Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, panossar95 said:

Σωστά. Είναι κρίμα πάντως γιατί όλες οι χώρες και ειδικά τα κέντρα των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων είναι υποδείγματα, και είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοιο κέντρο το 2019 στην Ελλάδα.

Μιλάω γιατί μένω αρκετά κοντά στο κέντρο Αθήνας, δεν είμαι στα χαλιά που είναι η Ομόνοια για παράδειγμα, αλλά είναι κρίμα πραγματικά.

Βέβαια, δε ξέρω και κατά πόσο είναι εύκολο, όταν είναι όλα σε ένα χαλι από θέμα πολεοδομίας, να φτιαχτούν εκ νέου.

Δυστυχως υπαρχει περισσοτερη αφρο-βαλκανια αντιληψη σε παρα πολλα ζητηματα, παρα ευρωπαικη ωστε να προβληματιστουν πολλοι και να κοιταξουν για λυσεις. Τα παρκα και ολα αυτα που προσφερουν ειναι απο τα κυρια.

Οταν ομως θεωρουμε οτι ολα πανε καλως.. ε δεν αλλαζουν και πολλα.

1 minute ago, Zerg13 said:

Ενας φοβερος σεισμος ισως :) κανει ανακαινηση. Η μια φοβερη πυρκαγια.

Μανδρα Αττικης. Τι αλλαξε; Τιποτα. Και να γινει κατι ακραιο, θα συνεχισουν στο ιδιο μοντελο. Αφου αρεσει στο κοσμο, ετσι και θα συνεχισουν.

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς υπάρχουν και πολύ χειρότερα όμως δεν νομίζω πως μπορεί να κάνει πολλά κάποιος απο την άλλη ρε παιδιά λέτε πιο πρίν,πως αυτές οι κατασκευές είναι απο το 40-50-60 κλπ είναι δηλ 70-80 χρόνια έτσι,λέτε τώρα ξαφνικά να τα αλλάξουν ?

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ.
8 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Θα ήθελα να μου πείτε κατά πόσο είναι νόμιμο να κλείνει κάποιος ένα ολόκληρο πεζοδρόμιο για να βάλει τα σκαλοπάτια του σπιτιού του .εμάς πχ ξεκινάνε τα σκαλοπάτια πιο μέσα και δεν καταλαμβανουμε ούτε πιθαμη από το πεζοδρόμιο. Θα ανεβάσω φωτογραφίες για να δείτε τι εννοώ.

Έχουν αφήσει ελάχιστο χώρο για να περάσεις .καλά για καροτσάκια και ΑΜΕΑ ούτε λόγος.με αποτέλεσμα να πρέπει να κατέβουμε στον δρόμο που είναι στενός και έχοντας πλάτη στα διερχόμενα αυτοκίνητα .

IMG_20190616_164924.jpg

IMG_20190616_165031.jpg

IMG_20190616_165044.jpg

Φαίνεται περίεργο με μια 1η μάτια αλλά δε ξέρεις και το ιστορικό. Υπάρχουν περίπτωσης σε παλιές γειτονιές που αυτά προέκυψαν ότι ανοίχθηκαν περισσότερο οι δρόμοι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ELTASSOS είπε

1. Να πηγαινεις απο το αλλο πεζοδρομιο μεχρι να μεγαλωσει το παιδι και να περπαταει....2. Που θα παει η εισοδος μεσα στο σπιτι του?...θα υψωσει δαπεδο σπιτιου και θα κουτουλαει...θα αλλαξει πορτες επιπλα?...η θα ανεβαινει σκαλια μεσα στο σπιτι και μετα θα κατεβαινει στυλ πυραμιδας?..δεν γινονται αυτα. Το πολυ πολυ ο δημος να βαλει απαγορευση σταθμευσης ωστε να περνας με ασφαλεια.. Μηπως υπαρχει αλλη κοντρα με τον σκαλοπατακια?

Δεν υπάρχει άλλο.απο την άλλη μεριά είναι μια νησίδα . Δεν είναι ένας ο σκαλοπατακιας , αν είδες τις φωτογραφίες φαίνεται ότι είναι 3. Καμιά κόντρα. Ούτε που τους ξέρω. Ωραία η άποψη σου .

• Like 1
Δημοσ.

Τα σκαλοπατια μας πειραζουν τωρα,ολα τ αλλα ειναι ενταξει...

Επισης η νομιμοτητα του να φωτογραφιζεις ιδιωτικους χωρους είναι σιγουρη;

Αν οντως σε ενοχλει, κατηγγειλε το μπας και βρεθει λυση αν ειναι παρανομο , κι ασε τις φωτογραφιες

• Confused 4
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mozozozo1 είπε

Τα σκαλοπατια μας πειραζουν τωρα,ολα τ αλλα ειναι ενταξει...

Επισης η νομιμοτητα του να φωτογραφιζεις ιδιωτικους χωρους είναι σιγουρη;

Αν οντως σε ενοχλει, κατηγγειλε το μπας και βρεθει λυση αν ειναι παρανομο , κι ασε τις φωτογραφιες

απο πότε οι προσόψεις τον οικισματων θεωρείται ιδιωτικός χώρος?

Με αυτήν την λογική δεν θα πρέπε να χαμε google street view  στην Ελλάδα.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν πρέπει να υπάρχει παρανομία, εφόσον είναι όσο παλαιά φαίνονται. Μέχρι το 1955 επιτρέπονταν ορισμένα σκαλάκια με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ενώ και μέχρι το 1973 κάποια σκαλάκια επίσης επιτρέπονταν. Ακόμη και αυτό στη δεύτερη φωτογραφία μοιάζει να είναι νόμιμο, σε δικό μου σπίτι πολύ παλιό υπάρχει αντίστοιχο στα σχέδια της άδειας. Μόνο τα σκαλάκια καθόδου είναι σίγουρο ότι δεν επιτρέπονται γιατί με τον κανονισμό του 1973 επιβλήθηκε η αποκατάστασή τους. Εδώ είναι μερικές σχετικές διατάξεις: Άρθρο 94 ΓΟΚ '29, Άρθρο 103 ΓΟΚ '29,  Άρθρο 35 ΓΟΚ '55.

Επεξ/σία από Philippe
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, panossar95 είπε

Οπότε ας έχουμε δέντρα πάνω στα πεζοδρόμια αφού δεν έχουμε πάρκα?

Να μην μπορεί να περάσει, ο ηλικιωμένος, ο τυφλός, ο ανάπηρος, η μάνα με το καροτσάκι, αρκεί να μην θυμίζουμε Τεχεράνη

Ωραίος

ο τυφλος αναπηρος μανα με καροτσακι κτλ που λες μια χαρα περνανε μιας κ υπαρχει χωρος για να περασουν οσα ειπες.δες την εικονα καλυτερα.τωρα αν ο καθενας βαζει σκαλια οπου θελει ειναι αλλο προβλημα!τα αμαξια που τα βαζουν οπου βρουν πανω σε πεζοδρομια γωνιες που δεν μπορει να κατεβει οτι ενας φυσιολογικος ανθρωπος κτλ δεν σε ενοχλουν ε?

ωραιοτατος 

3 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Ζουμε σε εποχες οπου τα δεντρα ειναι απαραιτητα απο οτι ποτε, με την κλιματικη αλλαγη να εχει δειξει ηδη πολλα σημαδια.

Το προβλημα ειναι οι βλακωδεις (πρακτικα ανυπαρκτοι) σχεδιασμοι των παρτεριων , οι εντελως λαθος επιλογες των δεντρων και θαμνων που επιλεγουν.

Οι ηλικιωμενοι, οι μητερες και οι ΑΜΕΑ αντιμετωπιζουν πρωτιστος προβλημα με τους υποαναπτυκτους που παρκαρουν στα πεζοδρομια παρα απο τα εστω τοποθετημενα δεντρα. Αυτα ειναι καθε μερα στο ιδιο σημειο και εχουν τον σκοπο τους. Οι βρωμομηχανες τους ομως, οχι.

σχεδον το ιδιο του απαντησα και εγω!αν ρωτησεις καποιον απο αμεα κτλ το προβλημα τους ειναι 100% τα αυτοκινητα και μηχανακια

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Δεν υπάρχει άλλο.απο την άλλη μεριά είναι μια νησίδα . Δεν είναι ένας ο σκαλοπατακιας , αν είδες τις φωτογραφίες φαίνεται ότι είναι 3. Καμιά κόντρα. Ούτε που τους ξέρω. Ωραία η άποψη σου .

Ευτυχως εκανες παραθεση γιατι τετοιους ελληναρες τους λεω αρκουδιαρηδες εγω. Για να μη φαω και μπαν. Θελω να ειχε μελος στην οικογενεια του αμεα να δω αν θα ελεγε τα ιδια. Και υποτιμαει τον συνανθρωπο του και δειχνει ρατσισμο σε ανθρωπους με δυσκολιες.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μιας και το έχω ψάξει το Θέμα πολύ , να πω ότι αυτό που γράφει ο Philippe παραπάνω είναι το σωστό. Έχουμε άδειες πριν το 1955 και μετά με τους ΓΟΚ 1973 , 1985 κλπ. Αν έχουν φτιαχτεί πριν  το 1955 (το πιθανότερο) μέχρι και το 1973 ,  δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα . Αν φτιάχτηκαν μετά τον ΓΟΚ 1973 όντως απαγορεύονταν τα σκαλοπάτια καθόδου να βρίσκονται στο πεζοδρόμιο. 

Το πρόβλημα προέκυψε από τον εκ των υστέρων καθορισμό των υψομετρικών από το τότε τμήμα σχεδίου πόλεως των δήμων. Με άλλα λόγια πρώτα χτίστηκαν τα σπίτια (νόμιμα και μη) και μετά περάστηκαν τα υψομετρικά , πράγμα βέβαια πολύ ……………..σπάνιο για το τσίρκο που λέγεται ελληνικό δημόσιο , τέσπα.

Για τα δέντρα στα πεζοδρόμια , όταν θέλαμε να φυτέψουμε στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι μου κάτι νεραντζιές , πήγαμε στον Δήμο και τους ρωτήσαμε .Αφού βρήκαμε έναν πολύ...……..εξυπηρετικό υπάλληλο, που βαριόταν (κυριολεκτικά) που  ζούσε , και που ….ταράχθηκε πολύ από την ερώτησή μας , γιατί βγήκε από την κατάσταση Νιρβάνα που βρισκόταν , μας είπε ότι το αν μπορείς να φυτέψεις δέντρα , εξαρτάται από το πλάτος του πεζοδρομίου . Αν το πλάτος είναι πάνω από ΄ένα μέτρο (που σημαίνει 3 πλάκες ) μπορείς να φυτέψεις δέντρα στην  έξω πλευρά του πεζοδρομίου προς τον δρόμο ,και ποτέ πιο μέσα .Έρχεται ο δήμος και σημαδεύει το μέρος . Αν το πεζοδρόμιο είναι μικρότερο από μέτρο δεν μπορείς .

Τον ρωτάω , γιατί βλέπουμε πολλά δέντρα στη μέση των πεζοδρομίων ή σε στενά πεζοδρόμια , απάντησε ότι αυτά έχουν μπει από παλιά , και ,εν πάσει περιπτώσει, αν μπει ένα δέντρο ,ακόμα και σε παράνομη θέση , απαγορεύεται να κοπεί χωρίς την άδεια της πολεοδομίας . Στην  πράξη βέβαια ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει και τα αποτελέσματα τα βλέπετε.   

Επεξ/σία από evkar
  • Like 5
  • Thanks 2
  • Sad 1
Δημοσ.

πάνω από τα μισά οικισματα στην Ελλάδα έχουν παρανομίες. ο γείτονας μου από τη μια πλευρά έχει, ο γείτονας από την άλλη έχει. δε ξέρω αν έχει και ο απέναντι. ο από πίσω έχει. δε βγαίνει άκρη.

και πολύ πιθανό, αν γίνει έλεγχος στο σπίτι της TS, να βρεθεί κι εκεί παρανομία.

αυτοί είμαστε

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

πάνω από τα μισά οικισματα στην Ελλάδα έχουν παρανομίες. ο γείτονας μου από τη μια πλευρά έχει, ο γείτονας από την άλλη έχει. δε ξέρω αν έχει και ο απέναντι. ο από πίσω έχει. δε βγαίνει άκρη.

και πολύ πιθανό, αν γίνει έλεγχος στο σπίτι της TS, να βρεθεί κι εκεί παρανομία.

αυτοί είμαστε

το θέμα για τις παρανομίες είναι το πόσο επηρεάζουν την ζωή των άλλων. παράδειγμα, εάν έχει βγάλει δώμα και δεν κλείνει κάποιον, εάν κλείσει ημιυπαίθριο κλάιν μάιν. εάν όμως κλείνει δρόμο, πεζοδρόμιο, βγάζει καθίσματα, έχει κάνει το περίπτερο super market (στην περιοχή μου περίπτερο πουλάει κάρβουνο!!!), έχει κλείσει ρέμα, δεν έχει αφήσει χώρο δια δρόμο/πεζοδρόμιο, τότε αλλάζουν τα πράγματα εντελώς.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, panossar95 είπε

Ότι είπε ο zerg.

Αν είναι να γίνει, ας γίνει σωστά.

Το να μου πετάς 5 δέντρα σε 50 πολυκατοικίες επειδή " τα χρειαζόμαστε για τη κλιματική αλλαγή" είναι υποκριτικό για μένα

Αν όντως ενδιαφερόμαστε σαν κράτος, που αμφιβάλλω, αλλά ας πούμε ότι μας νοιάζει, γκρέμισε τα μη κατοικήσιμα κτίρια, και φτιάξε εκεί πάρκα.

Εναλακτικά φτιάξε εκεί πολυόροφα δημοτικά πάρκιν και κάνε διαπλάτυνση των πεζοδρομίων με καγκελα στην άκρη και ειδικές εσοχές για τους κάδους αποριμμάτων και αύξησε τα δέντρα πάραυτα σε σωστή απόσταση απο το κράσπεδο...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, evkar είπε

Το πρόβλημα προέκυψε από τον εκ των υστέρων καθορισμό των υψομετρικών από το τότε τμήμα σχεδίου πόλεως των δήμων. Με άλλα λόγια πρώτα χτίστηκαν τα σπίτια (νόμιμα και μη) και μετά περάστηκαν τα υψομετρικά , πράγμα βέβαια πολύ ……………..σπάνιο για το τσίρκο που λέγεται ελληνικό δημόσιο , τέσπα.

Αυτο   ακριβως!

Σε   πολλες   περιοχες   μαλιστα   οι   προ   του  70   κατασκευες     φτιαχνοντουσαν   ψηλοτερα   γιατι   τοτε   δεν  υπηρχε   καν  διευθετηση   ομβριων   και    πλημυριζαν   για   πλακα

με  μια  αποτομη   βροχη.

Στο   πολυγωνο   δε   που   ειναι   ουσιαστικα   λοφος   πολλα   σπιτια   ειναι   πλεον    κατω   απο   το  επιπεδο   του   οδοστρωματος (ΟΔΟΣ  ΜΠΑΤΑΡΙΑ)  και   εχουν   θεμα  με  πλημυρες.

Ολα   φυσικα   εγιναν    γιατι   υπηρξε   βιαιη  αναπτυξη   χωρις   κανεναν   προγραμματισμο.

• Like 1
Δημοσ.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.novoville&hl=el

κατεβάστε και ξεκινήστε, οι καταγγελίες στέλνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες

καμία ανοχή σε βρώμα, κακοτεχνίες, βολέματα γειτόνων, αμαξιών στα πεζοδρόμια και γενικότερα σε αυτούς που θέλουν να κάνουν τη χώρα Πακιστάν 

δεν είναι ρουφιανιά το να θες να έχεις μια ποιότητα ζωής ακόμη και στο κέντρο της Αθήνα

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...