Magic_Nature Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 16/6/2019 στις 4:44 ΜΜ, μπιπ μπιπ είπε Θα ήθελα να μου πείτε κατά πόσο είναι νόμιμο να κλείνει κάποιος ένα ολόκληρο πεζοδρόμιο για να βάλει τα σκαλοπάτια του σπιτιού του .εμάς πχ ξεκινάνε τα σκαλοπάτια πιο μέσα και δεν καταλαμβανουμε ούτε πιθαμη από το πεζοδρόμιο. Θα ανεβάσω φωτογραφίες για να δείτε τι εννοώ. Έχουν αφήσει ελάχιστο χώρο για να περάσεις .καλά για καροτσάκια και ΑΜΕΑ ούτε λόγος.με αποτέλεσμα να πρέπει να κατέβουμε στον δρόμο που είναι στενός και έχοντας πλάτη στα διερχόμενα αυτοκίνητα . Στην Ελλαδα εισαι φιλε ο καθενας κάνει οτι θέλει... και αμα πάς στη πολεοδομια θα σου πει "Κανε μηνυση" για να γινεις εσυ ο κακος. Θέλουμε πολλα μνημονια ακομη για να στρώσουμε χαρακτήρα. Στις 20/6/2019 στις 1:43 ΜΜ, μπιπ μπιπ είπε Βραβείο ευρεσιτεχνίας ο ξεφτίλας. Σε ποια πόλη είναι αυτό; Οι μισοι ειναι για βρεμενο βουρδουλα και παστη σαρδέλα καθε μερα. Ελληναράδες. Και σε μενα τα ιδια στη γειτονια ενας εχει βγάλει τη γκαραζοπορτα και εχει φάει το πεζοδρομιο. Αλλα δε φταινε αυτοι αφου η πολεοδομια δεν ασχολειται. Θα πρεπε αυτοι σαν ελεγκτικος μηχανισμος να τα λυνουν αυτα και οχι να βάζουν τους πολιτες να τσακωνονται μεταξυ τους με μηνυσεις και αιωνιες βεντέτες. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2020 από Magic_Nature 2
hp8 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 αν ξεκαθαρισουμε σε ποιον ανήκουν τα πεζοδρόμια και μετά βλέπουμε Και τι εννοώ Αν ανήκουν στο παρόδιο κτίσμα (σύμφωνα με το παρακάτω λινκ) είναι του ιδιοκτήτη όποτε τα επισκευάζει αυτός άρα βάζει και όσα σκαλοπάτια θέλει Αν ανήκουν στο δήμο τα επισκευάζει ο δήμος και ξηλωνει όλες αυτές τις βλακείες που υπάρχουν σε αυτά Κολωνες δεδδηε - δεντρα - μπαγκαζιερες - ζαρντινιέρες κλπ Κατά τα άλλα έφτιαξαν οι ηλίθιοι ράμπες για ΑΜΕΑ και δεν μπορούν να περάσουν οι ανθωποι γιατί το πεζοδρόμιο έχει όλα αυτά τα εμπόδια που είπα παραπάνω https://menoumeholargo.gr/2018/02/telika-se-poion-anikoyn-ta-pezodromia-sto-dimo-i-stoys-idiotes-pics/
Magic_Nature Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, hp8 είπε αν ξεκαθαρισουμε σε ποιον ανήκουν τα πεζοδρόμια και μετά βλέπουμε Και τι εννοώ Αν ανήκουν στο παρόδιο κτίσμα (σύμφωνα με το παρακάτω λινκ) είναι του ιδιοκτήτη όποτε τα επισκευάζει αυτός άρα βάζει και όσα σκαλοπάτια θέλει Αν ανήκουν στο δήμο τα επισκευάζει ο δήμος και ξηλωνει όλες αυτές τις βλακείες που υπάρχουν σε αυτά Κολωνες δεδδηε - δεντρα - μπαγκαζιερες - ζαρντινιέρες κλπ Κατά τα άλλα έφτιαξαν οι ηλίθιοι ράμπες για ΑΜΕΑ και δεν μπορούν να περάσουν οι ανθωποι γιατί το πεζοδρόμιο έχει όλα αυτά τα εμπόδια που είπα παραπάνω https://menoumeholargo.gr/2018/02/telika-se-poion-anikoyn-ta-pezodromia-sto-dimo-i-stoys-idiotes-pics/ Εγω ξέρω οταν αγορασα το οικοπεδο κανεις δεν μου ειπε οτι μου ανήκει και το πεζοδρομιο. Τωρα τι λενε αυτοι οι ημιτρελοι στο Δημο ενας θεος ξέρει. Ναι το πεζοδρομιο το έφτιαξα εγώ με πλάκες. Αλλα γενικά το πεζοδρομιο ειναι πεζοδρομιο ! Δεν ειναι επεκταση της ιδιοκτησιας κανενος να βάζει σκαλάκια και γκαραζοπορτάκια. Εννοει μάλλον ο Δημος οτι του ανήκει αλλα ως πεζοδρομιο χωρις να μεταβάλει την ιδιοτητα και οταν πάει και βάζει σκαλάκια την μεταβάλει! Δεν ειναι πια πεζοδρομιο ! Θα μου πεις θα βγάλεις άκρη; μολις κάνεις αυτη την αναλυση στο πανιβλακα που το τροποποιησε θα σου πει ωραια εγω λέω άλλα άδειασε μας τωρα τη γωνιά. Και μετά τι; θα επέμβει ο Δήμος να τον συνετίσει; Γενικα ολοι αυτοι εκει ειναι οι πιο σκληρο πυρηνικοι δημοσιοι υπάλληλοι. Τουλάχιστον στα σώματα ασφαλειας έχουν και ενα φοβο παραπάνω ειναι πιο ας πουμε.... "στρατιωτικα" τα πραγματα. Δε κάνω πλακα υπάρχουν περιπτώσεις που ουτε ο Προϊσταμενος δεν τους μιλάει επειδη δεν έχει τι να τους κάνει και επειδη το παιζουν τρελοι... απλα τους έβαλε ενα μεσο παλαιοτερα στο δημοσιο και τωρα δεν τους κουνάει ουτε ατομικη βομβα. Το ξέρουν και το εκμεταλευονται λοιπον! Τωρα μεσα εκει λοιπον που χει μπει ο καθε πανουτσος πιάστο αυγο και κουρεφτο. Που να δεις στις πολυκατοικιες τι γινεται που κανεις δεν καιει πετρελαιο επειδη ο λεβητας θέλει εξαερωση και ο ενας λέει εγω ειχα αρα δεν φταιω εγω ο αλλος τα ιδια κτλπ γενικα εχω την εντυπωση πως σε αυτη τη χωρα οποιαδηποτε μορφη γειτονιας μονο προβληματα δημιουργει. Δε θελει να συνεργαστει και ο κοσμος... η πληθωρα τα βλεπουμε και με το κορονοϊο. Η λυση ειναι να μένεις καπου οχι τοσο πολυσυχναστα για να μην έχεις τέτοια προβληματα τουλάχιστον. Η αλλη λυση ειναι να κάνεις το μαλακα (ως συνηθως γινεται) και να καλημερο-καλησπεριζεσαι με τους αγαπημενους σου γειτονες παριστάνοντας οτι ειναι και γαμώ τα παιδια ενω ολοι ξέρουμε τι φρούτα θα ειναι μολις προκυψει ένα θέμα. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2020 από Magic_Nature
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Τα πεζοδρόμια θεωρούνται ιδιοκτησία των δήμων και δεν ανήκουν στους ιδιοκτήτες. Αλλά η super duper νομοθεσία που έχουμε και για την οποία μας θαυμάζει ολόκληρος ο πλανήτης, καθιστά υπεύθυνο τον ιδιοκτητη για την συντήρηση του πεζοδρομίου. Ο ιδιοκτήτης αν θελήσει να κάνει συντήρηση η επισκευές θα πρέπει να βγάλει άδεια από τον δημο και να επισκευάσει το πεζοδρόμιο σύμφωνα με κριτήρια και προδιαγραφές που θα θέσει και θα επιβλεψει η τεχνική υπηρεσία του δήμου. Τώρα. Αν πολίτης πέσει και τραυματιστεί η προκληθεί φθορά στο αυτοκίνητο του από κακοτεχνία στο πεζοδρόμιο. Επειδή ο δήμος είναι αυτός που πρέπει θεωρητικά να υποχρεώσει τον πολίτη να κάνει επισκευές. Ο θιγομενος θα προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον του Δήμου και όταν παρθεί απόφαση αποζημίωσης ο δήμος απαιτεί το ποσόν με νέο δικαστήριο από τους ιδιοκτήτες. Εάν κάποιος τρίτος προκαλέσει φθορές ζημιές η ξηλώσει πεζοδρόμιο λόγω έργων και δεν το επισκευάσει, ο ιδιοκτήτης πρέπει να κινηθεί νομικά εναντίον αυτού για να καλύψει το κόστος επισκευών. Γενικως, τραγελαφικές καταστάσεις. Κανονικά έπρεπε για οτιδήποτε εκτός του οικοπέδου την ευθύνη για τα πάντα να την είχε ο δήμος. Σε εμένα που οι μπαχαλακηδες πριν χρόνια μας έσπασαν το πεζοδρόμιο για πέτρες να ρίξουν, κανονικά έπρεπε να το φτιάξω εγώ και μετά να κάνω μήνυση να βρεθεί ποιοι το έσπασαν και να μου πληρώσουν το κόστος με αγωγή (περισσότερη πιθανότητα υπάρχει να κερδίσω το λαχείο). Φυσικά δεν επισκευασα και ούτε πρόκειται να επισκευάσω κάτι, ας με στείλουν και στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα