολα fps που δινει στα σημερινα .,.θα σου δινει ομως τα 60-70 που χρειαζεσαι ...η βεγκα δεν θα δινει θα ειναι ποιο κατω ...και θα ψαχνεις παλι για καρτα γιατι θα ειναι σε unplayble ευρος ... για αυτο στο υπογραφω 100% ειμαι βεβαιος ...να μη σου πω οτι θα το δουμε και απο φετος οκτωβρη -νοεμβρη ..που βγαινουν νεοι τιτλοι ...εδω θα ειμαστε ....οταν μια καρτα ειναι 3 ετων ..τελος η κουβεντα ας ειναι και flagship ...κοιταται μονο το σημερα και καθολου αυριο ...εγω ειμαι βεβαιος ..απο φετος κιολας ..στα περισσοτερα του 2019 ...η 1660τι θα βγαζει ποιο πολλα fps απο την 56 ....γιατι να δωσω ..τα ιδια λεφτα για μια καρτα που σημερα ειναι καλυτερη αλλα την διαφορα δεν την χρειαζομαι ..και η ιδια καρτα αυριο θα ειναι χειροτερη ?..και πως ειναι ποιο vfm ??>..ηδη υπαρχουν παιχνδια που ειναι καλυτερη η 166τι ..και αρκετα ειναι μια η αλλη ..2-3 φπς διαφορα ειναι αναξια λογου ....πως ειναι καλυτερη επιλογη καρτα στα ιδια λεφτα ...ποιο ενεργοβορα και με μικροτερο μελλον?...επειδη βγαζει σημερα 10 φπς παραπανω σε εφαρμογες του 2017 και 2018?.,..στο 2020 φτανουμε...τι να το κανω αυτο ? το μελλον κοιταω οχι το παρελθον ....δεν εχω ακουσει καμια αποψη για μελλον της καρτας ποσο την βλεπει καποιος να βασταει ?...για την 2060 που λες ειπα ποιο πανω ειναι απαραδεκτη και για αυτο βγαινει καινουργια ...rtx απλα μαρκετιγκ ..να λεμε οτι εχει κατι που δεν εχουν αλλες αλλα ειναι αχρηστο για την ωρα ...στις επομενες γενιες το συζηταμε ...και τελος καμια διαθεση δεν εχω και εγω να υποστηριξω καμια εταιρια..δεν εχω λογο ..και εγω την τσεπη μου υποστηριζω ... οριστε και ενα τεστακι ...να δειτε οτι σε ΟΛΑ τα δημοφιλη παιχνιδα ασσασιν-απεξ-παπτζι-φορνιτε....και αλλα ...εχει ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ επιδοσεις η 1660τι .....μπλα μπλα μπλα ..παντε παρτε μεγαλο τσιπ οσοι θελετε να νομιζεται οτι κατι κανεται......
JoannisV Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ollandos1980 είπε βρε ωραια τα λες ..αλλα την 2060 ποιος την εβαλε στην κουβεντα ?...η διαφορα που λες οκ αλλα με την 1660τι ειναι ακομα ποιο μεγαλη ...μετα επιδοσεις ..ασε τα παιχνιδια του 2017 ..δεν με νοιαζουν 10 fps παραπανω στο pubg ποιο μεγαλο κερδος ειναι τα 20 ευρω το χρονο που λες ..τα 10 fps χρειαζομαι ..και παμε και στα μελλοντικα παιχνιδια που σου ξαναλεω η 1660τι θα ειναι καλυτεροι σε επιδοσεις ..με απλα λογια ..ν βεγκα απο σημερα που μιλαμε για προς το μελλον θα παλιωσει ποιο γρηγορα ..αυτο δεν καταλαβεβετε με τιποτα ..στα ιδια λεφτα περνω καλυτερη καταναλωση και καλυτερες επιδοσεις ..στο μελλον ..οχι σε παιχνιδια του 2017 ..δεν με νοιαζει το τωρα ...για αυτο ειπα οτι σαν επιλογη ειχα την 570 ...πως να στο πω ..σε παιχνιδια που θαβγουν σε 2 χρονια η 1660τι δεν θα σου δινει τα 100+ και ευκολα fps που δινει στα σημερινα .,.θα σου δινει ομως τα 60-70 που χρειαζεσαι ...η βεγκα δεν θα δινει θα ειναι ποιο κατω ...και θα ψαχνεις παλι για καρτα γιατι θα ειναι σε unplayble ευρος ... για αυτο στο υπογραφω 100% ειμαι βεβαιος ...να μη σου πω οτι θα το δουμε και απο φετος οκτωβρη -νοεμβρη ..που βγαινουν νεοι τιτλοι ...εδω θα ειμαστε ....οταν μια καρτα ειναι 3 ετων ..τελος η κουβεντα ας ειναι και flagship ...κοιταται μονο το σημερα και καθολου αυριο ...εγω ειμαι βεβαιος ..απο φετος κιολας ..στα περισσοτερα του 2019 ...η 1660τι θα βγαζει ποιο πολλα fps απο την 56 ....γιατι να δωσω ..τα ιδια λεφτα για μια καρτα που σημερα ειναι καλυτερη αλλα την διαφορα δεν την χρειαζομαι ..και η ιδια καρτα αυριο θα ειναι χειροτερη ?..και πως ειναι ποιο vfm ??>..ηδη υπαρχουν παιχνδια που ειναι καλυτερη η 166τι ..και αρκετα ειναι μια η αλλη ..2-3 φπς διαφορα ειναι αναξια λογου ....πως ειναι καλυτερη επιλογη καρτα στα ιδια λεφτα ...ποιο ενεργοβορα και με μικροτερο μελλον?...επειδη βγαζει σημερα 10 φπς παραπανω σε εφαρμογες του 2017 και 2018?.,..στο 2020 φτανουμε...τι να το κανω αυτο ? το μελλον κοιταω οχι το παρελθον ....δεν εχω ακουσει καμια αποψη για μελλον της καρτας ποσο την βλεπει καποιος να βασταει ?...για την 2060 που λες ειπα ποιο πανω ειναι απαραδεκτη και για αυτο βγαινει καινουργια ...rtx απλα μαρκετιγκ ..να λεμε οτι εχει κατι που δεν εχουν αλλες αλλα ειναι αχρηστο για την ωρα ...στις επομενες γενιες το συζηταμε ...και τελος καμια διαθεση δεν εχω και εγω να υποστηριξω καμια εταιρια..δεν εχω λογο ..και εγω την τσεπη μου υποστηριζω ... Την 2060 την αναφέρω γιατί είναι πιο κοντά σε επιδόσεις με την Vega56 OC. Αλλά ας μιλήσω και για την 1660ti που λες: Η 1660ti είναι στα 116-120W max. Η Vega56 stock έτσι καίει το πολύ 3cents παραπάνω ανά ώρα και έχει ~10% καλύτερες επιδόσεις στα περισσότερα παιχνίδια σήμερα. Με UV και OC η διαφορά στην κατανάλωση πέφτει στα ~2cents και βελτιώνονται επιπλέον οι επιδόσεις της. (δηλαδή εγώ που παίζω το πολύ 12 ώρες την εβδομάδα θα πλήρωνα 1€ παραπάνω τον μήνα για 10%+ καλύτερες επιδόσεις). Επίσης αν δεν σε νοιάζουν τα παιχνίδια σήμερα, ποιος ο λόγος να πάρεις GPU σήμερα; Αν θες να είσαι κομπλέ με τις αποδόσεις στο μέλλον, απλά περιμένεις και παίρνεις τότε GPU για να είσαι 100% σίγουρος. Πραγματικά όμως, δεν ξέρω πως είσαι τόσο βέβαιος ότι η 56 σε 2-3 μήνες (βάσει αυτών που λες) θα είναι για άλλαγμα. Θα προλάβει δηλαδή η 1660ti να κλείσει 10% διαφορά επιδόσεων; Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως η AMD τελευταία (λόγω και των CPU της) έχει αρχίσει να sponsorάρει όλο και περισσότερους τίτλους οι οποίο βγαίνουν πολύ καλά Optimised και για της 2 εταιρείες (δες Division 2, Strange brigade κ.α) και εκεί φαίνεται ακόμα περισσότερο η διαφορά των 2 GPU. Ακόμα, μέχρι τώρα έχει δείξει μεγάλη προσοχή στο support παλαιότερων hardware της (δες πχ. την 290X σήμερα, 5-6 χρόνια μετά το release πόσο καλά βαστάει σε 1080p). Αυτά τα δεδομένα, συν τα 2Gb έξτρα Vram θα μου έδιναν μεγαλύτερη σιγουριά για την αγορά της 56 αντί της 1660ti Παρόλα αυτα, αν χρειαζόμουν αυτή την στιγμή κάρτα θα διάλεγα την 1660ti αν: Ήμουν 100% σίγουρος πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε 1440p κάποια στιγμή μέχρι να ξανα-αλλάξω GPU, Έβρισκα κάποια καλή υλοποίηση ~50€ φθηνότερα από την Pulse: Στο εύρος 220-300€ ξεκάθαρα V56 (πόσο μάλλον αν δίνει και κανένα game δώρο που γίνεται πολύ συχνά). Σε παραπάνω τιμές θα σκεφτόμουν για καμία καλή μεταχειρισμένη 1080-1080ti ή την V64, αλλά γενικά δύσκολα θα έδινα παραπάνω από 280€ για GPU όταν πλέον δεν προλαβαίνω να παίξω πάνω από 1 ώρα την ημέρα λόγω δουλειάς. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2019 από JoannisV
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα