Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα μάγκες μου, είμαι σίγουρος πως αυτό το θέμα θα υπάρχει κάπου εδώ μέσα αλλά θα το ξανά θέσω, πρόσφατα λήστεψαν μια γιαγιά εδώ στην γειτονιά μου και με έχει θέση σε επιφυλακή το περιστατικό, έχω οικογένεια και παιδιά και σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλω ενα καθίκι που θα μπει να κλέψει να τα βλάψει, όπλο δεν έχω στο σπίτι (έχω ένα αεροβόλο αρκετά δυνατό αλλά σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως θα κάνει δουλειά) κυνηγετικό όπλο να πω την αλήθεια δεν πολύ θέλω καθώς κάνω πεζοπορία στο βουνό και θα ήθελα να το έχω και εκεί μαζί μου, γιατί βουνό είναι και ποτέ δεν ξέρεις. Σκεφτόμουν κάτι σε πιστόλι, μετά από πολύ έρευνα είδα πως είναι σκούρο να το πάρω νόμιμα πάντα, το μόνο που θα μπορούσα να πάρω είναι αεροβόλο πιστόλι το οποίο εκτός της ελειψης δύναμης έχει και πολλά μειονεκτήματα όπως το ότι δεν μπορεί να μένει γεμάτο με την αμπούλα πολυ ώρα, μετά κοίταξα για 9mm και δεν νομίζω να πάρω άδεια για αυτό καθώς δεν έχω κάποιο λόγο που να πείσει την αστυνομία ότι το χρειάζομαι. Μετά το μάτι μου έπεισε στα Φλομπέρ πιστόλια και τα 0.22 τα οποία δεν βρήκα κάποια νομοθεσία για αυτά, τι λέτε εσείς?

Επεξ/σία από Gosnr5382
Δημοσ.

Να βάλεις πόρτα ασφαλείας και συναγερμό, και να αφήσεις τα όπλα γιατί αν σκοτώσεις κανένα κλέφτη θα μπεις φυλακή.

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Gosnr5382 είπε

Μετά το μάτι μου έπεισε στα Φλομπέρ πιστόλια και τα 0.22 τα οποία δεν βρήκα κάποια νομοθεσία για αυτά, τι λέτε εσείς?

Τα 0,22 δεν ξέρω τι είναι, πάντως για να αποκτήσεις φλόμπερ χρειάζεται να εκδοθεί κανονική άδεια κατοχής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Τα 0,22 δεν ξέρω τι είναι,

διαμέτρημα 0.22 ινστες = 5.58 mm

* εννοείται ότι και αυτά είναι όπλα. Δεν έχει να κάνει με το ότι είναι "μικρού" διαμετρήματος.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Πέρα από ζητήματα νομιμότητας κλπ το να έχεις ένα πιστόλι σπίτι για προστασία ίσως είναι στην τελική πιο επικίνδυνο και όχι τόσο χρήσιμο όσο φαντάζεσαι. Αφενός μπορεί ο κλέφτης να σε πιάσει στον ύπνο που μπορεί να μην καταφέρεις να αντιδράσεις ακόμα και στο μαξιλάρι να το έχεις, ενώ επειδή τα παιδιά παίζουν και εξερευνούν δεν είναι απίθανο να το βρουν κάποια στιγμή καιο να εκπυρσοκροτήσει ενώ το επεξεργάζονται. Στην αμερική συμβαίνει πολύ συχνά αυτό.

Θεωρώ πως η περίπτωση που θα αντιληφθείς τον κλέφτη έγκαιρα και θα έχεις τα περιθώρια να οπλίσεις, να σημαδέψεις με ασφάλεια, σε σημείο που ν;α μην κινδυνέψει κάποιος άλλος, και αρκετά αποτελεσματικά ώστε να βγει νοκ άουτ και να μην αρχίσει να πυροβολάει και αυτός είναι πολύ σπάνια ώστε να αξίζει το όπλο με τους άλλους κίνδυνους που έχει. Χώρια που 1) στην ελλάδα θα βρεις τον μπελά σου για πολύ καιρό και 2) άμα δεν έχεις κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία παίζει εκείνη την στιγμή να σου τρέμει το χέρι και να σου φύγει το όπλο από τα χέρια.

Για μένα πιο σωστή κίνηση θα ήταν να πάρεις μια καλή πόρτα ασφαλείας και γενικότερα να επενδύσεις στο πως να μην μπει καν ο κλέφτης στο σπίτι

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δυνατό θέμα τέτοια μέρα. 👌

3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τα 0,22 δεν ξέρω τι είναι, πάντως για να αποκτήσεις φλόμπερ χρειάζεται να εκδοθεί κανονική άδεια κατοχής.

Το πιο γνωστό είναι αυτό αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό λέει.

https://en.wikipedia.org/wiki/.22_Long_Rifle

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, DrLo είπε

διαμέτρημα 0.22 ινστες = 5.58 mm

Αυτό το ξέρω, ποια ακριβώς όπλα εννοεί δεν ξέρω.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε

Να βάλεις πόρτα ασφαλείας και συναγερμό, και να αφήσεις τα όπλα γιατί αν σκοτώσεις κανένα κλέφτη θα μπεις φυλακή.

Αυτούς ούτε ο ηλεκτρικός φράκτης δεν τους σταματάει

6 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Πέρα από ζητήματα νομιμότητας κλπ το να έχεις ένα πιστόλι σπίτι για προστασία ίσως είναι στην τελική πιο επικίνδυνο και όχι τόσο χρήσιμο όσο φαντάζεσαι. Αφενός μπορεί ο κλέφτης να σε πιάσει στον ύπνο που μπορεί να μην καταφέρεις να αντιδράσεις ακόμα και στο μαξιλάρι να το έχεις, ενώ επειδή τα παιδιά παίζουν και εξερευνούν δεν είναι απίθανο να το βρουν κάποια στιγμή καιο να εκπυρσοκροτήσει ενώ το επεξεργάζονται. Στην αμερική συμβαίνει πολύ συχνά αυτό.

Θεωρώ πως η περίπτωση που θα αντιληφθείς τον κλέφτη έγκαιρα και θα έχεις τα περιθώρια να οπλίσεις, να σημαδέψεις με ασφάλεια, σε σημείο που ν;α μην κινδυνέψει κάποιος άλλος, και αρκετά αποτελεσματικά ώστε να βγει νοκ άουτ και να μην αρχίσει να πυροβολάει και αυτός είναι πολύ σπάνια ώστε να αξίζει το όπλο με τους άλλους κίνδυνους που έχει. Χώρια που 1) στην ελλάδα θα βρεις τον μπελά σου για πολύ καιρό και 2) άμα δεν έχεις κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία παίζει εκείνη την στιγμή να σου τρέμει το χέρι και να σου φύγει το όπλο από τα χέρια.

Για μένα πιο σωστή κίνηση θα ήταν να πάρεις μια καλή πόρτα ασφαλείας και γενικότερα να επενδύσεις στο πως να μην μπει καν ο κλέφτης στο σπίτι

Τα παιδιά μου δεν είναι μικρά (15+) ώστε να εξερευνούν, συν ότι έχουν εμπειρία με την σκοποβολή όπως και εγώ, αλλά δεν έχω στο σπίτι μου όπλο, σε σκοπευτήρια μόνο, και όπως και να το κάνεις το να έχεις ένα όπλο είναι προτιμότερο από το να μην έχεις τίποτα 

Επισκέπτης
Δημοσ.

τώρα τελευταία έχει χαθεί ο ειρμός. κάποτε θυμάμαι που αυτά τα ανέβαζαν Παρασκευή. πλέον δεν υπάρχει κανένας σεβασμός και τα ανεβάζουν κάθε μέρα σε ανυποψίαστη στιγμή. δηλαδή όλοι εσείς περιμένετε να βαθμολογηθείτε με επιείκεια; θα έπρεπε να ντρέπεστε που ξεσηκώνετε τον κόσμο και ειδικά Δευτέρα μέρα και όχι σήμερα δεν είναι αργία για όλους! 

Δημοσ.

Αυτό που ορισμένοι χρησιμοποιούν <<τα παιδιά>> για να βγάλουν ό,τι πιο κομπλεξικό έχουν καλό θα είναι να το κοιτάξουν

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 12180 είπε

Αυτό που ορισμένοι χρησιμοποιούν <<τα παιδιά>> για να βγάλουν ό,τι πιο κομπλεξικό έχουν καλό θα είναι να το κοιτάξουν

Τι λες ρε πας καλά? Μάλλον δεν έχεις παιδιά και δεν μπορείς να καταλάβεις, τα αγαπάω και θέλω να τα προστατέψω, και για πες μου εσύ ρε που δεν είσαι ανασφαλής πως θα προστατέψεις την οικογένεια σου και τον εαυτό σου έναντι ένας οπλισμένου ληστή?

Δημοσ.

Τα 22ρια έχουν 2-3 κακά ... 1ον θα μπλέξεις άσχημα καθώς είναι κανονικό όπλο , ακόμα και αν θεωρείτε από πόλους λιγότερο θανατηφόρο . 2ον άδεια οπλοφορίας δύσκολο να βγάλεις ακόμα και για σουγιά , άλλο η οπλοκατοχή και αυτή για αγωνιστικους λόγους . Και άλλο η οπλοφορία . 3ον τα πιστόλια μοιάζουν σαν παιδικά , ακόμα και να το δει κάποιος δύσκολα θα το σεβαστεί μέχρι να γίνει το κακό . 4ον δεν έχουν το λεγόμενο stoping power , κοινώς είναι πολύ πιθανότερο να θυμώσεις αυτόν που θα ρίξεις και να σου ριξει με κάτι μεγαλύτερο που θα σε σκοτώσει ή θα σας στείλει παρέα μέσα , πριν συνηδητοπιησει ότι έπαθε ζημιά . 5ον θα μπλέξεις , 6 ον θα μπλέξεις κλπ κλπ κλπ 

Στα υπέρ η εξαιρετική ευθυβολία και το ελάχιστο κλωτσιμα . 

Το ότι θα μπλέξεις το είπα ? 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Gosnr5382 είπε

Καλημέρα μάγκες μου, είμαι σίγουρος πως αυτό το θέμα θα υπάρχει κάπου εδώ μέσα αλλά θα το ξανά θέσω, πρόσφατα λήστεψαν μια γιαγιά εδώ στην γειτονιά μου και με έχει θέση σε επιφυλακή το περιστατικό, έχω οικογένεια και παιδιά και σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλω ενα καθίκι που θα μπει να κλέψει να τα βλάψει, όπλο δεν έχω στο σπίτι (έχω ένα αεροβόλο αρκετά δυνατό αλλά σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως θα κάνει δουλειά) κυνηγετικό όπλο να πω την αλήθεια δεν πολύ θέλω καθώς κάνω πεζοπορία στο βουνό και θα ήθελα να το έχω και εκεί μαζί μου, γιατί βουνό είναι και ποτέ δεν ξέρεις. Σκεφτόμουν κάτι σε πιστόλι, μετά από πολύ έρευνα είδα πως είναι σκούρο να το πάρω νόμιμα πάντα, το μόνο που θα μπορούσα να πάρω είναι αεροβόλο πιστόλι το οποίο εκτός της ελειψης δύναμης έχει και πολλά μειονεκτήματα όπως το ότι δεν μπορεί να μένει γεμάτο με την αμπούλα πολυ ώρα, μετά κοίταξα για 9mm και δεν νομίζω να πάρω άδεια για αυτό καθώς δεν έχω κάποιο λόγο που να πείσει την αστυνομία ότι το χρειάζομαι. Μετά το μάτι μου έπεισε στα Φλομπέρ πιστόλια και τα 0.22 τα οποία δεν βρήκα κάποια νομοθεσία για αυτά, τι λέτε εσείς?

Δεν μπορεις  να παρεις αδεια για πυροβολο οπλο (πιστολι) .Δεν εχεις τις προυποθεσεις και ειδικα για τους λογους που θες  δεν προκειται να εκδοθει ποτε αδεια .

Επισης  αν κρινω και απο το"  καλημερα μαγκες μου " και τα συμφραζομενα ευτυχως  που δεν θα  παρεις ποτε αδεια για πυροβολο οπλο πλην κυνηγητικου .

• Like 11
Δημοσ.

Φιλε στις 04.00 που θα σηκωθεις γιατι ακουσες ληστη,πιθανοτερο ειναι να πυροβολησεις τον υιο σου.

Δεν ειναι λυση το οπλο,παρε εναν σκυλαρο εκπαιδευμενο καλα και εχε τον μεσα στο σπιτι το βραδυ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...