gthe Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Anubis13 είπε Αυτοί που χρειαζεται να δημοσιευουν paper πιστεψε με μπορουν να το κανουν και σε latex. Εξαλλου οι περισσοτεροι απο εμας γραφουμε σε latex. Ισχύει ότι προφανώς μπορούν, αλλά το κάνουν ήδη; Γιατί ας πούμε εγώ 12 χρόνια στην έρευνα, μπόλικες δημοσιεύσεις, latex δεν χρησιμοποίησα ποτέ. Όχι γιατί δεν μπορούσα, αλλα απλά γιατί δεν είχα άπειρες φόρμουλες στις δουλειές μου και πάντα προτιμούσα την εύκολη λύση του word. Οκ αν είσαι μαθηματικός ή φυσικός πας latex απευθείας. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2019 από gthe
AtiX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Καλά και αυτή η MS μόνο 10 φορές πάνω τις τιμές??? τόσο τσιπισσα, ήταν???
spectaculator Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, username-taken είπε Η MS δεν είναι μόνο λειτουργικό που προσφέρει, αλλά και υπηρεσίες επικοινωνιών, δεδομένων κλπ. Και linux να χρησιμοποιείς, πάλι κάπου στην αλυσίδα ίσως να έχεις την MS. Λάθος! Με το linux μπορείς να κάνεις στην άκρη τα πάντα ακόμη και τη google end-to-end! 1 ώρα πριν, AtiX είπε Καλά και αυτή η MS μόνο 10 φορές πάνω τις τιμές??? τόσο τσιπισσα, ήταν??? Έτσι είναι η πραγματικότητα. Όταν εξαρτηθείς απόλυτα από κάτι τότε σε κάνουν ότι θέλουν. 2
masteripper Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Όπως και άλλοι θα το παλέψουν από εδώ...θα το παλέψουν από εκεί και στο τέλος πάλι στην Μικρομαλακη θα γυρίσουν...αν δεν είναι σε επίπεδο Server (βλέπε απλό user) κλαφτα Χαραλαμπε
cr77 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Όπως πάντα η M$ κρατάει κυριολεκτικά την επιστήμη όλου του πλανήτη πίσω. 1
orgixmh Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 6 ώρες πριν, gthe είπε Οκ άρα ή το CERN δεν θα ξανά δημοσιεύσει ποτέ paper ή θα μάθουνε όλοι latex 😂Δημοσίευση σε LibreOffice και OpenOffice ειδικά σε ieee format δεν γράφτηκε ποτέ πάντως. Ξέρεις για laptop αν εχουν latitudes ή thinkpads, τα δεύτερα έχουν τρελό support στο Linux community καιρός είναι να γραφτεί λοιπόν, δεν καταλαβαίνω τον λόγο που ένα paper θα πρέπει να είναι σε κλειστή μορφή. Τραγικό μάλιστα.
gthe Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 15 λεπτά πριν, orgixmh είπε καιρός είναι να γραφτεί λοιπόν, δεν καταλαβαίνω τον λόγο που ένα paper θα πρέπει να είναι σε κλειστή μορφή. Τραγικό μάλιστα. Σε ότι και να γραφτεί, pdf θα φτάσει στα χέρια τρίτων και μέσα από το copyright του οργανισμού που έκανε το review and accept (π.χ. IEEE), άρα άτοπο το επιχείρημα. Δλδ τι θέλεις, να σου δώσει ο άλλος την δουλειά του και σε open format κιόλας; Ε ας μου δώσει και εμένα κάνας φωτογράφος τα raw του και μετά το post process να ρίξω μια ματιά ή κανας σκηνοθέτης το αμονταριστο υλικό του 1
orgixmh Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 17 λεπτά πριν, gthe είπε Σε ότι και να γραφτεί, pdf θα φτάσει στα χέρια τρίτων και μέσα από το copyright του οργανισμού που έκανε το review and accept (π.χ. IEEE), άρα άτοπο το επιχείρημα. Δλδ τι θέλεις, να σου δώσει ο άλλος την δουλειά του και σε open format κιόλας; Ε ας μου δώσει και εμένα κάνας φωτογράφος τα raw του και μετά το post process να ρίξω μια ματιά ή κανας σκηνοθέτης το αμονταριστο υλικό του Δεν καταλαβαίνω την λογική με το open format και το copyright, δεν μπορεί το open format να έχει copyright? Και ποια η σχέση του raw με την χρήση ανοιχτού software για την συγγραφή μιας έρευνας;
the other one Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Θα μου φαινόταν πολύ περίεργο ολόκληρο cern να δημοσιεύει papers σε οτιδήποτε πέρα από latex. Είναι το standard λίγο πολύ στο academia. written by scientists for scientists.
ethereum Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) η πλάκα είναι οτι ξοδέψανε δίς για να γίνει και να συντηρείται αυτό το project και τσιγγουνεύτηκαν τη Microsoft και τώρα πανε σε open source ? χαχαχαχα , φαίνεται η κρίση χτύπησε και το cern , οικονομία στους καφέδες παιδιά κοστίζουν , πέσαν στην εκτίμησή μου με αυτή την κίνηση , φαίνεται οτι και οι σπονσορές τους κάναν πίσω Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2019 από ethereum 1
thanasis00 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Μου κάνει εντύπωση που πολλοί θεωρείτε ότι θα έπρεπε να δίνει ένα κάρο λεφτά το Cern σε μια ιδιωτική εταιρεία. Τουλάχιστον τώρα, ίσως προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς και τα contributions σε open source software, μιας και θα υπάρχει το Cern για να τα σπρώξει/υποστηρίξει. Επίσης θα μου έκανε εντύπωση αν δε γράφουν σε latex τα papers, μιας και όπως αναφέρθηκε, είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος να εκδώσεις paper στο academia. Επίσης και σαν software engineers πολλές φορές γράφεις σε latex, δε χρειάζεται να είσαι φυσικός ή μαθηματικός... 3
Aias Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 ας γραφουν και σε πετρες με κιμωλια ,γιατι θα πρεπει να βγει σαν ειδηση αυτο?
Human Soul Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 10 ώρες πριν, gthe είπε Σε server θα παίζει ήδη centOS να φανταστώ, δύσκολα να είναι Windows based, Skype for business θα το αλλάξουν με slack όπως ο πολύς κόσμος ήδη, για τα conference σίγουρα έχουν ήδη webex. Εκεί που δεν καταλαβαίνω τι θα κάνουν είναι στα laptop τους και ειδικά στο κομμάτι του productivity θα εγκαταλείψουν το office 365? Θα γράφουν όλοι latex δλδ σε Linux based laptops? Καλή φάση 😊. Τώρα για mail servers κτλ, υπάρχουν λύσεις προφανώς Linux based WPS office για linux δεν λέει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα