Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Το μικρό θα αργήσει να φάει μόνο του. Αυτό που αναφέρθηκε στο να βάλεις τροφή φαντάζομαι ότι αναφερόταν κυρίως στη διατροφή των γονιών προκειμένου να τους είναι πιο εύκολο να θρέψουν τα μικρά τους και να μην ψάχνουν γύρω-γύρω

Ωπ σωστός δεν το σκεφτηκα. Thx

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Περιστέρια μπαλκονιών ή τα γνωστά σε όλους "ποντικοπούλια". Απαξ και κάνουν φωλιά μια φορά, μετά θα τα έχεις συνέχεια.

Παθόν κι εγω, τα λυπήθηκα μια φορά τα άφησα γέννησαν μεγάλωσα και μετά μου ερχόντουσαν συνέχεια να κλωσησουν.

Πήρα δραστικά μέτρα. Μολις έβλέπα ξυλαράκι στη ντουλάπα, το πέταγα. Έριξα και λιγο κατσαριδοκτόνο στο σημείο, δεν ξαναήρθαν. Τη βλέπω τη κλώσα που με κοιτάει απο απέναντι με απορημένο ύφος αλλά έχει βρει άλλη ντουλαπα σε άλλο μπαλκόνι να κλωσήσει πλέον.

Πολύ σκατό ρε παιδιά. Εντάξει, ζωάκια ειναι, αλλά ειπαμε.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, EuphangeL είπε

To σκατό στη ψυχή του μπαμπάκα πάει σύννεφο, απ'ότι φαίνεται

Για τι είδους εκπαίδευση μιλάμε;

Το πως θα κανουνε γρηγορες βουτες η σβουρες στον αερα την ωρα που κατεβαινουν. Κοιταξε αυτο το κανουν σχεδον ολοι οσοι εχουν περιστερια. Τι πρωτη φορα που ειδα να αποκεφαλιζει περιστερι εμεινα με ανοιχτο το στομα. Σε αλλη φαση ενα σαινι ειχε επιτεθει ενα περιστερι και παρολα αυτα δεν εχασε την ψυχραιμια του και κατεβηκε με σχισμενη την κοιλια, το γαματο σε ολο αυτο ητανε με φωναξε να κρατησω το περιστερι και μαλιστα εκει που ειχε χτυπηθει σε φαση να ξεκιναει να το ραβει με βελονα χειρουργειου, εγω μεσα σε ενα λεπτο επεσα κατω σε φαση λυποθυμιας και ο πατερας μου να κατεβαζει τα καντηλια :D  Στην τελικη το περιστερι εγινε καλα και πιο μαχιμο απο ποτε. Το συγκεκριμενο χομπυ ειναι κολλημα και τρωνε πολλες ωρες ξεχνωντας οτι εχουνε οικογενεια. 

2 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε

Ωπ σωστός δεν το σκεφτηκα. Thx

Η ριξε λιγο βρεγμενο ψωμι για να ταιζουν ευκολα τα μικρα

Επεξ/σία από Misokatsu64
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Misokatsu64 είπε

Το πως θα κανουνε γρηγορες βουτες η σβουρες στον αερα την ωρα που κατεβαινουν.

Αχα τύπου Ghost Dog ε;

Στελνω και μια updated photo απο τον... Μπραν. Μα ιδιος λέμε;!; 😆

37F456CC-2538-4512-8131-4B8DDFB7D6FA.jpeg.ea06b8e2d33faac386d95e070406cac3.jpeg

(τον πέτυχα χωρίς τη μαμα...)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, christopher0016 είπε

γητευτες και υπερβολές. τρώνε το κουλούρι τους και ρίχνουν τα ψίχουλα . Κάποιοι άνθρωποι δεν τα βλέπουν σαν εστίες βρωμιάς. Αλλά σαν χαριτωμένα πουλιά . Και απλά τα ταιζουν 

Τόση βρωμιά έχει το πάρκο από ακαθαρσίες  μέχρι ένεσης από τοξικομανείς , τα περιστέρια σας πείραξαν;;;   Στην τελική δεν θα το πάρεις στα χέρια σου  ούτε σπίτι σού. Και έτσι και αλλιώς εκεί γύρω θα γυρίζει .

Άσχετο εγω απορώ  με μερικούς που πάνε και χαλάνε της φώλιες από τα χελιδόνια .. πόσο πολύ μπορεί να τους ενοχλούν τα χελιδόνια  η επειδή κουτσουλανε έλεος   

Σιγα βρε φιλε που "τριγγεριστηκες" και παρεξηγηθηκες εσυ, μου βαζεις και λυπημενη φατσουλα...
Φυσικα και δεν μιλαω για οσους απλα ριχνουν τα ψιχουλα. Μιλαω για ανθρωπους που βγαινουν σκοπιμα για να ταισουν περιστερα, με φραντζολαρες.
Kαι ναι, με πειραξαν τα περιστερια, και εμενα και πολλους αλλους. Δεν τα παιρνω στο σπιτι μου, αλλα τα παιρνω στη μουρη μου, οταν προσπαθω να περασω απο ενα παρκο και κανω σλαλομ για να μην με χεσουν ή να μην μου ρθουν κατακούτελα (συνέβαινε συχνά στον πεζόδρομο, στην Ερμου, στο Μαρούσι :P).
Δεν ειπα να βγουμε στους δρομους με καλαζνικωφ να τα γαζωνουμε. Καλο ειναι όμως να τα αφηνουμε στους φυσικους τους πληθυσμους, δεν χρειαζονται ταισμα απο τον ανθρωπο.

Συμφωνω απολυτα οτι ειναι απαραδεκτο να χαλαει κανεις φωλιες χελιδονιων, παντως. Ειναι υπεροχα πλασματα.

Επεξ/σία από Gregory_House
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θειτσα απο πρατηριο αρτου στο ημερισιο κλεισιμο επερνε σουσαμια κ τα πεταγε να τα ταισει...το μαγαζι παλι καλα εκλεισε αλλα τα 50 + περιστερια εμειναν...

Μπαρμπας στηνετε στην μεση πλατειας να πεταξει ολα τα υπολείμματα ψωμιου μεχρι και τελευταιο κοκο σουσαμιου... 

Δεν ειναι φιλοζωοι αυτοι...απολίτιστοι ειναι...

Επομενο level

αν και φοβαμαι μην πεθανει κανας ανθρωπος απο καρδια ειναι

το κανονι κροτου 🤣😂😛

elektronik_tripotlu_2.jpg

Επεξ/σία από kage
  • Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Gregory_House είπε

Σιγα βρε φιλε που "τριγγεριστηκες" και παρεξηγηθηκες εσυ, μου βαζεις και λυπημενη φατσουλα...
Φυσικα και δεν μιλαω για οσους απλα ριχνουν τα ψιχουλα. Μιλαω για ανθρωπους που βγαινουν σκοπιμα για να ταισουν περιστερα, με φραντζολαρες.
Kαι ναι, με πειραξαν τα περιστερια, και εμενα και πολλους αλλους. Δεν τα παιρνω στο σπιτι μου, αλλα τα παιρνω στη μουρη μου, οταν προσπαθω να περασω απο ενα παρκο και κανω σλαλομ για να μην με χεσουν ή να μην μου ρθουν κατακούτελα (συνέβαινε συχνά στον πεζόδρομο, στην Ερμου, στο Μαρούσι :P).
Δεν ειπα να βγουμε στους δρομους με καλαζνικωφ να τα γαζωνουμε. Καλο ειναι όμως να τα αφηνουμε στους φυσικους τους πληθυσμους, δεν χρειαζονται ταισμα απο τον ανθρωπο.

Συμφωνω απολυτα οτι ειναι απαραδεκτο να χαλαει κανεις φωλιες χελιδονιων, παντως. Ειναι υπεροχα πλασματα.

Την φατσούλα την έβαλα γιατί ρίχνεις Παναγίες 😉 χωρίς ιδιαίτερο σοβαρό λόγο

Νταξει καταλαβαίνω τι λες ούτε εγώ συμφωνώ στο να γεμίζουν τον τόπο ψίχουλα για να τα ταιζουν. Απλά καταλαβαίνω ότι το κάνουν καλοπροαίρετα γι'αυτό δεν με ενοχλεί.

Σε συγκεκριμένα μέρη βλέπεις μπουλούκι από περιστέρια δεν είναι τόσο ενοχλητικό.

Πιο ενοχλητικό είναι ότι υπάρχουν τύποι που βάζουν φολες σε αδέσποτα 👿 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πανικ!

Γυρισα σήμερα και το ένα αυγό που είχε απομείνει είχε εξαφανιστεί, ενώ απο τη φωλιά έλειπαν και η μάνα και το μικρό..!

Τελικα ειδα ότι είχε πάει εδώ:

9D5C664C-0ADB-4104-89F2-B2390DC734E0.jpeg.c3c5e26bd2db76c801b74c7c0d65266c.jpeg

Δλδ είχε βγει εκτός φωλιάς, 5cm απο κενό 15 μέτρων ενώ απο την άλλη εχει τοίχο. Η μάνα πάει και στήνεται ανάμεσα στο μικρό και το κενό. Άραγε όλα είναι οκ και απλά το «κλωσσαει» εκει ή είναι σε φαση ανυσηχιας μην πέσει; 

Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα να προσπαθήσω να το πάω πίσω στην φωλιά κ να μπλοκάρω την έξοδο προς το κενό ή αν είναι καλύτερα να τα αφήσω ως έχουν...

Τελικα αποφάσισα το δεύτερο (με μια διακριτική παρακολούθηση απο ένα πλαϊνό μπαλκόνι... ) 🤞

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Like 1
Δημοσ.

News update (ειλικρινά δεν ξέρω γιατί το κάνω αυτό, κάτι σαν να κρατάω ημερολόγιο 😊 Τεσπα )

Τελικα σήμερα έφυγε η λωρίδα πλαστικού που είχα βάλει ως προστασία για το κενό, και υποψιάζομαι ότι δεν έφυγε μόνη της, όποτε παίζει μπάλα η μάνα και το αφηνω πάνω της με το όποιο κρίμα στο λαιμό της 😄

Μάλλον δεν ανυσηχει για το ύψος... πουλί είναι και ελπίζω το ένστικτο να δράσει.

E787EBE5-2330-45E0-AE87-F80C2008F135.jpeg.b4a2a78660cd91b79229721474f3c890.jpeg

Btw, τώρα ο Μπραν εχει φύγει απο τη φαση 3 eyed raven, πέρασε σε φαση “Emo” 😆

• Like 1
Δημοσ.

Aν λειτουργούσε το ένστικτο δεν θα βλέπαμε καθε δυο και τρεις μωρά να πέφτουν από τις φωλιές... Αφού γουστάρεις και νοιάζεσαι, βάλε ένα πλαστικό πλέγμα μπαλκονιού μέχρι να μεγαλώσει λίγο και να αρχίσει να 'νιώθει' ο Μπραν, ~1.30 το μέτρο έχει (τα updates είναι ωραία, άντε βάλε ένα κομμάτι πλέγμα, μήπως τον δούμε να πετάει 😊).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, scullyist είπε

Aν λειτουργούσε το ένστικτο δεν θα βλέπαμε καθε δυο και τρεις μωρά να πέφτουν από τις φωλιές... Αφού γουστάρεις και νοιάζεσαι, βάλε ένα πλαστικό πλέγμα μπαλκονιού μέχρι να μεγαλώσει λίγο και να αρχίσει να 'νιώθει' ο Μπραν, ~1.30 το μέτρο έχει (τα updates είναι ωραία, άντε βάλε ένα κομμάτι πλέγμα, μήπως τον δούμε να πετάει 😊).

Έβαλα ήδη και ήταν στερεωμένο καλά αλλά ως δια μαγείας έφυγε... υποθετω ότι το έβγαλε η μάνα..; Απο αέρα αποκλειεται να έφυγε παντως... περίεργο ακούγεται το ξέρω, αλλά τι να πω... να ξανα προσπαθήσω; δεν θελω να επιβαρύνω / παρεμβαίνω στην φαση... 

Θα δω πως πει αλλά thanks for the input 😊

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε

Έβαλα ήδη και ήταν στερεωμένο καλά αλλά ως δια μαγείας έφυγε... υποθετω ότι το έβγαλε η μάνα..; Απο αέρα αποκλειεται να έφυγε παντως... περίεργο ακούγεται το ξέρω, αλλά τι να πω... να ξανα προσπαθήσω; δεν θελω να επιβαρύνω / παρεμβαίνω στην φαση... 

Θα δω πως πει αλλά thanks for the input 😊

"Στερεωμένο καλά" σημαίνει πιασμένο στο κάγκελο με συρματάκι ή δεματικό; Αν όχι, μισές δουλειές 😝

https://www.spitishop.gr/module/wkamp/productamp?idProduct=54258

https://www.skroutz.gr/c/761/diaxieirish-kalodiwn/f/379888/dematika-kalodion.html

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...