kostaskiou Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημερα σε ολους, αρχικα να σας πω οτι ειμαι αρχαριος σε αυτο το προγραμμα και συνηθως βλεπω βιντεο για να μαθω περισσοτερα.. Εχω κολλησει καπου με την συμμετρια του κυλινδρου δεν ξερω τι παιζει, δεν ειναι συμμετρικο με την αντανακλαση απο την αλλη μερια δειτε και μονοι σας. Οταν βαζω τον κυλινδρο στον φακελο κατω απο την συμμετρια μου βγαζει ακριβως αυτο και επισης αμα απενεργοποιησω το subdivision surface θα το βγαλει κανονικο.. Ευχαριστω για την βοηθεια! Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από kostaskiou
demessakis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Για να δουλέψει σωστά η συμμετρία, θα πρέπει τα points που έχουν το θέμα να είναι στο ίδιο άξονα με την συμμετρία. Στο παράδειγμά σου, αν δεν κάνω λάθος, η συμμετρία είναι στους άξονες XY, οπότε θα πρέπει ο άξονας Ζ των σημείων των άκρων του κυλίνδρου καθώς και ο άξονας Ζ της συμμετρίας να είναι ακριβώς ίδιος. Μπορείς να το ελέγξεις επιλέγοντας τις συντεταγμένες κόσμου κάτω από το timeline, αφού απενεργοποιήσεις το subdivision surface. Εφόσον είσαι σε αρχικό επίπεδο, μια μικρή βοήθεια για αυτό το θέμα είναι αν δουλεύεις πολύ με συμμετρία, άφηνε το αρχικό σχέδιο στο σημείο 0,0,0 και αργότερα μετακινείς την συμμετρία.
kostaskiou Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Οντως δουλεψε σε ευχαριστω Η συμμετρια ειναι το subdivision surface και δεν μετακινειται σωστα? Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2019 από kostaskiou
demessakis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Το subdivision surface, "σπάει" την γεωμετρία, για πιο smooth καταστάσεις. Αν ο κύλινδρος έχει καλή γεωμετρία (rotation segments) δεν χρειάζεται επιπλέον γεωμετρία. Οτιδήποτε φτιάχνεις, μπορείς να το μετακινήσεις όπου σε βολεύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα