gia_nnis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, mp123 είπε Το γνωστό θέμα με το αλλαλουμ που επικρατεί θέλω απαντήσεις έγκυρες: 1 - Μπορεί να μπει εξωτερικος διαχειριστής στην πολυκατοικία που να μην είναι κατοικος αυτης ; δηλαδη να φερνει τα κοινοχρηστα καθε μηνα και να τα μαζεύει αυτος ( φώτα νερά συντήρηση κλπ.).Πόσο θα κοστίσει περίπου; ( έχω πάρει τηλ μια εταιρία αύριο περιμένω απάντηση) 2- Δεν θέλω να συμμετέχω στην θέρμανση ( καυστηρας πετρελαίου ) γιατί έχω βάλει ενεργειακό τζάκι air condition, θερμοπομπους και δεν έχω ανάγκη τα σώματα. Πως μπορώ να αποφύγω το 33% συμμετοχη ; Παρακαλώ σοβαρές απαντησεις από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενό. 1)Ναι γινεται να τα παρει εταιρια.. αλλα υπαρχει επιβαρυνση και μπορει οι αλλοι να μην θελουν να πληρωσουν.. και δεν θα ειναι και υποχρεωμενοι απο την στιγμη που ο καθενας εχει κανει απο μονος του διαχειριση.. 2)Οτι λεει το καταστατικο.. Μπορεις να το παρακάμψεις ειτε με το να παρεις απο ολους υπογραφες.. ειτε να βαλεις φυσικο αεριο.. Δεν εισαι ο μονος που σκεφτεται ετσι.. Αλλα συνηθως δεν το δεχονται γιατι θελουν να μυραζονται(καβατζονονται) τα εξοδα..!!! 1
haris_216 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Με εξαίρεση την τηλεθέρμανση που δεν ξέρω, η μόνη περίπτωση που μπορεί κάποιος να αποκοπεί (νόμιμα) από το κόστος της κεντρικής θέρμανσης είναι με την εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης φυσικού αερίου. Εκεί, άσχετα αν στραβώνουν ή όχι οι λοιποί ένοικοι, το περνάς μια χαρά. Προσοχή όμως. Η απεξάρτηση αφορά μόνο την κατανάλωση του πετρελαίου. Παραμένεις πάντα "δέσμιος" στα κόστη που αφορούν την απαιτούμενη ετήσια συντήρηση του συστήματος θέρμανσης της πολυκατοικίας όπως επίσης και τις όποιες έκτακτες επισκευές προκύψουν (δεν λέμε για το αν είναι δίκαιο ή όχι αλλά για το τι ισχύει με τον τελευταίο νόμο). Ως προς τον εξωτερικό διαχειριστή (προφανώς μιλάμε για εταιρία και όχι τον μπατζανάκη σου) σαφώς και μπορεί να μπει αλλά, όπως σε όλες τις άλλες αποφασίσεις, με τη σύμφωνη γνώμη της συνέλευσης. Με απλή ή απόλυτη πλειοψηφία, ανάλογα τι ορίζει το καταστατικό. 2
sphinxgr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 14 ώρες πριν, mp123 είπε Το γνωστό θέμα με το αλλαλουμ που επικρατεί θέλω απαντήσεις έγκυρες: 2- Δεν θέλω να συμμετέχω στην θέρμανση ( καυστηρας πετρελαίου ) γιατί έχω βάλει ενεργειακό τζάκι air condition, θερμοπομπους και δεν έχω ανάγκη τα σώματα. Πως μπορώ να αποφύγω το 33% συμμετοχη ; Μου αρέσει που μερικοί απαιτείτε έγκυρες απαντήσεις. Λες και πληρώνεις για να πάρεις τις απαντήσεις και για αυτό απαιτείς και την εγκυρότητα τους. Ορίστε σχετικό άρθρο που περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία https://www.iefimerida.gr/news/379514/ti-prepei-na-gnorizoyn-osoi-aposyndethoyn-apo-tin-kentriki-thermansi-polykatoikion-gia 2
pontez2 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, mp123 είπε 2- Δεν θέλω να συμμετέχω στην θέρμανση ( καυστηρας πετρελαίου ) γιατί έχω βάλει ενεργειακό τζάκι air condition, θερμοπομπους και δεν έχω ανάγκη τα σώματα. Πως μπορώ να αποφύγω το 33% συμμετοχη ; Για να γίνει αυτό: Aφαιρείς τα σώματα Μονώνεις τους κεντρικούς σωλήνες θέρμανσης που περνάνε από το διαμέρισμά σου Ενημερώνεις την διαχείριση Ολα αυτά υπο τη προυπόθεση οτι έχεις βρει άλλο τροπο να έχεις θέρμανση. Ακομα και με αυτά συμμετάσχεις κανονικά στη συντήρηση του καυστήρα, δεν δινεις ομως το 30% ποσοστό που γράφει το καταστατικό @sphinxgr το άρθρο που παραθέτεις έχει πολλές λανθασμένες πληροφορίες που αποτελούν την άποψη της ΠΟΜΙΔΑ. Η ΠΟΜΙΔΑ ως συνλή προσπαθεί να καλύψει τους πολλούς. Αυτά που γράφει ας πούμε πως ένα κεντρικό συστημα θέρμανσης ειναι αποδοτικότερο απο ένα ατομικό, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ακόμα και η συγκληση γενικης συνέλευσης δεν μπορει να ισχύσει, αν η διαχείριση δε θέλει με τιποτε πχ να κάνει συνέλευση για αυτο το θέμα. Δε μπορει η διαχείριση και οι υπόλοιπο ένοικοι της πολυκατοικίας να σε κόβουν. Ούτε πιστοποιητικο ενεργειακης απόδοσης εισαι υποχρεωμένος να δειξεις κάπου. Το ΦΕΚ ειναι συγκεκριμένο και δεν αναφέρει τιποτε τέτοιο για την αυτονομιση http://www.karagilanis.gr/images/site/epikairotita/nomos-4447-2016.pdf Άρθρο 39. Ουτε καν ενημερώνεις πλέον Πρέπει ομως να έχεις πιστοποιητικο σωστης λειτουργίας του λέβητα από την εταιρία εγκατάστασης πχ (αν βάλεις για παράδειγμα θέρμανση με φυσικο αέριο ή υγραέριο) Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από pontez2
tz3s Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Αυτο που σου λενε και οι περισσοτεροι εκανα... Εβαλα αντλια θερμοτητας, εκλεισα τους κεντρικους σωληνες και ενημερωσα τον διαχειριστη οτι πλεον δεν θα συμμετεχω στην θερμανση (οχι οτι εβαζαν και ποτε) Απλα να γνωριζεις οτι θα πρεπει ακομα και επειτα να πληρωνεις τις οποιες κατασκευες και συντηρησεις του καυστηρα... Απο αυτο δεν μπορεις να απαλαχθεις. Μια φαση σαν το ασανσερ, το χρησιμοποιεις ή οχι, πληρωνεις 1
n4sleep Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Για να γίνει αυτό: Aφαιρείς τα σώματα Μονώνεις τους κεντρικούς σωλήνες θέρμανσης που περνάνε από το διαμέρισμά σου Ενημερώνεις την διαχείριση Ολα αυτά υπο τη προυπόθεση οτι έχεις βρει άλλο τροπο να έχεις θέρμανση. Ακομα και με αυτά συμμετάσχεις κανονικά στη συντήρηση του καυστήρα, δεν δινεις ομως το 30% ποσοστό που γράφει το καταστατικό @sphinxgr το άρθρο που παραθέτεις έχει πολλές λανθασμένες πληροφορίες που αποτελούν την άποψη της ΠΟΜΙΔΑ. Η ΠΟΜΙΔΑ ως συνλή προσπαθεί να καλύψει τους πολλούς. Αυτά που γράφει ας πούμε πως ένα κεντρικό συστημα θέρμανσης ειναι αποδοτικότερο απο ένα ατομικό, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ακόμα και η συγκληση γενικης συνέλευσης δεν μπορει να ισχύσει, αν η διαχείριση δε θέλει με τιποτε πχ να κάνει συνέλευση για αυτο το θέμα. Δε μπορει η διαχείριση και οι υπόλοιπο ένοικοι της πολυκατοικίας να σε κόβουν. Ούτε πιστοποιητικο ενεργειακης απόδοσης εισαι υποχρεωμένος να δειξεις κάπου. Το ΦΕΚ ειναι συγκεκριμένο και δεν αναφέρει τιποτε τέτοιο για την αυτονομιση http://www.karagilanis.gr/images/site/epikairotita/nomos-4447-2016.pdf Άρθρο 39. Ουτε καν ενημερώνεις πλέον Πρέπει ομως να έχεις πιστοποιητικο σωστης λειτουργίας του λέβητα από την εταιρία εγκατάστασης πχ (αν βάλεις για παράδειγμα θέρμανση με φυσικο αέριο ή υγραέριο) Για να αυτονομηθείς πρέπει το νέο σύστημα να βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση του διαμερίσματος. Δηλαδή να έχει χ;αμηλότερη κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας. Δεν ισχύει αυτό με ενεργειακό τζάκι και θερμοσυσσωρευτές. Οποιαδήποτε αυτονόμηση σε τέτοια περίπτωση είναι εντελώς παράνομη, και μπορεί η πολυκατοικία να κινηθεί νομικά εναντίον σου και χρωστάς κανονικά όλα τα πάγια! Μόνο αν βάλεις αντλία θερμότητας, ή λέβητα φυσικού αερίου ή λέβητα πετρελαίου συμπύκνωσης μπορείς να αυτονομηθείς.
pontez2 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, n4sleep είπε Για να αυτονομηθείς πρέπει το νέο σύστημα να βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση του διαμερίσματος Χμ. Το γράφει κάπου αυτό; Διοτι το ψάχνω και δε το βρισκω στο ΦΕΚ. Εν πάση περιπτώσει, εγω έχω βάλει σε διαμέρισμα, λέβητα για υγραέριο (που αν περάσει φυσικο αέριο μετατρέπεται εύκολα). Κάτι πήγε να πει ένας, του έδειξα το ΦΕΚ και τη βεβαίωση της εταιρίας και δεν ξαναενόχλησε. Αν χρειαστουν και ενεργειακή απόδοση θα το κάνω αλλά δε νομιζω οτι θα ζητηθεί. 1
mp123 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε Μου αρέσει που μερικοί απαιτείτε έγκυρες απαντήσεις. Λες και πληρώνεις για να πάρεις τις απαντήσεις και για αυτό απαιτείς και την εγκυρότητα τους. Ορίστε σχετικό άρθρο που περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία https://www.iefimerida.gr/news/379514/ti-prepei-na-gnorizoyn-osoi-aposyndethoyn-apo-tin-kentriki-thermansi-polykatoikion-gia Δεν είναι καλό να παίρνεις μια γνώμη.εχω ρωτήσει δικηγόρο μου είπε ότι μόνο αν βάλω ατομικό λέβητα φυσικού αερίου ( εδώ στην περιοχή μου δεν έχει έρθει) ρώτησα στο δημαρχείο στο τμήμα των πολιτικών μηχανικών.δεν είναι καλό να ρωτήσω και εδώ.
pontez2 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, mp123 είπε Δεν είναι καλό να παίρνεις μια γνώμη.εχω ρωτήσει δικηγόρο μου είπε ότι μόνο αν βάλω ατομικό λέβητα φυσικού αερίου ( εδώ στην περιοχή μου δεν έχει έρθει) ρώτησα στο δημαρχείο στο τμήμα των πολιτικών μηχανικών.δεν είναι καλό να ρωτήσω και εδώ. Τσέκαρε τη περίπτωση του υγραερίου με φυάλες. Μπορεις να έχεις στο μπαλκόνι σου σε ειδικό ερμάριο, μέχρι 3 δεκάρες φυάλες υγραερίου. (δεν ειναι πολυδιαδεδομένη λύση διότι οι περισσότεροι ή έχουν αυτονομία μέσω του φυσικου αερίου ή με πετρέλαιο.Ομως σε περιπτωση που δε περνάει το φυσικο αέριο απ τη γειτονιά, ειναι συμβατή λυση και δε μπορει να σου πει κανεις τιποτα) 1
scullyist Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 17 ώρες πριν, mp123 είπε Ευχαριστώ . ξέρεις πόσο παραπάνω δίνατε τον μήνα για να κάνει ο άνθρωπος της εταιρίας την συλλογή και πληρωμή των κοινόχρηστων.; ( φως νερό, καθαρισμός, ασανσέρ ). Δεν θυμάμαι τώρα... στο μυαλό μου έχει μείνει πως ήταν ψιλολόγια (4 διαμερίσματα ήταν). Θα δω -μέχρι αύριο- αν έχω κρατήσει καμιά χαρτούρα από τότε μήπως σου πω ακριβώς.
tigergreg Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Οι εταιρειες διαχειρισης κοινοχρηστων (οσες εχω ασχοληθει τουλαχιστον) για να αναλαβουν ζητανε 3,000-10,000 ευρω αποθεματικο πραγμα που ειναι σχεδον αδυνατο να συμφωνησουν ολοι.
chsam Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Στις 17/6/2019 στις 8:05 ΜΜ, mp123 είπε Το γνωστό θέμα με το αλλαλουμ που επικρατεί θέλω απαντήσεις έγκυρες: 1 - Μπορεί να μπει εξωτερικος διαχειριστής στην πολυκατοικία που να μην είναι κατοικος αυτης ; δηλαδη να φερνει τα κοινοχρηστα καθε μηνα και να τα μαζεύει αυτος ( φώτα νερά συντήρηση κλπ.).Πόσο θα κοστίσει περίπου; ( έχω πάρει τηλ μια εταιρία αύριο περιμένω απάντηση) 2- Δεν θέλω να συμμετέχω στην θέρμανση ( καυστηρας πετρελαίου ) γιατί έχω βάλει ενεργειακό τζάκι air condition, θερμοπομπους και δεν έχω ανάγκη τα σώματα. Πως μπορώ να αποφύγω το 33% συμμετοχη ; Παρακαλώ σοβαρές απαντησεις από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενό. Για το θεμα της θερμανσης δες το αρθρο 127 του Ν.4495/2017 https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/841 , αυτος ειναι ο νομος οτι και να σου πει ο οποιοσδηποτε. 2
mp123 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Ένταξη θα πω μ@λακια αλλά τα air condition inverter που έχω δεν με καλύπτουν; πρέπει να βάλω αντλία θερμότητας; δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτόν τον τύπο ( αντλια θερμοτητας )αλλά από ότι καταλαβαίνω είναι το ίδιο.δεν μπορεί να θεωρηθεί το air condition inverter ( καινούργιας τεχνολογίας είναι 3 χρονών μοντέλα) σαν αντλια θερμοτητας ; βασικά δεν έχω θέμα να βάλω αντλια θερμοτητας θα το κάνω έτσι για το σπάσιμο να μην πληρώνω συμμετοχή.
takoulou Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, mp123 είπε Ένταξη θα πω μ@λακια αλλά τα air condition inverter που έχω δεν με καλύπτουν; πρέπει να βάλω αντλία θερμότητας; δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτόν τον τύπο ( αντλια θερμοτητας )αλλά από ότι καταλαβαίνω είναι το ίδιο.δεν μπορεί να θεωρηθεί το air condition inverter ( καινούργιας τεχνολογίας είναι 3 χρονών μοντέλα) σαν αντλια θερμοτητας ; βασικά δεν έχω θέμα να βάλω αντλια θερμοτητας θα το κάνω έτσι για το σπάσιμο να μην πληρώνω συμμετοχή. Καλημερα... Για να βαλεις αντλιες θερμοτητας θα πρεπει να εχεις και τον καταλληλο ηλεκτρολογικο εξοπλισμο... Τριφασικη παροχη 16αρια καλωδια...
gia_nnis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 13 ώρες πριν, mp123 είπε Ένταξη θα πω μ@λακια αλλά τα air condition inverter που έχω δεν με καλύπτουν; πρέπει να βάλω αντλία θερμότητας; δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτόν τον τύπο ( αντλια θερμοτητας )αλλά από ότι καταλαβαίνω είναι το ίδιο.δεν μπορεί να θεωρηθεί το air condition inverter ( καινούργιας τεχνολογίας είναι 3 χρονών μοντέλα) σαν αντλια θερμοτητας ; βασικά δεν έχω θέμα να βάλω αντλια θερμοτητας θα το κάνω έτσι για το σπάσιμο να μην πληρώνω συμμετοχή. Υπαρχει διαφορα γιατι το κλιμα σε ζεσταινει ο θερμος αερας ενω αντλια θερμοτητας-σωματα καλοριφερ! Και το κλιμα μπορει να σε ζεστανει σωστα.. απλα δεν πρεπει να κλεινει ποτε..!!! Το βαζεις να δουλευει στο χαμηλο.. Εγω το βαζω για αρχη στο δυνατο μεχρι να ζεστανει τον χωρο καλα.. και μετα το κατεβαζω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα