FilipposMD Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 6 ώρες πριν, gthe είπε Για uk γενικά είπαν όλοι, και άπαντες εξαίρεσαν το Λονδίνο. 10κ το χρόνο για σπίτι μόνο εννοείς, δλδ 830λίρες το μήνα ενοίκιο? Εγώ στο Βορρά μένω, κυριολεκτικά όμως ... στο winterfell αν ξέρεις που τα γυρίσανε (Belfast, βόρειο Ιρλανδία, μέρος του UK) . 650 λίρες διαμέρισμα 90τμ 12 χρονών με ιδιωτικό παρκινγκ, ξεκάθαρα 500άρι σε επαρχιακή πόλη για το αντίστοιχο (π.χ. Πάτρα, Γιάννενα, Βόλος κτλ). Και θέρμανση 50λίρες και σκάμε (300 θα θέλαμε Ελλάδα για πετρέλαιο, εύκολα). Νοτιότερα παραδείγματα, π.χ Southampton φίλος έμενε σε μικρότερο με 750 όντως αλλά μόνος. Κανείς δεν είπε ότι είναι φτηνά, όλοι είπαν ότι Ελλάδα παραέγινε το κακό ... Καστορία με βασικό μισθό δεν νομίζω ότι επιβιώνει από το κρύο άνθρωπος Αναφέρθηκε αυτό το ποσό για μονοκατοικία με γκαράζ και κήπο, που μου φαίνεται ακραία χαμηλό. Η αλήθεια είναι ότι έχω μείνει μόνο Λονδίνο και Οξφόρδη. Δεν έψαξα ποτέ προς βόρεια, οπότε δέχομαι αυτό που λες. Κλείνω το off topic.
merkon Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 21 λεπτά πριν, FilipposMD είπε Αναφέρθηκε αυτό το ποσό για μονοκατοικία με γκαράζ και κήπο, που μου φαίνεται ακραία χαμηλό. Η αλήθεια είναι ότι έχω μείνει μόνο Λονδίνο και Οξφόρδη. Δεν έψαξα ποτέ προς βόρεια, οπότε δέχομαι αυτό που λες. Κλείνω το off topic. Επειδή μετακόμισα εκτος του Leeds πρόσφατα (πριν εμενα στο Milton Keynes, 30 λεπτά βόρεια απο Λονδίνο) το κόστος ενοικίασης και αγοράς σπιτιού ειναι εντελώς διαφορετικό εδω σε σχέση με νότια. Συγκεκριμενα, με 650 λίρες εκει που ημουν πριν νοίκιαζα πολυ μικρό 1 bedroom apartment, που ίσα ίσα ήταν άνετο για 1 ατομο, χωρίς παροχή gas heating, με αρκετά προβλήματα υγρασίας κλπ, τιμη μάλιστα που θεωρειται και παρα πολυ καλή για τα δεδομένα της περιοχής (βασική προϋπόθεση ήταν να μένω μονος μου χωρίς συγκατοικους). Πλεον, λιγο εξω απο το Leeds, νοικιάζω μεζονέτα νεόχτιστη 2 ετων, ολοκαίνουργια δηλαδη, με πάρκινγκ και κήπο, με παροχή φυσικού αερίου για θέρμανση κλπ αντί 600 λιρών το μήνα. Ακομα πιο φθηνά και απο πριν δηλαδη. Φυσικά το κόστος θέρμανσης ειναι απίστευτα φθηνότερο, για θέρμανση και ηλεκτρικό μαζι δινω 35 λίρες το μήνα, όταν οπως αναφέρει ο φίλος πιο πάνω σε προηγούμενο ποστ θελεις καμια 500 ευρώ πετρέλαιο χαλαρα στην Ελλάδα για να περάσεις τον χρόνο. Εννοείται πως η αγορά σπιτιού ειναι πολυ πιο συμφέρουσα εδω στα βόρεια απο οτι στο νότο. Το συγκεκριμένο σπίτι που νοικιάζω εδω πχ πωλείται προς 130.000 λίρες ενώ πχ. στο Milton Keynes η τιμη θα ήταν πάνω απο 400.000 λίρες.
G30RGE Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 18 ώρες πριν, gthe είπε Δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα θα συμφωνήσω, αλλά η μη καταβολή δώρου είναι παράνομη. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ο εργοδότης που δεν καταβάλει δώρο (ενώ φυσικά ταυτόχρονα δηλώνει οτι το κατέβαλε), το περνάει στα έξοδα του, κρατάει τα χρήματα και μειώνει και τον φόρο στην εφορία αφού δείχνει έξοδα που δεν έγιναν ποτε παρανομεί σε πολλά επίπεδα. Με την ίδια λογική δλδ, ο καλός εργοδότης πρέπει να σου προτείνει να πας στο δίπλα μαγαζί να κλέψεις κάτι γιατί δεν βγαίνει? Η μείωση μισθού είναι νόμιμη διαδιδασία ναι. Σκληρή ρεαλιστικά, αλλά νόμιμη. Και φυσικά δεν νομίζω ότι ούτε το 10% όσων μείωσαν μισθούς, έκαναν ποτέ αύξηση ξανά αν πήγαν καλά οι δουλειές. Δυστυχώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ρίσκο και αντίξοες συνθήκες στην Ελλάδα πλέον, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους υπαλλήλους τους. Η εργασία για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να αμοίβεται, δεν στηρίζετε στο φιλότιμο μόνο. Και δυστυχώς οι μεσοβέζικες λύσεις που αναφέρεις είναι ο κανόνας στην Ελλάδα. Εσύ ήσουν τυχερός και έπεσες στην περίπτωση σε καλό εργοδότη. Η τήρηση ωραρίων, μισθών και ασφαλιστικών εισφορών θα έπρεπε κανονικά να θεωρείται defacto παντού, και έχουμε καταντήσει να είναι εξαίρεση μόνο στις πολύ μεγάλες εταιρίες (και σε αυτές τώρα βάλανε χέρι για τα ωράρια ... πήγαινες σε interview και σου έλεγε ο άλλος ... εμείς εδώ 12ωρα δουλεύουμε πριν καν σε γνωρίσει) Το θέμα πάντα σχετικά με τους μισθούς είναι τι συμφωνία κάνεις από την αρχή. Μπορεί ο φίλος να κανόνισε να παίρνει 900€ τον μήνα χωρίς όμως τα δώρα αντί να παίρνει 770€ περίπου τον μήνα συν τα δώρα (αν τα υπολογίσεις και στις δύο περιπτώσεις 10.800€ καθαρά τον χρόνο είναι). Εννοείται παράνομη η όλη διαδικασία να καταβάλλονται τα δώρα και να επιστρέφονται μετά αλλά μπορεί τα 130€ τον μήνα να τον εξυπηρετούσαν καλύτερα στην καθημερινότητα του. Αν τώρα το κόψιμο του δώρου εμφανίστηκε στην πορεία τότε είναι λάθος να συνεχίζεις να εργάζεσαι με έναν τέτοιο εργοδότη. Ξεκινάς ψάξιμο για αλλού μέχρι να βρεις κάτι καινούργιο και μετά ρίχνεις και μια καταγγελία.
xgol Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Στις 18/6/2019 στις 12:26 ΜΜ, Narayan είπε Η "δωρεάν" ιατρική περίθαλψη που υπερασπίζονται μερικοί... Έλα μου..?
REPLAY33 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, G30RGE είπε Το θέμα πάντα σχετικά με τους μισθούς είναι τι συμφωνία κάνεις από την αρχή. Μπορεί ο φίλος να κανόνισε να παίρνει 900€ τον μήνα χωρίς όμως τα δώρα αντί να παίρνει 770€ περίπου τον μήνα συν τα δώρα (αν τα υπολογίσεις και στις δύο περιπτώσεις 10.800€ καθαρά τον χρόνο είναι). Εννοείται παράνομη η όλη διαδικασία να καταβάλλονται τα δώρα και να επιστρέφονται μετά αλλά μπορεί τα 130€ τον μήνα να τον εξυπηρετούσαν καλύτερα στην καθημερινότητα του. Αν τώρα το κόψιμο του δώρου εμφανίστηκε στην πορεία τότε είναι λάθος να συνεχίζεις να εργάζεσαι με έναν τέτοιο εργοδότη. Ξεκινάς ψάξιμο για αλλού μέχρι να βρεις κάτι καινούργιο και μετά ρίχνεις και μια καταγγελία. Δεν έκανα καμία συμφωνία θεώρησα ότι τα δώρα είναι δεδομένα,απλά όταν ήρθε η ώρα μετά από 6 μήνες να πάρω δώρο κ μου το ζήτησαν πίσω το έδωσα και δεν έδωσα συνέχεια στο θέμα,λάθος μου φυσικά,αλλά εδώ έγραψα περισσότερο για να πάρω γνώμες σχετικά με την απόφαση για την οποία είμαι σε δίλλημα,και φυσικά άκουσα πολλές απόψεις που λίγο πολύ μου με βοήθησαν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα