Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ομάδα ερευνητών της Adobe και του UC Berkeley, δημιούργησαν εφαρμογή που χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να εντοπίσει αν κάποιο πρόσωπο σε φωτογραφία έχει επεξεργαστεί με το Photoshop.

Οι ερευνητές φιλοδοξούν το εργαλείο που δημιούργησαν να βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στα ψηφιακά μέσα, σε μια εποχή όπου τα deepfakes και τα ψεύτικα πρόσωπα είναι περισσότερα και πιο παραπλανητικά. Πιστεύουν ακόμη ότι το εργαλείο θα μπορούσε να «εκδημοκρατίσει» την εγκληματολογία, επιτρέποντας σε πολύ περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύψουν πότε μια εικόνα έχει «πειραχτεί».

Για τη δημιουργία του, η ομάδα ανάπτυξης εκπαίδευσε ένα νευρωνικό δίκτυο να εντοπίζει τις αλλαγές που είχαν πραγματοποιηθεί με τη λειτουργία Face Away Liquify του Photoshop. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει πολύ εύκολα και γρήγορα την αλλαγή χαρακτηριστικών του προσώπου όπως τα μάτια, το στόμα κ.α. Σε δοκιμή που πραγματοποιήθηκε το νευρωνικό δίκτυο εντόπισε το 99% των περιπτώσεων επεξεργασίας της φωτογραφίας ενώ συγκριτικά, μόλις το 53% των ανθρώπων που είδαν την ίδια φωτογραφία μπόρεσαν να εντοπίσουν αλλαγές. 

imageforensics.jpg

Το ίδιο εργαλείο μάλιστα είναι αυτό που μπορεί να επαναφέρει την εικόνα στην αρχική της κατάσταση. Η Adobe φαίνεται πάντως ότι παίρνει απολύτως σοβαρά την ανάπτυξη της συγκεκριμένης εφαρμογής, αναφέροντας ότι «ζούμε σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να εμπιστευτούμε τις ψηφιακές φωτογραφίες που καταναλώνουμε». Σύμφωνα με την Adobe, το εργαλείο αυτό είναι μόνο η αρχή.

Adobe


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ενα κιλο make up δεν ειναι προβλημα το photoshop που μια στο εκατομμυριο ξερει να χρησημοποιει σε τετοια επιπεδα μας μαρανε...

  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Βέβαια τίποτα δεν αποτρέπει κάποιον να σχεδιάσει ένα άλλο νευρωνικό δίκτυο που θα εξομαλύνει τις ατέλειες της επεξεργασίας, το οποίο θα εκπαιδεύεται από τις εξόδους του εργαλείου της Adobe...

  • Like 4
Δημοσ.

το faceapp το καταλαβαίνει? χαχαχαχα

 

Πέραν της πλάκας. Ποιος ο λόγος να υπάρχει ΑΙ για να καταλαβαίνει το ΑΙ? Περίεργα πράγματα. Ακόμη και το ΑΙ να καταλαβαίνει τον άνθρωπο που πειράζει μια φωτογραφία για ποιο λόγο η ύπαρξη? Ένας ειδικός άνετα μπορεί να καταλάβει αν μια φώτο είναι επεξεργασμένη. Δεν νομίζω να χρειάζεται ΑΙ λογισμικό από την Adobe να το πετύχει..

Και πραγματικά τώρα.. θα πληρώσει κανείς για να δει αν το μπάζο του ίνσταγκραμ είναι αληθινό η ψεύτικο?

Κάνεις ένα ραντεβού αν αυτό είναι εφικτό και όλα καλά. ΑΝ δεν είναι πάλι άχρηστο είναι να δεις την πραγματικότητα. Ακόμη ποιο τέλειο είναι μια βιντεοκλήση. 

Αν τώρα τίθενται θέματα ποιο σοβαρά υπάρχουν ειδικοί... Σκέτο το ΑΙ (προς το παρόν) δεν είναι αρκετό.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, omega είπε

Και καπως ετσι, κατερρευσαν καριερες στο Instagram / Facebook

Θα κλάψουν μοντέλες τώρα  !

Δημοσ.

Καλά ας διορθώσει bugs και ας ρίξει τιμές και μετά να ανακυκλωθεί σε ανούσια πειράματα...

Υ.Σ. Μόνο αν βοηθήσει στην εγκληματολογία αλλά και αυτό χλωμό το βλέπω...

  • Like 1
Δημοσ.

Και ; Οι "επιχειρηματίες" θα το χρησιμοποιούν για να ελέγξουν τις ... νύφες τους ;;; 'Η οι "παίκτες" τις ... wags ;;;;

Προϋποθετει κάποια νοημοσύνη χρήστη που δεν υπάρχει . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...