Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζομαι στην Αθήνα,η καταγωγή μου είναι από Θεσσαλονίκη,οι γονείς μου τα αδέρφια μου και όλοι οι φίλοι μου ζουν στην Θεσσαλονίκη,εδώ πληρώνομαι σχετικά καλά με 5 ευρώ την ώρα αλλά χωρίς δώρα κ πληρωμένες άδειες,αλλά ότι γράφω στην κάρτα μου το πληρώνομαι ακόμα και το τελευταίο 10λεπτο,στην δουλειά μου είναι πληρωμένο και το φαγητό,αλλά κουραστικά παρά πολύ χωρίς την οικογένεια μου εδώ και τους φίλους μου,έχω βρει δουλειά επάνω αλλά είναι με τον βασικό μισθό και είμαι σε μεγάλο δίλημμα το τι να κάνω να πάω Θεσσαλονίκη με 500+ ευρώ(Και όλους όσους αγαπω) η να μείνω εδώ με κοντά στα 900,και στις 2 πόλεις θα έχω ενοίκιο μιας που δεν γίνεται να μείνω με γονείς μετά από τόσα χρονια που λειπω

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, REPLAY33 είπε

Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζομαι στην Αθήνα,η καταγωγή μου είναι από Θεσσαλονίκη,οι γονείς μου τα αδέρφια μου και όλοι οι φίλοι μου ζουν στην Θεσσαλονίκη,εδώ πληρώνομαι σχετικά καλά με 5 ευρώ την ώρα αλλά χωρίς δώρα κ πληρωμένες άδειες,αλλά ότι γράφω στην κάρτα μου το πληρώνομαι ακόμα και το τελευταίο 10λεπτο,στην δουλειά μου είναι πληρωμένο και το φαγητό,αλλά κουραστικά παρά πολύ χωρίς την οικογένεια μου εδώ και τους φίλους μου,έχω βρει δουλειά επάνω αλλά είναι με τον βασικό μισθό και είμαι σε μεγάλο δίλημμα το τι να κάνω να πάω Θεσσαλονίκη με 500+ ευρώ(Και όλους όσους αγαπω) η να μείνω εδώ με κοντά στα 900,και στις 2 πόλεις θα έχω ενοίκιο μιας που δεν γίνεται να μείνω με γονείς μετά από τόσα χρονια που λειπω

Είναι κάτι πολύ προσωπικό και μόνο εσύ μπορείς να το απαντήσεις.

Τι είναι πιο σημαντικό για σένα;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Είναι κάτι πολύ προσωπικό και μόνο εσύ μπορείς να το απαντήσεις.

Τι είναι πιο σημαντικό για σένα;

Είναι πολλά, όπως εδώ μπορώ να ανταπεξελθω στα έξοδα μου αλλά ζω μόνος,επάνω λογικά πάντα θα βοηθούν οι γονείς αλλά θα είμαι μαζί τους 

Δημοσ.

Δημόσιο είσαι και δεν έχεις δώρα?Αν ναι δεν μπορείς να μεταφερθεις;

Με 500€ και ενοίκιο πως ακριβώς θα ζήσεις Θεσσαλονίκη;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, green gordon είπε

Δημόσιο είσαι και δεν έχεις δώρα?Αν ναι δεν μπορείς να μεταφερθεις;

Με 500€ και ενοίκιο πως ακριβώς θα ζήσεις Θεσσαλονίκη;

Δεν είναι δημόσιο σε ιδιωτικό είμαι απλά τα δώρα τα επιδόματα άδειας και τις άδειες τα ζητάει πίσω.. Αυτό ακριβώς αισθάνομαι και εγώ να πάω πίσω και να τα βγάζω ισα ισα η  να μείνω εδώ?

• Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, REPLAY33 είπε

Δεν είναι δημόσιο σε ιδιωτικό είμαι απλά τα δώρα τα επιδόματα άδειας και τις άδειες τα ζητάει πίσω.. Αυτό ακριβώς αισθάνομαι και εγώ να πάω πίσω και να τα βγάζω ισα ισα η  να μείνω εδώ?

α ειναι τατανας γιος..να περασει δεν βριζω

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κατσεις εκει που εισαι και να του κανεις καταγγελια. Οσο τους αφηνετε τοσο θα σας εκμεταλλευονται...

Επεξ/σία από malmsteen1984
  • Like 9
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, REPLAY33 είπε

Τέτοιους εργοδότες πρεπει να τους ξεγουμίζεις και στην πρώτη ευκαιρία την κάνεις. Αυτό γιατί το ίδιο ακριβώς θα κάνουν και με σένα. Το αν θα βρεις αλλη δουλεια και που ειναι δικό σου θεμα, αλλα πίσω τα δώρα δεν τα έδινα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί δεν μπορείς να ζήσεις με τους γονείς σου; Για πόσα χρόνια απουσίας μιλάμε;
Πρέπει να δεις και τα έξοδά σου, πόσα είναι εδώ, πόσα θα είναι εκεί;
Εγώ νομίζω αν οι γονείς σου είναι και ηλικιωμένοι μάλλον θα χαρούν να μείνεις μαζί τους και να τους βοηθάς. Αν πάλι είναι νεότεροι και τα καταφέρνουν ακόμη, αλλά είστε φτωχοί μάλλον τους βοηθάς πιο πολύ από εδώ, αν φυσικά τους στηρίζεις οικονομικά και ισχύει κάτι τέτοιο. 
Από την άλλη τα λεφτά ποτέ δεν φέρνουν την ευτυχία, τι να τα κάνεις αν δεν είσαι με όσους αγαπάς και σ' αγαπούν!!!
Η γνώμη μου είναι να το συζητήσεις με τους γονείς σου, αδέρφια σου, φίλους σου.
Προσωπικά αν ήμουν στη θέση σου και μου έφταναν να ζήσω τα λεφτά της Θεσσαλονίκης θα γύριζα στους δικούς μου. Είμαστε άνθρωποι όχι πολυεθνικές, έχουμε ανάγκη από αγάπη και να μην νοιώθουμε μοναξιά, όχι την μεγιστοποίηση τους κέρδους μας.

Επεξ/σία από 1nsom-n1k
  • Like 8
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, 1nsom-n1k είπε

Γιατί δεν μπορείς να ζήσεις με τους γονείς σου; Για πόσα χρόνια απουσίας μιλάμε;
Πρέπει να δεις και τα έξοδά σου, πόσα είναι εδώ, πόσα θα είναι εκεί;
Εγώ νομίζω αν οι γονείς σου είναι και ηλικιωμένοι μάλλον θα χαρούν να μείνεις μαζί τους και να τους βοηθάς. Αν πάλι είναι νεότεροι και τα καταφέρνουν ακόμη, αλλά είστε φτωχοί μάλλον τους βοηθάς πιο πολύ από εδώ, αν φυσικά τους στηρίζεις οικονομικά και ισχύει κάτι τέτοιο. 
Από την άλλη τα λεφτά ποτέ δεν φέρνουν την ευτυχία, τι να τα κάνεις αν δεν είσαι με όσους αγαπάς και σ' αγαπούν!!!
Η γνώμη μου είναι να το συζητήσεις με τους γονείς σου, αδέρφια σου, φίλους σου.
Προσωπικά αν ήμουν στη θέση σου και μου έφταναν να ζήσω τα λεφτά της Θεσσαλονίκης θα γύριζα στους δικούς μου. Είμαστε άνθρωποι όχι πολυεθνικές, έχουμε ανάγκη από αγάπη και να μην νοιώθουμε μοναξιά, όχι την μεγιστοποίηση τους κέρδους μας.

Λείπω από το πατρικό μου απ τα 19 τώρα είμαι 35 σχεδόν ,και μου φαίνεται αδύνατο 

34 λεπτά πριν, malmsteen1984 είπε

Να κατσεις εκει που εισαι και να του κανεις καταγγελια. Οσο τους αφηνετε τοσο θα σας εκμεταλλευονται...

Το ξέρω αλλά θα πάρω και άλλους στον λαιμό μου άτομα που 3 χρόνια τώρα μου έδειξαν ότι έχουν ανάγκη την δουλειά αυτή..αν φύγω δυστυχώς θα φύγω χωρίς καμία καταγγελία!

35 λεπτά πριν, isay είπε

Τέτοιους εργοδότες πρεπει να τους ξεγουμίζεις και στην πρώτη ευκαιρία την κάνεις. Αυτό γιατί το ίδιο ακριβώς θα κάνουν και με σένα. Το αν θα βρεις αλλη δουλεια και που ειναι δικό σου θεμα, αλλα πίσω τα δώρα δεν τα έδινα.

Δυστυχώς φίλε μου αναγκάζομαι και τα δίνω πίσω,πάντως σε ευχαριστώ μου έχεις απαντήσει κ σε άλλο θρεντ κ πάλι είχες δίκιο,απλά κάνω υπομονή.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε είναι ψευδαίσθηση αυτό που λες ότι πληρώνεσαι καλά. Ασχετα από το ερώτημα σου και το λόγο που δημιούργησες το θέμα εγώ θέλω να επιμείνω στο ότι δεν παίρνεις δώρα. Στον ιδιωτικό τομέα δικαιούσαι 14 μισθούς το χρόνο. 12 μήνες ένα δώρο χριστ μισό Πάσχα και μισό επίδομα αδειας(12+1+0.5+0.5). Δεν πληρώνεσαι  καλά αν τα συνυπολογισεις. Στην ουσία παίρνεις όσα παίρνει κάποιος με μικρότερο μηνιαίο μισθό. Σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά αν έχεις καβατζα νέα δουλειά να το σκεφτείς πιο σοβαρά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η διαφορά σε επίπεδο έτους μεταξύ των 2 δουλειών  είναι γύρω στα 3 χιλιάρικα, με λίγο ψάξιμο για κάτι καλύτερο από τον βασικό και ζμπρώξιμο από την οικογένεια  είναι μια διαφορά που μπορείς να καταφέρεις να κλείσεις σε εύλογο διάστημα 

δεν είναι να πεις ότι είσαι στα εξωτερικά και παίρνεις κάνα 7χιλιαρο που αυτό ειναι σχεδόν αδύνατο να το πάρεις σπίτι σου 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
6 ώρες πριν, costacurta είπε

Φίλε είναι ψευδαίσθηση αυτό που λες ότι πληρώνεσαι καλά. Ασχετα από το ερώτημα σου και το λόγο που δημιούργησες το θέμα εγώ θέλω να επιμείνω στο ότι δεν παίρνεις δώρα. Στον ιδιωτικό τομέα δικαιούσαι 14 μισθούς το χρόνο. 12 μήνες ένα δώρο χριστ μισό Πάσχα και μισό επίδομα αδειας(12+1+0.5+0.5). Δεν πληρώνεσαι  καλά αν τα συνυπολογισεις. Στην ουσία παίρνεις όσα παίρνει κάποιος με μικρότερο μηνιαίο μισθό. Σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά αν έχεις καβατζα νέα δουλειά να το σκεφτείς πιο σοβαρά. 

Σε αυτό έχεις δίκιο πάνω κάτω στα ίδια βγαίνει,αν βάλω ότι κ οι άδειες μου είναι επίσης απλήρωτες θα βγει κ πιο κάτω!

1 ώρα πριν, mylo είπε

Φίλους στην Αθήνα δεν έχεις;

Ελάχιστους που και αυτούς λόγο διαφορετικών ωραρίων τους βλέπω σπάνια

Δημοσ.

Που καταντησαμε, να λεμε τα 900 ευρω καλο μισθο και ποσο μαλλον οταν δεν παιρνουμε τα νομιμα, δωρα κλπ και ο εργοδοτης τα ζηταει πισω. Αυτοι οι ανθρωποι θελουν καταγγελια κατευθειαν, η χωρα θα συνεχισει να ειναι σε αυτη την κατασταση οσο αφηνουμε τα πραγματα να ειναι ετσι!

Προφανως και θα ειναι δυσκολο για εναν ανθρωπο 35 χρονων να γυρισει στο πατρικο του και να μενει με γονεις, ειδικα μετα απο τοσα χρονια που μενει μονος! Ειμαστε η μοναδικη χωρα σε ολο τον κοσμο που μενουμε μαζι με τους γονεις μας εως τα 40 επειδη αμοιβομαστε με 500 ευρω και δε μπορουμε να τα βγαλουμε περα μονοι μας!
Δε κατακρινω τον φιλο που ανοιξε το θεμα, αλλα ειμαι δυσαρεστημενος με την κατασταση στη χωρα οπως και ολοι νομιζω και πραγματικα πλεον δε γινεται να μη το δειχνω.

Ομως, εκτος του οτι η κατασταση ειναι ετσι, εχουμε φτασει σε σημειο να θεωρουμε οτι ειναι πολυ φυσιολογικο το να ζουμε με γονεις εως τα 35 - 40 και μαλιστα να δεχομαστε και να μας συντηρουν και να σπρωχνουν οικονομικα οσο μπορουν οι γονεις, ακριβως οπως αναφερουν αρκετοι παραπανω! 

Για να μη βγω εκτος θεματος και να πω και εγω την γνωμη μου... Το τι αποφαση θα παρεις φιλε ειναι καθαρα δικο σου θεμα και δυστυχως κανεις δε μπορει να σε βοηθησει πραγματικα. Πρεπει να ζυγισεις εσυ τα πραγματα και τα θελω σου, να δεις εσυ τι προοπτικες εχεις στην τωρινη σου δουλεια ή ισως σε μια αλλη δουλεια στην Αθηνα και τι εξελιξη μπορεις να εχεις. Απο τα 900 ευρω στα 500 θα ειναι τρελο πισογυρισμα και φυσικα το να μενεις με γονεις στα 35 ειδικα μετα απο τοσα χρονια που μενεις μονος σου, θα ειναι πολυ δυσκολο...
Ζυγισε τα και αποφασισε, ειναι δυσκολο και το ξερω γιατι και εγω βρισκομαι στο εξωτερικο που δε μιλαμε για μια αποσταση τυπου Αθηνα - Θεσσαλονικη, ομως κανε οτιδηποτε θεωρεις πως ειναι καλυτερο για σενα. Γιατι δε το συζητας με την οικογενεια σου να δεις εκεινοι τι εχουν να σου πουν;

• Like 8
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...