Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ομιλία (για όσους την παρακολούθησαν ΟΛΟΚΛΗΡΗ πριν σχολιάσουν) είναι πάρα πολύ καλή και σημαντική. Λέει αυτό που, δυστυχώς, λίγοι αντιλαμβάνονται μπροστά στην τεχνομανία και τον άκρατο καταναλωτισμό (ναι, για σένα που αλλάζεις κινητό κάθε εβδομάδα μιλάω).

Ας κρίνουμε αυτά που λέει (και είναι πολύ καίρια και ουσιώδη) και όχι τις πολιτικές της Apple ως εταιρίας.
Και μπράβο στους διαχειριστές που μπήκαν στον κόπο να το συμπεριλάβουν στις ειδήσεις.
Ελπίζω στο μέλλον να έχουμε περισσότερα από αυτά και λιγότερα ...leaks.

  • Like 3
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Λίγοι προσφέρουν πραγματικά δωρεάν υπηρεσίες, καλύπτοντας μερικές μόνο ανάγκες.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, είτε θα βάλεις το χέρι βαθιά στη τσέπη (βλέπε APPLE) ή θα πληρώσεις τις "δωρεάν" υπηρεσίες με τα προσωπικά σου δεδομένα.

  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, darkmatinee είπε

Προφανώς και δεν είναι άγια η Apple άλλα είναι πολύ θετικό ότι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου στρέφει τη συζήτηση προς την ιδιωτικότητα, έστω και αν το κάνει για τους δικούς της ιδιοτελείς σκοπούς...

Είναι καλό για να έχουμε να συζητάμε εμείς εδώ μέσα (κ αλλού)
γιατί οι ιδιοτελείς σκοποί είναι αυτοί που θα πραγματοποιηθούν
στο τέλος.

Δημοσ.

Κακά τα ψέμματα ως χρήστης iphone τα τελευταία 10 χρόνια και πλέον android μπορώ να πώ με σιγουριά οτι περισσότερο ασφάλεια μου προσφέρει η Apple. Είναι κάτι που της βγάζω το καπέλο σε αυτό το κομμάτι της ιδιωτικότητας.

  • Like 1
Δημοσ.

Είναι πολύ απλό... Η Apple με τις εξωφρενικές τιμές του hardware έχει τόσα έσοδα και κέρδη ώστε να μπορεί να μη βασίζεται σε προσωπικά δεδομένα για να βγάλει λεφτά. Αυτό δεν ισχύει για τους άλλους οι οποίοι έχουν τα κέρδη τους απο τα δεδομένα χρηστών. Καλή η ''κουλτουρα ιδιωτικότητας' της Apple αλλά εαν δεν έβγαινε το χρήμα θα μιλούσαμε διαφορετικά....

  • Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, teovag είπε

Επειδή μου αρέσουν αυτά που γράφεις (αλήθεια, δεν ειρωνεύομαι, ουτε anti-Apple είμαι, κάθε άλλο)...

...να μην ξεχνάς να απαντάς και στα υπόλοιπα όμως (Spotify, αποχώρηση Netflix, Guizhou ως "μεσολαβητή" στην Κίνα)

ΥΓ να μην μπλέξουμε τώρα και "παιδική" εργασία σε Κίνα, κλπ τώρα (γιατί θα πρέπει να πετάξουμε όλοι κινητά και ρουχα...)

Αυτο που λες, αμα διαφωνειτε λοιπον μην αγοραζετε προσωπικα τιποτα απο Κινα , το να κραζετε τον Τιμ επειδη κανει ακριβως το ιδιο με σας , δλδ κραζει αλλα συνεργαζετε ευχαριστως μαζι τους δεν εχει και ιδιαιτερο νοημα. Απλα εσεις το κανετε γτ κερδιζετε απο μια συσκευη 50 ευρω σε σχεση με μια αλλη συσκευη ανταγωνιστικης εταιρειας που προσφερει πανω κατω τα ιδια πραγματα και ο Τιμ κατι δις. Η αρχη ειναι η ιδια, τα ποσα αλλαζουν. Στην Κινα παρεπιπτοντως για οποιον δεν γνωριζει, δεν μπορεις καν να ασκησεις κριτικη ατην κυβερνηση, οι επικριτες απελαυνονται ή στην τελικη "εξαφανιζονται" με μαγικο τροπο. Εχουνε σοβαρα προβληματα εκει , δεν εχουν ολα να κανουν με την αναπτυξη.

  • Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
16 ώρες πριν, billdanos είπε

Έλα πες αλήθεια τώρα, δεν διάβασες πάνω από 2 γραμμές από το αρχικό κείμενο... 

Είστε  μερικοί το κλασικό παράδειγμα αμασητης κατανάλωσης των fake news και αγανακτείτε ταυτόχρονα όταν κάποιος  το επισημαίνει! :) 

To fappening έχει συμβεί :-)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ChownTuen είπε

To fappening έχει συμβεί :-)

Όχι επειδή η Apple έκανε κάτι. Αν είχα password την ημερομηνία γέννησής μου και με ένα google search την έβρισκες στο wikipedia τότε και οι δικές μου nudes θα κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι σε άρθρα δεν διαβάζεις ούτε τις 2 πρώτες σειρές και κρατάς ότι σε "συμφέρει".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αλλη μια φορα ενα θεμα που αφορα την ιδιωτικότητα μπλεκεται με διαφορα άλλα.

Αρχικά δεν μπορω να καταλαβω τι σχεση εχουν οι κατηγοριες της Spotify περι μονοπωλιακών τακτικων με το θεμα της ιδωτικότητας. Δεν καταλαβαινω γιατί ο αρθρογράφος συνδεει τα 2 θεματα. Ο Cook μιλησε για ιδωτικότητα, που κολλάει το spotify; Ωρες ωρες απλα προσπαθειτε να ανεβάσετε τα κλικς ή μου φαινεται;

Κατι άλλο που συμβαίνει συχνα ειναι η συσχέτιση της ασφαλειας δεδομενων (security) με την ιδιωτικότητα τους (privacy). Το fappening που ευαγγελίζονται πολλοι ειναι θεμα ασφαλειας (security) και οχι ιδιωτικότητας (privacy). Ακόμα και δεχτουμε οτι εφταιγε η Apple για ολο αυτο (πιστευω οτι εφταιγαν και οι χρηστες) δεν εχει να κανει με την ιδιωτικότητα και την χρηση των δεδομενων των χρηστων.

Οσο κι αν δεν μπορουν να το δεχτουν καποιοι η Apple ειναι η μονη εταιρια απο τους μεγαλους κολοσους που σεβεται τα δεδομένα των χρηστων και οχι μονο δεν τα πουλαει/χρησιμοποιει για κερδος αλλα παίρνει μετρα συνεχως για την προστασια τους. Ο λόγος που το κάνει αυτο ειναι γιατί τα παίρνει τριπλα κατα την αγορα του καθε προιόντος δεν το αρνείται κανεις αυτό. Το συμπερασμα για μένα οπως και να το κανουμε ειναι ενα: Δεν ειναι ολοι το ιδιο. Οπως δεν ειναι το ιδιο ελευθερη μια δυτικη χωρα με την Ρωσια ή την Τουρκια ή την Κίνα έτσι δεν ειναι το ιδιο η Apple με την Google ως προς την ιδιωτικότητα.

Επεξ/σία από Choulio
  • Like 2
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
14 ώρες πριν, KostasKri είπε

Όχι επειδή η Apple έκανε κάτι. Αν είχα password την ημερομηνία γέννησής μου και με ένα google search την έβρισκες στο wikipedia τότε και οι δικές μου nudes θα κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι σε άρθρα δεν διαβάζεις ούτε τις 2 πρώτες σειρές και κρατάς ότι σε "συμφέρει".

Δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Ολόκληρη συλλογή.

Τα ψηφιακά συστήματα σχεδιάζονται να εξυπηρετούν τους ανθρώπους και σε αυτό προσθέτουμε και την ανάγκη για ασφάλεια. Δυστυχώς οι άνθρωποι είμαι το μεγαλύτερο κενό ασφαλείας. Αλλά δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα ήταν μόνο password.

Δημοσ.

Εδώ που τα λέμε έχει όντως δίκιο, για το χρήμα που το έχουν θεοποιήσει και στήνουν αγάλματα και κρυπτονομίσματα με επισφαλείς εξελίξεις για την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια, την ελευθερία του λόγου αλλά κυρίως την αποτίμηση ότι ο καταναλωτής πληρώνει χωρίς να έχει τις εγγυήσεις που απαιτούνται. Μάλλον επειδή υπάρχει επιβράδυνση παγκόσμια οικονομίας φαίνεται ότι ήδη κάτι δεν πάει καλά...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ChownTuen είπε

Δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Ολόκληρη συλλογή.

Τα ψηφιακά συστήματα σχεδιάζονται να εξυπηρετούν τους ανθρώπους και σε αυτό προσθέτουμε και την ανάγκη για ασφάλεια. Δυστυχώς οι άνθρωποι είμαι το μεγαλύτερο κενό ασφαλείας. Αλλά δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα ήταν μόνο password.

Γενικά από αυτά που φτάνουν στα αυτιά μας - χωρίς κάποιος να το ψάξει παραπάνω - είναι κυρίως αρνητικές φήμες λόγο του ότι το "hating Apple" πουλάει και παίρνει clicks. Άμα κάτσεις και παρακολουθήσεις ανθρώπους που κάνουν ανάλυση στρατηγικών κτλ πιο αντικειμενικά θα δεις ότι δεν είναι η κακιά εταιρία που όλοι προωθούν.

https://en.wikipedia.org/wiki/ICloud_leaks_of_celebrity_photos#Guilty_pleas

"In March 2016, 36-year-old Ryan Collins of Lancaster, Pennsylvania agreed to plead guilty to one count of unauthorized access to a protected computer to obtain information resulting in an 18-month sentence. While no victims were named in the court documents, numerous media outlets connected Collins' case to The Fappening. During the investigation, it was found that Collins phished by sending e-mails to the victims that looked like they came from Apple or Google, warning the victims that their accounts might be compromised and asking for their account details. The victims would enter their passwords, and Collins gained access to their accounts, downloading e-mails and iCloud backups. In October 2016, Collins was sentenced to 18 months in prison."

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Apple ασφάλεια και εγγύηση. Που τοποθέτησαν την γνωστή αφίσα περί ιδιωτικότητας και στο καπάκι βγήκε το exploit με το facetime.

Επεξ/σία από NotAliki177

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...