lary7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 7 ώρες πριν, dpolal είπε Παρακάτω ένα τυχαίο παράδειγμα όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα σου μάλλον ο ιδιοκτήτης κουβάλησε καμμιά 50αριά κυβικά χώμα επειδή προφανώς ήθελε να νοιώθει ότι το σπίτι του είναι κτισμένο κάπου εκεί ψηλά στο βουνό... Είτε κάτι στα λεγόμενα σου δεν ισχύει πάντα. Εδώ ο δρόμος δεν κατέβηκε, διανοίχτηκε. Για να μην πάρει εγκάρσια την κλίση ένας δρόμος, περνάει ο ισοπεδωτής και από την μία πλευρά έχεις πρανές . Αυτό γίνεται σε περιοχές με έντονες κλίσεις, και διαφέρει από το να λέμε κατέβηκε ο δρόμος στο ίσιωμα 60-80 πόντους για να περάσει αποχέτευσή ή να στρωθεί άσφαλτος. Αν η περιοχή που έβαλε ο Τ.S είναι μέρος με κλίση θα φανεί άμα ανεβάσει και άλλες φώτο όπου φαίνονται και τα άλλα κτίρια της εποχής. Στην φώτο που ανέβασα εγώ το κτίριο έχει στην γωνία ισόγειο κατάστημα στο επίπεδο του δρόμου οπότε δεν ήταν λύση ανάγκης τα σκαλοπάτια.
Jophiel Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 18/6/2019 στις 8:41 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε Κατακρίνεις τους άλλους για τα σχόλια που διαβάζεις, μιλάς για υποστήριξη της παρανομίας, ενώ στην πραγματικότητα φαίνεται και εσύ να είσαι ημιμαθής. Αυτό που είπανε οι περισσότεροι ήταν οτι δεν υπήρχανε τότε τα πεζοδρόμια εκεί, δεν κάθισε ο άλλος να χτίσει στο πεζοδρόμιο, ο δήμος και το κράτος έφτιαξαν τα πεζοδρόμια έτσι ώστε να μην χωράει να περάσει ο ΑΜΕΑ. Εσύ δε διαβάζεις και κατηγορείς και τους άλλους για ημιμάθεια. Ο νόμος ορίζει ότι όσα κτίρια κατασκευάστηκαν μετά το 1955 (πριν από 65 χρόνια) δεν δικαιούνται να έχουν σκαλιά στο πεζοδρόμιο. Το παράθεσε ο @SeNNinhA στη σελίδα 10. Επίσης έγραψε και αυτό: 14 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Το οτι υπαρχουν εγκεκριμενες αδειες με πολεοδομικες αυθαιρεσιες μεσα σε αυτες ειναι γεγονος. Οι εγκρισεις γινοταν στο ποδι απο ελαχιστα εκπαιδευμενο προσωπικο. Σε περιοχες που δεν υπηρχε πολεοδομια ‘55-‘73 οι εγκρισεις γινοταν σε ενα απλο σκαριφιμα 2 σελιδας απο την αστυνομια (χωριά). Αυτο ομως δεν σημαινει αυτοματα και νομιμοτητα της κατασκευης. Εαν το παμε στην νομικη και τυπικη πλευρα του θεματος (οπως και πρεπει για να ειμαστε σωστοι) μηχανικος και ελεγκτης/εγκρινων εχουν την ευθυνη μεν αλλα η πολεοδομικη αδεια ανακαλειται αναγκαστικα. Δεν επικυρωνεται λογω λαθους. Υπαρχουν αυθαιρεσιες που κρινονται αμεσα κατεδαφισιμες και αυτες που απλα διατηρουνται με προστιμο. Στην συγκεκριμενη περιπτωση ο δημος κανονικα δεν επιτρεπεται να σου βγαλει καν αδεια για λειτουργια επιχειρησης (εαν πχ ηταν η εισοδος καταστηματος αυτη). Μην παμε στο τι γινεται ή οχι και εαν εκδιδονται σωστα ή μουφα πιστοποιητικα νομιμοτητας. Τέλος, να με συγχωρείς αν σε στεναχωρώ που μάχομαι για τα ίσα δικαιώματα των αναπήρων στη ζωή... Γιατί βλέπω ότι αγχώθηκες και άρχισες τις προσβολές, δείχνοντας ταυτόχρονα την απανθρωπιά σου, γιατί ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΑ δεν δικαιολογείσαι να γράφεις ότι φράσεις του τύπου: Τί να κάνουμε; Αφού είναι νόμιμο, όλα καλά... Στις 18/6/2019 στις 9:14 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε Δυστυχώς οι ΑΜΕΑ δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες που πρέπει ώστε να μπορούν να ζήσουν και να κυκλοφορήσουν κανονικά. Υπάρχουν αμέτρητα πεζοδρόμια στο κέντρο και οχι μόνο τα οποία είναι στενά και δεν χωράει να περάσει το καροτσάκι. Οτιδήποτε άλλο όπως σταθερά και κινητά εμπόδια, δέντρα, σκαλοπάτια, μηχανάκια, κάδοι κτλ, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ακόμα και το παρκάρισμα αυτοκινήτων στις γωνίες εμποδίζει, αν κυκλοφορεί ο άλλος στο καροτσάκι δεν θα μπορεί να περάσει τον δρόμο για να συνεχίζει στο απέναντι πεζοδρόμιο. Συγνώμη που δεν αντιμετωπίζω παθητικά το πρόβλημα όπως εσύ... Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από Jophiel 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Jophiel είπε Εσύ δε διαβάζεις και κατηγορείς και τους άλλους για ημιμάθεια. Ο νόμος ορίζει ότι όσα κτίρια κατασκευάστηκαν μετά το 1955 (πριν από 65 χρόνια) δεν δικαιούνται να έχουν σκαλιά στο πεζοδρόμιο. Το παράθεσε ο @SeNNinhA στη σελίδα 10. Επίσης έγραψε και αυτό: Τέλος, να με συγχωρείς αν σε στεναχωρώ που μάχομαι για τα ίσα δικαιώματα των αναπήρων στη ζωή... Γιατί βλέπω ότι αγχώθηκες και άρχισες τις προσβολές, δείχνοντας ταυτόχρονα την απανθρωπιά σου, γιατί ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΑ δεν δικαιολογείσαι να γράφεις ότι φράσεις του τύπου: Τί να κάνουμε; Αφού είναι νόμιμο, όλα καλά... Συγνώμη που δεν αντιμετωπίζω παθητικά το πρόβλημα όπως εσύ... 1. Είμαι ΑΜΕΑ, ευτυχώς οχι σε καροτσάκι δόξα το θεό, έχω δραστηριοποιηθεί σε μια εθελοντική ομάδα για ΑΜΕΑ και γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που έχουνε τα ΑΜΕΑ το ίδιο ή πιθανόν και καλύτερα από εσένα. Κάποια στιγμή έπαψα να ασχολούμαι γιατί με έπιανε στεναχώρια από τις καταστάσεις και τα προβλήματα που έφταναν στην ομάδα και έπρεπε κάποιος να βοηθήσει για την επίλυσή τους. Οπότε, κηρύγματα περί δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ σε παρακαλώ οχι σε μένα. 2. Συνεχίζεις να διαβάζεις αυτό που θεωρείς εσύ οτι είναι σωστό και παρακάμπτεις εσκεμμένα ή μη πολλά άλλα που αναφέρθηκαν. Ο νόμος σαφώς και ορίζει αυτό που ορίζει με την διαφορά οτι σε αρκετά μέρη δεν είχε κατασκευαστεί ακόμα πεζοδρόμιο και δεν υπήρχε άσφαλτος, οι πολίτες περπατούσαν και στην μέση του δρόμου, δες αεροφωτογραφίες των Β.Π το 50-60. Ο νόμος σε άλλο άρθρο αναφέρει οτι επιτρέπεται σκαλοπάτι μέχρι 15 εκατοστά στο πεζοδρόμιο. Υπάρχουν σχέδια και κατόψεις κτισμάτων. Αλλά τζάμπα κάθομαι και γράφω όταν εσένα δεν σε νοιάζει τι είναι νόμιμο, επίσης το νόμιμο δεν είναι και ανθρώπινο ούτε και ηθικό. 3. Όσο εσύ θες να έχεις το δικαίωμα να μπορεί να περπατήσει ο άλλος στο πεζοδρόμιο άλλα τόσο εγώ ή ο οποιοσδήποτε άλλος έχει το δικαίωμα να διατηρήσει το σπίτι του και να μπορεί να εισέλθει σε αυτό ή και να απολαμβάνει την ύπαρξη ενός δέντρου μπροστά από το σπίτι του. Για οικήματα που έχουν χτιστεί υπερυψωμένα με σκαλοπάτια δεν υπάρχει τεχνική λύση να εισέρχονται σε αυτά χωρίς την παρουσία κάποιου εμποδίου έστω και μικρότερων διαστάσεων στο πεζοδρόμιο, η μόνη λύση είναι είτε διαπλάτυνση του πεζοδρομίου είτε η κατεδάφιση της οικίας. Απέναντι από μένα υπάρχει κτίριο του 1920 με σκαλιά που βγαίνουνε ένα μέτρο σε πεζοδρόμιο. Πήγαινε και απαίτησε να κατεδαφιστεί (που δεν κατεδαφίζεται κιόλας γιατί είναι διατηρητέο), πήγαινε και απαίτησε να διαπλατυνθούν όλα τα στενά πεζοδρόμια και επειδή δεν θα χωράνε απαίτησε να καταργηθούν χιλιάδες χιλιόμετρα λωρίδων στάθμευσης και μετά όσοι δεν θα έχουν parking θα ψάχνουν να παρκάρουν αλλού και θα δημιουργηθεί πολλαπλάσιο κουμφούζιο από αυτό που υπάρχει τώρα, σχεδόν σε όλα τα πεζοδρόμια των ελληνικών πόλεων, αν δεν είναι στενά θα βρεις δέντρα, εμπόδια και άλλες ατέλειες. Απαίτησε και να κοπούν όλα τα δέντρα, γιατί με το πλάτος που έχουν τα ελληνικά πεζοδρόμια όπου και να υπάρχει δέντρο απλά δεν χωράει να περάσει καροτσάκι, οπότε να συμπεράνω οτι τα δέντρα είναι μόνο για τα πάρκα και τις πλατείες. Απαίτησε να βγουν τα τραπεζάκια απ' τις καφετέριες, να ξηλωθούν στύλοι της ΔΕΗ, κολώνες φωτισμού. Προς το παρόν, όταν καλείται το 100 για να βάλει πρόστιμο σε οδηγό που πάρκαρε σε θέση για ΑΜΕΑ και δεν έρχεται κανείς με αποτέλεσμα να προλάβει να φύγει ο παραβάτης, είναι ανούσιο να ψάχνουμε οτιδήποτε άλλο. Δεν θεωρώ οτι είμαι απάνθρωπο άτομο, ίσως είμαι υπερβολικά ρεαλιστής, γιατί εδώ και χρόνια έχω πέσει από το συννεφάκι που ήμουν τις προηγούμενες δεκαετίες, που οι μεγάλοι μας έλεγαν τα δικά τους αλλά δεν μας δίδαξαν και πολλά πράγματα ούτε και πως να αντέχουμε τα προβλήματα ή να παλεύουμε για αυτά. Τότε που κάναμε όνειρα για τον κόσμο ή νομίζαμε οτι μπορούσαμε να φέρουμε τα πράγματα στα μέτρα μας, όμως δεν γίνεται τίποτα από αυτά. Στον κόσμο αυτόν ήρθαμε, δεν μας βρήκε ο κόσμος, και πριν έρθουμε εμείς υπάρχει παρελθόν, δεν μπορούμε να φέρουμε τα μέτρα και την κατάσταση όπως μας βολεύει αγνοώντας το παρελθόν και το τι έχει προηγηθεί για να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι προσαρμοστούμε στις συνθήκες και να προσπαθήσουμε για κάποια πολύ λίγα πράγματα. Όσο απαιτείς και προσδοκάς τόσο θα συνθλίβεσαι. Σε χώρα που οδηγοί παρκάρουν σε θέσεις ΑΜΕΑ και μετά τραμπουκίζουν με επίθεση και χτυπάνε τον ΑΜΕΑ επειδή του έκανε παρατήρηση (ναι έχει γίνε) και το 100 τα ζώα μου αργά, σε χώρα που ακόμα δεν έχει βγάλει άκρη με εκατοντάδες χιλιάδες εξ' ολοκλήρου αυθαίρετα κτίσματα σε αιγιαλούς σε δασικές εκτάσεις, καθόμαστε και συζητάμε τι θα γίνει με σκαλοπάτια σε σπίτια του 50-60 και του πόσα εκατοστά βγαίνουν απ' έξω. Τέλος πάντων, αν έχεις την ενέργεια και την διάθεση θέλεις να παλέψεις για το οτιδήποτε δεν έχω το δικαίωμα και ούτε μου πέφτει λόγος να σε εμποδίσω, εγώ ένα μήνα στο σπίτί ειμαι κ αι δεν εχω κουράγιο ακόμα να βγω έξω, συγνώμη αν σε σύγχισα με τον τρόπο γραφής και τον προηγούμενο χαρακτηρισμό μου. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από Βασίλης_29 5 3
MikeJ Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Τι εννοείται δηλαδή ότι το πεζοδρόμιο το χρησιμοποιούν και άλλοι ; Δηλαδή δε μπορούν να πάνε από το δρόμο, θα τους πέσει ο κώλος ; Και εγώ τη μπέμπα που θα τη βάλω ; 2 1 3
μπιπ μπιπ Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Βραβείο ευρεσιτεχνίας ο ξεφτίλας. Σε ποια πόλη είναι αυτό; 1
tigergreg Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟΣ...... Ακραια περιπτωση που μπροστα του τα υπολοιπα δειχνουν αθωα...... Τεντα, αυτοκινητο και σιδερια στο πεζοδρομιο....... Μαμω τα καγκουριλικια.... Καλυμα στο σουργελο αλλα να φαινονται τα μαυρισμενα φαναρια..... Τεντα-παρκιν στο πεζοδρομιο.... Δορυφορικη στο μπαλκονι.... ΠΟΣΟ ΚΡΕΤΙΝΟΣ ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΟΣ ΑΚΟΜΑ? 2
MikeJ Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Αμαλιάδα Ηλείας (δε θέλω ρατσιστικά σχόλια για το τόπο καταγωγής μου γιατί θα φριξει το σκυλί....)
kirileman Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 28 λεπτά πριν, MikeJ είπε Αμαλιάδα "Λια" όπως λιακάδα, έτσι; Α, και τις παραλίες της Κουρούτας δεν τις βρίσκεις πουθενά (οκ, πλην Ζακύνθου). 1
Jophiel Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 20/6/2019 στις 5:09 ΠΜ, Βασίλης_29 είπε 1. Είμαι ΑΜΕΑ, ευτυχώς οχι σε καροτσάκι δόξα το θεό, έχω δραστηριοποιηθεί σε μια εθελοντική ομάδα για ΑΜΕΑ και γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που έχουνε τα ΑΜΕΑ το ίδιο ή πιθανόν και καλύτερα από εσένα. Κάποια στιγμή έπαψα να ασχολούμαι γιατί με έπιανε στεναχώρια από τις καταστάσεις και τα προβλήματα που έφταναν στην ομάδα και έπρεπε κάποιος να βοηθήσει για την επίλυσή τους. Οπότε, κηρύγματα περί δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ σε παρακαλώ οχι σε μένα. 2. Συνεχίζεις να διαβάζεις αυτό που θεωρείς εσύ οτι είναι σωστό και παρακάμπτεις εσκεμμένα ή μη πολλά άλλα που αναφέρθηκαν. Ο νόμος σαφώς και ορίζει αυτό που ορίζει με την διαφορά οτι σε αρκετά μέρη δεν είχε κατασκευαστεί ακόμα πεζοδρόμιο και δεν υπήρχε άσφαλτος, οι πολίτες περπατούσαν και στην μέση του δρόμου, δες αεροφωτογραφίες των Β.Π το 50-60. Ο νόμος σε άλλο άρθρο αναφέρει οτι επιτρέπεται σκαλοπάτι μέχρι 15 εκατοστά στο πεζοδρόμιο. Υπάρχουν σχέδια και κατόψεις κτισμάτων. Αλλά τζάμπα κάθομαι και γράφω όταν εσένα δεν σε νοιάζει τι είναι νόμιμο, επίσης το νόμιμο δεν είναι και ανθρώπινο ούτε και ηθικό. 3. Όσο εσύ θες να έχεις το δικαίωμα να μπορεί να περπατήσει ο άλλος στο πεζοδρόμιο άλλα τόσο εγώ ή ο οποιοσδήποτε άλλος έχει το δικαίωμα να διατηρήσει το σπίτι του και να μπορεί να εισέλθει σε αυτό ή και να απολαμβάνει την ύπαρξη ενός δέντρου μπροστά από το σπίτι του. Για οικήματα που έχουν χτιστεί υπερυψωμένα με σκαλοπάτια δεν υπάρχει τεχνική λύση να εισέρχονται σε αυτά χωρίς την παρουσία κάποιου εμποδίου έστω και μικρότερων διαστάσεων στο πεζοδρόμιο, η μόνη λύση είναι είτε διαπλάτυνση του πεζοδρομίου είτε η κατεδάφιση της οικίας. Απέναντι από μένα υπάρχει κτίριο του 1920 με σκαλιά που βγαίνουνε ένα μέτρο σε πεζοδρόμιο. Πήγαινε και απαίτησε να κατεδαφιστεί (που δεν κατεδαφίζεται κιόλας γιατί είναι διατηρητέο), πήγαινε και απαίτησε να διαπλατυνθούν όλα τα στενά πεζοδρόμια και επειδή δεν θα χωράνε απαίτησε να καταργηθούν χιλιάδες χιλιόμετρα λωρίδων στάθμευσης και μετά όσοι δεν θα έχουν parking θα ψάχνουν να παρκάρουν αλλού και θα δημιουργηθεί πολλαπλάσιο κουμφούζιο από αυτό που υπάρχει τώρα, σχεδόν σε όλα τα πεζοδρόμια των ελληνικών πόλεων, αν δεν είναι στενά θα βρεις δέντρα, εμπόδια και άλλες ατέλειες. Απαίτησε και να κοπούν όλα τα δέντρα, γιατί με το πλάτος που έχουν τα ελληνικά πεζοδρόμια όπου και να υπάρχει δέντρο απλά δεν χωράει να περάσει καροτσάκι, οπότε να συμπεράνω οτι τα δέντρα είναι μόνο για τα πάρκα και τις πλατείες. Απαίτησε να βγουν τα τραπεζάκια απ' τις καφετέριες, να ξηλωθούν στύλοι της ΔΕΗ, κολώνες φωτισμού. Προς το παρόν, όταν καλείται το 100 για να βάλει πρόστιμο σε οδηγό που πάρκαρε σε θέση για ΑΜΕΑ και δεν έρχεται κανείς με αποτέλεσμα να προλάβει να φύγει ο παραβάτης, είναι ανούσιο να ψάχνουμε οτιδήποτε άλλο. Δεν θεωρώ οτι είμαι απάνθρωπο άτομο, ίσως είμαι υπερβολικά ρεαλιστής, γιατί εδώ και χρόνια έχω πέσει από το συννεφάκι που ήμουν τις προηγούμενες δεκαετίες, που οι μεγάλοι μας έλεγαν τα δικά τους αλλά δεν μας δίδαξαν και πολλά πράγματα ούτε και πως να αντέχουμε τα προβλήματα ή να παλεύουμε για αυτά. Τότε που κάναμε όνειρα για τον κόσμο ή νομίζαμε οτι μπορούσαμε να φέρουμε τα πράγματα στα μέτρα μας, όμως δεν γίνεται τίποτα από αυτά. Στον κόσμο αυτόν ήρθαμε, δεν μας βρήκε ο κόσμος, και πριν έρθουμε εμείς υπάρχει παρελθόν, δεν μπορούμε να φέρουμε τα μέτρα και την κατάσταση όπως μας βολεύει αγνοώντας το παρελθόν και το τι έχει προηγηθεί για να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι προσαρμοστούμε στις συνθήκες και να προσπαθήσουμε για κάποια πολύ λίγα πράγματα. Όσο απαιτείς και προσδοκάς τόσο θα συνθλίβεσαι. Σε χώρα που οδηγοί παρκάρουν σε θέσεις ΑΜΕΑ και μετά τραμπουκίζουν με επίθεση και χτυπάνε τον ΑΜΕΑ επειδή του έκανε παρατήρηση (ναι έχει γίνε) και το 100 τα ζώα μου αργά, σε χώρα που ακόμα δεν έχει βγάλει άκρη με εκατοντάδες χιλιάδες εξ' ολοκλήρου αυθαίρετα κτίσματα σε αιγιαλούς σε δασικές εκτάσεις, καθόμαστε και συζητάμε τι θα γίνει με σκαλοπάτια σε σπίτια του 50-60 και του πόσα εκατοστά βγαίνουν απ' έξω. Τέλος πάντων, αν έχεις την ενέργεια και την διάθεση θέλεις να παλέψεις για το οτιδήποτε δεν έχω το δικαίωμα και ούτε μου πέφτει λόγος να σε εμποδίσω, εγώ ένα μήνα στο σπίτί ειμαι κ αι δεν εχω κουράγιο ακόμα να βγω έξω, συγνώμη αν σε σύγχισα με τον τρόπο γραφής και τον προηγούμενο χαρακτηρισμό μου. 1. Ακόμα χειρότερα για σένα.... Αν δεν είσαι ΑΜΕΑ με καροτσάκι, τότε ο λόγος σου δεν έχει καμία ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως θέλεις να το παρουσιάσεις. Δεν υπονομεύω την κατάστασή σου και τη γνώμη σου, ίσα ίσα που σέβομαι και εκτιμώ τον αγώνα και την μάχη με την καθημερηνότητα κάθε ΑΜΕΑ, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν σου δίνει και κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο, γιατί ούτε εσύ ξέρεις πως είναι να κυκλοφορείς με καροτσάκι. Μια μάνα με καρότσι βρέφους έχει καλύτερη αντίληψη του θέματος. Εκτός αυτού, αφού μάχεσαι για τους ΑΜΕΑ, θα έπρεπε να μη σε νοιάζει ούτε εσένα το τί είναι νόμιμο, αλλά το να γίνει το ηθικό, νόμιμο. Θεωρώ ότι το πας λάθος. Δε θέλει στεναχώρια, θέλει δράση και σωστές ενέργειες. 2. Το διάβασα, αλλά είδα ότι τα 15εκ δεν τηρούνται. Δε μιλώ γι αυτές τις περιπτώσεις. Εξάλλου, δεν ενοχλούν αυτές τη διέλευση των καροτσιών αυτές οι περιπτώσεις... Πόσες από τα κτίσματα των περιπτώσεων είναι πάνω από 65 ετών; Γιατί μόνο αυτές δικαιολογούνται, αφού προϋπήρχαν των δρόμων. 3, Αυτό ξεφεύγει από τα όρια της δημοκρατίας. Τα δικαιώματά σου σταματούν εκεί που περιορίζουν την ελευθερία του άλλου. Στο πολίτευμά μας το δημόσιο συμφέρον προηγείται του ατομικού. Το αν εσύ θέλεις να έχεις σκάλα μήκους 1 μέτρου στο πεζοδρόμιο για να μπεις στο σπίτι σου και ταυτόχρονα να εμποδίζεις ένα σωρό κόσμο να χρησιμοποιήσει ένα ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ. Όλες οι αλλαγές θέλουν το χρόνο τους. Δεν απαιτώ να γίνουν όλα μονομιάς. Θα πρέπει όμως να ξεκινήσουν να γίνονται. Το πρώτο βήμα είναι να διαπιστωθεί και να αναγνωριστεί το πρόβλημα και όχι να λέμε ότι δεν τρέχει τίποτα και δεν πειράζει. Εξάλλου αυτό που γράφεις δεν έχει καν λογική: πώς θα πλατύνουν το δρόμο αν όλοι θέλουν να οικειοποιούνται δημόσια περιουσία και κανένας δε δίνει ούτε 1 εκατοστό για να γίνει δρόμος; Εκτός κι αν εννοείς να δώσουν οι άλλοι εκτός από εσένα... Η απάντηση σε αυτά που καταγγέλλεις είναι να σκύψεις το κεφάλι και να αποδεχθείς μια μίζερη πραγματικότητα; Συγνώμη, αλλά αυτό δεν το δέχομαι. Είναι καθήκον και υποχρέωσή σου να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου. Αν δεν το κάνεις, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Παρόλο που είναι προσωπική σου άποψη δεν την ασπάζομαι, γιατί, ευτυχώς, δεν έχουν όλοι το ίδιο πνεύμα με σένα. Κάποιοι αγωνίζονται και πετυχαίνουν. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2019 από Jophiel 2 2
DrLo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 20 ώρες πριν, tigergreg είπε Δορυφορικη στο μπαλκονι.... ΠΟΣΟ ΚΡΕΤΙΝΟΣ ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΟΣ ΑΚΟΜΑ? Η δορυφορική στο μπαλκόνι γιατί σε χαλάει τόσο. ΟΚ δε ξ΄ρω που επιτρέπεται τυπικά να έχει δορυφορική αλλά γιατί το βάζεις στην ίδια κλίμακα με τα άλλα; 23 ώρες πριν, MikeJ είπε Τι εννοείται δηλαδή ότι το πεζοδρόμιο το χρησιμοποιούν και άλλοι ; Δηλαδή δε μπορούν να πάνε από το δρόμο, θα τους πέσει ο κώλος ; Και εγώ τη μπέμπα που θα τη βάλω ; 1. Αυτό στα φώτα είναι απλά άλλο χρώμα ύφασμα ή κατι άλλο; 2. Ποιό το νόημά του;
pontez2 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 7 ώρες πριν, Jophiel είπε γιατί ούτε εσύ ξέρεις πως είναι να κυκλοφορείς με καροτσάκι. To οτι κάποιος κυκλοφορεί με καροτσάκι, δε σημαίνει οτι ειναι περισσότερο ΑμεΑ απο άλλον που κυκλοφορεί πχ με πατερίτσες,που κουτσαίνει ή με λευκό μπαστούνι. Η χειρότερη μορφή αναπηρίας ειναι ο πόνος. Υπάρχει κόσμος που έχει πχ αρθρίτιδα και ο χόρος που χρειάζεται για να περπατήσει σε ένα πεζοδρόμιο ειναι μεγαλύτερος από τον κανονικό, περπατάει πιό αργά κτλ κτλ. Και όχι μια μαμά με ένα παιδάκι στο καρότσι, δεν έχει καλύτερη αντίληψη. Καλύτερη αντιληψη έχει ο οποιοσδήποτε έχει μειωμένη προσβασιμότητα κατά την άποψή μου. Καταλαβαίνω την απογοήτευση του Βασίλη σε οσα λέει. Οι μάχες που έχουν δοθεί απο ομάδες ΑμεΑ, ειναι τεράστιες και αυτά που έχουν πετύχει ως τωρα ειναι πολύ λίγα σε σχέση με τη δυναμική που έχουν. Και ξέρεις ποιος ειναι ο λόγος? Ειναι οτι αποτελούν μειοψηφία. Δε τους βοηθάμε εμεις. Γιατι νομίζουμε οτι εμεις ειμαστε μια χαρά, αλλά δεν έχουμε καταλάβει πως ολοι εν δυναμει ανάπηροι ειμαστε και οτι κάποια στιγμη στη ζωή μας, ότι και να κάνουμε, θα έχουμε προβλήματα προσβασιμότητας. 1
Jophiel Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 21/6/2019 στις 10:54 ΠΜ, pontez2 είπε To οτι κάποιος κυκλοφορεί με καροτσάκι, δε σημαίνει οτι ειναι περισσότερο ΑμεΑ απο άλλον που κυκλοφορεί πχ με πατερίτσες,που κουτσαίνει ή με λευκό μπαστούνι. Η χειρότερη μορφή αναπηρίας ειναι ο πόνος. Υπάρχει κόσμος που έχει πχ αρθρίτιδα και ο χόρος που χρειάζεται για να περπατήσει σε ένα πεζοδρόμιο ειναι μεγαλύτερος από τον κανονικό, περπατάει πιό αργά κτλ κτλ. Και όχι μια μαμά με ένα παιδάκι στο καρότσι, δεν έχει καλύτερη αντίληψη. Καλύτερη αντιληψη έχει ο οποιοσδήποτε έχει μειωμένη προσβασιμότητα κατά την άποψή μου. Καταλαβαίνω την απογοήτευση του Βασίλη σε οσα λέει. Οι μάχες που έχουν δοθεί απο ομάδες ΑμεΑ, ειναι τεράστιες και αυτά που έχουν πετύχει ως τωρα ειναι πολύ λίγα σε σχέση με τη δυναμική που έχουν. Και ξέρεις ποιος ειναι ο λόγος? Ειναι οτι αποτελούν μειοψηφία. Δε τους βοηθάμε εμεις. Γιατι νομίζουμε οτι εμεις ειμαστε μια χαρά, αλλά δεν έχουμε καταλάβει πως ολοι εν δυναμει ανάπηροι ειμαστε και οτι κάποια στιγμη στη ζωή μας, ότι και να κάνουμε, θα έχουμε προβλήματα προσβασιμότητας. ΑΜΕΑ θεωρείται και κάποιος που έχει χρόνιο πρόβλημα καρδιάς. Αυτό σημαίνει ότι ξέρει πόσο δύσκολο είναι να κυκλοφορείς με καροτσάκι; ΑΜΕΑ θεωρούνταν και ο πατέρας μου (αναπηρία 84%, λόγω καρκίνου στον πνεύμονα με μεταστάσεις και έζησε 4 χρόνια, ενώ σταμάτησε να περπατάει τους 7 τελευταίους μήνες της ζωής του). Αυτό σημαίνει ότι η γνώμη του θα είχε κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο θέμα; Έχω δει από πρώτο χέρι αυτό τον «πόνο» που αναφέρεις ως τη χειρότερη μορφή αναπηρίας στον πατέρα μου και καταλαβαίνω. Καλύτερη αντίληψη έχει όποιος χρησιμοποιεί κάποιου είδους αμαξίδιο. Σε αυτό συμφωνούμε. Το μωρό θεωρείς ότι πρέπει να κυκλοφορεί ανάμεσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα ή επειδή δεν είναι ΑΜΕΑ δεν έχει κι αυτό δικαίωμα; Να μείνει στο σπίτι, όπως ανάφεραν και κάποιοι παραπάνω;.. Το θέμα δεν είναι μόνο να δίνεις μάχες, αλλά και τον τρόπο που τις δίνεις. Να πιέζεις τα σωστά κουμπιά και όχι απλά να κάνεις μια πορεία διαμαρτυρίας και να ζητάς επιπλέον επιδόματα. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δημιουργείται ένα ρεύμα διαπαιδαγώγισης στα σχολεία για το τί είναι ΑΜΕΑ. Υπάρχουν κινήσεις προς τη δημιουργία συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Αυτό μελλοντικά θα δημιουργήσει ανθρώπους με σωστότερη παιδεία και οπτική. Οπότε και διαφωνώ μαζί σου: οι ΑΜΕΑ έχουν πετύχει αρκετά και μπορούν να πετύχουν περισσότερα. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι από αυτούς προσπαθούν σε λάθος κατεύθυνση. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι βλέπουμε τους ΑΜΕΑ με οίκτο και όχι ως κάτι το διαφορετικό. Η διαφορετικότητα υπάρχει στη φύση σε κάθε είδος. Είναι αυτή που οδηγεί την γενετική εξέλιξη και κάθε άλλο παρά κακό είναι. Προσωπικά, θεωρώ ότι όλοι οι ΑΜΕΑ αξίζουν το δικαίωμα στην εργασία και όχι στον οίκτο του κράτους με τη μορφή επιδομάτων. Είναι λάθος φιλοσοφία. Είναι μεγάλη συζήτηση. Στο θέμα: όλοι οι Έλληνες πολίτες (και βρέφη και ΑΜΕΑ φυσικά...) έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν επί ίσοις όροις στα πεζοδρόμια της πόλης τους. Είναι δικαίωμά τους και υποχρέωση του κράτους να τους παρέχει ακριβώς αυτό. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2019 από Jophiel 1
pontez2 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δεν διαφωνώ πουθενά στη τοποθέτησή σου. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ναι μεν υπάρχει μια προσπάθεια προώθησης της προσβασιμότητας και της αναπηρίας ως ιδέα (ισότητα κτλ κτλ), όμως σε μεγάλο βαθμό, οι διευθηντές των σχολείων αλλά και η πλειονότητα των γονέων δεν επιθυμούν παιδιά με μαθησιακά προβλήματα στα σχολεία τους για να μην "πέφτει το επίπεδο". Πάνω σε αυτό, έχω ακούσει πολλάκις την ατάκα, "ωχ το σχολείο έχει τμημα ένταξης; Ασε θα στείλω το παιδί αλλού να προχωρήσει, όχι να μείνει πισω με τους μπουμπούνες". Τέλος, βλέπεις ανθρώπους που ανήκουν στις κατηγορίες ομάδων με μειωμένη προσβασιμότητα, ανθρώπους που οι δικοί τους μάτωσαν για να καταφέρουν να τους δώσουν πρόσβαση στα πάντα, που μάτωσαν για να έχουν δικαίωμα στη σωστή εκπαίδευση, στη προσβασιμότητα, που μάτωσαν ωστε να υπάρξουν νομοι και ευνοικές διατάξεις για αυτά τα άτομα, να ζητάνε την κατάργηση αυτών των ευνοικών ρυθμίσεων. Η Ελλάδα και γενικά ο κόσμος πάσχει από εαυτουλισμό. Και όσο υπάρχει αυτό, δε πρόκειται να αλλάξει τίποτα. 16 ώρες πριν, Jophiel είπε Προσωπικά, θεωρώ ότι όλοι οι ΑΜΕΑ αξίζουν το δικαίωμα στην εργασία και όχι στον οίκτο του κράτους με τη μορφή επιδομάτων. Είναι λάθος φιλοσοφία. Είναι μεγάλη συζήτηση. Σαφώς. Βέβαια το θέμα ειναι να μπορει ο άλλος να εργαστεί. Αλλά...εδώ βγαίνει μια ευνοική διάταξη για τα ΑμεΑ και λυσάνε οι υπόλοιποι απ το κακό τους. Γιατί αυτος να πάρει περισσότερα μορια και οχι εγώ κτλ κτλ. Ειναι σύνηθες και καθημερινό φαινόμενο. Ακόμα και για την ουρά διαμαρτύρονται. 1
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) On 16/06/2019 at 16:44, μπιπ μπιπ said: Θα ήθελα να μου πείτε κατά πόσο είναι νόμιμο να κλείνει κάποιος ένα ολόκληρο πεζοδρόμιο για να βάλει τα σκαλοπάτια του σπιτιού του .εμάς πχ ξεκινάνε τα σκαλοπάτια πιο μέσα και δεν καταλαμβανουμε ούτε πιθαμη από το πεζοδρόμιο. Θα ανεβάσω φωτογραφίες για να δείτε τι εννοώ. Έχουν αφήσει ελάχιστο χώρο για να περάσεις .καλά για καροτσάκια και ΑΜΕΑ ούτε λόγος.με αποτέλεσμα να πρέπει να κατέβουμε στον δρόμο που είναι στενός και έχοντας πλάτη στα διερχόμενα αυτοκίνητα . Πόντου, στα Ιλίσια Η πρώτη και τρίτη φωτο είναι σίγουρα από τα τέλη της δεκαετίας του 80 που η μνήμη μου επιτρέπει να θυμάμαι. Πιο πριν ήμουν αρκετά μικρός για να θυμάμαι. Αυτόν τον δρόμο τον έτρεχα από τις αρχές μέχρι το τέλος του (Βερόπουλος τότε - mymarket σήμερα) σα μικρό παιδάκι με τα άλλα παιδάκια της γειτονιάς (και πάντα έβγαινα πρώτος χαχα) στα 80's. Καλές εποχές Η δεύτερη φώτο πρέπει να έγινε κάποια στιγμή στα 90's όταν στεγαζόταν τότε η Ένωση Φιλλιπινέζων. Μπορώ να ρωτήσω τη θεία μου που έμενε εκεί μέχρι πριν καμια 10αριά χρόνια για το πόσο παλιά είναι τα σκαλοπάτια αλλά σίγουρα είναι πολύ πολύ παλιά. Αμφιβάλω οτι δεν έχουν κάποια άδεια. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2019 από Τοξοβόλος___U__K
mindreader Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Στις 18/6/2019 στις 1:18 ΜΜ, k_w_t είπε Αυτο ειναι αλλο θεμα ... Αμα σου στειλω φωτογραφια απο τον δρομο που μενω θα φρικάρεις. Στενακι 60μ .. Σκαλακια οπως του TS. Γλαστες στο δρομο,μια Ελια που κλεινει το ενα πεζοδρομιο τελειως και 3 παρατημενα μηχανακια απο το 2011. Εχουμε στειλει απειρες φορες στο δημο Αθηναιων και τιποτα... Μονο αυτοκολλητα βαζουν στα μηχανακια μεχρι να ριξει καμια δυνατη βροχη και φυγουν παλι.. Τελευταια φορα εβαλαν γιατι το στειλαμε με novoville παραμονες εκλογων .. Να δουμε ποτε θα τα μαζεψουν... Τελικα, η χρηση της novoville διευκολυνε να δοθει καποια λυση στο προβλημα; ή δεν ιδρωσε κανενα αυτι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα