Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ή το CERN έχει όντως οικονομικά θέματα ή κάποιος manager τους τσατισε με το γνωστό στυλακι "Μου τα κατεβάζεις τιμή και άλλο ή φεύγω" ενώ έχουν ήδη τιμή χώμα.Οποτε τους επανέφεραν στην αρχική τιμολόγηση. 

Μου κάνει εντύπωση που είχαν και τόσο μεγάλη εξάρτηση. 

Το σίγουρο είναι πως θα είναι ευκολότερο να βρουν το μποζονιο παρά να τυπώσουν από δω και πέρα 😛

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Ή το CERN έχει όντως οικονομικά θέματα ή κάποιος manager τους τσατισε με το γνωστό στυλακι "Μου τα κατεβάζεις τιμή και άλλο ή φεύγω" ενώ έχουν ήδη τιμή χώμα.Οποτε τους επανέφεραν στην αρχική τιμολόγηση. 

Μου κάνει εντύπωση που είχαν και τόσο μεγάλη εξάρτηση. 

Το σίγουρο είναι πως θα είναι ευκολότερο να βρουν το μποζονιο παρά να τυπώσουν από δω και πέρα 😛

😛

The Higgs boson is an elementary particle in the Standard Model of particle physics, produced by the quantum excitation of the Higgs field,[8][9] one of the fields in particle physics theory.[9] It is named after physicist Peter Higgs, who in 1964, along with five other scientists, proposed the mechanism which suggested the existence of such a particle. Its existence was confirmed in 2012 by the ATLAS and CMS collaborations based on collisions in the LHC at CERN.

Επισκέπτης
Δημοσ.

@coffeex Είδες με τα Microsoft προϊόντα το βρήκαν και τώρα θέλουν να φύγουν! 😛

Να φύγετε κύριοι να πάτε αλλού. 

Δημοσ.

Μήπως, λέω, μήπως έχει να κάνει με απεξάρτηση από τις αμερικανικές πατέντες και υπηρεσίες για να αποφύγουν κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην huawai; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, gthe είπε

Ισχύει ότι προφανώς μπορούν, αλλά το κάνουν ήδη; Γιατί ας πούμε εγώ 12 χρόνια στην έρευνα, μπόλικες δημοσιεύσεις, latex δεν χρησιμοποίησα ποτέ. Όχι γιατί δεν μπορούσα, αλλα απλά γιατί δεν είχα άπειρες φόρμουλες στις δουλειές μου και πάντα προτιμούσα την εύκολη λύση του word. Οκ αν είσαι μαθηματικός ή φυσικός πας latex απευθείας. 

Δεν χρειάζεται να είσαι μαθηματικός ή φυσικός για να χρησιμοποιήσεις latex και δεν χρειάζεται να έχεις τις "άπειρες" φόρμουλες για να χρησιμοποιήσεις latex. Latex χρησιμοποιείς γιατί είναι πιο εύκολη λύση από το word, γιατί παράγει αντικειμενικά καλύτερα (i.e. λιγότερο variability στο interspacing στις λέξεις με ταυτόχρονο μικρό αριθμό "σπασίματος" λέξεων στο τέλος των γραμμών σε σύγκριση με word και quark) έγγραφα, και γιατί έχει ΑΠΕΙΡΑ σύμβολα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Μέχρι και τους Simpons έχει. 

Latex είναι το βασικό σε όλους τους ερευνητικούς κλάδους που ξέρουν να χρησιμοποιούν Η/Υ. 

7 ώρες πριν, gthe είπε

Σε ότι και να γραφτεί, pdf θα φτάσει στα χέρια τρίτων και μέσα από το copyright του οργανισμού που έκανε το review and accept (π.χ. IEEE), άρα άτοπο το επιχείρημα. Δλδ τι θέλεις, να σου δώσει ο άλλος την δουλειά του και σε open format κιόλας; Ε ας μου δώσει και εμένα κάνας φωτογράφος τα raw του και μετά το post process να ρίξω μια ματιά ή κανας σκηνοθέτης το αμονταριστο υλικό του 

Λάθος. 

Η ΙΕΕΕ έχει το copyright για το περιεχόμενο γραμμένο και δημοσιευμένο στο template της ΙΕΕΕ. Μπορείς να δημοσιεύσεις το paper σου στο arxiv με το βασικό tempalte του LaTeX και δεν έχεις κανένα πρόβλημα από την ΙΕΕΕ. Επίσης, αρκετά μεγάλα συνέδρια στο πεδίο της επιστήμης των Η/Υ αφήνουν το copyright στους authors (π.χ. NIPS/NeuroIPS). 

Τέλος, στις θετικές επιστήμες και τους κλάδους μηχανικών, το όλο νόημα της δημοσίευσης είναι να περιγράψεις το τι έκανες με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει να το επαναλάβει κάποιος άλλος, τρίτος. Επίσης, στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, τα μεγάλα συνέδρια έχουν σαν κανόνα το να ανεβάζει κανείς τον κώδικά του σε repo στο github αλλιώς δεν δημοσιεύεται το paper. 

================================

Αυτό που κάνει το CERN είναι σύμφωνο με τις νέες πρακτικές που προσπαθεί να εφαρμόσουν (ξεχωριστά) η ΕΕ και ο Καναδάς και ξεκινάνε από το πεδίο της επιστήμης των υπολογιστών. Δεν είναι έκπληξη, ίσα-ίσα και είχε αργήσει να το κάνει. 

Επεξ/σία από Salecon
Επισκέπτης
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, coffeex είπε

@giotis1982  H "δουλειά" έγινε με Linux, o ρόλος της MS ήταν για κανά e-mail και skype που αν ήθελε θα μπορούσε να τα δώσει και τζάμπα 😋

Μάλλον τζάμπα τα εδινε,  δεν νομίζω να τους τσίμπησε μύγα και να το πήγαν χ10. 

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω πως είχαν αποφασίσει να έχουν κάτι σε Microsoft. Αφού τους καλύπτουν οι τεχνικές προδιαγραφές αλλά όχι το κόστος. Θα πίστευα ευκολα το αντίθετο.

Να μην τους πειράζει το κόστος αλλά οι τεχνικές προδιαγραφές.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Μάλλον τζάμπα τα εδινε,  δεν νομίζω να τους τσίμπησε μύγα και να το πήγαν χ10. 

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω πως είχαν αποφασίσει να έχουν κάτι σε Microsoft. Αφού τους καλύπτουν οι τεχνικές προδιαγραφές αλλά όχι το κόστος. Θα πίστευα ευκολα το αντίθετο.

Να μην τους πειράζει το κόστος αλλά οι τεχνικές προδιαγραφές.

Εικάζω ότι το πρόβλημα δεν είναι το κόστος των υπηρεσιών σε ένα default mode. Αλλά το κόστος των υπηρεσιών έτσι ώστε να προσφέρουν για open data, open science, κτλ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Salecon είπε

Δεν χρειάζεται να είσαι μαθηματικός ή φυσικός για να χρησιμοποιήσεις latex και δεν χρειάζεται να έχεις τις "άπειρες" φόρμουλες για να χρησιμοποιήσεις latex. Latex χρησιμοποιείς γιατί είναι πιο εύκολη λύση από το word, γιατί παράγει αντικειμενικά καλύτερα (i.e. λιγότερο variability στο interspacing στις λέξεις με ταυτόχρονο μικρό αριθμό "σπασίματος" λέξεων στο τέλος των γραμμών σε σύγκριση με word και quark) έγγραφα, και γιατί έχει ΑΠΕΙΡΑ σύμβολα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Μέχρι και τους Simpons έχει. 

Latex είναι το βασικό σε όλους τους ερευνητικούς κλάδους που ξέρουν να χρησιμοποιούν Η/Υ. 

Λάθος. 

Η ΙΕΕΕ έχει το copyright για το περιεχόμενο γραμμένο και δημοσιευμένο στο template της ΙΕΕΕ. Μπορείς να δημοσιεύσεις το paper σου στο arxiv με το βασικό tempalte του LaTeX και δεν έχεις κανένα πρόβλημα από την ΙΕΕΕ. Επίσης, αρκετά μεγάλα συνέδρια στο πεδίο της επιστήμης των Η/Υ αφήνουν το copyright στους authors (π.χ. NIPS/NeuroIPS). 

Τέλος, στις θετικές επιστήμες και τους κλάδους μηχανικών, το όλο νόημα της δημοσίευσης είναι να περιγράψεις το τι έκανες με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει να το επαναλάβει κάποιος άλλος, τρίτος. Επίσης, στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, τα μεγάλα συνέδρια έχουν σαν κανόνα το να ανεβάζει κανείς τον κώδικά του σε repo στο github αλλιώς δεν δημοσιεύεται το paper. 

================================

Αυτό που κάνει το CERN είναι σύμφωνο με τις νέες πρακτικές που προσπαθεί να εφαρμόσουν (ξεχωριστά) η ΕΕ και ο Καναδάς και ξεκινάνε από το πεδίο της επιστήμης των υπολογιστών. Δεν είναι έκπληξη, ίσα-ίσα και είχε αργήσει να το κάνει. 

Επειδή βλέπω ότι είμαστε λίγο απόλυτοι στο θέμα, προτείνω κάποιος να γράψει το paper του σε latex, αν έχει coauthors στο r&d εταιρίας ας τους το στείλει να του κάνουν review χωρίς track changes και να προσθέσουν περιεχόμενο στο latex. Αν είναι συνέδριο, μόλις περάσει θα φτιάξει την παρουσίαση του σε οτιδήποτε άλλο εκτός απο PowerPoint και θα πάει να το παρουσιάσει. Θα στήσουν και κάνα consortium για κανα ευρωπαϊκό με 15 partners και το cern θα γράφει στην πρόταση και στα deliverables το κομμάτι του σε latex. Και τέλος οι μάνατζερ του cern, θα ξεχάσουν το project και όλα τα gantt charts, το scheduling, το budgeting κτλ θα τα κάνουν που ακριβώς; 

Ωραία τα opensource, και εγώ οπαδός τους είμαι, αλλά σε κάποια πράγματα δεν γίνεται χωρίς MS. Το CERN δεν αποτελείται από μοναχικούς, ρομαντικούς ερευνητές που κάνουν ερευνα για την έρευνα μόνο 

Επεξ/σία από gthe
  • Thanks 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, gthe είπε

Επειδή βλέπω ότι είμαστε λίγο απόλυτοι στο θέμα, προτείνω κάποιος να γράψει το paper του σε latex, αν έχει coauthors στο r&d εταιρίας ας τους το στείλει να του κάνουν review χωρίς track changes και να προσθέσουν περιεχόμενο στο latex. Αν είναι συνέδριο, μόλις περάσει θα φτιάξει την παρουσίαση του σε οτιδήποτε άλλο εκτός απο PowerPoint και θα πάει να το παρουσιάσει. Θα στήσουν και κάνα consortium για κανα ευρωπαϊκό με 15 partners και το cern θα γράφει στην πρόταση και στα deliverables το κομμάτι του σε latex. Και τέλος οι μάνατζερ του cern, θα ξεχάσουν το project και όλα τα gantt charts, το scheduling, το budgeting κτλ θα τα κάνουν που ακριβώς; 

Ωραία τα opensource, και εγώ οπαδός τους είμαι, αλλά σε κάποια πράγματα δεν γίνεται χωρίς MS. Το CERN δεν αποτελείται από μοναχικούς, ρομαντικούς ερευνητές που κάνουν ερευνα για την έρευνα μόνο 

Τα επιχειρήματά σου είναι: track changes, collaborative writing και presentations. 

1) Υπάρχουν αρκετές λύσεις αντίστοιχες του track changes. Το ότι δεν τις ξέρεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ή/και ότι δεν χρησιμοπιούνται. 

2) Μια χαρά κάνουν την δουλειά τους πολλές online platforms για collaborative writing. Το ότι στην Ελλάδα έχουν μείνει πίσω και το μόνο που ξέρουν είναι "office", δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση

3) Επίσης, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές του power point. Το ίδιο με απο πάνω. 

Δηλαδή, όχι μόνο γίνεται χωρίς το MS Office, αλλά είναι καθιερωμένη πρακτική στην Ευρώπη και τον Καναδά, σε μεγάλα ιδρύματα. Το ότι στην υπάρχει αναλφαβιτισμός σχετικά με τις ενναλακτικές του office (και κυρίως στην Ελλάδα), φαίνεται ακριβώς από απόψεις σαν τις δικές σου. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Salecon είπε

Τα επιχειρήματά σου είναι: track changes, collaborative writing και presentations. 

1) Υπάρχουν αρκετές λύσεις αντίστοιχες του track changes. Το ότι δεν τις ξέρεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ή/και ότι δεν χρησιμοπιούνται. 

2) Μια χαρά κάνουν την δουλειά τους πολλές online platforms για collaborative writing. Το ότι στην Ελλάδα έχουν μείνει πίσω και το μόνο που ξέρουν είναι "office", δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση

3) Επίσης, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές του power point. Το ίδιο με απο πάνω. 

Δηλαδή, όχι μόνο γίνεται χωρίς το MS Office, αλλά είναι καθιερωμένη πρακτική στην Ευρώπη και τον Καναδά, σε μεγάλα ιδρύματα. Το ότι στην υπάρχει αναλφαβιτισμός σχετικά με τις ενναλακτικές του office (και κυρίως στην Ελλάδα), φαίνεται ακριβώς από απόψεις σαν τις δικές σου. 

Κανένα πρόβλημα, ας το αποδώσουμε στον "αναλφαβητισμό" της Ελλάδας το θέμα που ξέρουμε μόνο office. Για το κομμάτι των proposals, deliverables και ms project, ότι βγάζει δλδ και ψωμάκι στην έρευνα τι προτείνετε? Μιας και λες ότι είναι καθιερωμένα τα alternative tools στην Ευρώπη? Γιατί εγώ τυχαίνει να βλέπω MS παντού (Καναδά δεν φτάνω, δεν έχω γνώμη)

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gthe είπε

Κανένα πρόβλημα, ας το αποδώσουμε στον "αναλφαβητισμό" της Ελλάδας το θέμα που ξέρουμε μόνο office. Για το κομμάτι των proposals, deliverables και ms project, ότι βγάζει δλδ και ψωμάκι στην έρευνα τι προτείνετε? Μιας και λες ότι είναι καθιερωμένα τα alternative tools στην Ευρώπη? Γιατί εγώ τυχαίνει να βλέπω MS παντού (Καναδά δεν φτάνω, δεν έχω γνώμη)

Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω πλήρως τι μπορείς να κάνεις και, ταυτόχρονα, να διατηρήσω την ανωνυμία μου. 

Μπορώ όμως να σου πω ότι εάν ψάξεις λίγο, θα βρεις πολλά. Εάν δεν βρεις, τότε δεν είναι για εσένα. 

Δημοσ.

Εαν βγει φτηνοτερο αυτο το εγχειρημα θα συμφωνησω με το Cern.

Αλλα κατι μου λεει οτι τα θηρια οι σερβερς που θα στηθούν, τα πανακριβα data centers, το εξτρα προσωπικο που θα χρειαστει, και οι νεες υποδομες θα κοστισουν πολυ παραπανω απο τις αδειες της MS.

Δημοσιοι υπαλληλοι ειναι εκει στο Cern ή ειναι ιδιωτικό? Σοβαρα ρωταω

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

In April 2019, it was announced that Scientific Linux would be discontinued, but that maintenance will continue to be provided for the 6.x and 7.x releases through the end of their lifecycles. Fermilab will utilize CentOS for its deployment of 8.0 instead

για όσους λένε για το Scientific Linux θα διακόψει την ανάπτυξη του οπότε όλοι γυρνάν σε Centos όσοι  δηλαδή κάνουν επιστημονική δουλειά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...