Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο φορουμ, χρειαζομαι τη βοηθεια σας για να διαλεξω κομματια για το pc του αδερφου μου. Το budget ειναι γυρω στα 600Ε για το κουτι και >200Ε για οθονη. Το Pc θα χρησιμοποιηθει για 1080p gaming, κυριως για Light fps κτλ. Περιφερειακα και os δεν χρειαζονται και το pc θα στηθει απο μενα. Συγκεκριμενη προτιμηση σε καταστημα δεν εχουμε απλως να ειναι κοντα αθηνα. Εχω σκεφτει το παρακατω build αλλα θελω και μια δευτερη γνωμη.

Cpu: Ryzen 5 2600  https://www.skroutz.gr/s/14650949/AMD-Ryzen-5-2600-Box.html

Gpu: Sapphire Rx 580 8gb Pulse  https://www.skroutz.gr/s/11715223/Sapphire-Radeon-RX-580-8GB-Pulse-11265-05.html

Motherboard: Gigabyte B450M DS3H  https://www.skroutz.gr/s/15556630/Gigabyte-B450M-DS3H-rev-1-0.html

Ram: Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MHz https://www.skroutz.gr/s/14025412/Corsair-Vengeance-LPX-8GB-DDR4-3000MHz-CMK8GX4M2C3000C16.html

SSD: Samsung 860 Evo 500GB https://www.skroutz.gr/s/13867020/Samsung-860-Evo-500GB.html?from=best_picks

Psu: Corsair CX Series CX450M https://www.skroutz.gr/s/8570625/Corsair-CX-Series-CX450M.html

Case: Aerocool QS-240 https://www.skroutz.gr/s/8445248/Aerocool-QS-240.html

Monitor: Dell SE2717H https://www.skroutz.gr/s/10441059/Dell-SE2717H.html

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, malakudi είπε

Νομίζω η GTX 1660 είναι καλύτερη επιλογή και οριακά μέσα στο budget.

Το ειχα σκεφτει και αυτο αλλα απο benchmarks που ειδα η 1660 εχει ορατη διαφορα απο την 580 σε ελαχιστα games, στα περισσοτερα ειναι στο ιδιο επιπεδο με  διαφορα 3-4 fps. Αν δεις τιμες η φθηνοτερη 1660 της προκοπης (απο μαγαζι που δεν θελει ενα μηνα να τη φερει και 10Ε μεταφορικα) εχει πανω απο 40Ε διαφορα με την 580, κοστος το οποιο πιστευω δεν αξιζει για να τρεχεις καλυτερα 5-6 triple a titles τα οποια λογικα δεν θα παιξει και ποτε ο αδερφος μου. Μονο οι θερμοκρασιες ειναι που βλεπεις σοβαρη διαφορα γιατι εκει η nvidia παταει σιγουρα την amd αλλα overall δεν νομιζω οτι αξιζει εκτος και αν ξερεις κατι παραπανω που μου εχει διαφυγει.

Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

κυριως για Light fps

Πιστευω ο αδερφος σου θα εκτιμησει ιδαιτερα τα +60hz.

Θα σου προτεινα να ανεβεις σε 1080p/144hz με ενα 50ρι επιπλεον (δεν υπολογισα τα μεταφορικα).

Τιμη: ~625 ευρώ

Τιμη: ~225 ευρώ

Με αυτο το συστημα θα εισαι σταθερα στα 80fps, ιδαιτερα αν μαθεις τον αδερφο σου να κανει overclock τον επεξεργαστη, την RAM και την GPU που ειναι ενα 20λεπτο δουλεια.

Δεν θα δεις ουσιαστικη διαφορα στον SSD.

Επισης, τα VRMs αυτης της μητρικης σηκωνουν 8 πυρηνες Ryzen 3000 στο μελλον.

Δωσε ολο το Budget στην καρτα γραφικων για να δεις ουσιαστικη διαφορα.

1080p/27" ειναι no-go. 1440p/27" ή 1080p/24".

Σε αυτο το video δεν εχει γινει overclock:

14 λεπτά πριν, CafeVeneti είπε

δεν αξιζει για να τρεχεις καλυτερα 5-6 triple a titles τα οποια λογικα δεν θα παιξει και ποτε ο αδερφος μου.

Συγκεκριμενα, τι παιχνιδια παιζει ο αδερφος σου?

Επεξ/σία από redmedusa
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, redmedusa είπε

Πιστευω ο αδερφος σου θα εκτιμησει ιδαιτερα τα +60hz.

Θα σου προτεινα να ανεβεις σε 1080p/144hz με ενα 50ρι επιπλεον (δεν υπολογισα τα μεταφορικα).

Τιμη: ~625 ευρώ

Τιμη: ~225 ευρώ

Με αυτο το συστημα θα εισαι σταθερα στα 80fps, ιδαιτερα αν μαθεις τον αδερφο σου να κανει overclock τον επεξεργαστη, την RAM και την GPU που ειναι ενα 20λεπτο δουλεια.

Δεν θα δεις ουσιαστικη διαφορα στον SSD.

Επισης, τα VRMs αυτης της μητρικης σηκωνουν 8 πυρηνες Ryzen 3000 στο μελλον.

Δωσε ολο το Budget στην καρτα γραφικων για να δεις ουσιαστικη διαφορα.

1080p/27" ειναι no-go. 1440p/27" ή 1080p/24".

Σε αυτο το video δεν εχει γινει overclock:

Συγκεκριμενα, τι παιχνιδια παιζει ο αδερφος σου?

Πολυ καλη η παρατηρηση για τα Vrms της Motherboard, δεν το ειχα σκεφτει. Το θεμα ειναι οτι μεχρι να χρειαστει αναβαθμιση cpu θα εχουμε μεταβει σε τελειως νεο socket οποτε δεν μας ενδιαφερει ιδιαιτερα για αυτο και προτιμω να δωσω 20Ε παραπανω για τον 2600 και να γλιτωσω 10Ε απο τη motherboard αφου δεν προκειται να τον αλλαξω ποτε. Δυστυχως τα 144Hz μας βγαζουν πολυ εκτος budget (τα 600Ε που ανεφερα ειναι με μεταφορικα κτλ μεσα) και δεν νομιζω να τον ενδιαφερουν και ιδιαιτερα κιολας. Την οθονη τη διαλεξα γιατι εχω την ιδια και δεν μου φαινονται ασχημα τα 1080p σε αυτο το μεγεθος αλλα η αληθεια ειναι πως δεν ειχα και μεγαλυτερης αναλυσης οθονη ποτε. Φθηνο ssd δεν ρισκαρω να βαλω γιατι ακουω οτι βγαζουν διαφορα θεματα και αν γινει κατι εγω θα πρεπει να κατσω να του ξαναφτιαχνω το pc. Το κουτι το αλλαξες για καποιο συγκεκριμενο λογο ή απλως προτιμας το cougar? Το aerocool μου φανηκε αρκετα τιμιο και ωραιο εμφανισιακα.

Τα games που παιζει για την ωρα ειναι fortnite, minecraft και κανα πιο indie title που και που, τιποτα τρελα απαιτητικο εως τωρα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, CafeVeneti είπε

Πολυ καλη η παρατηρηση για τα Vrms της Motherboard, δεν το ειχα σκεφτει. Το θεμα ειναι οτι μεχρι να χρειαστει αναβαθμιση cpu θα εχουμε μεταβει σε τελειως νεο socket οποτε δεν μας ενδιαφερει ιδιαιτερα για αυτο και προτιμω να δωσω 20Ε παραπανω για τον 2600 και να γλιτωσω 10Ε απο τη motherboard αφου δεν προκειται να τον αλλαξω ποτε. Δυστυχως τα 144Hz μας βγαζουν πολυ εκτος budget (τα 600Ε που ανεφερα ειναι με μεταφορικα κτλ μεσα) και δεν νομιζω να τον ενδιαφερουν και ιδιαιτερα κιολας. Την οθονη τη διαλεξα γιατι εχω την ιδια και δεν μου φαινονται ασχημα τα 1080p σε αυτο το μεγεθος αλλα η αληθεια ειναι πως δεν ειχα και μεγαλυτερης αναλυσης οθονη ποτε. Φθηνο ssd δεν ρισκαρω να βαλω γιατι ακουω οτι βγαζουν διαφορα θεματα και αν γινει κατι εγω θα πρεπει να κατσω να του ξαναφτιαχνω το pc. Το κουτι το αλλαξες για καποιο συγκεκριμενο λογο ή απλως προτιμας το cougar? Το aerocool μου φανηκε αρκετα τιμιο και ωραιο εμφανισιακα.

Τα games που παιζει για την ωρα ειναι fortnite, minecraft και κανα πιο indie title που και που, τιποτα τρελα απαιτητικο εως τωρα 

R5 2600

ASRock B450M-Pro4

Corsair Vengeance LPX 2x4GB DDR4-3000Mhz

Crucial MX500 250GB

RX 570 4GB

Cougar MX330 ή Aerocool QS 240

Corsair CX550

1080p/27" τοτε

Δεν αξίζει να ανέβεις σε RX 580 8GB 

Επεξ/σία από redmedusa
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, redmedusa είπε

R5 2600

ASRock B450M-Pro4

Corsair Vengeance LPX 2x4GB DDR4-3000Mhz

Crucial MX500 250GB

RX 570 4GB

Cougar MX330 ή Aerocool QS 240

Corsair CX550

1080p/27" τοτε

Δεν αξίζει να ανέβεις σε RX 580 8GB 

Το θεμα μου με την 570 ειναι οτι ενω ειναι πιο vfm καρτα απο την 580 η μοναδικη viable 4αρα εκδοση της εχει μονο ενα φανακι https://www.skroutz.gr/s/14189412/Sapphire-Radeon-RX-570-4GB-Pulse-11266-34.html και πιστευω οτι θα κανει παρα πολυ θορυβο ειδικα αν σκεφτεις οτι το κουτι δεν εχει και κανα τρελο airflow. Αν προσεξεις οι υπολοιπες εκδοσεις της πλησιαζουν υπερβολικα σε τιμη την 580 και παυει να αξιζει το downgrade για να γλιτωσεις ενα 30ρικο. Επισης μη κοιτας κατευθειαν τη τιμη του σκρουτζ γιατι αυτη συνηθως ειναι απο κατι μαγαζια με 5 reviews και στη φερνουν μονο κατοπιν παραγγελιας και με μεταφορικα 5Ε. Πως και επιμενεις στη Motherboard? Διαλεξα τη gigabyte γιατι αυτη προτεινουν ολοι στο reddit και δεν βλεπω λογο να δωσω παραπανω λεφτα αφου δεν πιστευω οτι θα αλλαξει κατι (καλυτερα να τα δωσω σε ssd για παραδειγμα που ξερω οτι θα παρω κατι πιο γρηγορο και αξιοπιστο)

Σε ευχαριστω μεχρι τωρα για τη βοηθεια σου

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, CafeVeneti είπε

Το θεμα μου με την 570 ειναι οτι ενω ειναι πιο vfm καρτα απο την 580 η μοναδικη viable 4αρα εκδοση της εχει μονο ενα φανακι https://www.skroutz.gr/s/14189412/Sapphire-Radeon-RX-570-4GB-Pulse-11266-34.html και πιστευω οτι θα κανει παρα πολυ θορυβο ειδικα αν σκεφτεις οτι το κουτι δεν εχει και κανα τρελο airflow. Αν προσεξεις οι υπολοιπες εκδοσεις της πλησιαζουν υπερβολικα σε τιμη την 580 και παυει να αξιζει το downgrade για να γλιτωσεις ενα 30ρικο. Επισης μη κοιτας κατευθειαν τη τιμη του σκρουτζ γιατι αυτη συνηθως ειναι απο κατι μαγαζια με 5 reviews και στη φερνουν μονο κατοπιν παραγγελιας και με μεταφορικα 5Ε. Πως και επιμενεις στη Motherboard? Διαλεξα τη gigabyte γιατι αυτη προτεινουν ολοι στο reddit και δεν βλεπω λογο να δωσω παραπανω λεφτα αφου δεν πιστευω οτι θα αλλαξει κατι (καλυτερα να τα δωσω σε ssd για παραδειγμα που ξερω οτι θα παρω κατι πιο γρηγορο και αξιοπιστο)

Στο 7:26 μπορείς να ακούσεις το fan, γενικά είναι πολύ ήσυχο και όλα τα coolers της sapphire είναι εξαιρετικά (μιλώντας ως τέως κάτοχος της rx580 nitro+). Γενικά πάντως, αν κάποιος θέλει να ψαχτεί, ebay με auction (που είναι και πολύ ασφαλές λόγω paypal) βρίσκεις εύκολα καλή υλοποίηση rx 570 στα ~90€, και για μένα βγάζει πιο πολύ νόημα μια κάρτα του 2017 να την πάρεις used, αλλά πρέπει να ξέρεις.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, CafeVeneti είπε

RX 570 4GB με ένα ανεμιστήρα θα ακούγεται όντως υπερβολικά λόγο TDP αλλά και η ψυκτρα Wraith Stealth κάνει έναν υψηλο ηχο (ακόμα και στις χαμηλότερες ρυθμίσεις) σε idle. Εχω αυτήν σε μικρό PC δίπλα μου.

Αν έχεις πρόβλημα να παραγγείλεις απ' τέτοια μαγαζιά τότε η RX 580 8GB ακούγεται balanced λύση. Ιδιαίτερα αν ξέρεις ότι το Freesync θα δουλέψει με οποιαδήποτε οθονη.

Προτείνω αυτήν την μητρική καθαρά λόγο VRMs για αναβάθμιση σε 8 πυρηνο αργοτερα αλλά με αυτήν που επέλεξες σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα.

Έχουν την ίδια εγγύηση οι Crucial MX500  με τους Samsung Evo, δεν αξίζει το 10ρικο.

Δώσε το budget σου (αν φτάσει) σε 1440p/27"/60hz οθόνη με Freesync. Ταιριάζει γάντι με την RX 580GB στα παιχνίδια που παίζει.

11 λεπτά πριν, Lzoakis είπε

Στο 7:26 μπορείς να ακούσεις το fan, γενικά είναι πολύ ήσυχο και όλα τα coolers της sapphire είναι εξαιρετικά (μιλώντας ως τέως κάτοχος της rx580 nitro+). Γενικά πάντως, αν κάποιος θέλει να ψαχτεί, ebay με auction (που είναι και πολύ ασφαλές λόγω paypal) βρίσκεις εύκολα καλή υλοποίηση rx 570 στα ~90€, και για μένα βγάζει πιο πολύ νόημα μια κάρτα του 2017 να την πάρεις used, αλλά πρέπει να ξέρεις.

Ίσως ο αδερφός σου να μην είναι τόσο αναίσθητος στον ήχο και να μην τον νοιάζει.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Lzoakis είπε

Εχεις δικιο για τις used αλλα δεν εχω εμπειρια απο ebay και τα περισσοτερα που ειδα εχουν πολυ υψηλα μεταφορικα σε σημειο που δεν αξιζει για μενα. Ειδα και αγγελιες εδω στο ινσομνια αλλα μια απο τα ιδια. Ο καθε βλακας πουλαει την gpu του 20Ε φθηνοτερα απο οτι την πηρε το 2016 οταν παιρνεις καινουρια και καλυτερη στα ιδια λεφτα. Μερικες μεταχειρισμενες 570 και 580 πανε 5Ε φθηνοτερα απο οτι κανει να τις παρεις καινουριες, ο,τι να ναι δηλαδη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, redmedusa είπε

RX 570 4GB με ένα ανεμιστήρα θα ακούγεται όντως υπερβολικά λόγο TDP αλλά και η ψυκτρα Wraith Stealth κάνει έναν υψηλο ηχο (ακόμα και στις χαμηλότερες ρυθμίσεις) σε idle. Εχω αυτήν σε μικρό PC δίπλα μου.

Αν έχεις πρόβλημα να παραγγείλεις απ' τέτοια μαγαζιά τότε η RX 580 8GB ακούγεται balanced λύση. Ιδιαίτερα αν ξέρεις ότι το Freesync θα δουλέψει με οποιαδήποτε οθονη.

Προτείνω αυτήν την μητρική καθαρά λόγο VRMs για αναβάθμιση σε 8 πυρηνο αργοτερα αλλά με αυτήν που επέλεξες σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα.

Έχουν την ίδια εγγύηση οι Crucial MX500  με τους Samsung Evo, δεν αξίζει το 10ρικο.

Δώσε το budget σου (αν φτάσει) σε 1440p/27"/60hz οθόνη με Freesync. Ταιριάζει γάντι με την RX 580GB στα παιχνίδια που παίζει.

Ίσως ο αδερφός σου να μην είναι τόσο αναίσθητος στον ήχο και να μην τον νοιάζει.

Να σου επισημάνω ότι το εν λόγω βίντεο είναι worst case scenario απο άποψη ακουστικής, σε open air test bench με furmark που είναι γνωστό ως "power virus" και δεν αποτελεί ρεαλιστικό φορτίο για την average gaming χρήση. Σίγουρα σε κλειστό κουτί χωρίς airflow δεν θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα, αλλά και πάλι, δεν νομίζω σε οποιαδήποτε περίπτωση να μπορεί να θεωρηθεί δυνατός ή ενοχλητικός ο ήχος που δείχνει στο βίντεο.

16 λεπτά πριν, CafeVeneti είπε

Γενικά είμαστε κωλοφάρα στα μεταχειρισμένα στην Ελλάδα, είναι γεγονός. 
https://www.ebay.com/itm/Sapphire-AMD-Radeon-RX-570-4GB-Mini-ITX-Graphics-Card/303189962785?hash=item469787b021:g:nWoAAOSw7PhdBWhQ
Ένα παράδειγμα, γενικά βάζεις ένα budget που διατίθεσαι να δώσεις και μετά χτυπάς μέχρι εκεί, εγώ έτσι τσίμπησα rx 580 8gb nitro στα 180+μεταφορικά όταν Ελλάδα είχε 280, και την V64 που έχω τώρα στα 300+μεταφορικά ενώ ξεκινούσε από 480 Ελλάδα. Λόγω paypal και προστασίας καταναλωτή, εγώ προσωπικά το ebay το εμπιστεύομαι πιο πολύ και απο το insomnia, εκτός αν πρόκειται να δεις το εξάρτημα σε λειτουργία πριν το πάρεις χέρι με χέρι (που είναι σπάνια περίπτωση ομολογουμένως).

Επεξ/σία από Lzoakis
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, redmedusa είπε

ΟΚ θα το ξανασκεφτω για τον ssd λοιπον. Εγω εχω τον 250ρι 850 της samsung ο οποιος ειναι στο 98% health μετα απο 3μιση χρονια καθημερινης χρησης για αυτο και επεμενα να ξαναπαρω samsung. Τωρα στο θεμα της οθονης με εχεις προβληματισει αρκετα. Πιστευεις καλυτερα να συμβιβαστω με ενα 144Hz 1080p μονιτορ ή ενα 60Hz 2k 27ρι; Αυτο που με αγχωνει ειναι οτι η 580 δεν ειναι και οτι καλυτερο για 2k, αμφιβαλω κατα ποσο θα τρεχει triple a titles σε 1440p μετα απο 1-2 χρονια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, CafeVeneti είπε

ΟΚ θα το ξανασκεφτω για τον ssd λοιπον. Εγω εχω τον 250ρι 850 της samsung ο οποιος ειναι στο 98% health μετα απο 3μιση χρονια καθημερινης χρησης για αυτο και επεμενα να ξαναπαρω samsung. Τωρα στο θεμα της οθονης με εχεις προβληματισει αρκετα. Πιστευεις καλυτερα να συμβιβαστω με ενα 144Hz 1080p μονιτορ ή ενα 60Hz 2k 27ρι; Αυτο που με αγχωνει ειναι οτι η 580 δεν ειναι και οτι καλυτερο για 2k, αμφιβαλω κατα ποσο θα τρεχει triple a titles σε 1440p μετα απο 1-2 χρονια.

Έχοντας τρέξει rx 580 8gb nitro σε 2k για ένα διάστημα, μπορώ να σου πω ότι θα είσαι ΟΚ για esports titles τύπου lol, dota, overwatch, csgo, ίσως και για apex, αλλά για οτιδήποτε AAA χρειάζεσαι τουλάχιστον v56 / rtx 2060. Επίσης, η επιλογή monitor βασίζεται 100% στην χρήση που κάνεις, δηλαδή εάν ασχολείσαι και με editing/powerpoint/excel/word το 27αρι 2K θα σου χρησιμεύσει περισσότερο από το 1080 144hz, ενώ αν παίζεις κατά κόρον esports titles το 144αρι ειναι no brainer. Απλά, σε καινούργια esports titles σίγουρα θα είναι καλύτερο να πάρεις έναν r5 3600 αντί για τον 2600, και η 580 είναι αμφίβολο για πόσο καιρό θα σε καλύπτει. Πολύ σημαντικό είναι και η οθόνη που θα διαλέξεις να έχει freesync / gsync support, είναι διαφορά μέρας/νύχτας, ακόμα και σε "μόνο" 60hz.

Επεξ/σία από Lzoakis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, CafeVeneti είπε

Με εχεις μπερδεψει. Μιλαμε για light games τυπου Fortnite. Για 2K/60hz μετα απο 2 χρονια χρειαζεσαι RX 5700 8GB.

Αναφορά σε κείμενο

Το Pc θα χρησιμοποιηθει για 1080p gaming, κυριως για Light fps κτλ.

Νομιζα ο αδερφος σου παιζει μονο παιχνιδια overwatch/fortnite/pubg κτλπ. αλλα απ οτι καταλαβα αυτο ειναι ενα μικρο κομματι της καθημερινης χρησης. Οποτε 1440p/60hz/27" με Freesync. Καθαρα για quality of life upgrade να μην πιξελιζουν τα γραμματα σε ιστοσελιδες (τοσο πολυ), μεγαλυτερο χωρο desktop, κτλπ.

Επεξ/σία από redmedusa
Δημοσ.
Μόλις τώρα, redmedusa είπε

Με εχεις μπερδεψει. Μιλαμε για light games τυπου Fortnite. Για 2K/60hz μετα απο 2 χρονια χρειαζεσαι RX 5700 8GB.

Νομιζα ο αδερφος σου παιζει μονο παιχνιδια overwatch/fortnite/pubg κτλπ. αλλα απ οτι καταλαβα αυτο ειναι ενα μικρο κομματι της καθημερινης χρησης. Οποτε 1440p/60hz/27" με Freesync. Καθαρα για quality of life upgrade να μην πιξελιζουν τα γραμματα σε ιστοσελιδες, μεγαλυτερο χωρο desktop, κτλπ.

Ναι η χρηση που κανει εως τωρα ειναι τα παιχνιδια που ανεφερες αλλα δεν ξερω αν θα αλλαξει αυτο γιατι ειναι μικρος ακομα. Ισχυει οτι το 1440p 27ρι ειναι πιο λογικη αγορα αλλα το budget ειναι ηδη αρκετα ζορισμενο και στοχος ειναι το pc να αντεχει games για οσο το δυνατον περισσοτερα χρονια γιατι δεν νομιζω να αλλαξει το οτιδηποτε  μεστην επομενη 4τια. Μονο η gpu με αγχωνει αντε και λιγο η ραμ γιατι τα υπολοιπα σιγουρα θα τον καλυπτουν σε μια 4τια αλλα και εγω που ειμαι με την 380 εδω και 3μιση χρονια ακομα μια χαρα μπορω να παιζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...