Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκτός από το άμεσο, σκέψου λίγο και το κοντινό μέλλον. Δεν ξέρω τα προσωπικά σου, αλλά 35 είσαι. Σε 5 χρόνια μπορεί να έχεις ή να θέλεις οικογένεια. Βοηθάει να είναι φίλοι και συγγενείς τριγύρω, αλλά από την άλλη, με βασικό μισθό συντηρείς οικογένεια; Χλωμό. Βεβαίως, έτσι που περιγράφεις και τη δουλειά σου, δε νομίζω ότι είναι δουλειά που μπορείς να μείνεις για χρόνια και να έχεις εξέλιξη με τέτοιο εργοδότη. Απλώς βάζω και μια άλλη παράμετρο.

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

Η διαφορά σε επίπεδο έτους μεταξύ των 2 δουλειών  είναι γύρω στα 3 χιλιάρικα, με λίγο ψάξιμο για κάτι καλύτερο από τον βασικό και ζμπρώξιμο από την οικογένεια  είναι μια διαφορά που μπορείς να καταφέρεις να κλείσεις σε εύλογο διάστημα 

δεν είναι να πεις ότι είσαι στα εξωτερικά και παίρνεις κάνα 7χιλιαρο που αυτό ειναι σχεδόν αδύνατο να το πάρεις σπίτι σου 

οταν ακουω για το εξωτερικο τρελαινομαι...δεν υπαρχουν πολλοι μισθοι τοσο μεγαλοι. μονο σε ανω των 46 με συγκεκριμενους κλαδους. οι πλειονοτητα των ελληνων αγγλια παιρνου 2.000 το μηνα. και στο λονδινο ναναι 2.700. η πλειονοτητα παντα. τι νομιζεις? οτι 2,000 τα βζεις στην ακρη? σπιτι θες απο 800ε  με συγκατοικους και πανω, μετρο, council tax, πραματα..δεν ειναι τοσο ειδυλλιακα εξω.

Δημοσ.

Φιλε μου, αν θες να γυρισεις Θεσσαλονικη δεν σε πιεζει κανεις να το κανεις αμεσα... Δουλεια εχεις, σπιτι εχεις. 
Δεν χρειαζεται να γυρισεις με μια δουλεια που σου προσφερει βασικο... Εχεις την δυνατοτητα να ψαχτεις. Σε οποιον κλαδο και να εργαζεσαι, εχεις μια αλφα εμπειρια

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

οταν ακουω για το εξωτερικο τρελαινομαι...δεν υπαρχουν πολλοι μισθοι τοσο μεγαλοι. μονο σε ανω των 46 με συγκεκριμενους κλαδους. οι πλειονοτητα των ελληνων αγγλια παιρνου 2.000 το μηνα. και στο λονδινο ναναι 2.700. η πλειονοτητα παντα. τι νομιζεις? οτι 2,000 τα βζεις στην ακρη? σπιτι θες απο 800ε  με συγκατοικους και πανω, μετρο, council tax, πραματα..δεν ειναι τοσο ειδυλλιακα εξω.

είπα εγώ ότι είναι καλά έξω; αν θεωρούσα ότι ήταν καλά, θα πήγαινα

Επισκέπτης
Δημοσ.

ενας πιο πανω ανεφερε τα 7.000... τεσπα, να πας εκει που ειναι η φαμιλια σου. αλλιως προσπαθησε να κανεις οικογενεια την αθηνα . και γω απο σαλονικη ειμαι, και προτιμω να ξαναφυγω εξω απτο να κατεβω αθηνα. για αμετρητους λογους. οχι ενταξει...5-6 λογοι ειναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, REPLAY33 είπε

Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζομαι στην Αθήνα,η καταγωγή μου είναι από Θεσσαλονίκη,οι γονείς μου τα αδέρφια μου και όλοι οι φίλοι μου ζουν στην Θεσσαλονίκη,εδώ πληρώνομαι σχετικά καλά με 5 ευρώ την ώρα αλλά χωρίς δώρα κ πληρωμένες άδειες,αλλά ότι γράφω στην κάρτα μου το πληρώνομαι ακόμα και το τελευταίο 10λεπτο,στην δουλειά μου είναι πληρωμένο και το φαγητό,αλλά κουραστικά παρά πολύ χωρίς την οικογένεια μου εδώ και τους φίλους μου,έχω βρει δουλειά επάνω αλλά είναι με τον βασικό μισθό και είμαι σε μεγάλο δίλημμα το τι να κάνω να πάω Θεσσαλονίκη με 500+ ευρώ(Και όλους όσους αγαπω) η να μείνω εδώ με κοντά στα 900,και στις 2 πόλεις θα έχω ενοίκιο μιας που δεν γίνεται να μείνω με γονείς μετά από τόσα χρονια που λειπω

Στη θεση σου θα εμενα λιγο ακομη Αθηνα.

Πλεον μπορεις να κανεις την αποσταση Αθηνα-Θεσσαλονικη σε λιγοτερο απο 4 ωρες με το τρενο, οποτε μπορεις να πεταγεσαι πολλα Σαββατοκυριακα και να βλεπεις τους δικους σου.

Ετσι δε θα νιωθεις οτι σου λειπουν και ταυτοχρονα κρατας την ανεξαρτησια σου απο αποψη διαμονης. Ειναι δυσκολο να γυρισεις στο πατρικο σου μετα απ τοσα χρονια και με τα 500 της Θεσσαλονικης ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα γυρισεις.

Τελος, αφησε να περασει λιγος χρονος και να δεις πως θα αλλαξει η εικονα της Θεσσαλονικης μετα το ανοιγμα του μετρο. Μπορει να αλλαξει η αγορα αρδην και να δημιουργηθουν νεες ευκαιριες, η η ποιοτητα ζωης στην πολη να ανεβει κατακορυφα. Ασε να περασει λιγος καιρος και επαναζυγιζεις τα πραγματα αργοτερα. Δουλεια των 500 ευρω δεν ειναι κατι που μπορεις να βρεις δυσκολα ωστε να σε κανει να παρεις ριζικες αποφασεις αυτη τη στιγμη

Επεξ/σία από archer100
Επισκέπτης
Δημοσ.

το μετρό? αν είναι να περιμένει το μετρό καλυτερα να πάει να παιξει κανα τζόκερ

Δημοσ.

Μηπως ειναι καλυτερα να αποφασισεις εσυ πρωτα αν προτιμας να ζεις Αθηνα ή Θεσνικη και τα υπολοιπα μετα θα παρουν το δρομο τους...; Ακομα και αν τα λεφτα ειναι προβλημα στη Θεσνικη σε πρωτη φαση, δεν θα εισαι παντρεμενος με τη δουλεια των 500 για παντα.

Δημοσ.

Με ποιον τρόπο παίρνει τα δώρα πίσω; Με την απειλή πως αν δεν το δώσεις θα σε απολύσει;

Είναι τόσο μοναδικός αυτός ο εργοδότης που άλλος όμοιος του δεν βρίσκεται και δουλεύει αυτή η απειλή;

Δημοσ.

Θα σου πω και εγώ την γνώμη μου, μιας και έφυγα 18 από επαρχία, πήγα Αθήνα, μετά εξωτερικό στα 34 (που δεν έχει σημασία βασικά), γενικά δεν γύρισα στην γενέτειρα πέρα για διακοπές.

Πάλεψε το στην Αθήνα ή αλλού, μην γυρίσεις. Ακούγεται σκληρό αλλά νομίζω πως είναι η φυσική εξέλιξη και η επιστροφή είναι πισωγύρισμα. Όλοι όταν γυρνάμε εκεί που μεγαλώσαμε και είναι οι γονείς μας, οι παιδικοί μας φίλοι κτλ αισθανόμαστε ωραία, μας λείπει. Αυτό είναι το φυσιολογικό και ειδικά γιατί κυριώς γυρνάμε και όταν έχουμε άδεια και σε ανθρώπους που μας αγαπάνε. Από εκεί και πέρα, στην Αθήνα μιας και είσαι από τα 19 και είσαι τώρα 35, έχεις φτιάξει μια δική σου ζωή ... οκ στην οποία θα ήθελες να αλλάξεις κάποια πράγματα όπως ο καθένας μας, αλλά δεν παύει να είναι 100% οι δικές σου επιλογές. Αν γυρίσεις, προφανώς το οικονομικό θα σε ζορίσει όπως είπες, αλλά μπορεί και τελικά να μην σου αρέσει και το πως περνάς πίσω (σίγουρα δεν είναι το ίδιο με όταν ήσουν 19). Θα προτεινα αν είναι δυνατόν να αλλάξεις δουλειά Αθήνα (ασχολίαστο αυτό με το δώρο ... ντροπή τους) ίσως με πιο πολλά χρήματα αν γίνεται (αυτό θα βοηθήσει και για κάνα ταξίδι πάνω) και να βελτιώσεις και το κοινωνικό κομμάτι αν αυτό σε ενοχλεί.

Εξαίρεση σε όλα αυτα: Θέματα υγείας, προσωπικά ή των γονέων σου κτλ.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, REPLAY33 είπε

Είναι πολλά, όπως εδώ μπορώ να ανταπεξελθω στα έξοδα μου αλλά ζω μόνος,επάνω λογικά πάντα θα βοηθούν οι γονείς αλλά θα είμαι μαζί τους 

Εφόσον θα πας κάπου και θα έχεις στήριγμα, κάντο! Κάθε αρχή και δύσκολή, αλλά εσύ τουλάχιστον θα έχεις δίχτυ ασφάλειας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kourkoumpini είπε

Εντάξει μην το γενικεύουμε ... με μοναδική εξαίρεση το Λονδίνο (που δεν γιατρεύεται η κατάσταση του), στην Αγγλία το μοντέλο είναι πιο βιώσιμο από την Ελλάδα όπως καταντήσαμε τώρα και με το minimum wage (12Κ το χρόνο, που όντως περιλαμβάνει συγκατοίκιση). Όχι ιδανικό, αλλά πιο βιώσιμο. Γερμανία και λοιπές χώρες είναι και πιο καλά. Στην Ελλάδα δλδ με 500 τι νοικιάζεις, τι πληρώνεις και τι βάζεις στην άκρη? Προφανώς ο οικογενειακός πλούτος μας σώζει στην Ελλάδα, δλδ αν υπάρχει ένα σπίτι, γλιτώνεις ενοίκιο, ζεις πιο άνετα. Το ίδιο ισχύει και για τον Άγγλο αν το βρηκε το σπίτι από τους γονεις του.

Επεξ/σία από gthe
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gthe είπε

Εντάξει μην το γενικεύουμε ... με μοναδική εξαίρεση το Λονδίνο (που δεν γιατρεύεται η κατάσταση του), στην Αγγλία το μοντέλο είναι πιο βιώσιμο από την Ελλάδα όπως καταντήσαμε τώρα και με το minimum wage (12Κ το χρόνο, που όντως περιλαμβάνει συγκατοίκιση). Όχι ιδανικό, αλλά πιο βιώσιμο. Γερμανία και λοιπές χώρες είναι και πιο καλά. Στην Ελλάδα δλδ με 500 τι νοικιάζεις, τι πληρώνεις και τι βάζεις στην άκρη? Προφανώς ο οικογενειακός πλούτος μας σώζει στην Ελλάδα, δλδ αν υπάρχει ένα σπίτι, γλιτώνεις ενοίκιο, ζεις πιο άνετα. Το ίδιο ισχύει και για τον Άγγλο αν το βρηκε το σπίτι από τους γονεις του.

12κ το χρονο ετησιως το minimum wage στην Ελλαδα;
Μαλλον εγινε γερη αυξηση μισθου γιατι δε θυμαμαι να ηταν τοσο το minimum στην Ελλαδα τα τελευταια χρονια, εκτος αν κανω λαθος...

Επισκέπτης
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gthe είπε

οι αγγλοι το πουλανε το σπιτι τους στα παιδια τους κατα ενα μεγαλο ποσοστο.

ειναι λιγο καλυτερα χρηματικως η αγγλια αποτι εδω. αλλα υστερει σε πολλα αλλα. σε πολλα. ειναι θεμα γουστου και προτεραιοτήτων. εγω δεν θα ξαναπηγαινα λονδίνο πχ. που ειχα καλο μισθο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kourkoumpini είπε

οι αγγλοι το πουλανε το σπιτι τους στα παιδια τους κατα ενα μεγαλο ποσοστο.

ειναι λιγο καλυτερα χρηματικως η αγγλια αποτι εδω. αλλα υστερει σε πολλα αλλα. σε πολλα. ειναι θεμα γουστου και προτεραιοτήτων. εγω δεν θα ξαναπηγαινα λονδίνο πχ. που ειχα καλο μισθο.

Τι δεν σου αρεσε στο Λονδινο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...