Προς το περιεχόμενο

Internet powerline adapters

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, 

Υπάρχουν κάποιες συσκευές που λέγονται powerline adapters και ουσιαστικά τα συνδέεις στο ρεύμα και χρησιμοποιούν το δίκτυο ηλεκτρισμού στο σπίτι για τη μεταφορά internet, αντί να χρησιμοποιει κάποιος το wifi. 

Η ερώτηση που έχω είναι, μπορεί να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα πρόβλημα στις υπόλοιπες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές πχ ψυγείο κλπ, λόγω του τρόπου λειτουργίας τους?

Γιατί απ οτι καταλαβαίνω ουσιαστικά διαταράσουν την τάση του ρεύματος ελάχιστα, κάτι που δεν είναι καλό για τις ηλ. συσκεύες. Με δεδομένο οτι θα είναι στο ρεύμα 24/7. 

Επεξ/σία από Blueberry123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Blueberry123 είπε

Καλησπέρα, 

Υπάρχουν κάποιες συσκευές που λέγονται powerline adapters και ουσιαστικά τα συνδέεις στο ρεύμα και χρησιμοποιούν το δίκτυο ηλεκτρισμού στο σπίτι για τη μεταφορά internet, αντί να χρησιμοποιει κάποιος το wifi. 

Η ερώτηση που έχω είναι, μπορεί να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα πρόβλημα στις υπόλοιπες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές πχ ψυγείο κλπ, λόγω του τρόπου λειτουργίας τους?

offtopic :

(το σβήνω μετά την απαντηση του blackb)

ontopic:

Τα PLCs δεν δημιουργουν κανενα προβλημα στις συνδεμένες συσκευές του ηλεκτρικου δικτύου και ο λόγος ειναι οτι οι συχνότητες που ρίχνουν στο ηλεκτρικό δικτυο δεν επηρεάζουν τα πάσης φύσης τροφοδοτικά ή μετατροπείς ισχύος. ΑΝΤΙΘΕΤΑ κάποια/ες συνδεμένη συσκευή μπορει ευκολα να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας των PLCs (πχ απόδοση) και σε τραβηγμένες περιπτώσεις να κάψουν και κάποιο plc.

Στο insomnia υπάρχουν δεκάδες συζητήσεις περι powerlines και αν χρειάζεσαι περαιτέρω στοιχεία, μπορεις να ανατρέψεις σε αυτές γράφοντας πάνω δεξια στην αναζήτηση powerline

Επεξ/σία από isay
Δημοσ.

Το link σβήστηκε, δεν το σκέφτηκα έτσι, απλά πολύς κόσμος μπορεί να μην τις έχει ακούσει ποτέ τις συγκεκριμένες συσκευές κι εγώ δεν ξέρω να τα εξηγώ και τέλεια.

Τα έχω και τα χρησιμοποιώ καιρό τώρα, και βλέπω οτι επηρεάζονται πολύ εύκολα από άλλες συσκευές κλπ, αν δεν είναι μόνα τους σε ξεχωριστή μπρίζα κλπ, αλλά μου κάνει εντύπωση να είναι τελείως "αόρατα" στις άλλες συσκευές του δικτύου και να μην τις επηρεάζουν καθόλου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντιστοιχως έκανα και εγω edit και αφαίρεσα το "καυστικό μου σχολιο".

Τα powerlines ειναι πολύ καιρο γνωστά και εχουν συζητηθεί εκτενώς στο insomnia. Είναι όντως μια τεχνολογία που σε αρκετές περιπτώσεις και συνθήκες δίνει λύσεις, αλλά λόγω της φύσης της εχει "περιέργειες".

Απο εκεί και πέρα για μη σε μπλέξω σε τεχνικές λεπτομέρειες, θα σου οπτικοποιήσω την "αορατότητα" με ένα παράδειγμα. Εστω ένα μεγαλο ποτάμι που φέρνει άπειρα κυβικά νερό για άδρευση/'υδρευση στο οποιο αφήνεις ενα μικρό γυαλινο μπουκάλι (πχ να μεταφερεις ενα μήνυμα) και εσυ να ανησυχείς οτι αυτό το μπουκάλι θα επηρεάσει τις ροές και εν κατακλείδι την άδρευση και ύδρευση. Δεν είναι ποσοτικό το θέμα,  απλά εκμευταλευόμαστε τη δίοδο/κανάλι/μέσο για να μεταφέρουμε κάτι ακομα. Αντίθετα το ποτάμι μπορεί να επηρεάσει την πορεία του μπουκαλιου και το μηνυμα να μη φτάσει ποτε, πχ ένα φράγμα, μια δίνη, ένας καταράκτης οπου το μπουκάλι θα χαθεί. Για αυτό αν βάλεις σε λειτουργία ένα τρυπάνι, τα plcs θα υπολειτουργουν, ενω αν βάλεις πολλά plcs, καμια ηλεκτρική συσκευή δε θα εχει προβλημα, γιατί απλά τους ενδιαφέρει μονο το 230V/50Ηz

Επεξ/σία από isay

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...