tobindax Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καταρχάς προσέξτε πως ότι συνέβη ήταν αδύνατο να το αποφύγω με τυπική ενημέρωση. Θα το πάθαινε ακόμα και έμπειρος προγραμματιστής υπολογιστών: α) 4 η ώρα το πρωί ήρθαν 2 περίεργα μηνύματα διαφήμισης (είχα να χρησιμοποιήσω το κινητό (μέσω SIM) για 48 ώρες)), εντελώς random ήταν. β) πριν λίγο στέλνει η τηλεφωνική SMS: "έχετε γραφτεί σε υπηρεσία που χρεώνει, στείλτε STOP στον 5ψήφιο εκείνον αριθμό αν θέλετε". γ) Ανοίγω την εφαρμογή της κινητής, έχουν φάει 6 ευρώ. Μπαρούτι εγώ εν τω μεταξύ. Δε θα περάσει έτσι. δ) Παίρνω τηλέφωνο την τηλεφωνική: "Ναι, δεν απαιτείται επιβεβαίωση. Απλά ήξεραν το κινητό σας". ε) "Θα επιστραφούν τα χρήματα" ("Αλλά μην το ξανακάνετε γιατί μόνο 1 φορά γίνεται"!) Και ερωτώ: 1) Από που και ως που μπορεί κάποιος να με χρεώνει μόνο γνωρίζοντας τον αριθμό; 2) Αν ήμουν καμιά γιαγιά και το έβλεπα μετά από 24 μήνες με τεράστια χρέωση; 3) Που ξέρω εγώ ότι ακόμα και με τη φραγή δε θα ξαναγίνει στο μέλλον; 4) Είναι καν νόμιμο να επιτρέπεται αυτό; Πρέπει να είναι; 5) Που ξέρω ότι η τηλεφωνική δεν το έκανε η ίδια; 6) Πολλά τηλέφωνα είναι δημόσια πληροφορία 7) Γιατί η τηλεφωνική είπε "στείλε STOP"; tl;dr: Χρεώνουν μέσω διαφημιστικών SMS χωρίς καν να ζητήσουν επιβεβαίωση, απλά γνωρίζοντας τον αριθμό σου. Ούτε καν απαντάς ποτέ, απλά έρχεται εισερχόμενο + χρέωση. Πηγή που ο κόσμος περιγράφει την απάτη από παρόμοιο 5ψήφιο αριθμό: https://www.white-pages.gr/arithmos/302103009942 Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από tobindax 2
fotisdra Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Τι εννοείς περίεργα μηνύματα για βαλτα εδώ αν μπορείς
tobindax Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 18/6/2019 στις 2:01 ΜΜ, fotisdra είπε Τι εννοείς περίεργα μηνύματα για βαλτα εδώ αν μπορείς Κάτι παπαριές του στυλ "Καλωσήρθες στη Shoserve". Πάτα το URL στο τέλος του αρχικού μηνύματος, περιγράφουν άπειροι άλλοι και τα μηνύματα με λεπτομέρεια. ΥΓ. Αν την κάνεις google βγαίνει μια απατο-σελίδα με "βάλτε αριθμό για διαγωνισμό". Τονίζω ότι ποτέ δεν το έκανα ούτε κατά υποψία. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από tobindax
mphxths Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Μερικες απο αυτες τις υπηρεσιες ανηκουν στις ιδιες τις εταιριες κινητης τηλεφωνιας.Ακολουθει αληθινη ιστορια : Φιλος μου , ανοιγει το κινητο και βλεπει παρομοιο μηνυμα με του TS και φυσικα καποια ευρω να λειπουν απο το υπολοιπο.Η πλακα ειναι οτι αυτη η "υπηρεσια" , αυτο το sms ανηκε στην vodafone !!Διοτι στο τελος του μηνυματος ειχε τηλεφωνο κεντρικου τηλεφωνικου κεντρου της vodafone!! Παει λοιπον ο φιλος μου σε καταστημα vodafone και κανει μανουρα..του ειπαν λιγο πολυ ο,τι ειπαν και στον TS και οταν τους ελεγε "δικια σας ειναι η υπηρεσια?" αυτοι το αρνουνταν κατηγορηματικα. Στο τελος λοιπον του λενε "αμα θελετε μας λετε να σας ξεγραψουμε εμεις απο την υπηρεσια αυτη" και γυρναει και τους κανει "πως να με ξεγραψετε αφου δεν ειναι δικη σας !!".Ε καπου εκει αρχισανε τα μα και μου και τα αρχιδιλικια ... Μας βλεπω να γυρναμε σε τηλεκαρτες και σε skype/viber ...ετσι και μαθουν το νουμερο σου , απο τυχη την γλυτωνεις Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από mphxths 2
Lakou Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Ανοίξατε ένα θέμα το οποίο είναι πολύ παλιό, οι εταιρείες δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη και δεν μας προστατεύουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Δυστυχώς υπάρχουν αυτές οι εταιρείες που νας στέλνουν τέτοια μνμ και μόλις ανοιχτούν αποδέχεστε την συνδρομή χρέωση Τσακ μπαμ κανα 5€. Λύση καμία εκτός από φραγή σε 5ψηφια. Να διευκρινήσω ότι γίνεται και σε κάρτες και σε συμβολαια
stelios18120 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Είναι κολπάκια των εταιριών να τσιμπάνε μερικές χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα από ανυποψίαστους συμπολίτες μας Γνωστό κολπάκι πια. Αφού παίρνεις για παράπονα και λες για 5ψηφιο και χρέωση και σου λένε επιτόπου στα επιστρέφουμε τα € που σου έφαγαν και σου κάνουμε φραγή (σαν να λένε, κριμα ρε γαμωτο το πήρες χαμπάρι, δεν πειράζει είναι και άλλα άτομα που δεν θα το δουν η δεν θα ξέρουν τι να κάνουν) €€€ φεύγουν κάθε μήνα με αυτό το κόλπο των εταιριών!! Μάλλον καλύπτουν χασουρες τους.... Τουλαχιστον 3 γνωστοί μου χωρίς να χρησιμοποιούν ίντερνετ στο κινητό, χωρίς να κάνουν βλακιες με το κινητο, χρεωθηκαν από 5 και 10 ευρώ για συνδρομητικες υπηρεσίες που "και καλα" γράφτηκαν μόνοι τους όπως τους είπαν..... Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από stelios18120 3
G30RGE Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Το σχολίασα και σε ένα άλλο θέμα σήμερα ότι και σε εμένα έγινε κάτι παρόμοιο την Κυριακή. Έχω vodafone cu και είχα υπόλοιπο στον λογαριασμό μου 2,4€. Μου έρχονται 3 μηνύματα τα οποία διέγραψα απ'ευθείας χωρίς να τα ανοίξω καν. Συγκράτησα μόνο το ένα νούμερο και αυτό γιατί έμοιαζε πολύ με το νούμερο του CU για τους κωδικούς 1+1 που είχε τύχει να χρησιμοποιήσω Κυριακή ξημερώματα. 54646 ο αριθμός του CU και 54464 του μηνύματος που με χρεώσε. Καπάκι από τα μηνύματα αυτά σκάει και μήνυμα από Vodafone που αναφέρει ότι "ΣAΣ ENHMEPΩNOYME OTI ME BAΣH TIΣ XPEΩΣEIΣ TOY ΛOΓAPIAΣMOY ΣAΣ,ENΔEXETAI NA EXETE EΓΓPAΦEI ΣE XPEΩΣIMH YΠHPEΣIA SMS MEΣΩ TPITΩN ETAIPIΩN. EAN ΔEN EΠIΘYMEITE NA THN ΔIATHPHΣETE,ΣTEIΛTE STOP ΣTOYΣ ΠENTAΨHΦIOYΣ APIΘMOYΣ AΠO TOYΣ OΠOIOYΣ ΛAMBANETE TA SMS. ΓIA ΠΛHPOΦOPIEΣ http://bit.ly/1emgaPa" Ωραία λέω την φάγαμε την χρέωση. Τσεκάρω την εφαρμογή και βλέπω υπόλοιπο 0,12€. Ευτυχώς δηλαδή που δεν είχα και παραπάνω. Επικοινωνώ μεσώ chat με το CU. Τους αναφέρω ότι μου στείλατε το παραπάνω μήνυμα και ότι είδα ότι έγινε χρέωση 2,28€ από 3 μηνύματα που έλαβα και τα οποία διέγραψα χωρίς να τα ανοίξω και σας παρακαλώ να μου επιστρέψετε στον λογαριασμό μου το ποσό αυτό. Η απάντηση τους η κλασσική ότι αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι φραγή στα 5ψήφια και να επικοινωνήσετε με την εταιρία που μου έστειλε τα μηνύματα για να μου επιστρέψουν τα χρήματα. Τους απαντάω ότι δεν είναι δικιά μου δουλειά να τα ζητήσω και ότι εσείς είσαστε που συνεργάζεστε μαζί τους. Εσείς μου τραβήξατε τα χρήματα από τον λογαριασμό μου και τους τα δώσατε. Η απάντηση τους ήτανε ότι δεν μπορούνε να κάνουν κάτι άλλο πέρα από φραγή στα 5ψήφια. Και όταν τους έγραψα, δηλαδή αν είχα καρτοσυμβόλαιο ή συμβόλαιο θα έτρωγα στο κεφάλι ένα 100€ για πλάκα αλλά θα με κυνηγάγατε να το πληρώσω, η απάντηση ήτανε ότι "αυτό συνήθως συμβαίνει σε καρτοκινητά"!!! Τελικά έγινε φραγή στα 5ψήφια και ζήτησα και αναλυτικό λογαριασμό για να βρω από ποιους έφαγα τις χρεώσεις. Το επόμενο βήμα θα είναι καταγγελία, όχι τόσο για τα 2€ αλλά για την κοροϊδία. Καπάκι θα κοίταζα να αλλάξω και πάροχο αλλά δυστυχώς στην περιοχή μου η cosmote δεν έχει τόσο δυνατό σήμα. Να τονίσω ότι δεν γράφτηκα πουθενά το τελευταίο διάστημα ώστε να κάνω χρήση του κινητού μου και το μόνο που έκανα και δεν ξέρω αν ήτανε συμπτωματικό, ότι έστειλα μήνυμα για προσφορά 1+1 στην CU. 1
nikosp90 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Για να μην σου στέλνουνε τετοια μυνήματα παιρνεις τηλ την εξυπηρέτηση πελατών του παρόχου σου και τους λες να σου βάλουνε φραγη σε 5ψηφιους αριθμούς. Μονο αυτο και δεν σε ξαναενοχλει κανεις.
NovaLacertae Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Στις 18/6/2019 στις 5:05 ΜΜ, G30RGE είπε ....... Και όταν τους έγραψα, δηλαδή αν είχα καρτοσυμβόλαιο ή συμβόλαιο θα έτρωγα στο κεφάλι ένα 100€ για πλάκα αλλά θα με κυνηγάγατε να το πληρώσω, η απάντηση ήτανε ότι "αυτό συνήθως συμβαίνει σε καρτοκινητά"!!! ........ Και εδώ ψέματα λένε! Σε έναν φίλο με συμβόλαιο τον χρέωσαν πριν λίγες μέρες και την γυναίκα του (επίσης με συμβόλαιο) την είχαν χρεώσει πριν μερικούς μήνες... 1
samsunglife Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Τα ίδια και σε μένα! Σε συμβόλαιο voda δικό μου και της γυναίκας μου μας φάγανε 5-6€ στον καθένα. Στη δική μου περίπτωση δυστυχώς δεν ασχολήθηκα. Όταν έγινε το ίδιο όμως στη γυναίκα μου, τους πήρα τηλέφωνο και μου κάνανε φραγή σε 5ψηφια και επιστροφή χρημάτων! 1
Stamtsi Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Εμπειρικά μιλώντας διότι εργάζομαι σε κατάστημα,θα ήθελα να προσθέσω πως στις περισσότερες περιπτώσεις τον αριθμό τον δήλωσε συγγενικό πρόσωπο σε αυτές τις υπηρεσίες. Για παράδειγμα βλέπει το παιδί στο ίντερνετ πως μπορεί να κερδίσει ένα Iphone δωρεάν μόνο συμπληρώνοντας τον αριθμό τηλεφώνου.Και έτσι πηγαίνει και δηλώνει τον αριθμό των γονιών του ή κάποιων συγγενικών προσώπων χωρίς αυτοί να γνωρίζουν κάτι.. Το ανέφερα χωρίς βέβαια να θέλω να δικαιολογήσω τις εταιρίες.Όλοι γνωρίζουμε που ζούμε.
exitpc Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Στις 20/6/2019 στις 11:02 ΠΜ, Stamtsi είπε Εμπειρικά μιλώντας διότι εργάζομαι σε κατάστημα,θα ήθελα να προσθέσω πως στις περισσότερες περιπτώσεις τον αριθμό τον δήλωσε συγγενικό πρόσωπο σε αυτές τις υπηρεσίες. Για παράδειγμα βλέπει το παιδί στο ίντερνετ πως μπορεί να κερδίσει ένα Iphone δωρεάν μόνο συμπληρώνοντας τον αριθμό τηλεφώνου.Και έτσι πηγαίνει και δηλώνει τον αριθμό των γονιών του ή κάποιων συγγενικών προσώπων χωρίς αυτοί να γνωρίζουν κάτι.. Το ανέφερα χωρίς βέβαια να θέλω να δικαιολογήσω τις εταιρίες.Όλοι γνωρίζουμε που ζούμε. Δεν ειναι αναγκη να ειναι συγγενικο προσωπο...Ολοι εχουμε καποιον που θελουμε να τιμωρησουμε για οποιοδηποτε λογο.Βαζουμε τον αριθμο του σε οτι υπηρεσια υπαρχει και αντε γεια...αστον να ψαχνετε...Ιδεες δινω τωρα ε?
Rumpelstiltskin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 χρεωνεσαι αν ανοιξεις το μήνυμα ή ο,τι και να κανεις;
bjj-p Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Υπαρχει ενα παραδοξο. Αν κανεις φραγη οπως προτεινουν, δεν χρεωνεσαι... δηλ παρ οτι μπορει να εισαι «εγγεγραμμενος» σε αυτη την υπηρεσια, τα μηνυματα που στελνουν δεν φτανουν σε εσενα και δεν χρεωνεσαι. αυτο σημαινει οτι δεν χρεωνεται η υπηρεσια αλλα τα εισερχομενα μηνυνατα. Δηλ απο ποτε εισερχομενο μηνυμα χρεωνεται; 1
G30RGE Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Στις 22/6/2019 στις 7:20 ΜΜ, Rumpelstiltskin είπε χρεωνεσαι αν ανοιξεις το μήνυμα ή ο,τι και να κανεις; Εγώ τις χρεώσεις τις έφαγα ενώ έκανα με την μία διαγραφή χωρίς καν να τα ανοίξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα