gthe Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, billdanos είπε Έλα πες αλήθεια τώρα, δεν διάβασες πάνω από 2 γραμμές από το αρχικό κείμενο... Είστε μερικοί το κλασικό παράδειγμα αμασητης κατανάλωσης των fake news και αγανακτείτε ταυτόχρονα όταν κάποιος το επισημαίνει! Για σχολίασε μας εσύ μιας και το διάβασες μέχρι τέλους, το κομμάτι που παραχώρησε το icloud των τοπικών χρηστών στη Guizhou γιατί έτσι την βόλευε. Τουλάχιστον η Google τους είπε... Censored services δεν παρέχουμε και τα σπάσανε μιας και καλή. Όχι και να κουνάει το δάχτυλο ο ηθικός Cook, ολες τα ίδια είναι Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από gthe 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 3 minutes ago, gthe said: Για σχολίασε μας εσύ μιας και το διάβασες μέχρι τέλους, το κομμάτι που παραχώρησε το icloud των τοπικών χρηστών στη Guizhou γιατί έτσι την βόλευε. Τουλάχιστον η Google τους είπε... Censored services δεν παρέχουμε και τα σπάσανε μιας και καλή Ήθελα απλά να παραδεχτείς πως δεν το διάβασες και γι αυτό έγραψες κάτι εντελώς άσχετο με όσα είπε στην ομιλία του ο Cook. Επιδιώκεις δηλαδή έναν διάλογο του στυλ: - Άκουσα πως θα βρέξει αύριο - Α ναι; Είναι πολύ χάλια αυτό το Mac Pro ρε φίλε! ...βαριέμαι 6
Manos Petrucci Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Είναι σα να βλέπεις νταβατζή να ρητορεύει κατά της πορνείας... Μιλάει για ιδιωτικότητα, την ώρα που η εταιρία του, προάγει τον αθέμιτο - σύμφωνα με την δυτική οικονομία και δημοκρατία, «κομμουνισμό» της Κίνας, δίνοντας δουλειά στους «λεπτοχέριδες» Κινέζους σε εργατουπόλεις που είναι σαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, που βαράνε 12ωρα και 14ωρα. Σουρεάλ καταστάσεις και εκτιμήσεις, από σουρεάλ άτομα που γίνονται είδωλα και εμπνευστές επιχειρηματικότητας. 8 1
garcia Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Αμα κατέβει στις ερχόμενες εκλογές εγώ θα τον ψηφίσω! Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από garcia
darkmatinee Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, newton91 είπε Δεν καταλαβες γιατί το κάνει ; Διαβάζετε τα κείμενα κ τα σχόλια ή απλά μπαίνετε για να πετάξετε την ατάκα σας και να φύγετε; 1
teovag Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 52 λεπτά πριν, billdanos είπε Ήθελα απλά να παραδεχτείς πως δεν το διάβασες και γι αυτό έγραψες κάτι εντελώς άσχετο με όσα είπε στην ομιλία του ο Cook. Επιδιώκεις δηλαδή έναν διάλογο του στυλ: - Άκουσα πως θα βρέξει αύριο - Α ναι; Είναι πολύ χάλια αυτό το Mac Pro ρε φίλε! ...βαριέμαι Επειδή μου αρέσουν αυτά που γράφεις (αλήθεια, δεν ειρωνεύομαι, ουτε anti-Apple είμαι, κάθε άλλο)... ...να μην ξεχνάς να απαντάς και στα υπόλοιπα όμως (Spotify, αποχώρηση Netflix, Guizhou ως "μεσολαβητή" στην Κίνα) ΥΓ να μην μπλέξουμε τώρα και "παιδική" εργασία σε Κίνα, κλπ τώρα (γιατί θα πρέπει να πετάξουμε όλοι κινητά και ρουχα...) ΠΑΝΤΑ κάπου αποσκοπούν αυτές οι δηλώσεις/ρητορίες... (Αλλά που?)
stafaf Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Manos Petrucci είπε Μιλάει για ιδιωτικότητα, την ώρα που η εταιρία του, προάγει τον αθέμιτο - σύμφωνα με την δυτική οικονομία και δημοκρατία, «κομμουνισμό» της Κίνας, Γιατί τον κομμουνισμό τον βάζεις σε εισαγωγικά; Σύμφωνα με τη δυτική κοινωνία είναι κομμουνισμός; Μήπως δεν είναι κιόλας; Μήπως είναι κανα φιλελεύθερο καθεστώς που έχει την εξουσία στην Κίνα; Ρωτάω, δεν ξέρω. 1
papageorge007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Καλά τα λέει, αλλά στην πράξη είναι που "κολλάνε" όλες οι εταιρίες. Όπως και να το δούμε, ο μέσος χρήστης είτε απλά δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να διαβάσει τους όρους χρήσης μιας υπηρεσίας και ζει στην άγνοια, είτε απλά γνωρίζει αλλά λέει: "Αφού είναι τζάμπα, ας έχουν τα προσωπικά μου δεδομένα. Δεν έχω να κρύψω κάτι." Ναι, υπάρχουν πολλοί από αυτούς. Απ΄ την άλλη, οι εταιρίες γνωρίζουν την παραπάνω λογική και δίνουν φαινομενικά "δωρεάν" υπηρεσίες και εκμεταλλεύονται τα στοιχεία των χρηστών για κέρδος ή για διάφορους σκοπούς. Για εμένα, και οι δυο πλευρές είναι λάθος, αλλά πιο πολλοί φταίνε οι χρήστες, γιατί όπως λέμε "Βρίσκουν και τα κάνουν". 1
anax111 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Το πρόβλημα με το Fake News είναι τεράστιο. Μια είδηση που για έναν κομουνιστή είναι αληθινή για έναν καπιταλιστή μπορεί να θεωρηθεί ψεύτικη επειδή το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί για ένα γεγονός δεν ταιριάζει στις δικές του αντιλήψεις. Το ίδιο και για έναν εθνικόφρονα και έναν οπαδό της παγκοσμιοποίησης. Ποιος ορίζει αν κάτι είναι fake news ή όχι; Σύμφωνοι υπάρχουν κραυγαλέα fake news, υπάρχουν όμως και πολλά που είναι πολύ αμφίσημα. Έχω πρόσφατο παράδειγμα από είδηση που δημοσιεύτηκε σε ελληνικό site και που το https://www.ellinikahoaxes.gr το έβγαλε fake news. Τελικά όμως επίσημο έγγραφο σχετικής αρχής που δημοσιεύτηκε επίσημα απέδειξε ότι δεν ίσχυε αυτό που έγραφε το https://www.ellinikahoaxes.gr και ότι η αρχική είδηση δεν ήταν fake news! Να τονίσω εδώ ότι πρόκειται για εξαίρεση και ότι το https://www.ellinikahoaxes.gr κάνει τρομερή δουλειά. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για όλα. Τυχόν υιοθέτηση αυτόματων φίλτρων είναι δυνατόν να οδηγήσει σε φασιστικού τύπου λογοκρισία. Η γνώμη μου είναι να είναι όλα ελεύθερα. Ή θα μπορούσε να υιοθετηθεί κάποιου είδους ratings για την αξιοπιστία των ειδησιογραφικών sites ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να οδηγείται μόνο αν το θέλει σε αξιόπιστα sites ενώ αν δεν θέλει να μπορεί να βρει ελεύθερα τις ειδήσεις που θέλει αγνοώντας τα σχετικά ratings. 2
Maclean Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, stafaf είπε Γιατί τον κομμουνισμό τον βάζεις σε εισαγωγικά; Σύμφωνα με τη δυτική κοινωνία είναι κομμουνισμός; Μήπως δεν είναι κιόλας; Μήπως είναι κανα φιλελεύθερο καθεστώς που έχει την εξουσία στην Κίνα; Ρωτάω, δεν ξέρω. Το βάζει σε εισαγωγικά γιατί δεν είναι πραγματικός κομμουνισμός. Έτσι ονομάστηκε από τους ίδιους και φυσικά αγκαλιάστηκε από τον δυτικό κόσμο η ονομασία καθώς βολεύει ο κομμουνισμός να θεωρηθεί ένα απολυταρχικό καθεστώς το οποίο λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο. 2 1
Manos Petrucci Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 54 λεπτά πριν, stafaf είπε Γιατί τον κομμουνισμό τον βάζεις σε εισαγωγικά; Σύμφωνα με τη δυτική κοινωνία είναι κομμουνισμός; Μήπως δεν είναι κιόλας; Μήπως είναι κανα φιλελεύθερο καθεστώς που έχει την εξουσία στην Κίνα; Ρωτάω, δεν ξέρω. Το έβαλα σε εισαγωγικά, γιατί σύμφωνα με το μανιφέστο, ο κομμουνισμός είναι η τελευταία βαθμίδα εξέλιξης της κοινωνίας, αυτό που λέμε ουτοπία. Εκεί που κανένας δεν πεινάει, το χρήμα έχει μόνον ανταλλακτική αξία κι όχι χρηματιστηριακή αξία, εκεί που η εργασία είναι χόμπι δημιουργικότητας. Τώρα, η Κίνα προφανώς δεν διέπεται από κάποιο φιλελεύθερο καθεστώς. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας χαρακτηρίζει την υπάρχουσα κατάσταση της Κίνας ως χώρα που βρίσκεται στο αρχικό στάδιο του σοσιαλισμού, ένα αναπτυξιακό στάδιο παρόμοιο με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. βλ. wikipedia. Όπως και να χει, όταν επιτρέπεται από οποιοδήποτε καθεστώς αυτού του είδους εργασιακή εκμετάλλευση, ότι ταμπέλα και να του βάλεις, για μένα η "απάνθρωπη", είναι με τεράστια γράμματα. Το θέμα είναι το πώς, τα Δημοκρατικά φιλελεύθερα Κράτη, αναπτύσσουν εμπορικές σχέσεις με τα βλαβερά - για την ελευθερία κι αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τα λεγόμενα κομμουνιστικά - σοσιαλιστικά κράτη; Με ποια λογική και ηθική εξήγηση γίνεται κάτι τέτοιο;; 4
Agnwstos_X Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δασκαλε που διδαδκες και νομο δεν εκρατεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα