mp123 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Το γνωστό θέμα με το αλλαλουμ που επικρατεί θέλω απαντήσεις έγκυρες: 1 - Μπορεί να μπει εξωτερικος διαχειριστής στην πολυκατοικία που να μην είναι κατοικος αυτης ; δηλαδη να φερνει τα κοινοχρηστα καθε μηνα και να τα μαζεύει αυτος ( φώτα νερά συντήρηση κλπ.).Πόσο θα κοστίσει περίπου; ( έχω πάρει τηλ μια εταιρία αύριο περιμένω απάντηση) 2- Δεν θέλω να συμμετέχω στην θέρμανση ( καυστηρας πετρελαίου ) γιατί έχω βάλει ενεργειακό τζάκι air condition, θερμοπομπους και δεν έχω ανάγκη τα σώματα. Πως μπορώ να αποφύγω το 33% συμμετοχη ; Παρακαλώ σοβαρές απαντησεις από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενό. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2019 από mp123
NikosKallithea Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 8 λεπτά πριν, mp123 είπε 2- Δεν θέλω να συμμετέχω στην θέρμανση ( καυστηρας πετρελαίου ) γιατί έχω βάλει ενεργειακό τζάκι air condition, θερμοπομπους και δεν έχω ανάγκη τα σώματα. Πως μπορώ να αποφύγω το 33% συμμετοχη ; Aν εχεις αυτόνομη αφαιρείς τις ηλεκτροβανες, αν εχει κεντρική υπάρχει ενα θεμα, πρέπει να αφαιρέσεις τα σώματα. 1
mp123 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Αυτονομη εχω.θα πρέπει όμως λογικά να πιστοποίησω πως τις έχω βγάλει.πως θα γίνει αυτό; θέλω να είμαι καλυμμένος βάση νόμου.
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Βασικά ο νόμος της πολυκατοικίας είναι το ίδιο το καταστατικό. 1
mp123 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δεν ξέρω από καταστατικά ούτε θέλω να τα διαβάσω γιατί το καταστατικό είναι 10 χρονών όσο είναι η πολυκατοικία αλλά οι νόμοι αλλάζουν συνέχεια.δεν μπορεί λογο κρίσης κάποιος νόμος θα έχει βγει στο να επιτρέπει την αποχώρηση από την θέρμανση λογο ότι υπάρχει αυτονομία. 2
NikosKallithea Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, mp123 είπε Αυτονομη εχω.θα πρέπει όμως λογικά να πιστοποίησω πως τις έχω βγάλει.πως θα γίνει αυτό; θέλω να είμαι καλυμμένος βάση νόμου. Ο υδραυλικός που θα κανει την δουλειά θα σου δώσει και χαρτι που να λεει οτι εγινε αφαίρεση και διακοπή της κεντρικής θέρμανσης 33 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Βασικά ο νόμος της πολυκατοικίας είναι το ίδιο το καταστατικό. Δεν ισχύουν πλεον τα καταστατικά για την θέρμανση, ουτε απόφαση χρειάζεται ουτε τίποτα, απλά αυτονομείσαι οποια ωρα γουστάρεις, αρκει βέβαια να εισαι ιδιοκτήτης Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2019 από NikosKallithea
mp123 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Νίκο ιδιοκτήτης είμαι.δωσε info πως θα κινηθώ νομικά να το ψάξω.ο δικηγόρος μου λέει πως μόνο αν βάλω φυσικό αέριο κάτι μπορεί να γίνει αλλά στην περιοχή που μένω δεν έχει έρθει από μα φυσικό αέριο.φυσικα στο σπίτι έχω κλιματιστικά τύπου inverter και ενεργειακό τζάκι άρα με καλύπτει πιστεύω για να μην πουν οι άλλοι για απώλεια θέρμανσης.
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δεν ισχύουν πλεον τα καταστατικά για την θέρμανση, ουτε απόφαση χρειάζεται ουτε τίποτα, απλά αυτονομείσαι οποια ωρα γουστάρεις, αρκει βέβαια να εισαι ιδιοκτήτης Ούτε για αστείο δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Για να "αυτονομηθείς" χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων πρέπει να συντρέχουν πάρα πολλές προϋποθέσεις, και η σπουδαιότερη από αυτές είναι να τεκμηριώσεις εγγράφως ότι η νέα μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης που τοποθέτησες βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα του κτηρίου, και από όσο ξέρω μόνο το φυσικό αέριο καλύπτει την συγκεκριμένη προϋπόθεση. 6 2
NikosKallithea Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Ούτε για αστείο δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Για να "αυτονομηθείς" χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων πρέπει να συντρέχουν πάρα πολλές προϋποθέσεις, και η σπουδαιότερη από αυτές είναι να τεκμηριώσεις εγγράφως ότι η νέα μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης που τοποθέτησες βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα του κτηρίου, και από όσο ξέρω μόνο το φυσικό αέριο καλύπτει την συγκεκριμένη προϋπόθεση. καλα οκ 6 λεπτά πριν, mp123 είπε Νίκο ιδιοκτήτης είμαι.δωσε info πως θα κινηθώ νομικά να το ψάξω.ο δικηγόρος μου λέει πως μόνο αν βάλω φυσικό αέριο κάτι μπορεί να γίνει αλλά στην περιοχή που μένω δεν έχει έρθει από μα φυσικό αέριο.φυσικα στο σπίτι έχω κλιματιστικά τύπου inverter και ενεργειακό τζάκι άρα με καλύπτει πιστεύω για να μην πουν οι άλλοι για απώλεια θέρμανσης. Πρέπει να ρωτήσεις μηχανικό
mp123 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Ούτε για αστείο δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Για να "αυτονομηθείς" χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων πρέπει να συντρέχουν πάρα πολλές προϋποθέσεις, και η σπουδαιότερη από αυτές είναι να τεκμηριώσεις εγγράφως ότι η νέα μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης που τοποθέτησες βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα του κτηρίου, και από όσο ξέρω μόνο το φυσικό αέριο καλύπτει την συγκεκριμένη προϋπόθεση. Οκ.αλλα έχω διαβάσει πως τα κλιματιστικά είναι το ίδιο.συν επαναλαμβάνω ότι έχω βάλει ενεργειακό τζάκι που υπερκαλύπτει τις ανάγκες θέρμανσης.( Το σπίτι είναι 80αρι ενώ το ενεργειακό είναι για 100αρι).
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, mp123 είπε Οκ.αλλα έχω διαβάσει πως τα κλιματιστικά είναι το ίδιο.συν επαναλαμβάνω ότι έχω βάλει ενεργειακό τζάκι που υπερκαλύπτει τις ανάγκες θέρμανσης.( Το σπίτι είναι 80αρι ενώ το ενεργειακό είναι για 100αρι). Το τι έχεις διαβάσει και το τι νομίζεις είναι αδιάφορο, το θέμα όπως ξαναέγραψα είναι να τεκμηριώσεις εγγράφως ότι αυτά που έχεις βελτιώνουν την ενεργειακή αποδοτικότητα του κτηρίου. 2
fredd0 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) φυσικο αεριο (αν δεν υπαρχει κεντρικη εγκατασταση ΦΑ), τηλεθερμανση, γεωθερμια περνανε αυτοματα. (εντιτ) και οι αντλιες θερμοτητας περνανε αυτοματα, τις ξεχασα οτιδηποτε αλλο (κλιματιστικα, ατομικος λεβητας (πετρελαιου/ξυλου) κλπ) πρεπει να συμφωνησουν και οι υπολοιποι στην πολυκατοικια. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2019 από fredd0 1
mp123 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το τι έχεις διαβάσει και το τι νομίζεις είναι αδιάφορο, το θέμα όπως ξαναέγραψα είναι να τεκμηριώσεις εγγράφως ότι αυτά που έχεις βελτιώνουν την ενεργειακή αποδοτικότητα του κτηρίου. Αυτό θέλω να μάθω.δεν το συζητώ στις επόμενες μέρες θα πάω στο δημαρχείο στο ειδικό τμήμα που πρέπει να έχει να ρωτήσω.απλος ετσι να δω από εδώ αν κάνεις το έχει κάνει. Παιδιά στο πρώτο ερώτημα αν υπάρχουν εταιρίες που έρχονται και παίρνουν αυτές τα κοινόχρηστα χωρίς διαχειριστή από την πολυκατοικία υπάρχουν; Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2019 από mp123
scullyist Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mp123 είπε Παιδιά στο πρώτο ερώτημα αν υπάρχουν εταιρίες που έρχονται και παίρνουν αυτές τα κοινόχρηστα χωρίς διαχειριστή από την πολυκατοικία υπάρχουν; Ναι. Στο προηγούμενο σπίτι (υπήρχε διαχειριστής) τα έδινε και μάζευε η εταιρία. Μας άφηναν πρώτα το χαρτί με τα κοινόχρηστα, έγραφε επάνω και τις -δύο- συγκεκριμένες μέρες που θα περνούσαν για την πληρωμή σε ένα συγκεκριμένο -μικρό- χρονικό πλαίσιο. Π.χ. Τρίτη και Παρασκευή 5:30-7:30. Οπότε υπήρχε και η εναλλακτική, κανόνιζες το πρόγραμμα σου, αν δεν μπορούσες να είσαι εκείνες τις ώρες την μία μέρα, να είσαι την άλλη. Στο τωρινό -που κατά σύμπτωση είναι η ίδια εταιρία- αυτοί απλά τα βγάζουν, αλλά την παράδοση του λογαριασμού μας την κάνει ο διαχειριστής και η πληρωμή γίνεται επίσης σε αυτόν. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από scullyist 2
mp123 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 26 λεπτά πριν, scullyist είπε Ναι. Στο προηγούμενο σπίτι (υπήρχε διαχειριστής) τα έδινε και μάζευε η εταιρία. Μας άφηναν πρώτα το χαρτί με τα κοινόχρηστα, έγραφε επάνω και τις -δύο- συγκεκριμένες μέρες που θα περνούσαν για την πληρωμή σε ένα συγκεκριμένο -μικρό- χρονικό πλαίσιο. Π.χ. Τρίτη και Παρασκευή 5:30-7:30. Οπότε υπήρχε και η εναλλακτική, κανόνιζες το πρόγραμμα σου, αν δεν μπορούσες να είσαι εκείνες τις ώρες την μία μέρα, να είσαι την άλλη. Στο τωρινό -που κατά σύμπτωση είναι η ίδια εταιρία- αυτοί απλά τα βγάζουν, αλλά την παράδοση του λογαριασμού μας την κάνει ο διαχειριστής και η πληρωμή γίνεται επίσης σε αυτόν. Ευχαριστώ . ξέρεις πόσο παραπάνω δίνατε τον μήνα για να κάνει ο άνθρωπος της εταιρίας την συλλογή και πληρωμή των κοινόχρηστων.; ( φως νερό, καθαρισμός, ασανσέρ ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα