timk Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Το MIUI, το γραφικό περιβάλλον της Xiaomi για όλα τα android smartphones και tablets της, κλείνει φέτος 9 χρόνια ζωής, με την κινεζική εταιρεία να παρέχει παράλληλα δοκιμαστικές Global εκδόσεις ακόμα και για παλαιότερες συσκευές που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και χρόνια. Σε ένα σύντομο μήνυμα του στην ιστοσελίδα Mi Community όπου οι κάτοχοι συσκευών Xiaomi μπορούν να αφήσουν τα σχόλια τους για τις δοκιμαστικές εκδόσεις, το μέλος και διαχειριστής Elain2046 ανακοίνωσε ότι η ομάδα μηχανικών που είναι επικεφαλής, θα σταματήσει την ανάπτυξη νέων δοκιμαστικών Global εκδόσεων πολύ σύντομα και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου. Το MIUI διαθέτει δύο εκδόσεις, την σταθερή (Stable) και την δοκιμαστική (Beta). Η σταθερή έκδοση είναι αυτή που κυκλοφορεί επίσημα από την εταιρεία σε όλα τα συμβατά smartphone ενώ η δοκιμαστική έκδοση απευθύνεται σε φίλους και προγραμματιστές που θέλουν να είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν τη νέα έκδοση και τα χαρακτηριστικά που αυτή φέρνει έστω και αν έχει bugs. Όμως όπως αναφέρει ο Elain2046, είναι γνωστό ότι αρκετοί χρησιμοποιούν τις Global Beta εκδόσεις όχι μόνο για δοκιμαστικούς λόγους -όπως θέλει το Mi Community αλλά ως το βασικό λειτουργικό σύστημα της συσκευής τους, χωρίς να έχει περάσει τον ποιοτικό έλεγχο που έχει συνηθίσει ο χρήστης. Αυτός είναι και ο λόγος που η συγκεκριμένη ομάδα μηχανικών επέλεξε να εστιάσει την προσοχή της στην βελτίωση της τελικής έκδοσης πριν αυτή διατεθεί στους χρήστες, και να σταματήσει την ανάπτυξη του MIUI για παλιά smartphones. Η είδηση αυτή αναμενόμενα θα δυσαρεστήσει αρκετούς φίλους της Xiaomi η οποία διαθέτει μια από τις πιο ενεργές κοινότητες προγραμματιστών στην πλατφόρμα του Android. Το σχετικό μήνυμα δεν αναφέρει αν θα καταργηθεί και το πρόγραμμα δοκιμαστικών εκδόσεων του MIUI στην Κίνα. GSMArena View full article
stafaf Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Η ελληνική κοινότητα δήλωσε ότι δεν επηρεάζεται μιας και η βάση της είναι η china version και όχι η global. Οπότε θα συνεχίσει να παρέχει τις εβδομαδιαίες beta, εκτός αν αλλάξει κάτι. 7 1
panagi0tisgr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 καλύτερα μηπως και βγάζουν πιο γρήγορα ανβαθμίσεις. δεν επιτρεπεται ναυαρχίδα εταιρείας να παιρνει αναβάθμιση μια φορα το τριμηνο. Και όχι δεν θεώ να βάλω beta στο κινητό που πληρωσα και θεωρείτε ναυαρχίδα για να εχω το τελευταίο security patch της google! 1
ziaba Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, stafaf είπε Η ελληνική κοινότητα δήλωσε ότι δεν επηρεάζεται μιας και η βάση της είναι η china version και όχι η global. Οπότε θα συνεχίσει να παρέχει τις εβδομαδιαίες beta, εκτός αν αλλάξει κάτι. αυτές του ελληνικού φόρουμ είναι custom roms θέλουν ξεκλείδωτο bootloader και custom recovery .... ενώ οι official ακόμα και beta όχι 3
gthe Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, stafaf είπε Η ελληνική κοινότητα δήλωσε ότι δεν επηρεάζεται μιας και η βάση της είναι η china version και όχι η global. Οπότε θα συνεχίσει να παρέχει τις εβδομαδιαίες beta, εκτός αν αλλάξει κάτι. Να τονίσουμε και στο insomnia βέβαια ότι η ελληνική κοινότητα του miui είναι νομίζω ο βασικός λόγος που τα xiaomi έγιναν τόσο διαδεδομένα στην Ελλάδα. Τα παιδια κάνουν απιστευτή δουλειά και αξίζουν συγχαρητήρια για τον κόπο τους. Έχουν τρομερές οδηγίες για όλους και πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να brick-άρεις xiaomi και να μην σε βοηθήσουν όλοι εκεί. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2019 από gthe 12 3
SeXBOX Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Με EU τι γίνεται; Αν το σκεφτείτε λίγο πιο χαλαρά ίσως προκύψει κάτι καλό, μια έκδοση για πάντα που θα είναι η τελευταία και θα πέσει πολύ προγραμματισμός από άλλους να συνεχίζουν και να βγάζουν με βάση αυτή νέες εκδοχές. 2
7nisiotis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Πάντως οι καλύτερες για μένα ήταν και είναι οι China Dev. ( στο mi5 που είχα ) Mε ξεκλειδωτη και την ασφάλεια στην ένταση των ακουστικών ( earphones - στις ευρωπαϊκές υπάρχει κόφτης ) που με ενδιαφέρει και πιο μεγάλη ποικιλία έβρισκες σε τροποποιημένες Miui ( XDA DEVS ) *φυσικά bootloader unlocked ✓ root ✓ ΠΑΝΤΑ Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2019 από 7nisiotis
stafaf Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 53 λεπτά πριν, ziaba είπε αυτές του ελληνικού φόρουμ είναι custom roms θέλουν ξεκλείδωτο bootloader και custom recovery .... ενώ οι official ακόμα και beta όχι Και γιατί ακριβώς είναι κακό αυτό; 2
Rain Pleasure Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 33 minutes ago, SeXBOX said: Αν το σκεφτείτε λίγο πιο χαλαρά ίσως προκύψει κάτι καλό, μια έκδοση για πάντα που θα είναι η τελευταία και θα πέσει πολύ προγραμματισμός από άλλους να συνεχίζουν και να βγάζουν με βάση αυτή νέες εκδοχές. Αυτό! 1
nero62 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Αυτή τη στιγμή είμαι με Xiaomi Mi9. Έχουν περάσει οι 72 ώρες για ξεκλείδωμα Bootloader Που μου είχε βγάλει όταν το ξεκίνησα και μπορώ να το ξεκλειδώσω τώρα. Αλλά λόγο του ότι όλα δουλεύουν στην ΕΝΤΕΛΕΙΑ συνέχεια το αναβάλω και λέω οκ γιατί έχω κάνει τρελό σετάρισμα και βαριέμε να τα κάνω όλα πάλι εξαρχής. Το μεγαλύτερο ΣΦΑΛΜΑ τους είναι να σταματήσουν τις global beta. Αν το κάνουν δυστυχώς θα χάσει ΠΟΛΥ κόσμο. Γιατί οκ εγώ προσωπικά έχω βολευτεί με το Mi9 αλλά έχει τόσα καλά η global beta που ακόμη και έτσι σίγουρα κάποια στιγμή θα την πέρναγα. Τι μαλακία κάνουν τώρα δεν το καταλαβαίνω. Προφανώς δεν πληρώνονται και βαρέθηκαν να το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους? Τότε ας τους κόψει ένα μηνιάτικο η Xiaomi να συνεχίσουν να το κάνουν. Μιλάμε για το ισχυρότερο όπλο της Xiaomi για τις συσκευές της. Το μεγαλύτερο ατού... και το κόβουνε? Ας το κόψουνε για τις άσχετες συσκευές. Όχι για τις μαμίσιες... δεν καταλαβαίνω... Τι έχουμε εδώ? Βρήκε κατηφόρα η Xiaomi και είπε να την δοκιμάσει να δει αποτελέσματα? Μπα... μην το κάνετε παιδιά γιατί θα σκοντάψετε στα σίγουρα. 1 ώρα πριν, stafaf είπε Η ελληνική κοινότητα δήλωσε ότι δεν επηρεάζεται μιας και η βάση της είναι η china version και όχι η global. Οπότε θα συνεχίσει να παρέχει τις εβδομαδιαίες beta, εκτός αν αλλάξει κάτι. Κάνεις λάθος. Η Ελληνική κοινότητα βασίζεται στην ευρωπαική όπου και είναι έτοιμη μέσα η Ελληνική γλώσσα. Για να πειράξεις σε τέτοιο επίπεδο ρομ πρέπει να ξέρεις προγραμματισμό. Να είσαι κανονικός developer. Δεν νομίζω η Ελληνική κοινότητα να έχει κάτι τέτοιο μέσα στην ομάδα της. Απλά παίρνουν την εβδομαδιαία eu και την πειράζουν τις περισσότερες φορές με κουταμάρες και έχει και προβλήματα. Μπα... 1 ώρα πριν, panagi0tisgr είπε καλύτερα μηπως και βγάζουν πιο γρήγορα ανβαθμίσεις. δεν επιτρεπεται ναυαρχίδα εταιρείας να παιρνει αναβάθμιση μια φορα το τριμηνο. Και όχι δεν θεώ να βάλω beta στο κινητό που πληρωσα και θεωρείτε ναυαρχίδα για να εχω το τελευταίο security patch της google! Γιατί ποια άλλη συσκευή σου δίνει κάθε τρεις μήνες αναβάθμιση για 3+ χρονών συσκευές? Για πες μια μάρκα/μοντέλο.... 1 ώρα πριν, ziaba είπε αυτές του ελληνικού φόρουμ είναι custom roms θέλουν ξεκλείδωτο bootloader και custom recovery .... ενώ οι official ακόμα και beta όχι custom rom λέγεται ακόμη και ένα απλό .sys αρχείο να πειράξεις... Σιγά τα αυγά... το να κατεβάσω μια ρομ να την αποσυμπιέσω και να αρχίζω να πειράζω σημαντικά αρχεία δεν είναι development... δυστυχώς... 1 ώρα πριν, gthe είπε Να τονίσουμε και στο insomnia βέβαια ότι η ελληνική κοινότητα του miui είναι νομίζω ο βασικός λόγος που τα xiaomi έγιναν τόσο διαδεδομένα στην Ελλάδα. Τα παιδια κάνουν απιστευτή δουλειά και αξίζουν συγχαρητήρια για τον κόπο τους. Έχουν τρομερές οδηγίες για όλους και πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να brick-άρεις xiaomi και να μην σε βοηθήσουν όλοι εκεί. Αν μάθεις 1-2 φορές πως γίνεται το φλασάρισμα δεν μπρικάρετε συσκευή Xiaomi. Με τίποτε. Τo fastboot είναι σε ξεχωριστό τσιπάκι οπότε με απλές εντολές adb το κάνεις ότι θέλεις όποτε θέλεις αρκεί να είναι ξεκλείδωτος ο Bootloader. Θα έκαναν απίστευτη δουλειά (όχι στο να πειράζουν τις ρομ που μπορεί να κάνει ο καθένας) με το να βοηθούσαν τους αγοραστές /funs τις εταιρίας αν δεν ζήταγαν vip member Για κάτι που το ευρωπαικό miui το κάνει δωρεάν για ΟΛΟ τον κόσμο και για αυτούς που δεν έχουν συσκευές Xiaomi... άστο
Vangelis_D9 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Γιατί τα μπερδεύετε τώρα με τις china roms οι προλαλήσαντες, το miui-gr δεν βασίζεται στις eu; 1
SeXBOX Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 11 minutes ago, nero62 said: Μιλάμε για το ισχυρότερο όπλο της Xiaomi για τις συσκευές της. Το μεγαλύτερο ατού... και το κόβουνε? Ας το κόψουνε για τις άσχετες συσκευές. Όχι για τις μαμίσιες... δεν καταλαβαίνω... Δεν διαφωνώ με αυτά που λες αλλά αν "πεθάνει", δεν υπάρχει το ενδεχόμενο η σύσταση νέας ομάδας devs και να φτιάξουν από το 0 κάτι ακόμα ποιο καλό; Και εγώ με Mi9 είμαι και κάθε Σάββατο σκάει το update... δεν θα εξαφανιστεί, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. 2
nero62 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, SeXBOX είπε Δεν διαφωνώ με αυτά που λες αλλά αν "πεθάνει", δεν υπάρχει το ενδεχόμενο η σύσταση νέας ομάδας devs και να φτιάξουν από το 0 κάτι ακόμα ποιο καλό; Και εγώ με Mi9 είμαι και κάθε Σάββατο σκάει το update... δεν θα εξαφανιστεί, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. μακάρι αδερφέ... ένα χόμπι το έχουμε γαμώτο.. να μας το στερήσουν και αυτό ? 7 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε Γιατί τα μπερδεύετε τώρα με τις china roms οι προλαλήσαντες, το miui-gr δεν βασίζεται στις eu; δεν είναι developers το miui gr φίλε μου. κατεβάζουν κάθε εβδομάδα τις ευρωπαικές και πειράζουν τα αρχεία κάθε φορά και τις περισσότερες φορές με αρνητικές επιπτώσεις... 2
stafaf Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 22 λεπτά πριν, nero62 είπε Κάνεις λάθος. Η Ελληνική κοινότητα βασίζεται στην ευρωπαική όπου και είναι έτοιμη μέσα η Ελληνική γλώσσα. Για να πειράξεις σε τέτοιο επίπεδο ρομ πρέπει να ξέρεις προγραμματισμό. Να είσαι κανονικός developer. Δεν νομίζω η Ελληνική κοινότητα να έχει κάτι τέτοιο μέσα στην ομάδα της. Απλά παίρνουν την εβδομαδιαία eu και την πειράζουν τις περισσότερες φορές με κουταμάρες και έχει και προβλήματα. Μπα... Εσύ κάνεις λάθος και δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα. Μπες και ενημερώσου: https://news.xiaomi-miui.gr/global-developer-rom-are-dead-and-how-will-this-affect-xtrv-greek-beta-roms/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα