Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θέλω να εφαρμόσω qos μετά από ένα speedport 724w.

Αυτό το modem τροφοδοτεί με Internet 2 access points και ένα modem/router που έπαιξε τελικά ως απλό switch (μέσω lan port και όχι wan/lan port).

Πιστεύετε ότι μια καλή λύση μπορεί να είναι αυτό;

https://www.skroutz.gr/s/10245308/MikroTik-hEX-RB750Gr3.html

Βλέπω υπάρχει και πιο φθηνό μοντέλο :

https://www.skroutz.gr/s/6865737/MikroTik-hEX-lite-RB750r2.html

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω πεί την άποψη μου κάμποσες φορές σχετικά με το QoS για έναν  xDSL συνδρομητή όπως και το τι μπορεί να κάνει.

Άν θές να κάνεις κάποιο rate-limit πρός τον πάροχο για κίνηση η οποία προέρχετε απο το (W)LAN σου, πχ per IP (για κάθε "πελάτη" του (W)LAN σου) ας πούμε οκ. Είναι εφικτό με διάφορους τρόπους.

Aν θές να κάνεις κάποιο marking απο κίνηση που έρχετε απο το (W)LAN σου πρός τον πάροχο και περιμένεις να το "σεβαστεί" ο πάροχος έχασες (για όποια ενέργεια θα ήθελες να κάνεις εσύ πρός το δίκτυο του παρόχου με το marking). Δεν έχει νόημα. 

Για κίνηση που έρχετε απο το δίκτυο του παρόχου πρός το modem/router σου για να προωθηθεί στην συνέχεια πρός το (W)LAN σου, δεν έχει και πολύ νοήμα επίσης το τι θα κάνεις. Άν θες να κάνεις εντός του LAN δικτύου σου (άν έχεις πολλά L2/L3 devices) QoS policies φυσικά μπορεί να κάνεις, αλλά μέχρι εκεί.

Η κίνηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση απο/προς το δίκτυο του παρόχου ελέγχετε απο τον πάροχο βάση της υπηρεσίας που σου δίνει, πχ έστω ότι έχεις VoIP και Internet, θα γίνουν οι σχετικές ενέργειες (απο τον πάροχο προς κάθε κατεύθυνση) έτσι ώστε να δωθεί προτεραιότητα στην τηλεφωνία σε περίπτωση συμφορήσης του δικτύου του παρόχου. Όλα τα άλλα είναι Best Effort.

Δημοσ.

Μην το κάνουμε πολύπλοκο.

Απλά ένα bandwidth limit θέλω να βάλω στο κάθε ένα από τα 2 access points.

Έτσι ώστε η υπόλοιπη σύνδεση να είναι δικιά μου.

Εδώ φαίνεται πολύ εύκολο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Επειδή το θέμα QoS έχει πολλά παρακλάδια σου ανέφερα μερικά πολύ απλά και γενικά  θέματα χωρίς καμία λεπτομέρεια.

Bandwidth per user/IP σε W(LAN) μπορείς να το κάνεις με 2 click στο mikrotik με queues. Το κάνουν και άλλα CPEs βέβαια (πχ Tp-link το ίδιο εύκολα).

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, skiabox είπε

Πιστεύεις το lite επαρκεί;

γιατί όχι;

υ.σ. Να τσεκάρεις στο firewall να έχεις απενεργοποιημένο το "fastrack" αλλιώς δεν θα δουλέψει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ειναι να παρεις ΜΤ, παρε το 951G απο τη αρχη που ειναι γιγα και με 1W ασυρματο και καθαρισες για παντα. Το ΒW limit ειναι ευκολο μετα. Μια γραμμη στο Queue ειναι ολο και ολο. QOS δε θα κανεις.

Επεξ/σία από M@dB0x
Δημοσ.

Ρε παιδιά δεν θέλω άλλο wireless.
Φτάνει και περισσεύει ο υπάρχων εξοπλισμός.
Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να ορίσω limit σε 2 θύρες που πηγαίνουν στο wan port από 2 access point.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, skiabox είπε

Ρε παιδιά δεν θέλω άλλο wireless.
Φτάνει και περισσεύει ο υπάρχων εξοπλισμός.
Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να ορίσω limit σε 2 θύρες που πηγαίνουν στο wan port από 2 access point.

Γιατί δεν κάνεις qos τις συσκευές που θες (access point) χρησιμοποιώντας Mac adress? Ρωτάω γιατί επίσης ενδιαφέρομαι. 

Επεξ/σία από Realakias
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Realakias είπε

Γιατί δεν κάνεις qos τις συσκευές που θες (access point) χρησιμοποιώντας Mac adress? Ρωτάω γιατί επίσης ενδιαφέρομαι. 

Γίνεται από το speedport 724w να ορίσω limit στο bandwidth;

Αυτή τη στιγμή παίρνουν static ip από το speedport 724w 4 συσκευές με βάση το mac address τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, skiabox είπε

Γίνεται από το speedport 724w να ορίσω limit στο bandwidth;

Αυτή τη στιγμή παίρνουν static ip από το speedport 724w 4 συσκευές με βάση το mac address τους.

Δεν ξέρω. Ρωτάω να μάθω για εξοχικό που μου περισσεύει ένα W724V (περισσότερο από περιέργεια όμως θέλω να μάθω) από άλλους που το δουλεύουν. Εγώ με tplink modem router τα κάνω μια χαρά και εύκολα πάντως στην κυρία κατοικία μου. 

Edit: μόλις είδα ότι είδες και εδώ (φώτο από κάτω) οπότε περιμένουμε απάντηση. Γνώμη μου πάντως άλλο ρουτερ αν θες να τελειώνεις. 

Screenshot_20190618_150658.jpg

Επεξ/σία από Realakias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...