TheGrisGrisMan Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Περιφέρονται διαφορα περιστέρια και δεκαοκτούρες στο μπαλκόνι κάτι που δεν με ενοχλούσε (και πολύ 😄) αλλά σήμερα (αφού επέστρεψα απο ταξίδι), ανακάλυψα αυτό... Ειναι απο περιστερι (ειδα και τη μάνα να τα κλωσσάει) και δεν ξέρω τι πρέπει να κανω... Μια ξαδέρφη απο το χωριό μου λέει να τα ξεφορτωθώ αμεσως γιατί θα γίνουν μάστιγα κ θα γεννούν μόνιμα εκει (wtf, πως μπορώ να το κάνω αυτό;!;) άλλοι μου λένε να τα μετακίνησω σε άλλο σημείο της ταρατσας (αυτό είναι δίπλα στην μπαλκονόπορτα), άλλοι να μετακομίσω 😊 Βασικα, σκεφτομαι να τα αφήσω να γεννηθούν κ να τα ονομάσω Ινσο & Μνια 🤙 Σε αυτη την περίπτωση απλά τα αγνοώ τελειως κ τα τακτοποιεί όλα μόνη της; Επίσης ακουσα ότι δεν πρέπει να βραχούν (όποτε προσοχή στο πότισμα; ) Κ αν ισχύει, όταν βρέξει τι κάνουμε; Σοβαρά τώρα, καποιος με παρόμοια εμπειρία και χρόνο για να προτείνει κάτι; Thx Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2019 από TheGrisGrisMan 5
tigergreg Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Εγω τα αφησα και μεγαλωσαν οπου καποια στιγμη την κοπανησαν. Συνηθως το πρωτο που βγαινει σκοτωνει το δευτερο και πιο αδυνατο η πεταει το αυγο κατω. Σε 2 μηνες που θα αρχισει να φευγει απλα καθαρισε το μερος απο την φωλια και κανε την λιγο δυσπροσιτη. Κανουν συνηθως φωλια σε ακατοικητα και ησυχα μερη. Αν τα μετακινησεις δεν προκειται να ξαναπαει εκει που τα εβαλες η περιστερα. 2 1
Baator Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Εγώ πάντως δεν έκανα απολύτως τίποτα, άφησα την μαμά να κάνει την δουλειά της και απολάμβανα να την βλέπω να τα κλωσάει, είδα τα αυγά να σπάνε και τα πουλάκια να πετάγονται και χαίρομαι να τα βλέπω να μεγαλώνουν. Δεν είχα ξαναδεί μωρό περιστέρι. Ήδη μεγάλωσαν αρκετά και σε λίγο τα κόβω να φεύγουν, μόνο ευχάριστη θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την εμπειρία ενώ δεν με επηρέασε καθόλου αρνητικά. Μακάρι να ξανάρθει κάποια μαμά στο μέλλον. Να και μια φώτο απ' τα μωρά. https://imgur.com/a/v6yTaJr 15
Mr_Terror Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Μεγαλη προσοχη αν τα αφησετε να γεννησουν στο μπαλκονι. Ειχα και εγω καθε χρονο γεννητουρια, δεν τα πειραζα τα αφηνα να μεγαλωσουν μεχρι να πεταξουν να φυγουν.Οσπου προπερσι γεμισε ολο το μπαλκονι μεχρι και πανω μας ψειρες απο τα περιττωματα των πουλιων.Μεγαλη φρικη να περπατανε πανω σου και να μη ξερεις τι ειναι και απο που ειναι.Πηρα δειγμα και το πηγα σε κτηνιατρο.Με ρωτησε αν εχεις φωλια απο περιστερια ειναι ψειρες αυτα,Μεγαλη προσοχη γιατι μπορεις να παθεις μεγαλη πλακα απο τις ψειρες.Αν τα αφησετε να γεννησουν στο μπαλκονι, να καθαριζετε τις βρωμιες και τις ακαθαρσιες καθε μερα. 10 1
TheGrisGrisMan Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Baator είπε Εγώ πάντως δεν έκανα απολύτως τίποτα, άφησα την μαμά να κάνει την δουλειά της και απολάμβανα να την βλέπω να τα κλωσάει, 17 ώρες πριν, tigergreg είπε Εγω τα αφησα και μεγαλωσαν οπου καποια στιγμη την κοπανησαν. Ναι και εγω αυτό θα κάνω... thanks guys 8 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε Μεγαλη προσοχη αν τα αφησετε να γεννησουν στο μπαλκονι. Ωχ... μολις το ειδα αυτό Thanks for the info.. Είναι λίγο απομονωμένα πίσω απο κάτι γλάστρες κλπ, ελπίζω να μην γίνει θέμα αυτό στην περίπτωση μου... Παντως σίγουρα θα κλεισω το χώρο αφού φύγουν με το καλό, ώστε να μην έχουμε τα ίδια στο μέλλον. Εξάλλου απο «λαθος» έκανε τη φωλιά εκει το κακομοιρο, μάλλον λόγο απουσίας μου νόμιζε ότι ήταν ερημικά... Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2019 από TheGrisGrisMan 1
tigergreg Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε Μεγαλη προσοχη αν τα αφησετε να γεννησουν στο μπαλκονι. Ειχα και εγω καθε χρονο γεννητουρια, δεν τα πειραζα τα αφηνα να μεγαλωσουν μεχρι να πεταξουν να φυγουν.Οσπου προπερσι γεμισε ολο το μπαλκονι μεχρι και πανω μας ψειρες απο τα περιττωματα των πουλιων.Μεγαλη φρικη να περπατανε πανω σου και να μη ξερεις τι ειναι και απο που ειναι.Πηρα δειγμα και το πηγα σε κτηνιατρο.Με ρωτησε αν εχεις φωλια απο περιστερια ειναι ψειρες αυτα,Μεγαλη προσοχη γιατι μπορεις να παθεις μεγαλη πλακα απο τις ψειρες.Αν τα αφησετε να γεννησουν στο μπαλκονι, να καθαριζετε τις βρωμιες και τις ακαθαρσιες καθε μερα. Δεν ειναι κανονικες ψειρες αλλα κοτοψειρες. Την οποια ζημια την κανουν φυσικα. Ψεκαζεις προληπτικα μια νοητη γραμμη διαχωρισμου με τεζα και φυσικα μακρυα απο τα νεογεννητα αν εχουν βγει. 5 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε Ναι και εγω αυτό θα κάνω... thanks guys Ενοχλησε τα οσο λιγοτερο γινεται. 7 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε μάλλον λόγο απουσίας μου νόμιζε ότι ήταν ερημικά... Ακριβως... 1
haris_216 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Από πιτσιρικάς και μέχρι ηλικία που με τίποτα δεν θα χαρακτηριζόμουν πιτσιρικάς, είχα περιστέρια. Ξεκίνησα με 2 και είχα φτάσει αρκετές 10άδες. Από την εμπειρία μου θα σου πω ότι: Μπορείς να τα αφήσεις εκεί που είναι ή να...πετάξεις τα αυγά . Το να τα μετακινήσεις αλλού είναι σα να τα πέταξες αφού 99,9% δεν πρόκειται το ζευγάρι να πάει να τα κλωσήσει αλλού. Αν σκέφτεσαι το πέταμα θα πρέπει να το κάνεις γρήγορα πριν παραμεγαλώσει το πουλί μέσα (κρίμα). Αν τα αφήσεις να εκκολαφθούν, υπάρχουν δύο σενάρια. Να βγουν τα πουλιά πολύ κοντά (χρονικά) σε απόσταση μερικών ωρών ή έστω μίας μέρας. Τότε συνήθως και τα δύο επιβιώνουν και μεγαλώνουν καλά. Αν για κάποιο λόγο το δεύτερο αργήσει να εκκολαφθεί δεν πρόκειται να το σκοτώσει το αδερφάκι του όπως ειπώθηκε αλλά η φυσική διαδικασία. Δηλαδή επειδή σε αυτή την ηλικία μεγαλώνουν σφαίρα αν το 2ο έχει 2-3 μέρες διαφορά τότε ώσπου να βγει, το πρώτο θα έχει μεγαλώσει αρκετά και όταν είναι η ώρα του ταϊσματος απλά εκείνο θα κάνει τον πιο πολύ σαματά και θα παίρνει όλο το φαγητό από το στόμα των γονιών εξαναγκάζοντας το μικρό σε θάνατο δια της ασιτίας. Έχει ενδιαφέρον να τα παρακολουθείς να μεγαλώνουν, κυριολεκτικά εντός ωρών. Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι τα περιστέρια, όπως και τα πουλιά γενικότερα, δεν είναι από τα πιο καθαρά ζώα. Κι επειδή είναι αρκετά "του σπιτιού" και άρα θα μένουν εκεί που το θεωρούν home, θα πρέπει να έχει στο μυαλό σου ότι η περίξ της φωλιάς περιοχή, όπως και οι γύρω εσοχές ή επιφάνειες που μπορούν να κάτσουν, θα είναι πήχτρα στο σκ...τό. Το οποίο "καίει" μέταλλα, αφήνει λεκέδες και, αν μαζευτούν πολλά, μυρίζει. Ειδικά αν υγρανθεί (πχ έπεσε μια βροχή). Επίσης τα περιστέρια είναι μάλλον θορυβώδη, ειδικά τα καλοκαιρινά βράδια, όταν "γουργουρίζουν". Ακόμα και με τους γείτονες μπορεί να έχεις θέμα αν κάποιος στραβώσει με το θόρυβο ή που μπορεί να χ..ζουν στο μπαλκόνι του και δει ότι εσύ τα φροντίζεις, ταϊζεις, κλπ και θεωρήσει ότι "εσύ τα μαζεύεις εδώ". Αν πιστεύεις ότι τα παραπάνω δεν σε ενοχλούν, ή έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου ότι θα τα ανεχτείς για 1-2 μήνες αλλά μετά θα τα διώξεις (easier said than done αφού είτε μπορεί να δεθείς ή ακόμα και να πρέπει να γίνεις "κακός" κυνηγώντας τα για να φύγουν) τότε καλώς τα δέχτηκες και καλά γεννητούρια. ΥΓ Μπορεί η έκφραση "σαν πιτσουνάκια" να ισχύει αφού το ζευγάρι έχει πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους με αρκετές πραγματικά στοργικές στιγμές που μπορεί να πετύχει κάποιος αλλά δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω το σύμβολο "της ειρήνης" αφού είναι πολύ επιθετικά πουλιά για όποιον εκτός οικογενείας πλησιάζει τη φωλιά. Ακόμα και αν πρόκειται για παιδιά της προηγούμενης γέννας. Πέφτουν ιδιαίτερα επιθετικά χτυπήματα και μάλιστα σε σημεία για μέγιστη ζημιά (πχ κεφάλι). Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2019 από haris_216 10 2
tigergreg Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Πριν καιρο ειχα διαβασει για τα αποτελεσματα μιας επιστημονικης ερευνας για πολλα ειδη πουλιων που κουβαλανε στην φωλια τους αποτσιγαρα. Αποδειχτηκε λοιπον οτι οι φωλιες με αποτσιγαρα ειχαν τα λιγοτερα μικροβια, μυκητες και βακτηρια απο αυτες που δεν ειχαν. Εως μηδενικα πολλες φορες. Λογω νικοτινης παρακαλω..... 2
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Βρωμα, κουτσουλιες, μολυνσεις, αρρωστιες, ζωυφια, θορυβος. Απο εμενα ειναι οχι
tigergreg Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Οι παλιοτεροι θεωρουσαν καλοτυχια να φτιαξουν φωλια τα πουλια στο σπιτι τους. Ειδικα τα χελιδονια. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Aλλο τα χελιδονια. Αυτα ειναι μια χαρα, πολυ καθαροτερα (δεν τρεφονται βλεπεις απο σκουπιδια και οτι βρισκουν πεταμενο στο δρομο) και -κυριως- καθαριζουν την περιοχη απο οτι κινειται (κουνουπια κλπ.).
TheGrisGrisMan Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, haris_216 είπε Από πιτσιρικάς και μέχρι ηλικία που με τίποτα δεν θα χαρακτηριζόμουν πιτσιρικάς, είχα περιστέρια. Ξεκίνησα με 2 και είχα φτάσει αρκετές 10άδες. Από την εμπειρία μου θα σου πω ότι: Μπορείς να τα αφήσεις εκεί που είναι ή να...πετάξεις τα αυγά . Το να τα μετακινήσεις αλλού είναι σα να τα πέταξες αφού 99,9% δεν πρόκειται το ζευγάρι να πάει να τα κλωσήσει αλλού. Αν σκέφτεσαι το πέταμα θα πρέπει να το κάνεις γρήγορα πριν παραμεγαλώσει το πουλί μέσα (κρίμα). Αν τα αφήσεις να εκκολαφθούν, υπάρχουν δύο σενάρια. Να βγουν τα πουλιά πολύ κοντά (χρονικά) σε απόσταση μερικών ωρών ή έστω μίας μέρας. Τότε συνήθως και τα δύο επιβιώνουν και μεγαλώνουν καλά. Αν για κάποιο λόγο το δεύτερο αργήσει να εκκολαφθεί δεν πρόκειται να το σκοτώσει το αδερφάκι του όπως ειπώθηκε αλλά η φυσική διαδικασία. Δηλαδή επειδή σε αυτή την ηλικία μεγαλώνουν σφαίρα αν το 2ο έχει 2-3 μέρες διαφορά τότε ώσπου να βγει, το πρώτο θα έχει μεγαλώσει αρκετά και όταν είναι η ώρα του ταϊσματος απλά εκείνο θα κάνει τον πιο πολύ σαματά και θα παίρνει όλο το φαγητό από το στόμα των γονιών εξαναγκάζοντας το μικρό σε θάνατο δια της ασιτίας. Έχει ενδιαφέρον να τα παρακολουθείς να μεγαλώνουν, κυριολεκτικά εντός ωρών. Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι τα περιστέρια, όπως και τα πουλιά γενικότερα, δεν είναι από τα πιο καθαρά ζώα. Κι επειδή είναι αρκετά "του σπιτιού" και άρα θα μένουν εκεί που το θεωρούν home, θα πρέπει να έχει στο μυαλό σου ότι η περίξ της φωλιάς περιοχή, όπως και οι γύρω εσοχές ή επιφάνειες που μπορούν να κάτσουν, θα είναι πήχτρα στο σκ...τό. Το οποίο "καίει" μέταλλα, αφήνει λεκέδες και, αν μαζευτούν πολλά, μυρίζει. Ειδικά αν υγρανθεί (πχ έπεσε μια βροχή). Επίσης τα περιστέρια είναι μάλλον θορυβώδη, ειδικά τα καλοκαιρινά βράδια, όταν "γουργουρίζουν". Ακόμα και με τους γείτονες μπορεί να έχεις θέμα αν κάποιος στραβώσει με το θόρυβο ή που μπορεί να χ..ζουν στο μπαλκόνι του και δει ότι εσύ τα φροντίζεις, ταϊζεις, κλπ και θεωρήσει ότι "εσύ τα μαζεύεις εδώ". Αν πιστεύεις ότι τα παραπάνω δεν σε ενοχλούν, ή έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου ότι θα τα ανεχτείς για 1-2 μήνες αλλά μετά θα τα διώξεις (easier said than done αφού είτε μπορεί να δεθείς ή ακόμα και να πρέπει να γίνεις "κακός" κυνηγώντας τα για να φύγουν) τότε καλώς τα δέχτηκες και καλά γεννητούρια. ΥΓ Μπορεί η έκφραση "σαν πιτσουνάκια" να ισχύει αφού το ζευγάρι έχει πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους με αρκετές πραγματικά στοργικές στιγμές που μπορεί να πετύχει κάποιος αλλά δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω το σύμβολο "της ειρήνης" αφού είναι πολύ επιθετικά πουλιά για όποιον εκτός οικογενείας πλησιάζει τη φωλιά. Ακόμα και αν πρόκειται για παιδιά της προηγούμενης γέννας. Πέφτουν ιδιαίτερα επιθετικά χτυπήματα και μάλιστα σε σημεία για μέγιστη ζημιά (πχ κεφάλι). Σε ευχαριστω και εσένα και ολους για το χρόνο σας και τος συμβουλές σας. Θα τα αφήσω εκει να κάνουν ότι κάνουν και θα τα παρακολουθώ απο μακρυα... : Thanks again guys & girls Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2019 από TheGrisGrisMan 2
agamoi-thytai Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Τα περιστέρια γίνονται φοβερά στο φούρνο με πατάτες. 3 1 1
Gregory_House Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Σούτο γρήγορα. (Έχω καθαρίσει εγώ μπαλκόνι με 5 cm στρώμα σκατού και ξέρω. Όσοι έχουν μείνει στο παρελθόν σε σαπιοπολυκατοικίες κέντρου θεσσαλονίκης, ξέρουν) 4 1
TheGrisGrisMan Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, Gregory_House είπε Σούτο γρήγορα. (Έχω καθαρίσει εγώ μπαλκόνι με 5 cm στρώμα σκατού και ξέρω. Όσοι έχουν μείνει στο παρελθόν σε σαπιοπολυκατοικίες κέντρου θεσσαλονίκης, ξέρουν) Βασικά αναφερομαι σε δυο αβγά & μετά τελος, ελπίζω να μην γίνει τόσο μεγάλη καταστροφή... fingers crossed
Προτεινόμενες αναρτήσεις