Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, merkon είπε

12κ το χρονο ετησιως το minimum wage στην Ελλαδα;
Μαλλον εγινε γερη αυξηση μισθου γιατι δε θυμαμαι να ηταν τοσο το minimum στην Ελλαδα τα τελευταια χρονια, εκτος αν κανω λαθος...

Για το uk έγραψα. Και μάλιστα πρέπει να το διορθώσω, ήταν £15,269 per year το 2018, και ανέβηκε λίγο. ΟΧΙ δεν ζεις σαν βασιλιάς, αλλά δεν ζεις και σαν ζητιάνος

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, archer100 είπε

Τι δεν σου αρεσε στο Λονδινο;

ειναι μεγαλη συζητηση και τελειως υποκειμενικο. ημουν 8 χρονια, στην αρχη με φιλους κτλ ηταν καλα. μετα οι φιλοι αρχισαν να φευγουν, ηταν δυσκολο να ξαναβρω παρεα, πηγα σε απειρα to know us better, γενικα οι ελληνες στο investment banking tis canary ειναι αρκετα...δυσκολοι -ας το πω- ανθρωποι. μετα αρρωστησε ο γονιος μου ελλαδα, εγω ετυχε να παω δυο φορες σε νοσοκομειο εκει οπου τη μια φορα μου ειπαν οτι δεν μπορουν να βοηθησουν και αναγκαστηκα μεστη νυχτα να πεταξω για αθηνα στα επειγοντα, και την αλλη μου κανανε λαθος διαγνωστη οτι πεθαινω.

οποτε σιγα σιγα μαζευτηκαν ολα μαζι και εφυγα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, gthe είπε

Για το uk έγραψα. Και μάλιστα πρέπει να το διορθώσω, ήταν £15,269 per year το 2018, και ανέβηκε λίγο. ΟΧΙ δεν ζεις σαν βασιλιάς, αλλά δεν ζεις και σαν ζητιάνος

Α καταλαβαθος λαθος οτι αναφεροσουν στην Ελλαδα... Για την ακριβεια Λονδινο θα ελεγα δε ζεις καν με αυτο το μισθο, συγκατοικεις και εισαι οπως εισαι Ελλαδα με 500 ευρω και χειροτερα ισως.
Μιλαμε για 1.159,90 λιρες τον μηνα και για οσους ξερουν και εχουν ζησει Αγγλια, δε μπορω να πω οτι φτανουν κιολας.

Επεξ/σία από merkon
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

ειναι μεγαλη συζητηση και τελειως υποκειμενικο. ημουν 8 χρονια, στην αρχη με φιλους κτλ ηταν καλα. μετα οι φιλοι αρχισαν να φευγουν, ηταν δυσκολο να ξαναβρω παρεα, πηγα σε απειρα to know us better, γενικα οι ελληνες στο investment banking tis canary ειναι αρκετα...δυσκολοι -ας το πω- ανθρωποι. μετα αρρωστησε ο γονιος μου ελλαδα, εγω ετυχε να παω δυο φορες σε νοσοκομειο εκει οπου τη μια φορα μου ειπαν οτι δεν μπορουν να βοηθησουν και αναγκαστηκα μεστη νυχτα να πεταξω για αθηνα στα επειγοντα, και την αλλη μου κανανε λαθος διαγνωστη οτι πεθαινω.

Βρηκες κατι αντιστοιχο απο εργασια στην Ελλαδα;

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, archer100 είπε

Βρηκες κατι αντιστοιχο απο εργασια στην Ελλαδα;

όχι δυστυχώς. τα περιμένα και αλλιώς. ήμουν αισιόδοξη, ή ίσως και χαζή....3 μήνες εδώ μόνο για λάντζα και τηλεπωλήτρια με φώναξαν. δεν θέλω να ξαναφύγω, θα ήθελα να είμαι εδώ να βοηθάω γονείς, ιδίως επειδή ο ένας έχει καρκίνο και είμαι μοναχοπαίδι. αλλα, δυστυχώς, το σιβι μου δεν έχει αντίκρυσμα. ή δεν έχω τις σωστές γνωριμίες.... αλλά δεν υπάρχει εταιρία που δεν έχω στείλει, οπότε μάλλον είναι θέμα χρόνου να φύγω και να με καταριέμαι για όλη μου τη ζωή

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, gthe είπε

Μια χαρα ζεις με το μινιμουμ Αγγλια. Ας μην ξεχναμε οτι ο προορισμος του ανθρωπου δεν ειναι να ζει και να ενοικιαζει μονος, αλλα ζευγαρι. Επμενως ενα ζευγαρι με το μινιμουμ και οι δυο πιανει 30000 το χρονο καθαρα, δινει 10000 για ενα αξιοπρεπεστατο σπιτι (συνηθως μονοκατοικια με γκαραζ, αυλη, κλπ) παιρνει και ενα αμαξι πενταετιας με 1000 λιρες και του μενουν και αλλα 19000 να κανει μια αξιοπρεπη ζωη

Ελλαδα ενα ζευγαρι με 500 ο καθενας, θελει 500 για ενα νορμαλ σπιτι και αλλα 500 του μενουν για να φαει. Για να αγορασει αυτοκινητο 5ετιας θελει τουλαχιστον 2-2500 δηλλαδη πρεπει να μην φαει τιποτα για 5 μηνες προκειμενου να παρει αμαξι

Δεν υπαρχει καμια συγκριση

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

οι αγγλοι το πουλανε το σπιτι τους στα παιδια τους κατα ενα μεγαλο ποσοστο.

ειναι λιγο καλυτερα χρηματικως η αγγλια αποτι εδω. αλλα υστερει σε πολλα αλλα. σε πολλα. ειναι θεμα γουστου και προτεραιοτήτων. εγω δεν θα ξαναπηγαινα λονδίνο πχ. που ειχα καλο μισθο.

Υστερεί σαφώς σε πολλά, πλεονεκτεί σε άλλα. Και φυσικά είναι απόλυτα θέμα γούστου του καθενός. Και εμένα μου λείπει ο ήλιος, η θάλασσα και το σωστό φαγητό αλλά δουλέυω σαν άνθρωπος (μπλοκάκι στην Ελλάδα ... μόνο ανθρώπινη δουλειά δεν είναι αυτή), οδηγώ και παρκάρω σαν άνθρωπος όχι σαν κανίβαλος, και υπάρχει πεζοδρόμιο να περπατήσουμε δεν είναι ζούγκλα. Ξαναλέω, δεν μένω Λονδίνο, ούτε με τα τριπλά δεν θα έμενα.

Sorry για το off topic.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kourkoumpini είπε

αλλά δεν υπάρχει εταιρία που δεν έχω στείλει, οπότε μάλλον είναι θέμα χρόνου να φύγω και να με καταριέμαι για όλη μου τη ζωή

Γιατι να σε καταριεσαι; Αφου δε φταις εσυ

Επισκέπτης
Δημοσ.

γιατι ίσως θα έπρεπει ναχα κάνει άλλες σπουδές. πιο 'καλες' για την ελληνικη νοοτροπια.  ή γιατί ίσως θα πρεπε ναμαι πιο σκληρή και είχα κάτσει εξω και να μην λογάριαζα γονεις και ασθένειες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, merkon είπε

Α καταλαβαθος λαθος οτι αναφεροσουν στην Ελλαδα... Για την ακριβεια Λονδινο θα ελεγα δε ζεις καν με αυτο το μισθο, συγκατοικεις και εισαι οπως εισαι Ελλαδα με 500 ευρω και χειροτερα ισως.
Μιλαμε για 1.159,90 λιρες τον μηνα και για οσους ξερουν και εχουν ζησει Αγγλια, δε μπορω να πω οτι φτανουν κιολας.

Μα το έγραψα "με μοναδική εξαίρεση το Λονδίνο (που δεν γιατρεύεται η κατάσταση του)" :). Ζεις στριμωχτά στις άλλες πόλεις, αλλά ζεις. Στην Ελλάδα το παρακάναμε νομίζω. Ειδικά τα βασικά αγαθά (εκτός φρούτων/λαχανικών) είναι διπλή τιμή Ελλάδα. Κλασσικό παράδειγμα που με πιάνουν τα γέλια/κλάματα όταν έρχομαι διακοπές ... το ίδιο αποσμητικό έχει 1.20 λίρες στην Αγγλία (σε προσφορά πολλές φορές 1 λίρα) και έχει 3+ ευρώ στην Ελλάδα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

γιατι ίσως θα έπρεπει ναχα κάνει άλλες σπουδές. πιο 'καλες' για την ελληνικη νοοτροπια.  ή γιατί ίσως θα πρεπε ναμαι πιο σκληρή και είχα κάτσει εξω και να μην λογάριαζα γονεις και ασθένειες

Ποτε δεν ειναι αργα.

Τουλαχιστον μαζεψες λεφτα οσο ησουν Αγγλια; Σε τετοια δουλεια πρεπει να ησουν πανω απο τα 60Κ τουλαχιστον

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

Η "δωρεάν" ιατρική περίθαλψη που υπερασπίζονται μερικοί...

Δημοσ.

Η δωρεάν ιατρική περίθαλψη της Ελλάδος, με τα τόσα προβλήματα, ήταν που έδωσε τη λύση και όχι το σύστημα υγείας της Αγγλίας με τους πυλωνες του..

Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ από την συμφορουμίτισα.. 

• Like 1
Δημοσ.

Ξεκινώντας με τα οικονομικά δεδομένα, έχεις μια διαφορά (με βάση τα όσα ανέφερες) περίπου 275 ευρώ το μήνα στον μισθό (με αναγωγή των δώρων). Η διαφορά εκ πρώτης είναι σημαντική και είναι εκείνα τα χρήματα που σου επιτρέπουν το κάτι παραπάνω πέραν της απλής επιβίωσης. Μετά πρέπει να κοιτάξεις τη διαφορά (αν υπάρχει) στα ενοίκια, στις μετακινήσεις και ίσως στο κόστος διατροφής μιας και θα έχεις τους γονείς κοντά και ίσως μπορούν να βοηθήσουν με 1-2 φαγητά. Αν τα παραπάνω σου εξοικονομήσουν περίπου 150 ευρώ θεωρώ πως μπορείς να κάνεις το βήμα της επιστροφής, σκεπτόμενος πως δεν θα είσαι πάντα με το βασικό. Από την άλλη, αν το μόνο που σε κρατάει στην Αθήνα είναι τα 900 ευρώ ενός εργοδότη που δεν σε εκτιμά ζητώντας πίσω τα δώρα, τότε ίσως και να άργησες. Βέβαια παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα, όπως σε ποιον κλάδο απασχολείσαι, αν κερδίζεις εμπειρία και προϋπηρεσία εκεί που είσαι, τι δουλειά θα είναι αυτή στη Θεσσαλονίκη και πάει λέγοντας. Στην τελική όμως, κάνε αυτό που θα γουστάρεις περισσότερο γιατί μια ζωή έχεις. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, archer100 είπε

Ποτε δεν ειναι αργα.

Τουλαχιστον μαζεψες λεφτα οσο ησουν Αγγλια; Σε τετοια δουλεια πρεπει να ησουν πανω απο τα 60Κ τουλαχιστον

ναι μαζεψα. τα οποια εδωσα περσυ για θεραπειες :)

7 λεπτά πριν, johnieXoX είπε

Η δωρεάν ιατρική περίθαλψη της Ελλάδος, με τα τόσα προβλήματα, ήταν που έδωσε τη λύση και όχι το σύστημα υγείας της Αγγλίας με τους πυλωνες του..

Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ από την συμφορουμίτισα.. 

ναι. η τοσο ανω κατω ιατρικη περιθαλψη, και τριτοκοσμικη ισως, εσωσε κατασταση. και ιδιωτικα σε γιατρους που πηγα εδω μου λενε οτι ζουνε απο οσους ερχονται απεξω να τους δουνε, γιατι ναι η ευρωπη εχει παρα πολλα καλα. παρα πολλα. οχι ομως η υγεια της. ειναι και θεμα τυχης και πολλων αλλων συνθηκων. εμενα στην ελλαδα με σωσανε, ενω βρετανια λεγανε διαφορα. 

εδω την κολλητη μου στα 33 ετρεξαν να την χειρουργησουν 4 σταδιο νοσου. αγγλια οταν περασεις το 2ο σταδιο σε στελνουν σε hospice.  πολλα καλα η αγγλια...αλλα δεν δινουν μια ακομα προσπαθεια στον αρρωστο.

ιδιωτικα...ισως ειναι αλλη φαση. αλλα ιδιωτικα μιλαμε για 500 λιρες μονο η 20λεπτη επισκεψη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...