Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά την τελευταία εβδομάδα αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στα windows 10 pro που έχω εγκαταστήσει σε έναν υπολογιστή μου. (Να σημειώσω ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε ένα μήνα μετά από κανονική χρήση του υπολογιστη και ομαλη σύνδεση στο ίντερνετ) Κάθε 10 με 15 λεπτά με πετάει απο το ίντερνετ με το καμπανάκι-θαυμαστικό. Για να ξανασυνδεθω στο διαδίκτυο  πρέπει να κλείσω τον υπολογιστή από το τροφοδοτικό και να τον ξανα ανοίξω. Ο υπάλληλος της εταιρείας internet που έχω μου είπε πως Έχω πολλά established Στο netstat στο κέντρο εντολών και ότι για αυτό μπορεί να ευθύνεται κάποιος ιός ή τα windows και καλύτερα να τον πάω σε τεχνικό. Κατέβασα antivirus αλλά δεν βρήκα κάτι...Αν γνωριζεται πως μπορω να μειωσω τα Established ή το μπορει να προκαλεί το πρόβλημα θα σας ευχαριστουσα πολυ! 

Επεξ/σία από Giwrg Mavridis
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Giwrg Mavridis είπε

Καλησπέρα παιδιά την τελευταία εβδομάδα αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στα windows 10 pro που έχω εγκαταστήσει σε έναν υπολογιστή μου. (Να σημειώσω ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε ένα μήνα μετά από κανονική χρήση του υπολογιστη και ομαλη σύνδεση στο ίντερνετ) Κάθε 10 με 15 λεπτά με πετάει απο το ίντερνετ με το καμπανάκι-θαυμαστικό. Για να ξανασυνδεθω στο διαδίκτυο  πρέπει να κλείσω τον υπολογιστή από το τροφοδοτικό και να τον ξανα ανοίξω. Ο υπάλληλος της εταιρείας internet που έχω μου είπε πως Έχω πολλά established Στο netstat στο κέντρο εντολών και ότι για αυτό μπορεί να ευθύνεται κάποιος ιός ή τα windows και καλύτερα να τον πάω σε τεχνικό. Κατέβασα adivirus αλλά δεν βρήκα κάτι...Αν γνωριζεται πως μπορω να μειωσω τα Established ή το μπορει να προκαλεί το πρόβλημα θα σας ευχαριστουσα πολυ! 

Μην προτρέχουμε. Καταρχάς τι pc εχεις? clean install τα windows εκανες? τι modem εχεις? τι κάρτα δικτύου εχεις? τι σύνδεση εχεις? είσαι σε βουνό? είσαι σε χωριο?  είσαι μακριά από τον οτε? το speed test τι σου λέει? τα καλώδια του modem σου είναι παλιά? η μπρίζα και το φίλτρο είναι καλά? troubleshoot interet εκανες? ο event viewer τι λεει? κανε scan με kaspersky free και με adw cleaner.

Επεξ/σία από asdfaster
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, asdfaster είπε

Μην προτρέχουμε. Καταρχάς τι pc εχεις? clean install τα windows εκανες? τι modem εχεις? τι κάρτα δικτύου εχεις? τι σύνδεση εχεις? είσαι σε βουνό? είσαι σε χωριο?  είσαι μακριά από τον οτε? το speed test τι σου λέει? τα καλώδια του modem σου είναι παλιά? η μπρίζα και το φίλτρο είναι καλά? troubleshoot interet εκανες? ο event viewer τι λεει? κανε scan με kaspersky free και με adw cleaner.

PC: Ryzen 5 2600 1660ti asorck b450 fatal1ty k4 16ram όλα καλά μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα.
Windows: τα κατέβασα μέσω usb χωρίς κλειδί (windows 10 pro)

Modem: ρούτερ ειδικό από την εταιρεία, κατάλληλο για την σύνδεσή μας -δεν άλλαξα ουτε εκει τιποτε τελευταια-
Σύνδεση: 50άρα VDSL δεν έρχεται τόσο βέβαια όμως δεν άλλαξε τίποτα την τελευταία εβδομάδα ώστε να σταθεί αιτία του προβλήματος στο pc
Κάρτα δικτύου: Δεν πρόσθεσα κάποια δική μου, δηλαδή χρησιμοποιώ της μητρικής. 
Βρίσκομαι μέσα σε πόλη (όχι κεντρικά βέβαια) αλλά η εταιρεία είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό (γειτονικά σπίτια δεν αντιμετωπίζουν κανένα παρόμοιο πρόβλημα τελευταία)
Speedtest: όταν έχω ιντερνετ στο pc η ταχύτητα είναι η αναμενόμενη (speedtest by oakla..κα) απλά ξαφνικά πέφτει και φυσικά έχω 0. Να αναφέρω ότι μόλις μεταφέρω τον κέρσορα του υπολογιστη πάνω στο εικονίδιο του ίντερνετ μου βγάζει το θαυμαστικό και γράφει "Αναγνώριση... - Χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο" αν αυτό σε βοηθήσει
Τα καλώδια τα άλλαξα, χωρίς κανένα όμως αποτέλεσμα.... Το ίδιο και με την πρίζα και το powerline (φίλτρο τηλεφώνου εννοείς; το άλλαξα και αυτό) 
Δεν γνωρίζω για το troubleshooting internet, αν έχεις χρόνο να μου το εξηγήσεις θα με ενδιέφερε να το δοκιμάσω και αυτό. 
Antivirus: Δοκίμασα και τα δύο που ανέφερες χθες, κανένας κίνδυνος!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Giwrg Mavridis είπε

PC: Ryzen 5 2600 1660ti asorck b450 fatal1ty k4 16ram όλα καλά μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα.
Windows: τα κατέβασα μέσω usb χωρίς κλειδί (windows 10 pro)

Modem: ρούτερ ειδικό από την εταιρεία, κατάλληλο για την σύνδεσή μας -δεν άλλαξα ουτε εκει τιποτε τελευταια-
Σύνδεση: 50άρα VDSL δεν έρχεται τόσο βέβαια όμως δεν άλλαξε τίποτα την τελευταία εβδομάδα ώστε να σταθεί αιτία του προβλήματος στο pc
Κάρτα δικτύου: Δεν πρόσθεσα κάποια δική μου, δηλαδή χρησιμοποιώ της μητρικής. 
Βρίσκομαι μέσα σε πόλη (όχι κεντρικά βέβαια) αλλά η εταιρεία είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό (γειτονικά σπίτια δεν αντιμετωπίζουν κανένα παρόμοιο πρόβλημα τελευταία)
Speedtest: όταν έχω ιντερνετ στο pc η ταχύτητα είναι η αναμενόμενη (speedtest by oakla..κα) απλά ξαφνικά πέφτει και φυσικά έχω 0. Να αναφέρω ότι μόλις μεταφέρω τον κέρσορα του υπολογιστη πάνω στο εικονίδιο του ίντερνετ μου βγάζει το θαυμαστικό και γράφει "Αναγνώριση... - Χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο" αν αυτό σε βοηθήσει
Τα καλώδια τα άλλαξα, χωρίς κανένα όμως αποτέλεσμα.... Το ίδιο και με την πρίζα και το powerline (φίλτρο τηλεφώνου εννοείς; το άλλαξα και αυτό) 
Δεν γνωρίζω για το troubleshooting internet, αν έχεις χρόνο να μου το εξηγήσεις θα με ενδιέφερε να το δοκιμάσω και αυτό. 
Antivirus: Δοκίμασα και τα δύο που ανέφερες χθες, κανένας κίνδυνος!

Oλα καλά φαίνονται. Aλλαξε έναν dns και βάλε τις cloudflare τον 1.1.1.1 κανε ένα search google πως αλλάζεις ο dns είναι πολύ απλό. Πήγαινε στα settings τον windows και στο search box πατα να κανεις search για troubleshoot. Θα σου βγαλη μια λιστα για troubleshoot εκει μεσα πήγαινε internet connections και πατα run troubleshoot μετά πήγαινε λίγο πιο κάτω και πατα troubleshoot incoming connections μετα  πήγαινε λίγο πιο κάτω και πατα και στο network adapter troubleshoot. Aμα δεν κάνει τίποτα το troubleshoot τις Microsoft τότε να δοκιμάσουμε να μπεις μέσα στα settings τους modem σου για να κανεις restore default και να δεις μήπως έχει updates το modem για τα windows 1903. Εχεις updated το bios και ολα τα chip του ryzen?

Επεξ/σία από asdfaster
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, asdfaster είπε

Oλα καλά φαίνονται. Aλλαξε έναν dns και βάλε τις cloudflare τον 1.1.1.1 κανε ένα search google πως αλλάζεις ο dns είναι πολύ απλό. Πήγαινε στα settings τον windows και στο search box πατα να κανεις search για troubleshoot. Θα σου βγαλη μια λιστα για troubleshoot εκει μεσα πήγαινε internet connections και πατα run troubleshoot μετά πήγαινε λίγο πιο κάτω και πατα troubleshoot incoming connections μετα  πήγαινε λίγο πιο κάτω και πατα και στο network adapter troubleshoot. Aμα δεν κάνει τίποτα το troubleshoot τις Microsoft τότε να δοκιμάσουμε να μπεις μέσα στα settings τους modem σου για να κανεις restore default και να δεις μήπως έχει updates το modem για τα windows 1903. Εχεις updated το bios και ολα τα chip του ryzen?

Troubleshooting: Να το κάνω Όταν έχω ίντερνετ σωστά; Ή όταν πέσει;

Updates: Για να σου πω την Αλήθεια φοβάμαι να δοκιμάσω να κάνω bios update γιστι αν πέσει το internet κατά την διάρκεια του update νομίζω θα υπάρξει πρόβλημα σωστά; Όσο για το chip του ryzen δεν θυμάμαι πως τσεκάρω εάν χρειάζεται update.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Giwrg Mavridis είπε

Troubleshooting: Να το κάνω Όταν έχω ίντερνετ σωστά; Ή όταν πέσει;

Updates: Για να σου πω την Αλήθεια φοβάμαι να δοκιμάσω να κάνω bios update γιστι αν πέσει το internet κατά την διάρκεια του update νομίζω θα υπάρξει πρόβλημα σωστά; Όσο για το chip του ryzen δεν θυμάμαι πως τσεκάρω εάν χρειάζεται update.

Kανε με internet κανε και χωρίς internet. Aστα τα chipset και το bios. Δοκίμασε να δεις αν μπορείς να μπεις στο ip του modem σου να κοιτάξεις μήπως υπάρχει update. Και να κανεις restore default. Αμα δεν κανει τιποτα το troubleshoot.

Δημοσ.

Έλεγξε στον ιδιότητες του προσαρμογέα και αν έχεις στατική ip στο tcpip v4 και αν έχεις δοκίμασε να αλλάξεις ip στο ίδιο range ή βάλτο στην αυτόματη απόδοση.

Ανάφερες κάτι για powerline. Θα έλεγα να πάρεις ένα ασύρματο usb και να δοκιμάσεις με αυτό μήπως και ει αι πρόβλημα του powerline.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, micos000 είπε

Έλεγξε στον ιδιότητες του προσαρμογέα και αν έχεις στατική ip στο tcpip v4 και αν έχεις δοκίμασε να αλλάξεις ip στο ίδιο range ή βάλτο στην αυτόματη απόδοση.

Ανάφερες κάτι για powerline. Θα έλεγα να πάρεις ένα ασύρματο usb και να δοκιμάσεις με αυτό μήπως και ει αι πρόβλημα του powerline.

To πρώτο που έγραψες δεν το κατάλαβα καθόλου αλλά το δεύτερο δεν νομίζω να δουλέψει γιατί αυτήν την στιγμή με πετάει και το wifi σε συσκευές.

Δημοσ.

Για το 1ο να κάνεις δεξί κλικ στο εικονίδιο της σύνδεσης και να πας  στο κέντρο δικτύου και κοινής χρησης. Εκεί να πας για αλλαγή στις ιδιότητες του προσαρμογέα και να αλλάξεις τις ιδιότητες στο πρωτόκολλο TCP/IP v4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, micos000 είπε

Για το 1ο να κάνεις δεξί κλικ στο εικονίδιο της σύνδεσης και να πας  στο κέντρο δικτύου και κοινής χρησης. Εκεί να πας για αλλαγή στις ιδιότητες του προσαρμογέα και να αλλάξεις τις ιδιότητες στο πρωτόκολλο TCP/IP v4

Το πρωτόκολο TCP/IP V4 ήταν ηδη ενεργοποιημενο οταν πηγα να αλλαξω dns

2 ώρες πριν, asdfaster είπε

Kανε με internet κανε και χωρίς internet. Aστα τα chipset και το bios. Δοκίμασε να δεις αν μπορείς να μπεις στο ip του modem σου να κοιτάξεις μήπως υπάρχει update. Και να κανεις restore default. Αμα δεν κανει τιποτα το troubleshoot.

Πατάω αυτό κατευθείαν δηλαδη; Και θα κάνει update μόνο του; 

Στιγμιότυπο οθόνης (21).png

Να και κάποια screenshot όταν με πετάει το Internet: 

Στιγμιότυπο οθόνης (25).png

Στιγμιότυπο οθόνης (24).png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Giwrg Mavridis είπε

Το πρωτόκολο TCP/IP V4 ήταν ηδη ενεργοποιημενο οταν πηγα να αλλαξω dns

Πατάω αυτό κατευθείαν δηλαδη; Και θα κάνει update μόνο του; 

Στιγμιότυπο οθόνης (21).png

Να και κάποια screenshot όταν με πετάει το Internet: 

Στιγμιότυπο οθόνης (25).png

Στιγμιότυπο οθόνης (24).png

Πήγαινε εκεί που λέει firmware upgrade και κανε search μήπως έχει κάποιο update που δεν εχεις κάνει. Κανε update άμα έχει και κανε restart το pc. Αμα δεν εχει update κανε ενα restore to default μονο και restart το pc.  Aνοιξε την γραμμή εντολών σαν administrator και γράψε  μια μια τις 2 παρακάτω εντολές.

netsh winsock reset
netsh int ip reset

Τωρα κανε restart το pc και δες αν θα σε ξανά πετάξει από το internet. Αμα σε πετάξει ξανά τότε άνοιξε την γραμμή εντολών ξανά σαν administrator και γράψε μια μια τις παρακάτω 7 εντολές. Και κανε restart το pc. Μετά περίμενε να δεις αν θα σε ξαναπετάξει από το internet.

ipconfig /release

ipconfig /flushdns

ipconfig /renew

ipconfig /flushdns

nbtstat –r

netsh int ip reset

netsh winsock reset

Αν δεν φτιάξει με καμια από όλες αυτές τις εντολές. Τότε θα δοκιμάσουμε τον πατροπαράδοτο τρόπο. Γραψε τις 3 health εντολές μια μια και κανε restart το pc στο τέλος.

sfc /scannow

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Επεξ/σία από asdfaster
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπήρχε ενημέρωση modem  αλλά έκανα ένα restore to default από άλλον υπολογιστή του σπιτιού (τον ποιον δεν πετάει όπως τον δικό μου)

Μετά την πρώτη εντολή που μου είπες να γράψω το αποτέλεσμα είναι το ίδιο 

Στιγμιότυπο οθόνης (26).png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, asdfaster είπε

Πήγαινε εκεί που λέει firmware upgrade και κανε search μήπως έχει κάποιο update που δεν εχεις κάνει. Κανε update άμα έχει και κανε restart το pc. Αμα δεν εχει update κανε ενα restore to default μονο και restart το pc.  Aνοιξε την γραμμή εντολών σαν administrator και γράψε  μια μια τις 2 παρακάτω εντολές.

netsh winsock reset
netsh int ip reset

Τωρα κανε restart το pc και δες αν θα σε ξανά πετάξει από το internet. Αμα σε πετάξει ξανά τότε άνοιξε την γραμμή εντολών ξανά σαν administrator και γράψε μια μια τις παρακάτω 7 εντολές. Και κανε restart το pc. Μετά περίμενε να δεις αν θα σε ξαναπετάξει από το internet.

ipconfig /release

ipconfig /flushdns

ipconfig /renew

ipconfig /flushdns

nbtstat –r

netsh int ip reset

netsh winsock reset

Αν δεν φτιάξει με καμια από όλες αυτές τις εντολές. Τότε θα δοκιμάσουμε τον πατροπαράδοτο τρόπο. Γραψε τις 3 health εντολές μια μια και κανε restart το pc στο τέλος.

sfc /scannow

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Έγραψα και όλες τις άλλες εντολές και πάλι με πέταξε.... Δες και το netstat αφού έκανα restart 

Στιγμιότυπο οθόνης (26).png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Giwrg Mavridis είπε

Άλλες συσκευές στο δίκτυο αντιμετωπίζουν πρόβλημα ή μόνο το pc σου; Έχεις άλλες συσκευές συνδεμένος με lan; Τελικά επειδή δεν απάντησες, έχεις στατική ή αυτόματη ip στο pc; Θα το δεις εκεί που έβαλες το dns. Αν είναι αυτόματη τσεκαρισε το μη αυτόματο και βάλε ip 192.168.1.99 μάσκα 255.255.255.0 πύλη 192.168.1.1 και στα dns βάλε και στα δύο 1.1.1.1 και 1.0.0.1

Επισης μπορείς να πάρεις screenshot μο ο από το ενεργό παράθυρο με alt+prntscr για να μην τραβάς όλο το desktop.

Δώσε σε  γραμμή εντολών

ipconfig /all >c:/ip.txt

και θα βρεις στον c χύμα ένα αρχείο ip.txt. Κάνε copy-paste τα στοιχεία σε επόμενο μήνυμα. Καντο και όταν έχεις και όταν δεν έχεις Internet πριν αλλάξεις τη ip σε σταθερή.

Επεξ/σία από micos000
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, micos000 είπε

Άλλες συσκευές στο δίκτυο αντιμετωπίζουν πρόβλημα ή μόνο το pc σου; Έχεις άλλες συσκευές συνδεμένος με lan; Τελικά επειδή δεν απάντησες, έχεις στατική ή αυτόματη ip στο pc; Θα το δεις εκεί που έβαλες το dns. Αν είναι αυτόματη τσεκαρισε το μη αυτόματο και βάλε ip 192.168.1.99 μάσκα 255.255.255.0 πύλη 192.168.1.1 και στα dns βάλε και στα δύο 1.1.1.1 και 1.0.0.1

Επισης μπορείς να πάρεις screenshot μο ο από το ενεργό παράθυρο με alt+prntscr για να μην τραβάς όλο το desktop.

Δώσε σε  γραμμή εντολών

ipconfig /all >c:/ip.txt

και θα βρεις στον c χύμα ένα αρχείο ip.txt. Κάνε copy-paste τα στοιχεία σε επόμενο μήνυμα. Καντο και όταν έχεις και όταν δεν έχεις Internet πριν αλλάξεις τη ip σε σταθερή.

Ευχαριστώ για την βοήθεια, ναι το πρόβλημα υπάρχει και σε wifi συσκευές, απλά σε πετάει αλλά αυτό γίνεται επειδή είναι πολλές συσκευές συνδεδεμένες μου είπαν. Τέλος πάντων σημασία έχει πως δεν συμβαίνει στον άλλο υπολογιστή. Άλλη μια συσκευή με LAN δηλαδή! Αυτόματη ip θα την αλλάξω μόλις κάνω την εντολή.
Πατώντας την εντολή μου βγάζει αυτό. (Με alt+prntscr δεν γίνεται τίποτα)

Στιγμιότυπο οθόνης (27).png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...