Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Γιατι δεν σκεφτεσαι το ενδεχομενο να ψαξεις για καποια δουλεια στην Θεσσαλονικη με καλυτερες αποδοχες απο αυτην που εχεις υποψη σου, ουτως ωστε να μπορεσεις πιο ευκολα να παρεις την αποφαση σου? Προφανως ειναι τρομερα δυσκολο να βρεις μια δουλεια (γενικα) και ιδιαιτερα οταν στελνεις βιογραφικα κλπ σε αλλη πολη, αλλα επειδη η εστιαση ειναι ιδιαιτερη φαση (απ'οσο μπορω να γνωριζω) και με βαση της τωρινες σου αρμοδιοτητες, ισως να μην ειναι αδυνατο.

Το κακο ειναι πως γυρνωντας πισω με τα δεδομενα που εχεις, θα αναγκαστεις να αλλαξεις τον τροπο ζωης σου προς τα πισω, οταν εχεις βασισει την καθημερινοτητα σου σε ενα Χ εισοδημα, ειναι κομματακι δυσκολο να τον προσαρμωσεις σε λιγοτερα. Προφανως οχι ακατορθωτο, αλλα σιγουρα πιεστικο.

Απο τη δε αλλη, αν ειναι τοσο πιεστικο για εσενα να ζεις μακρια απο τα αγαπημενα σου προσωπα, τοτε go for it, αν η εναλλακτικη ειναι να μαραζωνεις εδω τοτε δεν εχει νοημα...

• Like 2
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 ώρες πριν, REPLAY33 είπε

Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζομαι στην Αθήνα,η καταγωγή μου είναι από Θεσσαλονίκη,οι γονείς μου τα αδέρφια μου και όλοι οι φίλοι μου ζουν στην Θεσσαλονίκη,εδώ πληρώνομαι σχετικά καλά με 5 ευρώ την ώρα αλλά χωρίς δώρα κ πληρωμένες άδειες,αλλά ότι γράφω στην κάρτα μου το πληρώνομαι ακόμα και το τελευταίο 10λεπτο,στην δουλειά μου είναι πληρωμένο και το φαγητό,αλλά κουραστικά παρά πολύ χωρίς την οικογένεια μου εδώ και τους φίλους μου,έχω βρει δουλειά επάνω αλλά είναι με τον βασικό μισθό και είμαι σε μεγάλο δίλημμα το τι να κάνω να πάω Θεσσαλονίκη με 500+ ευρώ(Και όλους όσους αγαπω) η να μείνω εδώ με κοντά στα 900,και στις 2 πόλεις θα έχω ενοίκιο μιας που δεν γίνεται να μείνω με γονείς μετά από τόσα χρονια που λειπω

Όπου και αν είσαι,αν δεν υπάρχει ο έρωτας στην καρδιά σου,τα ίδια σκατά θα είναι.

Μπροστά στην ποιότητα ζωής και τον έρωτα δεν συγκρίνεται καμιά δουλειά όσα και χρήματα να σου δίνει.
Τι να τα κάνεις τα ευρά,όταν θα είσαι αναγκασμένος να ζεις σε ένα μέρος που θα σου κατατρώγει την ψυχή,διότι οι ρυθμοί της καθημερινότητας
που θα σου χαρίζει αυτό το μέρος θα είναι ψυχοφθόροι;

Πάντως προσωπικά,αν ήταν να επιλέξω μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα επέλεγα Σαλόνικα για πάντα και ας έτρωγα και πέτρες.
Οι λόγοι; Ατελείωτοι!!!!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μ'αρεσει που μενετε άναυδοι για μη καταβολή δώρων,άδειων κτλ. Ούτε την αύξηση του κατώτατου δεν κάνουν τα λαμογια σε πάμπολλες περιπτώσεις.Δυστυχώς τείνει να γίνει μόδα.

OP αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας στο περιβάλλον σου να γυρίσεις,κάτσε εκεί που είσαι και βρες καλύτερη δουλειά είτε Αθήνα/Θεσσαλονίκη.Θα σου κακοφανει να επιστρέψεις στο πατρικό σου μετά από τόσα χρόνια με 500 ευρα. Πισωγύρισμα είναι...

Επεξ/σία από Apaleytos80
Δημοσ.

1) Προσπάθησε να βρεις καλύτερη εργασία σε οποιαδήποτε πόλη. 

2) Προσπάθησε να βρεις σύντροφο. 

Οι φίλοι και οι συγγενείς στα 35 αποκτούν άλλες προτεραιότητες...

Δημοσ.
22 ώρες πριν, archer100 είπε

Μια χαρα ζεις με το μινιμουμ Αγγλια. Ας μην ξεχναμε οτι ο προορισμος του ανθρωπου δεν ειναι να ζει και να ενοικιαζει μονος, αλλα ζευγαρι. Επμενως ενα ζευγαρι με το μινιμουμ και οι δυο πιανει 30000 το χρονο καθαρα, δινει 10000 για ενα αξιοπρεπεστατο σπιτι (συνηθως μονοκατοικια με γκαραζ, αυλη, κλπ) παιρνει και ενα αμαξι πενταετιας με 1000 λιρες και του μενουν και αλλα 19000 να κανει μια αξιοπρεπη ζωη

Ελλαδα ενα ζευγαρι με 500 ο καθενας, θελει 500 για ενα νορμαλ σπιτι και αλλα 500 του μενουν για να φαει. Για να αγορασει αυτοκινητο 5ετιας θελει τουλαχιστον 2-2500 δηλλαδη πρεπει να μην φαει τιποτα για 5 μηνες προκειμενου να παρει αμαξι

Δεν υπαρχει καμια συγκριση

Λονδινο με το minimum δε ζεις με την καμια. Εκτος Λονδινου, πχ βορεια Αγγλια ναι οκ ζεις αλλα θες οπωσδηποτε δυο μισθους, εσυ και ο/η συντροφος σου. Αλλιως δε βγαινει με την καμια.
Οσο για τα υπολοιπα εχεις απολυτο δικιο, ελλαδα με 500 ο καθενας δε φτανουν ουτε για τσιχλες. Εδω Αγγλια οντως μπορεις να παρεις αμαξι παμφθηνα σε σχεση με Ελλαδα, ολα τα αγαθα στο σουπερ μαρκετ ειναι πιο φθηνα, τα μονα που ειναι ακριβα ειναι τα σπιτια, αλλα δεδομενου του μισθου, τα βγαζεις περα. Ελλαδα οταν θες 500 για σπιτι και 550 ειναι ο μισθος, ε προφανως και δε βγαινει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, REPLAY33 είπε

Είναι ένας από τους λόγους που κάθομαι γιατί περνάω καλά στην δουλειά μου σχεδόν πάντα,

Δουλεύω στην εστίαση πιο συγκεκριμένα φτιάχνω πίτσες γενικα ασχολουμαι με την κουζινα :) και είμαι εν μέρει υπεύθυνος για την λειτουργία του μαγαζιού πχ παραγγελίες από προμηθευτές, κλείσιμο ταμείου,άνοιγμα κλείσιμο του μαγαζιού κ γενικά ότι χρειάζεται για να είναι λειτουργικο

Αυτό που πρέπει να τονιστεί και είναι το πιο σημαντικό είναι το πόσο έχει απαξιωθεί ο ρόλος ενός εργαζομένου που στην συγκεκριμένη επιχείρηση δεν προσφέρει και λίγα ... ο άνθρωπος μαγειρεύει στην κουζίνα, δλδ το σημαντικότερο κομμάτι ενός εστιατορίου (για να φάνε πανε προφανώς) κάνει ταμείο και ανοίγει κλείνει το μαγαζί .... δλδ ΤΙ ΑΛΛΟ θα έπρεπε να κάνει το παιδί για να πάρει το δώρο του σαν κανονικός εργαζόμενος? Για να κατάλαβουμε. Άμα του φύγει, ποιος θα φτιάξει τις πίτσες μέχρι να βρει άλλον? Κατάντια έχουμε γίνει.

Ειλικρινά φίλε μου, βρε ένα άλλο μαγαζί με κάναν σοβαρό άνθρωπο να σου δίνει ότι δικαιούσαι. Ξέρεις μια τέχνη πλέον, να δουλέυεις σε επαγγελματική κουζίνα, δεν πιστεύω ότι είναι ακατόρθωτο να πας σε άλλο μαγαζί. Και θέμα τεμπελιάς και επαγγελματικής κουζίνας δεν φαντάζομαι ότι παίζει.

Επεξ/σία από gthe
Δημοσ.

Να μην υπερβάλλουμε και για Αγγλία βέβαια. Με £10Κ το χρόνο σπίτι βρίσκεις μόνο σε κάτι χωριά στον Βορρά. Η σύγκριση δεν μπορεί να είναι με το σπίτι των 500 ευρώ στην Ελλάδα. Το αντίστοιχο είναι το κόστος ενός σπιτιού σε ένα προάστιο της Καστοριάς ξέρω γω.

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, stormrain είπε

Γιατι δεν σκεφτεσαι το ενδεχομενο να ψαξεις για καποια δουλεια στην Θεσσαλονικη με καλυτερες αποδοχες απο αυτην που εχεις υποψη σου, ουτως ωστε να μπορεσεις πιο ευκολα να παρεις την αποφαση σου? Προφανως ειναι τρομερα δυσκολο να βρεις μια δουλεια (γενικα) και ιδιαιτερα οταν στελνεις βιογραφικα κλπ σε αλλη πολη, αλλα επειδη η εστιαση ειναι ιδιαιτερη φαση (απ'οσο μπορω να γνωριζω) και με βαση της τωρινες σου αρμοδιοτητες, ισως να μην ειναι αδυνατο.

Το κακο ειναι πως γυρνωντας πισω με τα δεδομενα που εχεις, θα αναγκαστεις να αλλαξεις τον τροπο ζωης σου προς τα πισω, οταν εχεις βασισει την καθημερινοτητα σου σε ενα Χ εισοδημα, ειναι κομματακι δυσκολο να τον προσαρμωσεις σε λιγοτερα. Προφανως οχι ακατορθωτο, αλλα σιγουρα πιεστικο.

Απο τη δε αλλη, αν ειναι τοσο πιεστικο για εσενα να ζεις μακρια απο τα αγαπημενα σου προσωπα, τοτε go for it, αν η εναλλακτικη ειναι να μαραζωνεις εδω τοτε δεν εχει νοημα...

Ξερεις ποσο δυσκολο ειναι να βρεις δουλεια στην Θεσσαλονικη; η οποια μαλιστα να πληρωνει τον καινουριο κατωτατο μισθο, να πληρωνει δωρα, να μην σε εχουν υποδηλωμενο, να μην εχει απληρωτες υπερωριες, και το κυριοτερο απο ολα να πληρωνει ο εργοδοτης (πολλοι αφηνουν τους εργαζομενους απληρωτους για μηνες, μεχρι να φυγουν);

Ακομα και στην εστιαση που ειναι ο φιλος, πρεπει να εχει γνωστο να του βρει δουλεια, να εχει μεταφορικο μεσο για να πηγαινει στην δουλεια και να ελπιζει να τον πληρωνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, FilipposMD είπε

Να μην υπερβάλλουμε και για Αγγλία βέβαια. Με £10Κ το χρόνο σπίτι βρίσκεις μόνο σε κάτι χωριά στον Βορρά. Η σύγκριση δεν μπορεί να είναι με το σπίτι των 500 ευρώ στην Ελλάδα. Το αντίστοιχο είναι το κόστος ενός σπιτιού σε ένα προάστιο της Καστοριάς ξέρω γω.

Για uk γενικά είπαν όλοι, και άπαντες εξαίρεσαν το Λονδίνο. 10κ το χρόνο για σπίτι μόνο εννοείς, δλδ 830λίρες το μήνα ενοίκιο? Εγώ στο Βορρά μένω, κυριολεκτικά όμως ... στο winterfell αν ξέρεις που τα γυρίσανε (Belfast, βόρειο Ιρλανδία, μέρος του UK) :P. 650 λίρες διαμέρισμα 90τμ 12 χρονών με ιδιωτικό παρκινγκ, ξεκάθαρα 500άρι σε επαρχιακή πόλη για το αντίστοιχο (π.χ. Πάτρα, Γιάννενα, Βόλος κτλ). Και θέρμανση 50λίρες και σκάμε (300 θα θέλαμε Ελλάδα για πετρέλαιο, εύκολα). Νοτιότερα παραδείγματα, π.χ Southampton φίλος έμενε σε μικρότερο με 750 όντως αλλά μόνος. Κανείς δεν είπε ότι είναι φτηνά, όλοι είπαν ότι Ελλάδα παραέγινε το κακό ... Καστορία με βασικό μισθό δεν νομίζω ότι επιβιώνει από το κρύο άνθρωπος

Επεξ/σία από gthe
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 18/6/2019 στις 12:53 ΠΜ, REPLAY33 είπε

Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζομαι στην Αθήνα,η καταγωγή μου είναι από Θεσσαλονίκη,οι γονείς μου τα αδέρφια μου και όλοι οι φίλοι μου ζουν στην Θεσσαλονίκη,εδώ πληρώνομαι σχετικά καλά με 5 ευρώ την ώρα αλλά χωρίς δώρα κ πληρωμένες άδειες,αλλά ότι γράφω στην κάρτα μου το πληρώνομαι ακόμα και το τελευταίο 10λεπτο,στην δουλειά μου είναι πληρωμένο και το φαγητό,αλλά κουραστικά παρά πολύ χωρίς την οικογένεια μου εδώ και τους φίλους μου,έχω βρει δουλειά επάνω αλλά είναι με τον βασικό μισθό και είμαι σε μεγάλο δίλημμα το τι να κάνω να πάω Θεσσαλονίκη με 500+ ευρώ(Και όλους όσους αγαπω) η να μείνω εδώ με κοντά στα 900,και στις 2 πόλεις θα έχω ενοίκιο μιας που δεν γίνεται να μείνω με γονείς μετά από τόσα χρονια που λειπω

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ψάξε κάτι καλύτερο στην Αθήνα (αν μπορείς). Τόσα χρόνια που λείπεις εκτός από εσένα θα έχουν αλλάξει και οι φίλοι σου (ψυχολογικά - τρόπος ζωής κτλ.), και μπορεί να μην είναι όσο ωραία θεωρείς. Με την προϋπηρεσία που έχεις ( αν λογίζεται στον κλάδο σου), σίγουρα θα μπορείς να βρεις κάτι με καλύτερες αποδοχές. 

Κάτι τελευταίο, με 543 ευρώ δεν υπάρχει περίπτωση να μπορείς να τα βγάζεις πέρα (με ενοίκιο). Είσαι 35 και έχεις άλλες απαιτήσεις (είμαστε σχεδόν συνομήλικοι).

Φιλικά.  

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε

Μ'αρεσει που μενετε άναυδοι για μη καταβολή δώρων,άδειων κτλ. Ούτε την αύξηση του κατώτατου δεν κάνουν τα λαμογια σε πάμπολλες περιπτώσεις.Δυστυχώς τείνει να γίνει μόδα.

OP αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας στο περιβάλλον σου να γυρίσεις,κάτσε εκεί που είσαι και βρες καλύτερη δουλειά είτε Αθήνα/Θεσσαλονίκη.Θα σου κακοφανει να επιστρέψεις στο πατρικό σου μετά από τόσα χρόνια με 500 ευρα. Πισωγύρισμα είναι...

Μένω  άναυδος κάθε που ακούω κάποιον να κλαψουρίζει ότι πχ δεν πληρώνεται δώρα ή το νόμιμο κτλ και στην ερώτησή μου γιατί κάθεσαι ή απάντηση πάντα είναι ένα ανάλογο κλαψούρισμα "ε και τι να κάνω , καλά που παίρνω και αυτά" κτλ.

Μου δημιουργούν περισσότερα νεύρα τέτοιες συμπεριφορές , που παγιώνουν καταστάσεις οι οποίες μας αφορούν όλους μας , παρά τα λαμόγια.

Δημοσ.

Υποθετω οτι οι περισοτεροι εδω μεσα ειναι η δημοσιοι υπαληλοι η δουλευουν σε πολυεθνικες που τηρουν ωραρια, μισθολογικους και ασφαλιστικους ορους .

Οι μικρομεσαιες  επιχειρησεις καλυπτουν το 85% των αποσχολουμενων στην Ελλαδα ,εκει δουλευει ο περισοτερος κοσμος .Οταν ειμουν σε συνοικιακο κομπιουτεραδικο που εφτασε να μην βγαινει οικονομικα μου προτεινε μειωση μισθου και κοψιμο καποιων δωρων η αλιως απολυση.Λοιπον οταν δεχθηκα να μεινω με αυτες τις προυποθεσεις το εκανα γιατι δεν μου εκοψε λεφτα για να πληρωνει τις δοσεις τις καινουργιας του mercedes αλλα για να μπορεσει να κουμανταρει την εφορια και τους προμηθευτες του.Εν καιρο πηρε καποιες δουλειες ρολλαρε το πραγμα και εγω αρχισα να παιρνω οτι επρεπε.

Δεν ειναι ολα ασπρα η μαυρα ,οποιος δουλευει σε μικρη επιχειρηση μπορει να καταλαβει αν υπαρχει χρημα και εκμεταλευση η αν απλα προσπαθει να τα βγαλει περα με μεσοβεζικες λυσεις.

Το λουκετο ειναι ευκολο για τους απεξω να το λενε αλλα δυσκολο για αυτον που εχει την δουλεια.

Αυτα απο εμενα,αν τα εχεις καλα με τον εργοδοτη σου και μετα απο συζητηση καταλαβεις οτι αξιζει να εισαι εκει κατσε.

Επειδη και εγω εντελει αφησα γονεις πισω ,εντος Ελλαδας βεβεα, για καλυτερα λεφτα μετα απο 10 χρονια (ειμαι 40)μπορω να σου πω οτι ακομα το  σκεφτομαι αν εκανα καλα η οχι .

• Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, panosk1 είπε

Mου προτεινε μειωση μισθου και κοψιμο καποιων δωρων η αλιως απολυση.Λοιπον οταν δεχθηκα να μεινω με αυτες τις προυποθεσεις το εκανα γιατι δεν μου εκοψε λεφτα για να πληρωνει τις δοσεις τις καινουργιας του mercedes αλλα για να μπορεσει να κουμανταρει την εφορια και τους προμηθευτες του.Εν καιρο πηρε καποιες δουλειες ρολλαρε το πραγμα και εγω αρχισα να παιρνω οτι επρεπε.

Δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα θα συμφωνήσω, αλλά η μη καταβολή δώρου είναι παράνομη. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ο εργοδότης που δεν καταβάλει δώρο (ενώ φυσικά ταυτόχρονα δηλώνει οτι το κατέβαλε), το περνάει στα έξοδα του, κρατάει τα χρήματα και μειώνει και τον φόρο στην εφορία αφού δείχνει έξοδα που δεν έγιναν ποτε παρανομεί σε πολλά επίπεδα. Με την ίδια λογική δλδ, ο καλός εργοδότης πρέπει να σου προτείνει να πας στο δίπλα μαγαζί να κλέψεις κάτι γιατί δεν βγαίνει?

Η μείωση μισθού είναι νόμιμη διαδιδασία ναι. Σκληρή ρεαλιστικά, αλλά νόμιμη. Και φυσικά δεν νομίζω ότι ούτε το 10% όσων μείωσαν μισθούς, έκαναν ποτέ αύξηση ξανά αν πήγαν καλά οι δουλειές. Δυστυχώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ρίσκο και αντίξοες συνθήκες στην Ελλάδα πλέον, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους υπαλλήλους τους. Η εργασία για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να αμοίβεται, δεν στηρίζετε στο φιλότιμο μόνο. Και δυστυχώς οι μεσοβέζικες λύσεις που αναφέρεις είναι ο κανόνας στην Ελλάδα. Εσύ ήσουν τυχερός και έπεσες στην περίπτωση σε καλό εργοδότη.

Η τήρηση ωραρίων, μισθών και ασφαλιστικών εισφορών θα έπρεπε κανονικά να θεωρείται defacto παντού, και έχουμε καταντήσει να είναι εξαίρεση μόνο στις πολύ μεγάλες εταιρίες (και σε αυτές τώρα βάλανε χέρι για τα ωράρια ... πήγαινες σε interview και σου έλεγε ο άλλος ... εμείς εδώ 12ωρα δουλεύουμε πριν καν σε γνωρίσει)

Επεξ/σία από gthe
  • Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, gthe είπε

Δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα θα συμφωνήσω, αλλά η μη καταβολή δώρου είναι παράνομη. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ο εργοδότης που δεν καταβάλει δώρο (ενώ φυσικά ταυτόχρονα δηλώνει οτι το κατέβαλε), το περνάει στα έξοδα του, κρατάει τα χρήματα και μειώνει και τον φόρο στην εφορία αφού δείχνει έξοδα που δεν έγιναν ποτε παρανομεί σε πολλά επίπεδα. Με την ίδια λογική δλδ, ο καλός εργοδότης πρέπει να σου προτείνει να πας στο δίπλα μαγαζί να κλέψεις κάτι γιατί δεν βγαίνει?

Η μείωση μισθού είναι νόμιμη διαδιδασία ναι. Σκληρή ρεαλιστικά, αλλά νόμιμη. Και φυσικά δεν νομίζω ότι ούτε το 10% όσων μείωσαν μισθούς, έκαναν ποτέ αύξηση ξανά αν πήγαν καλά οι δουλειές. Δυστυχώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ρίσκο και αντίξοες συνθήκες στην Ελλάδα πλέον, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους υπαλλήλους τους. Η εργασία για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να αμοίβεται, δεν στηρίζετε στο φιλότιμο μόνο. Και δυστυχώς οι μεσοβέζικες λύσεις που αναφέρεις είναι ο κανόνας στην Ελλάδα. Εσύ ήσουν τυχερός και έπεσες στην περίπτωση σε καλό εργοδότη.

Η τήρηση ωραρίων, μισθών και ασφαλιστικών εισφορών θα έπρεπε κανονικά να θεωρείται defacto παντού, και έχουμε καταντήσει να είναι εξαίρεση μόνο στις πολύ μεγάλες εταιρίες (και σε αυτές τώρα βάλανε χέρι για τα ωράρια ... πήγαινες σε interview και σου έλεγε ο άλλος ... εμείς εδώ 12ωρα δουλεύουμε πριν καν σε γνωρίσει)

Για να μην παρεξηγηθώ ούτε συμφωνώ ούτε επιβράβευω αυτές τις καταστάσεις, από εκεί και πέρα δυστυχώς αυτά τείνουν να γίνουν ο κανόνας και πλέον για να παίρνεις ένα καλό μισθό πρέπει να βγάζεις δουλειά για 2 άτομα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...