Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσο συμπαθητικά και αν τα βλέπει κάποιος, τα περιστέρια είναι οι αρουραίοι του αέρα.
Ελάχιστες διαφορές.

• Like 6
  • Thanks 6
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, l337 είπε

Όσο συμπαθητικά και αν τα βλέπει κάποιος, τα περιστέρια είναι οι αρουραίοι του αέρα.
Ελάχιστες διαφορές.

Προσωπικα πιστεύω πως ισχύει αυτό που λες... αλλά θα τα κρατήσω επειδή δεν μου πάει να σκοτώσω δυο πλασματάκια, απλά και μόνο για να μην μου λερωθεί το μπαλκόνι...καπως έτσι το σκεφτηκα...

Ισως αν λερωθεί πολύ η ταράτσα (κάτι που πιστεύω ότι είναι πράγματι πιθανό διαβάζοντας και τα προηγούμενα σχόλια), να τα καθαρίσω μονος αφου φύγουν ή να δώσω κάτι για επαγγελματικό καθαρισμό αν εχει γίνει τόσο χάλια κ επικυνδινη η φαση (famous last words haha) ...

• Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheGrisGrisMan είπε

Σε ευχαριστω και εσένα και ολους για το χρόνο σας και τος συμβουλές σας. Θα τα αφήσω εκει να κάνουν ότι κάνουν και θα τα παρακολουθώ απο μακρυα... 8FC605D7-0C94-49B4-93FC-5A5B909641E8.gif.63700005c6efe0b56b7a1429ad04964c.gif:

Thanks again guys & girls

Βάλε live cam να βλέπουμε και εμείς 

1 ώρα πριν, BackFromHell είπε

Βρωμα, κουτσουλιες, μολυνσεις, αρρωστιες, ζωυφια, θορυβος. Απο εμενα ειναι οχι :P

Δολοφόνος

• Like 1
Δημοσ.

Γέννησαν και σε εμάς πέρσυ , στο μπαλκόνι στον 5ο όροφο. Πολύ βρώμα και πολύ κουτσουλιά , ένα αυγό ήταν και το αφήσαμε και μεγάλωσε, Πρέπει όμως να είχε πρόβλημα γιατί ενώ είχε μεγαλώσει αρκετά δεν πέταξε ποτέ. Το ταίζαν μέχρι κάποια ηλικία αλλά μετά σταμάτησαν να έρχοναι και οι γονείς. 

Οπότε επειδή δεν μου πήγαινε η καρδιά να το σκοτώσω απλά το άφησα κοντά το ποτάμι που μένω , αλλά δίχως να πετάει δεν νομίζω ότι επέζησε.

Φρόντισα όμως και κάλυψα με κούτες το πάνω μέρος της ντουλάπας που είχαν γεννήσει γιατί δεν θα άντεχα και 2η φορά τα ίδια γιατί όντως είχε πολύ βρωμιά.

• Like 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε

Προσωπικα πιστεύω πως ισχύει αυτό που λες... αλλά θα τα κρατήσω επειδή δεν μου πάει να σκοτώσω δυο πλασματάκια, απλά και μόνο για να μην μου λερωθεί το μπαλκόνι...καπως έτσι το σκεφτηκα...

Ισως αν λερωθεί πολύ η ταράτσα (κάτι που πιστεύω ότι είναι πράγματι πιθανό διαβάζοντας και τα προηγούμενα σχόλια), να τα καθαρίσω μονος αφου φύγουν ή να δώσω κάτι για επαγγελματικό καθαρισμό αν εχει γίνει τόσο χάλια κ επικυνδινη η φαση (famous last words haha) ...

Πριν 10 χρόνια περίπου είχαν γεννήσει και σε μένα μέσα σε μια γλάστρα στο πίσω μπαλκόνι (2 αυγά). Στην αρχή τα λυπήθηκα όπως εσύ παρόλο που ήξερα ότι θα έχω να κάνω με αρκετή βρωμιά και έτσι λοιπόν τα κράτησα. Άρχισαν και μεγαλώνανε και από τότε άρχισε ο χαμός. Κουτσουλιές παντού σε όλο το μπαλκόνι και από αυτά δυο περιστέρια αλλά και από όλα τα υπόλοιπα περιστέρια που ερχόντουσαν εκείνες τις ημέρες στο μπαλκόνι (και για αρκετές ώρες). Επίσης ήταν τεράστιο πρόβλημα το "γλου γλου" κατά τις 4-5 το πρωί, μιας και ήμουν ξύπνιος όσο ήμουν σπίτι. Έτσι μόλις μεγαλώσανε τα άφησα έξω και τα δύο (δυστυχώς το ένα το έφαγε σε 2 λεπτά μια γάτα) και απλά είπα "ποτέ ξανά!".

• Like 4
Δημοσ.

ΚΞ

28 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε

Αφου αποφασισες να τα κρατησεις κρατα τον χωρο οσο γινεται καθαρο.,προσοχη αν εχεις μικρο παιδι μη το αφηνεις να πηγαινει στο χωρο και με τα χερακια του να πιανει..Μετα μπορει να βαλει τα χερακια του στο στομα του και καταλαβαινεις εχει κινδυνους αυτο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, agamoi-thytai είπε

Τα περιστέρια γίνονται φοβερά στο φούρνο με πατάτες.

Ο πατερας εχει ψησει στο τζακι πανω απο 500 κομματια, αμα καποιο δεν ακουγε ετρωγε τις χριστοπαναγιες και γυρισμα το κεφαλι μετα..

Δημοσ.
10 minutes ago, Misokatsu64 said:

Ο πατερας εχει ψησει στο τζακι πανω απο 500 κομματια, αμα καποιο δεν ακουγε ετρωγε τις χριστοπαναγιες και γυρισμα το κεφαλι μετα..

Όταν λες δεν άκουγε, εννοείς δεν καθόταν να ψηθεί; :P

Δημοσ.

Ψιλοάσχετο, αλλά εγώ απορώ -και ρίχνω εσωτερικές παναγίες- με αυτούς που τα ταΐζουν και το παίζουν γητευτές των περιστεριών στις πλατείες.
Δηλαδή, με αυτή τη λογική, να αρχίσουμε να ταΐζουμε και τα καημένα τα ποντίκια, αμαρτία ειναι...

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Gregory_House είπε

Ψιλοάσχετο, αλλά εγώ απορώ -και ρίχνω εσωτερικές παναγίες- με αυτούς που τα ταΐζουν και το παίζουν γητευτές των περιστεριών στις πλατείες.
Δηλαδή, με αυτή τη λογική, να αρχίσουμε να ταΐζουμε και τα καημένα τα ποντίκια, αμαρτία ειναι...

Όταν κάνεις παιδί θα τα ψάχνεις με το τουφέκι για να κάτσει στο καρότσι... Εκεί θα δεις πως εκδικούνται τα ατιμα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα περιστέρια φέρνουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ βρωμα στον χώρο , γίνεται κοταρίο. Οι γείτονες ΣΙΓΟΥΡΑ θα γκρινιάξουν με το δίκιο τους.

Και εγώ θα τα λυπόμουν τα αυγά ή τα νεογέννητα αλλά μόλις μάθαιναν να πετούν θα έκανα οτιδήποτε για να μην επιστρέψουν. Οπότε λίγες εβδδομάδες υπομονή και προετοιμάσου για την μεγάλη ώρα που θα τα ξεφορτωθείς. Οταν τα ξεφορτωθείς και αρχίσεις το καθάρισμα τότε θα καταλάβεις πόσο μεγάλη ζημιά κάνουν.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 3
Δημοσ.

Έχει τύχει να βρούμε αυγά περιστεριών στην ταράτσα μας και σε ένα πολύ μικρό παραθυράκι σε ντουβάρι μισό μέτρο οπου εκεί κάποιες φορές έκαναν φωλιά και άφηναν τα αυγά τους. Δύο φορές τα είδα που βγήκαν απ' το αυγό και ερχόταν η μητέρα να δώσει φαγητό στο μικρό, το μικρό μεγάλωνε και μάλιστα όταν πλησίαζα ναι μεν φοβόταν αλλά δεν μπορούσε να φύγει και να πετάξει, λίγες μέρες μετά πέταξε. Επειδή όμως υπήρχε πάρα πολύ βρωμιά εκεί, κουτσουλιές, διάφορα υλικά και πράγματα που έφερνε το περιστέρι για να χτίσει την φωλιά του, μιλάμε από το πολύ σκατό κόλλησε και δεν άνοιγε το παραθυράκι. Τελικά την τρίτη φορά που ξαναέκαναν φωλιά την διέλυσα με ένα ξύλο και πέταξα οτι υπήρχε εκεί από τον μεσότοιχο στον ακάλυπτο των διπλανών, ακόμα και έτσι δεν μπορούσα να ξεκολλήσω οτι υπήρχε εκεί, ήθελε χημικό ή κάτι εξειδικευμένο, ένιωθα ενοχές αλλά οχι δεν θα κάθομαι να καθαρίζω τέτοιο πράγμα, σημειωτέον οτι ήδη έχουμε χρόνιο πρόβλημα με κουτσουλιές σε μπαλκόνι και άλλα μέρη του σπιτιού, η μάνα μου καθαρίζει συνεχώς αλλά λερώνεται πολύ σύντομα μέχρι και την ίδια ημέρα κιόλας ο χώρος, δεν ξέρω που βρίσκουν και κάθονται τα περιστέρια για να κουτσουλίσουν, έχουμε βρει κουτσουλιές κολλημένες ακόμα και πάνω σε τοίχο ή τζάμι που από επάνω δεν υπάρχει κανένα μέρος για να κάτσει ή να σταθεί περιστέρι να κουτσουλίσει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για 18χτουρες περιστερια κτλ...

Κρεμας  ναφθαλινη( ειναι μεσα σε πλαστικες θηκες )απο τεντες,DEED Piccioni spray ή gel και τελος 

Ιπτάμενος Απωθητικός Αετός 

κανονι απωθητικο :P

elektronik_tripotlu_2.jpgΥ.γ. ξυλο θελουν τα γιδια που πετανε υπολείμματα ψωμιου /σουσαμια σε πεζοδρομια πλατειες...

Επεξ/σία από kage
  • Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...